Fazer vastaa vanhempien toiveisiin ja tuo markkinoille kevään 2021 aikana uudenlaisen Fazer for Minis -välipalaperheen. Fazerilla tuotekehitystä tehdään kuluttajia herkällä korvalla kuunnellen, ja innovointi on liiketoiminnan ytimessä. Ensimmäisenä tuoteperheeseen tuodaan lasten makuun kehitettyjä muroja, sipsejä ja maitojuomia, joissa on kiinnitetty erityistä huomiota suolan, sokerin ja kuidun määrään.
”Suomalaisvanhemmista lähes joka kolmas kokee huonoa omatuntoa epäterveellisten välipalojen tarjoamisesta ja 40 prosenttia haluaisi lapsilleen terveellisempiä vaihtoehtoja, jotka myös maistuisivat heille1”, kertoo tuotepäällikkö Erika Aaltonen Fazerilta.
Fazer kehittää jatkuvasti uusia tuotteita kuluttajatarpeisiin. Yrityksen sisäisen innovaatiokilpailun tuloksena syntyi idea Fazer for Minis -tuoteperheestä, joka pitää sisällään terveellisempiä lapsille suunnattuja välipalatuotteita, joiden mausta ei ole tingitty.
”Välipalat ja napostelu ovat tiivis osa lapsiperheiden elämää. Vaikka tuotteet olisivat kuinka terveellisiä, lapset eivät niitä syö, jos maku ja rakenne eivät ole kohdillaan”, toteaa Aaltonen, itsekin kolmen lapsen äiti.
Fazer for Minis -tuoteperheen ensimmäiset uutuudet saapuvat kauppoihin tämän kevään aikana. Tulossa on terveellisempiä muroja, maitojuomia ja sipsejä. Jokaisesta tuotteesta on kaksi erilaista makuvaihtoehtoa.
“Kehitämme jo seuraavia herkullisia tuotteita tähän tuoteperheeseen ja tuomme kauppoihin lisää Fazer for Minis -uutuuksia vielä tänä vuonna”, lupaa Aaltonen.
Suola, sokeri ja kuitu suurennuslasin alle
Tutkimusten mukaan päiväkoti-ikäisten lasten ruokavaliossa on liian paljon suolaa ja kovaa rasvaa2, ja terveellisemmille ja helppokäyttöisille lasten napostelutuotteille on Suomessa kysyntää1.
”Vanhemmat tiedostavat sokerin haitallisuuden, mutta piilosuolaan ei vielä kiinnitetä riittävästi huomiota. Terveellisten ruoka- ja makutottumusten omaksuminen lapsuudessa luo pohjaa aikuisuuden hyvinvoinnille”, toteaa ravitsemustieteen tohtori Marika Laaksonen Fazerilta.
Säännöllinen ateriarytmi ja tasapainoisesti koostetut ateriat ylläpitävät verensokeria ja siten lapsen vireystilaa ja jaksamista päivän puuhissa.
”Puhumme aivoystävällisestä Fazer Brainhow -ruuasta. Fazer for Minis -tuotteet tuovat välipalahetkiin hyvälaatuista energiaa ja sisältävät aivoille hyödyllisiä ravintoaineita. Lisäksi muroissa ja juomissa on Sydänmerkki eli ne ovat omassa kategoriassaan ravitsemuksellisesti parempia valintoja.”
Kevään 2021 Fazer for Minis -tuotteet
Fazer for Minis Kaurasipsit 150 g
- Makuvaihtoehdot: Sour Cream & Onion (kermaviili ja sipuli) ja Taco.
- Tuotteet valmistetaan Fazerin Lahden hapankorppuleipomossa kotimaisesta kaurasta.
- Tuotteet ovat runsaskuituisia (Sour Cream & Onion 10 %, Taco 9,4 %).
- Sour Cream & Onionissa on sokereita 6,9 %, mutta lisättyä sokeria on vain 2 %. Taco-versiossa on sokereita 5,5 %, mutta lisättyä sokeria vain 3 %.
- Suolaa on vain 0,7 %.
- Maidoton ja laktoositon
Fazer for Minis Kauratähdet 400 g
- Fazer for Minis Kauratähdet ovat aamu-, väli- tai iltapalaksi sopivia muroja.
- Erinomaisia myös pieneen eväsrasiaan pakattavaksi ja sellaisenaan naposteltaviksi.
- Makuvaihtoehdot: kaura ja kaakao.
- Valmistetaan suomalaisista viljoista Ruotsissa Fazerin omalla myllyllä.
- Tuotteet ovat runsaskuituisia (Kauratähdet Kaakao 7,3 %, Kauratähdet 6,3 %).
- Tuotteissa on yhteensä 15 g sokeria, osa sokerista tulee luontaisesti viljasta.
- Suolaa on vain 0,8 %.
- Sydänmerkki
- Maidoton ja laktoositon
Fazer for Minis Maitojuoma 2,5 dl
- Makuvaihtoehdot ovat kaakao ja mango.
- Maito on kotimaista. Kotimaisuusaste on mangon makuisessa juomassa 96 % ja kaakaon makuisessa juomassa 98 %.
- Tuotteet valmistetaan Fazerin Korian tehtaalla Suomessa.
- Mangon makuisessa maitojuomassa ei ole lainkaan lisättyä sokeria, sokerit tulevat luontaisesti hedelmästä ja maidosta. Kaakaon makuisessa juomassa sokeria on 6 %, mutta lisättyä sokeria vain 1,2 %. Suurin osa sokerista tulee luonnostaan maidosta.
- Suolaa on vain 0,1 % ja se tulee luontaisesti maidosta.
- Sydänmerkki
- Laktoositon
Lähteet:
1 Välipalatutkimus, Foodwest 03/2018, n=324
2 Dagis-tutkimushanke, Samfundet Folkhälsan ja Helsingin Yliopisto, 2019