Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Lakritsi- & Salmiakkifestivaaleille odotetaan uutta ennätystä

qs57gs84irsof0cq6pid

”29. – 30. lokakuuta on taas aika juhlia lakritsia, ja nostaa se arjesta juhlaan”, kertoo festivaalijärjestäjä Tuija Räsänen. Viime vuonna Helsingin festivaaleilla kävi 3200 henkilöä, mikä oli kaksinkertainen määrä edellisvuoden kävijämäärään verrattuna. Tämän vuoden festivaaleille ennustetaan uutta ennätystä kävijämäärässä.

Suomen vuotuinen lakritsin ja salmiakin juhla, Lakritsi – & Salmiakkifestivaalit, järjestetään taas Wanhalla Satamalla Helsingin Katajanokalla 29. – 30. lokakuuta. Festivaalit pidetään tänä vuonna kollmannen kerran, ja tämänkin vuoden pääsponsorina toimii Fazer.

”Tämän vuoden uutuuksia ovat mm lakritsi- ja olutpruuvi sekä street foodia lakritsilla”, kertoo lakritsin asiantuntija ja festivaalijärjestäjä Tuija Räsänen. Vuodesta 2009 lähtien hän on järjestänyt myös vuotuiset festivaalit Tukholmassa. Nämä ovat vuosien myötä kasvaneet maailman suurimmaksi lakritsijuhlaksi, ja kävijämäärä vuonna 2016 oli 11 000 henkilöä.

Molempien festivaalien tavoitteena on jakaa lakritsi-iloa, yhteenkuuluvuutta ja tietoa. Festivaalit inspiroivat käyttämään lakritsia uusilla tavoilla. Jo nyt sekä media että näytteilleasettajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita tämän syksyn Helsingissä pidettävistä festivaaleista.

”Festivaaleilla voi maistella sekä uutuuksia että perinteisiä lakritsituotteita. Tämän lisäksi kävijöille järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, kuten taideworkshopeja, näyttelyitä, maistiaisia, kilpailuja ja esiintymisiä”, kertoo Tuija Räsänen.

Lakritsi- & Salmiakkifestaivaalien liput tulevat myyntiin elokuussa. Samanaikaisesti 29. – 30. lokakuuta samassa paikassa järjetetään myös Koti ulkomailla – messut.

Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit

Tukholmassa ja Helsingissä vuosittain järjestettävien Lakritsifestivaalien tavoitteena on levittää lakritsin ilosanomaa, luoda yhteisöllisyyttä ja jakaa tietoa.

Tapahtuman organisoi Tuija Räsänen, Lakrits Sverige AB, joka on järjestänyt Tukholman Lakritsfestival-tapahtuman vuodesta 2009 alkaen (www.lakritsfestivalen.se).

Categories
Makeiset