Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Pirkka-sarjaan tummapaahtoinen Reilun kaupan kahvi

a53fb814-0c38-437c-965d-a4f6f67e3b14

Suomalaiset juovat maailmassa eniten kahvia, nykyään meille maistuu myös entistä tummempi kahvi. Edullisemmalle tummapaahtoiselle kahville, jonka alkuperä on tiedossa, on kaupan hyllyllä vielä tilaa. Pirkka-sarjasta saa nyt myös tummapaahtoista Reilun kaupan kahvia.

K-ruokakaupat haluavat vastata asiakkaiden kasvavaan tarpeeseen saada tietoa tuotteiden taustoista. Reilu kauppa on yksi keino kuluttajalle varmistua siitä, että kehitysmaissa tuotettu tuote on viljelty ihmisten ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

– Tummapaahtoinen kahvi on kasvattanut suosiotaan K-ruokakaupoissa. Tästä syystä valikoimaan tuotiin nyt vaalean kahvin rinnalle uusi tummapaahtoinen Pirkka Reilun kaupan kahvi. Pirkka Reilun kaupan kahvien pavut tuotetaan Hondurasissa pienillä perhetiloilla, kertoo tavarakaupan johtaja Ari Akseli Keskon päivittäistavarakaupasta.

Reilu kaupan etuja ovat oikeudenmukainen kaupankäynti, ja mahdollisuus kehittää tuotantoa ja yhteisöä kestävästi.

– Reilussa kaupassa molemmat osapuolet hyötyvät, viljelijä saa reilun kaupan lisää, ja ostaja saa huippulaatuisen tuotteen, joka on tuotettu lisäksi eettisesti kestävin menetelmin, kertoo Akseli.

Reilun kaupan ja Keskon yhteistyö käynnistyi jo vuonna 1999. Vuonna 2014 Keskon päivittäistavarakaupan valikoimissa oli yli 230 Reilun kaupan tuotetta, joista Pirkka-tuotteita yli 30. Reilun kaupan tilastojen mukaan Keskon päivittäistavarakaupalla oli 38 maassa yhteensä 146 Reilun kaupan tavarantoimittajaa. K-ruokakauppojen myymistä tuotteista kertyi sosiaalisiin kehityshankkeisiin tarkoitettua Reilun kaupan lisää yli 360 000 euroa.

Kaikki Pirkka-sarjaan tulevat uudet kuumat juomat eli kahvit, teet ja kaakaot sertifioidaan joko Reilun kaupan tai UTZ-sertifikaatilla aina, kun se on mahdollista ja järkevää. Kaikki Pirkka- ja K-Menu -kahvit ovat sertifioituja.

– Kesko on edelläkävijä vastuullisten tuotteiden ostajana. Tavoitteenamme on, että K-ruokakaupoissa on markkinoiden laajin vastuullisuusmerkittyjen tuotteiden valikoima, toteaa Akseli.

Categories
Kahvi & Tee