Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Suomalainen ostaa punajuuret jouluruuhkassa

iajy8a3mvahrpgqf0nye

Punajuurisäilykkeiden ympärivuotisesta saatavuudesta huolimatta suomalaiset ostavat joulupöydän punajuuret jouluruuhkassa juuri ennen joulua. Felix-brändin punajuuret Turussa valmistavan Orkla Foods Finlandin punajuurimyynnistä 22 % tulee joulukuussa, ja joulukuun myynnistä peräti 30 % muutamalta päivältä ennen jouluaattoa.

Joulun ruokaostoksia voisi siis hyvin keventää hankkimalla punajuuret vaikkapa lokakuussa.

Punajuurien tuotanto alkoi heti kurkkusesongin päätyttyä syyskuun puolivälissä, kertoo tuotanto- ja laatupäällikkö Teija Paananen Orkla Foods Finlandilta. Punajuurituotteita valmistetaan aina kolmessa vuorossa, koska ison keittokattilan lämmittäminen sitoo energiaa, jota halutaan säästää mahdollisuuksien mukaan.

Punajuurisesonki Turun Urusvuoren tehtaalla on juuri päättymässä. Tänä punajuurisesonkina kokeiltiin myös veden uudelleenkäyttöä kuorimattoman ja keittämättömän punajuuren esipesussa. Tulokset vaikuttavat puhtaan veden säästämisen kannalta lupaavilta.

Valmiiksi kuorittu ja keitetty punajuuri helpottaa joulukiireitä ja syksyllä valmistetuissa punajuurissa säilyvät uuden sadon parhaat ominaisuudet. Vasta nostetuissa punajuurissa on korkeampi sokeri- ja alhaisempi tärkkelyspitoisuus kuin talven yli säilytetyissä.

Categories
Yleiset Uutiset