Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Arkiruoanlaittoon väriä ja makua uusin Santa Maria -luomumaustein

santamaria_americancajunsantamaria_ethiopianberberesantamaria_moroccanraselhanout

Santa Marian Extra Fine Selection (EFS) on maustesarja, jossa panostetaan mausteiden tuoreuteen, luonnollisuuteen ja puhtauteen. Tuoteuudistuksen myötä valikoimaa kasvatetaan sekä luomumausteilla että etnisillä uutuuksilla.

– Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia raaka-aineiden alkuperästä ja erilaisista mauista. He etsivät inspiraatiota piristyttämään myös arkiruoanlaittoa. Uusilla ja erilaisilla mausteilla pääsee helposti matkalle trendikkäiden ruokien alkulähteille, kertoo Suomen Santa Marian markkinointipäällikkö Maria Orassaari.

Santa Maria haluaa madaltaa kynnystä kokeilla uusia mausteita. Kotikokkien iloksi makumatkoille pääsee helposti – uudet mausteseokset Ethiopian Berbere, Moroccan Ras El Hanout, American Cajun, Thai Green Curry ja Jamaican Jerk antavat ruokiin uusia vivahteita. Uudistusten myötä mausteet ovat vähäsuolaisempia, ja kaikki maustesarjan pakkaukset on myös päivitetty uuteen designiin.

– Näemme kysynnän kasvaneen luomumausteita kohtaan, ja tavoitteenamme onkin triplata luomuvalikoimamme vuoteen 2020 mennessä. Panostamme myös siihen, että löydämme toimittajia, jotka täyttävät sekä luomu- että Reilun kaupan vaatimukset, kertoo Orassaari.

Santa Marian Extra Fine Selection -sarjaan kuuluvat muun muassa mausteseokset, maustemyllyt, luomumausteet, täyttöpussit ja kokonaiset kuivatut chilit. Osa luomutuotteista on Reilu kauppa -sertifioituja.

ac46c7c24f4ef925a31a7bfd9d49cf09

Etiopialainen broileri lime- ja persiljakuskusilla (4 annosta)

Broilerin rintafilee
2 rkl Santa Maria Ethiopian Berbere -mausteseosta
1 tl Santa Maria Rock Salt -suolaa
3 rkl rapsiöljyä
4 broilerin rintafileetä

Valkosipulikastike
1 valkosipulinkynsi, puristettuna
2 dl jogurttia, 10 % rasvaa
1 mm Santa Maria Rock Salt -suolaa
1/2 tl Santa Maria Tellicherry Black Pepper -mustapippuria

Kuskus
4 annosta kuskusia
3 rkl limemehua
2 rkl oliiviöljyä
150 g haricot-papuja
100 g tuoretta persiljaa, hienonnettuna
1 granaattiomena
1 fetajuusto, murennettuna

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita Ethiopian Berbere -mausteseos, suola ja öljy marinadiksi. Laita broilerin rintafileet vuokaan ja kaada marinadi päälle. Käännä fileitä marinadissa, jotta ne peittyvät kauttaaltaan. Anna marinoitua 30 minuuttia huoneenlämmössä. Ota broilerifileet marinadista. Paista fileet keskilämmöllä pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kypsennä sen jälkeen fileet uunissa, kunnes niiden sisälämpötila on 65°C. Sekoita jogurtti, valkosipuli, suola ja pippuri kastikkeeksi. Valmista kuskus pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan. Lisää sen jälkeen oliiviöljy ja limemehu ja mausta suolalla. Keitä haricot-pavut suolatussa vedessä 5 minuuttia, valuta ja leikkaa pavut puoliksi. Lisää persilja ja haricot-pavut haalean kuskusin joukkoon. Asettele tarjoiluastiaan. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja murusta päälle fetajuustoa. Viipaloi broilerifileet ja aseta tarjolle.

Tietoa Santa Maria Extra Fine Selection -mausteista

Extra Fine Selection -mausteet, joissa Reilu kauppa -sertifiointi ja luomumerkintä: Jauhettu kaneli, jauhettu inkivääri, jauhettu kardemumma, jauhettu valkopippuri, kokonainen mustapippuri, jauhettu mustapippuri ja kurkuma.

Extra Fine Selection -mausteet, joissa luomumerkintä: basilika, oregano, sitruunapippuri, rosmariini, paprika, timjami, valkosipulijauhe, chilihiutale, curry ja grillausmauste.

Extra Fine Selection -mausteseokset: American Cajun, Ethiopian Berbere, Indian Garam Masala, Indian Mango Curry, Indian Tandoori, Italian Basilico, Jamaican Jerk, Japanese Wasabi & Sesame, Maroccan Ras El Hanout, Japanese Umami, Peruvian Chili & Lime, Thai Green Curry, Thai Red Curry ja Japanese Teriyaki.

Categories
Mausteet