Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Ananas on Suomen suosituin pizzatäyte

3f33081d-b6fa-467c-81f8-28eee167a5f8-w_576_h_2000

Kotipizzan verkkokaupasta kerätyt tiedot osoittavat, että ananas on suomalaisten eniten suosima pizzatäyte. Ananas on täytteenä joka kolmannessa Kotipizzan pizzassa.

Suomalaiset ostavat tänä vuonna yli kymmenen miljoonaa Kotipizzan pizzaa. Jo useampi kuin joka viides niistä tilataan Kotipizzan verkkokaupasta. Verkkokaupan keräämät tiedot tarjoavatkin ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkia suomalaisten pizzamakua.

Data antaa myös vastauksen pizzanystävien mielipiteitä vuosien ajan jakaneeseen kysymykseen siitä, kuuluuko ananas pizzaan. Suomalaisten mielestä kuuluu. Vuoden 2019 ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana verkkokaupasta on tilattu yhteensä yli 1,6 miljoonaa pizzaa. Niistä noin 32 prosenttia sisältää ananasta.

Suosituin yhdistelmä: ananas–Aura-sinihomejuusto-pepperoni

Verkkokaupan ylivoimaisesti suosituin pizza on Perfetta, jonka täytteet asiakas voi valita itse. Kaikkein suosituin Perfetta sisältää vain yhden täytteen, kinkun. Kaikki Perfetta-pizzat mukaan laskettuna ananas on kuitenkin suosituin täyte.

Keskimäärin Perfettaan valitaan 3,1 täytettä. Suosituin kolmen täytteen yhdistelmä on ananas–Aura-sinihomejuusto–pepperoni. Kymmenestä suosituimmasta kolmen täytteen yhdistelmästä yhdeksän sisältää ananasta.

Ananaksen suosio vaihtelee jonkin verran alueittain. Suosituinta ananas on Hämeessä, missä noin 38 prosenttia kaikista Perfetta-yhdistelmistä sisältää ananasta. Vähiten ananasta tilataan Pohjois-Suomessa, missä se on mukana alle 33 prosentissa Perfetta-pizzoista.

Kotipizzan verkkokaupan suosituimmat täytteet

  1. Ananas
  2. Kinkku
  3. Pepperoni
  4. Aura-sinihomejuusto
  5. Punasipuli
  6. Tonnikala
  7. Salami
  8. Katkarapu
  9. Herkkusieni
  10. Pariloitu kananpoika
Categories
PIZZAT