Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Keskon ja Reilu kauppa ry:n pitkä yhteistyö saa jatkoa

ReiluKauppa

Keskon päivittäistavarakauppa ja Reilu kauppa ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä laajempi vastuullisten tuotteiden valikoima ja lisätä Reilun kaupan viljelijöille kanavoituvia hyötyjä.

– Kesko on ollut edelläkävijä Reilun kaupan tuotteiden valtavirtaistamisessa. Ensimmäiset Reilun kaupan tuotteet eli kahvi ja tee tulivat K-ruokakauppoihin myyntiin jo vuonna 1999 eli samana vuonna, kun Reilu kauppa ry aloitti toimintansa Suomessa, kertoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen.

15 vuoden aikana Keskon päivittäistavarakaupan valikoima on kasvanut kahdesta tuotteesta yli 230 Reilun kaupan tuotteeseen sekä yli 30 Pirkka Reilun kaupan tuotteeseen.

– Asiakkaat haluavat entistä useammin ostaa vastuullisen tuotteen. Reilun kaupan tuotteet ovat helppo valinta kaupan hyllyllä. Olemme tuoneet Reilun kaupan tuotteita erityisesti Pirkka-sarjaan, sillä omissa merkeissä on vastuullisuuden lisäksi etuna hieman edullisempi hinta, kertoo Keskon tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

Reilun kaupan tuotteista maksetaan viljelijöille aina vähintään takuuhinta ja sen päälle Reilun kaupan lisää. K-ruokakaupoissa myydyistä Reilun kaupan tuotteista kertyi vuonna 2013 yhteensä 324 054 euroa Reilun kaupan lisää ja vuonna 2014 jo 361 367 euroa.

– Tavoitteenamme on, että K-ruokakauppojen Reilun kaupan tuotteiden myynnistä viljelijöille maksettavat Reilun kaupan lisät olisivat vuonna 2018 jo puoli miljoonaa euroa. Lisäksi lähdemme mukaan Reilu kauppa ry:n kehitysyhteistyöhankkeeseen, joka tukee Keski-Amerikan kahvinviljelijöitä, Akseli jatkaa.

Pirkka Reilun kaupan kukat ja banaani ovat olleet myyntimenestyksiä. Esimerkiksi Pirkka Reilun kaupan ruusuja myytiin viime vuonna 1 350 000 ruusukimppua ja valikoima on laajentunut neilikoihin ja sidottuihin kukkakimppuihin.

Categories
Yleiset Uutiset