Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Altia ja Walsh Whiskey Distillery solmivat yhteistyösopimuksen

vd1zyb6fnlkfwyedlmij

Walsh Whiskey Distilleryn perustaja Bernard Walsh ja Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä

Altia ja Walsh Whiskey Distillery sopivat yhteistyöstä koskien irlantilaisen viskin tuotantoa ja kypsytystä. Irlantilainen viski on raaka-aineena kysyttyä ja sopimus takaa korkealaatuisen viskiraaka-aineen saatavuuden Altialle.

Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomatalo Altia ja irlantilainen Walsh Whiskey Distillery ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka käsittää käsintehdyn irlantilaisen mallas- ja viljaviskin tuotannon, kypsytyksen ja säilytyksen. Altia käyttää raaka-aineen pääasiassa Ruotsissa tunnettuun Latitude-viskibrändiin. Raaka-aine valmistetaan Walsh Whiskey Distilleryn Royal Oakin tislaamolla, noin tunnin ajomatkan päässä Dublinista.

Yritykset tekevät jo yhteistyötä, Altian toimiessa Walsh Whiskey Distilleryn The Irishman ja Writers Tears-viskien jakelijana yksinoikeudella Pohjoismaissa.

“Kansainvälisesti viskisegmentti on kasvussa, erityisesti irlantilainen viski, joka on kysyttyä markkina-alueellamme Pohjoismaissa. Tällä hetkellä irlantilaisen viskin kysyntä raaka-aineena ylittää tarjonnan. Nyt tehty sopimus takaa meille korkealaatuisen irlantilaisen viskiraaka-aineen saatavuuden, joten olemme todella tyytyväisiä laajentuneeseen yhteistyöhön Walsh Whiskey Distilleryn kanssa”, kertoo Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä.

”Odotamme innolla pitkää, tuloksekasta yhteistyötä Altian kanssa. Varaamme 15% Royal Oakin tislaamomme viskin tuotannosta valituille kansainvälisille kumppaneille. Olemme erityisen tyytyväisiä sopimuksemme Altian kanssa: Altia on jo jakelijamme ja lisäksi Altia on innovatiivinen ja moderni pohjoismaisen juomakulttuurin kehittäjä”, sanoo Bernard Walsh, Walsh Whiskey Distilleryn perustaja ja toimitusjohtaja.

Categories
Yleiset Uutiset