Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

G.W. Sundmans sai arvostetun viinilistapalkinnon

Helsinkiläiselle G.W. Sundmansille on myönnetty ensimmäisenä ravintolana Suomessa Wine Spectator -lehden Best of Award of Excellence –viinililistapalkinto.

Wine of Spectatorin palkinnot ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja, ja niitä kutsutaankin viinilistojen ”Michelineiksi”. Palkinnot jakautuvat kolmeen tasoon, Grand Award, Best of Award of Excellence ja Award of Excellence.

Lehti jakaa palkinnot vuosittain ravintoloille, joiden viinilista tarjoaa mielenkiintoisen viinivalikoiman, sopii hyvin yhteen ruokalistan kanssa ja, joka vetoaa monenlaiseen viininharrastajaan. Ravintolan viinilistan tulee sisältää valikoimissaan sekä vuosikertaviinejä että monipuolisesti laseittain saatavia vaihtoehtoja.

G.W.Sundmansin saama Best of Award of Excellence -palkinto myönnetään ravintoloille, jotka selvästi ylittävät perustason vaatimukset. Näillä listoilla on muun muassa enemmän kuin 400 viinivaihtoehtoa, runsaasti vuosikertaviinivaihtoehtoja ja/tai laaja valikoima viinejä eri viinialueilta. Tähän kategoriaan on yltänyt kaikkiaan 835 ravintolaa eri puolilta maailmaa.

G.W.Sundmansin sommelierin Jussi Ansaharju luomalta viinilistalta löytyy yli 500 viiniä.

http://www.sundmans.fi/

http://www.winespectator.com/group/show?id=about_the_awards