Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Tomi Björckille ja Matti Wikbergille arvostettu PRO-patsas

Horeca-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin 11. kerran. Tänä vuonna arvostetun patsaan Finlandia-talolla järjestetyssä gaalassa saivat Tomi Björckin ja Matti Wikberg lisäksi muun muassa Tero Mäntykangas.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan parhaimmistoa palkittiin Finlandia-talolla järjestetyssäPRO-gaalassa, johon oli kerääntynyt lähes 600 alan ammattilaista seuraamaan palkintojenjakoa ja juhlimaan voittajia. Tunnustuspalkintoja jaettiin12 kategoriassa, ja finalisteja oli yhteensä 36. Valinnan teki 13:sta arvovaltaisesta jäsenestä koostuva tuomaristo, ja valinnassa painottuivat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne.

Tänä vuonna PRO-voittoa pääsivät juhlistamaan myös Tomi Björck ja Matti Wikberg. He saapuivat juhliin suoraan Tukholmasta, jonne ovat avaamassa uutta ravintolaa. Yrittäjä-palkinnon saanut kaksikko tunnetaan mainetta niittäneistä Farang-, Gaijin- ja BoulevardSocial-ravintoloistaan.

Aihetta juhlaan oli myös MTV3:n aamu-tv:stä tutulla keittiöpäälliköllä ja lappilaisen ruoan huumorintajuisena lähettiläänä tunnetulla Tero Mäntykankaalla.Keittiömestari/-päällikkö-sarjan voiton lisäksi hän sai viidestä ruokatoimittajasta koostuvan lehdistöraadin jakaman patsaan.

PRO-patsaanon vuosien aikana tunnustuksena ansioituneesta työstä saanut yli sata horeca-alan ammattilaista, joiden joukossa ovat olleet muun muassa Hans Välimäki, Jyrki Sukula,Päivikki Palosaari ja Pekka Terävä.

Suomen Lehtiyhtymä -konserni on Suomen viidenneksi suurin lehtikustantaja ja painopalvelujen tuottaja. Aromi on kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvä horeca-alan arvostetuin ja luetuin ammattilehti, jonka jakelulevikki on 11 000 ja lukijamäärä yli 40 000.

 

PRO2013 -voittajat:

Ravintolan asiakaspalvelija

Arja Pohjola, RoyalGrownPlaza, Helsinki

Kahvilan työntekijä

Olli Penttilä, Café Kiasma, Helsinki

Ruokapalvelun työntekijä

Satu Lilja, Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Lahti

Ravintolan kokki

Kai Usvaranta, Ravintola Juurella, Seinäjoki

Suurkeittiön kokki

Eila Leskinen, Kouluravintola Manteli, Suininlahden koulu, Siilinjärvi

Suurkeittiön päällikkö

Arja Partanen, Technip Offshore Finland, Pori

Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari

Tero Mäntykangas, LaplandHotels Oy, Rovaniemi

Ravitsemis-/ Ruokapalvelupäällikkö

Paula Juvonen, Turun seudun Kiinteistöpalvelu Oy, Turku

Baarimestari

Jarkko Salonen, Public Corner, Hämeenlinna

Ravintolapäällikkö/ Hovimestari

Juhani ”JiiKoo” Karjalainen, Vanajanlinna, Hämeenlinna

Opettaja

Raimo Ryynänen, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kuopio

Yrittäjä

Tomi Björck ja Matti Wikberg, BW Restaurants Oy, Helsinki

Lehdistöpalkinto

Tero Mäntykangas, LaplandHotels Oy, Rovaniemi