Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Suomalaiset syövät entistä enemmän välipaloja – terveellisemmille välipaloille on tarvetta

eloveena

Perinteisestä ateriasyömisestä on tullut yhä useammille arjen luksusta, sillä siihen on aiempaa vähemmän aikaa tai mahdollisuuksia. Siksi terveellisempien välipalojen kysyntä on reippaassa kasvussa. Raisio panostaa erityisesti Elovena- ja Provena-välipalojen kehitykseen.

Raision teettämän Välipalat ja keksit -tutkimuksen* mukaan välipaloja syödään, koska ne siirtävät nälkää, korvaavat aterioita tai auttavat akuuttiin energian tarpeeseen.

– Ruokailuajat eivät rytmitä päivää samalla tavalla kuin ennen. Suomalaiset saavat jopa 40 prosenttia päivittäisestä energiastaan välipaloista, joten välipalojen ravintoarvolla on iso merkitys. Tarve terveellisemmille ja hyvänmakuisille välipaloille on suuri, jotta välipalasyöminen sopisi terveellisiin elintapoihin, Raision välipalat-liiketoiminnan strategiasta ja brändeistä vastaava johtaja Mika Kukkurainen kertoo.

Ihannevälipala on terveellinen ja maistuu hyvälle

Raision tutkimuksessa kävi ilmi, että suomalaisten ihannevälipala on terveellinen, ravitseva, sopivasti täyttävä, helppokäyttöinen ja maukas.

– Välipalaa syödään, jotta siitä saataisiin energiaa ja virkistystä. Siksi välipalaa valitessa kannattaa keskittyä energian laatuun ja välipalojen monipuolisuuteen kalorien laskemisen sijaan, Kukkurainen sanoo.

– Liian pitkä ateriaväli johtaa usein turhaan naposteluun. Terveellisemmällä välipalalla ruokamäärät ja -laatu pysyvät hallinnassa ja vireystila säilyy hyvänä. Esimerkiksi uusi kuivatuista hedelmistä ja kaurasta tehty Elovena Hedelmäinen Välipalapatukka on kätevä välipala, kun haluaa energiaa nopeasti ja helposti, Kukkurainen toteaa.

Kaura sopii hyvin välipaloihin

Kaura on ravintoarvoltaan monipuolinen vilja. Se sisältää tasapainoisessa suhteessa hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa. Kauran kuidusta iso osa on liukenevaa kuitua eli beetaglukaania, joka hellii vatsaa ja auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja. Kuitu tasaa myös verensokerin vaihtelua ja pitää nälän loitolla pidempään. Kaura sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, jos se on tuotettu erillään muista viljoista eli se on niin sanottua puhdasta kauraa.

– Kauraa on helppo käyttää monipuolisesti välipaloissa ja sen maku on sopivan lempeä. Esimerkiksi annospakatut kaurapuurot ovat hyviä välipaloja, sillä ne valmistetaan vain kuumaa vettä lisäämällä. Annospakatuista Elovena- ja Provena-pikapuuroista jo 22 prosenttia syödään välipaloina, Kukkurainen kertoo.

Raision kehittämät Elovena- ja Provena-välipalakeksit ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti. Suomessa myytävistä kekseistä nykyään jo kolmasosa ostetaan välipalaksi, vaikka keksit on ennen koettu epäterveellisiksi herkuiksi.

Raision uutuudet

Elovena Hedelmäinen Välipalapatukka

 • Makuvaihtoehtoina Mansikka-vadelma ja Kaakao
 • Sisältää vain luonnollisia raaka-aineita, kuten kuivattuja hedelmiä ja kauraa
 • Lisäaineeton
 • Ei lisättyä sokeria
 • Hinta noin 1,29 euroa, pakkauskoko 35 g
 • Kaupoissa 1.11.2015 alkaen

Elovena Puurokuppi

 • Makuvaihtoehtoina Rouhea Pähkinä ja Vaahterasiirappi
 • Sisältää täysjyväkaurahiutaleita ja ruisleseitä
 • Täyteläisen makuinen ja ravitseva
 • Helppo valmistaa: kuppiin kaadetaan kuuma vesi, sekoitetaan ja syödään pakkauksen mukana tulevalla puulusikalla.
 • Muita annospikapuuroja isompi koko tekee annoksesta täyttävämmän aterian
 • Hinta noin 2 euroa, pakkauskoko 60 g
 • Kaupoissa 1.11.2015 alkaen

Provena-viipaleleivät

 • Makuvaihtoehtoina Kauraleipä ja Tumma Kauraleipä
 • Hyvää sellaisenaan, sopii hyvin paahdettavaksi
 • Myydään pakasteesta, valmis nautittavaksi heti sulattamisen jälkeen
 • Runsaasti kauraa ja kuitua
 • Hinta noin 3,69 euroa, pakkauskoko 450 g
 • Kaupoissa 1.9.2015 alkaen

*Family Insight Oy | Kvalitatiivinen tutkimus: Välipalat ja keksit 1/2015

Categories
Yleiset Uutiset