Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Esko Niini valittiin vuoden Restonomiksi 2013

Suomen Messujen myyntipäällikkö Esko Niini valittiin Vuoden Restonomiksi vuotuisen RestonomiFoorumin yhteydessä Hotel Crowne Plazassa perjantaina 26.4.  Vuoden Restonomin valinnan julkisti maailmanlaajuisen SSP-konsernin Pohjoismaiden toimitusjohtaja ja Vuoden Restonomi 2012, Kalle Ruuskanen.

Vuoden restonomi on kunniamaininta, jonka saa hyvämaineinen, innovatiivinen ja vastuullinen HAAGA-HELIAsta valmistunut restonomi, joka kunnianhimollaan ja esimerkillisyydellään viitoittaa tietä tuleville restonomeille. Valinnan tekevät Haagasta valmistuneet restonomit yhdessä HAAGA-HELIAn Haagan kampuksen henkilökunnasta koostuvan raadin kanssa.

Kolme vuotta Suomen Messuilla työskennellyt Niini on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä ja kasvattamassa Matkamessuja yhdessä yhteistyötyökumppaneiden kanssa. Yhteistyö myös HAAGA-HELIAn kanssa on ollut tiivistä.

”HAAGA-HELIA on auttanut Matkamessujen kehittämisessä, kun esimerkiksi joukko matkailun liikkeenjohdon opiskelijoita on ollut kanssamme miettimässä, miten messuja voitaisiin kehittää. Osa ideoista menee sellaisenaan käyttöön ja osa soveltaen”, Esko Niini kiitteli omassa puheenvuorossaan.

Vuoden Restonomi 2013 innosti muitakin rohkeaan tuotekehitykseen ja innovaatioihin, joihin hän itse sai kipinän jo opiskeluaikanaan.

”Mitä villimpiä ja hullumpia ideoita keksii ja uskaltaa toteuttaa, sitä varmemmin menestystä tulee”, Esko Niemi kertoo.

Tänä vuonna RestonomiFoorumin järjestettiin yhteistyössä yhdysvaltalaisen hotelli- ja ravintola-alan huippuyliopiston, Cornellin alumnien kanssa. Tapahtuman puhujina oli kansainvälisiä huippunimiä kuten IMHI Essec hotellikoulun dekaani Peter O. Connor.  RestonomiFoorumin järjestelyistä vastasivat jälleen Haagan restonomiopiskelijat. Tapahtuma houkutteli paikalle lähes 150 hotelli-, ravintola- ja matkailualan ammattilaista.

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. www.haaga-helia.fi