Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Gluteenittomille Pirkka-paistopisteleiville kunniamaininta Keliakialiitolta

Gluteenittomat Pirkka-paistopisteleivät saivat 17.5.2013 kunniamaininnan Keliakialiiton järjestämässä Vuoden 2013 gluteeniton tuote -kilpailussa.

– Arviointiraati päätyi kunniamainintaan, sillä gluteenittomat Pirkka-paistopisteleivät ovat erinomainen innovaatio. Keliaakikkokin voi saada juuri paistetun, lämpimän leivän kaupasta kuten muutkin asiakkaat. Keliaakikon kannalta tuoteturvallisuus (gluteenittomuus) on ratkaistu hyvin käyttämällä uunin kestävää paistopussia, jolloin ei ole kontaminaatioriskiä. Lisäksi tuotteissa on hyvä saatavuus ympäri Suomen ja hinta kohdallaan, kertoo Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen.

Vuoden gluteeniton tuote -kilpailuun tuli ehdotuksia yhteensä 20 kpl. Kilpailussa tuotteita arvioitiin seuraavin perustein: maku, ulkonäkö, uutuusarvo, monipuolinen käyttö, kotimaisen raaka-aineen käyttöaste, ravitsemuksellinen merkitys, saatavuus ja hinta.

– Kunniamaininta tuntuu hienolta, sillä gluteenittomien tuotteiden kysynnän kasvaessa, olemme nähneet tärkeäksi kehittää gluteenittomien tuotteiden sarjaa. Paistopisteleivät ovat uudenlainen vaihtoehto K-ruokakauppojen valikoimiin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja ne ovat saaneet kuluttajilta erittäin hyvän vastaanoton, kertoo Ruokakeskon myynninkehityspäällikkö Marko Rönnblad.

Pirkka-sarjan gluteenittomat paistopisteleivät ovat olleet K-ruokakauppojen valikoimassa marraskuusta 2012 alkaen. Tuotteet ovat paistopussissa tuoteturvallisuuden eli gluteenittomuuden takaamiseksi. Pussia ei poisteta tai avata missään vaiheessa kaupassa, vaan tuotteet myös paistetaan uunikäyttöön soveltuvassa pussissaan. K-ruokakaupoilla on tarkat ohjeet tuotteiden käsittelyyn, jotta kuluttajille voidaan taata tuotteen säilyminen gluteenittomana ja keliaakikolle turvallisena.

Pirkka-tuotteissa (www.pirkka.fi) yhdistyvät laatu ja edullisuus. Pirkka-tuotesarjan yli 2 200 tuotteella on merkittävä asema osana K-ruokakaupan kokonaisvalikoimaa. Ruokakesko ja K-ruokakaupat tukevat ja edistävät terveellisiä ruokailutottumuksia sekä tarjoavat asiakkaille vaihtoehtoja vastuulliseen kuluttamiseen. Pirkka-sarjaan kuuluvia Pirkka Luomu -tuotteita on lähes 100 ja Pirkka Reilun kaupan tuotteita lähes 40.

Kesko (www.kesko.fi) kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Kesko toimii ruoka-, käyttötavara-, rauta- sekä auto- ja konekaupassa. Sen toimialayhtiöt ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, joka työllistää noin 45 000 henkeä.