Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Presidentti Kekkonen sai oman juhlaoluen

Kekkonen Juhlaolut

Presidentti Urho Kekkosen syntymästä tulee 3. syyskuuta kuluneeksi 115 vuotta. Urho Kaleva Kekkonen (1900–1986) on itsenäisen Suomen vaikuttavin poliitikko, joka nauttii yhä suurta arvostusta kotimaan ohella koko maailmassa.

Urho Kekkosen syntymäpäivän kunniaksi valmistettu Kekkonen Juhlaolut 4,2 % on suomalaisen oluenvalmistuksen vilpitön taidonnäyte. Presidentti Kekkonen oli kotimaisen oluen ystävä. Arvokas Kekkonen Juhlaolut tuo ryhtiä niin arkeen kuin juhlaan.

“En tiedä juuri hauskempaa tapaa juhlistaa presidentti Kekkosen syntymäpäivää kuin maljan kohottaminen hänen nimikko-oluellaan. Kekkonen Juhlaoluessa yhdistyvät niin suomalainen maku ja puhtaat raaka-aineet kuin käsityöosaaminenkin”, sanoo presidentti Kekkosen pojanpoika ja suvun päämies Timo Kekkonen.

Saimaan Juomatehtaan viime keväänä markkinoille tuoma Kekkonen Keskiolut 4,2 % on saanut varauksettoman kansansuosion. Se on ollut myös kesäkauden yksi myydyimmistä suomalaisista erikoisoluista ja suosittu puheenaihe sosiaalisessa mediassa. Kekkonen Keskiolut ja Kekkonen Juhlaolut valmistetaan yhteistyössä ArkiDesignin ja Urho Kekkosen arkiston kanssa.

“Olen iloinen, että Kekkonen-oluet ovat löytäneet laajan ystäväjoukon. Pidän myös siitä, että näiden tuotteiden avulla presidentti Kekkonen tulee tutummaksi myös nuoremmille polville. Ideaa Juhlaoluesta olemme vieneet eteenpäin hyvässä hengessä ja pilke silmäkulmassa. Se istuu Urho Kekkosen perinteen vaalimiseen loistavasti”, Timo Kekkonen perustelee.

Presidentti Kekkosen matkoista ja valtiovierailuista on jäänyt jälkipolville lukusia tarinoita ja sattumuksia. Ne heräävät jälleen eloon Kekkonen-oluiden myötä. Juhlaoluen tölkin kyljessä on kertomus 64-vuotiaasta presidentistä, joka kiipesi palmuun kesken Tunisian valtiovierailun.

Kesällä 1969 Tasavallan presidentti teki valtiovierailun Englantiin. Lontoossa oli vierailun aikana paahtava helle. Niinpä Kekkonen poikkesi yllättäen merimieskirkosta tultuaan suoraan aitoon brittipubiin. Englantilaisten mielestä tämä osoitti vieraalta hyvä makua. Ensiksi kirkkoon ja sitten oluelle.

Kekkonen Juhlaolut on petäjän punertava ja suodatettu pohjahiivaolut. Se valmistetaan käsityönä parhaista maltaista ja humalista.

“Uskon, että UKK olisi tänä päivänä ylpeä meistä suomalaisista käsityöpanimoista, joiden oluet perustuvat kotimaiseen viljaan ja suomalaiseen työhön. Saimaan Juomatehtaalle Kekkonen-oluet ovat olleet menestys, joka on myös vienyt yritystoimintaamme eteenpäin. Kekkonen-oluiden ansiosta olemme saaneet palkata panimolle lisää väkeä, mikä on iloinen asia näinä aikoina”, sanoo Saimaan Juomatehtaan varatoimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Kekkonen Juhlaolutta on saatavilla ympäri Suomen hyvin varusteltujen vähittäiskauppojen ja ravintoloiden valikoimista. Olut pakataan 0,5 litran kierrätettäviin alumiinitölkkeihin. Kekkonen Juhlaolut soveltuu maljannostajaisiin, puheiden ja tunnelman luomiseen tai vaikkapa vain itsensä palkitsemiseen. Olut suositellaan nautittavaksi 6–8-asteisena puheiden kera seisten tai käytännöllisesti suoraan tölkistä.

Lue lisää verkosta: www.kekkonenolut.fi,

www.arkidesign.fi/kekkonen,

www.saimaanjuomatehdas.fi

Categories
Oluet