Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali järjestetään Helsingissä kolmatta kertaa

14368788_647974548705864_2491016796810114693_n

Suomen kahvikulttuuri on murroksessa ja pienpaahtimoita syntyy tiheään tahtiin

Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään kolmatta kertaa Kaapelitehtaalla 21.-23.4.2017. Vuoden tärkein kahvitapahtuma kasvoi viime vuonna 40 prosenttia sekä kävijä- että näytteilleasettajamääriltään. Tapahtuma kerää yhteen paahtimot, laitevalmistajat, kahvilat ja muut kahviammattilaiset ja kasvaa edelleen. Suomessa on jo yli kolmekymmentä pienpaahtimoa, joista moni nähdään myös festivaaleilla.

Tänä vuonna festivaali panostaa yhä enemmän osallistavuuteen ja kävijät pääsevät tekemään laadukasta kahvia osastoilla itse sekä maistelemaan uusia kahveja ympäri maailman.

”Kehitämme tänä vuonna festivaalien ohjelmaa niin, että se on osallistavampi sekä syventävämpi. Yleisö pääsee tekemään omin käsin kahvia lab-osastoilla pavun jauhamisesta valmiiseen kupposeen. Saimme positiivista palautetta viime vuoden tapahtumasta erityisesti sen tunnelmasta – se on ainutlaatuinen. Intiimi ja rento tunnelma luodaan valaistuksella, DJ:llä ja lavastuksella”, kuvailee Maija Kestilä, Helsinki Coffee Festivalin järjestäjä.

Festivaaleilla panostetaan tunnelmaan ja elämyksellisyyteen.

”Tavoitteemme on tehdä maailman paras kahvitapahtuma ja Helsinki on siihen oivallinen paikka – se on varmasti yksi kuumimmista tapahtumakaupungeista tällä hetkellä”, Kestilä jatkaa.

”Mukana on ennätysmäärä näytteilleasettajia, niin uusia kuin edellisestä kerrasta tuttuja toimijoita. Tunnelman lisäksi tapahtumasta tekee erityisen se, että siellä pääsee maistelemaan huippulaatuisia kahveja ympäri maailman ja tutustumaan uusimpiin kahvilaitteisiin ja tuotteisiin”, kuvailee Kestilä.

Vuoden kahvi ja Suomen paras paahtimo

Festivaaleilla valitaan ensimmäistä kertaa vuoden kahvi, Suomen paras paahtimo sekä kahvila. Vuoden kahvin valitsee ruoka- ja kahvialan vaikuttajista koostuva raati, joka arvioi parhaimman suodatinkahvin ja espresson lauantaina 22.4. Suomen paras paahtimo ja kahvila valitaan yleisöäänestyksellä.

Festivaaleilla järjestetään viikonlopun aikana myös kaksi kahvialan suomenmestaruuskilpailua. Lauantaina 22.4. kisataan SCAE Suomi ry:n järjestämät suodatinkahvinvalmistuksen SM-finaali, Brewers Cup, ja sunnuntaina 23.4. mitellään suomenmestaruudesta Vuoden Barista -kilpailussa.

Kilpailujen lisäksi festivaalien ohjelma koostuu eri keskusteluista, kuten miten valmistaa laadukkaampaa kahvia, mitä direct trade eli suoraan viljelijältä ostaminen sekä jäljitettävyys tarkoittavat, mikä kahvipapu sopii millekin laitteelle, miten kahvi on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä kahvin eri vuosikymmenet. Festivaalivieraina on myös viljelijöitä Kolumbiasta ja Brasiliasta sekä kahviasiantuntijoita Indonesiasta.

www.helsinkicoffeefestival.com

Helsinki Coffee Festivalin liput ovat myynnissä Tiketissä: www.tiketti.fi/helsinkicoffeefestival Lipun hinta ennakkoon on 12 euroa/sessio (sis. Tiketin kulut).

Helsinki Coffee Festival 21.–23.4.2017 Kaapelitehtaalla, Helsingin Ruoholahdessa
Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään kolmatta kertaa, Ruoholahden Kaapelitehtaalla. Laadukas tapahtuma tuo saman katon alle mielenkiintoisimmat kahvit, paahtimot, laitevalmistajat ja ammattilaiset. Festivaaleilla pääsee maistelemaan eri kahveja ympäri maailman ja oppimaan kaiken kahvista. Tapahtumassa mitellään myös SCAE Suomi ry:n järjestämät Brewers Cup- ja Vuoden Barista -kilpailut. www.helsinkicoffeefestival.com