Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Saarioisten uutuustuotesarja vastaa hyvinvointitrendiin: Balansseissa kaikki on tasapainossa

wh4wvmno92dom3crdqhi

Pitkän kehitystyön tuloksena syntyneet Balanssi-tuotteet ovat aterioita, jotka ovat sekä täyttäviä että ravitsemussuositusten mukaisia.

– Inspiraationa Balanssi-aterioille on toiminut lautasmalli. Kasvisten määrä niissä on runsas: yhdestä ateriasta täyttyy vähintään puolet suositellusta päivittäisestä kasvisannoksesta. Päivittäisestä proteiinin tarpeesta puolestaan täyttyy yhden aterian myötä vajaa kolmannes. Energiamääränsä puolesta Balanssi sopii mainiosti yhdeksi ateriaksi esimerkiksi kevyttä työtä tekevälle aikuiselle, Mirja Lonka Saarioiselta kertoo.

Aterioiden pakkauksissa oleva Sydänmerkki viestii siitä, että kukin ateria on ravitsemuksellisen sisältönsä puolesta tuoteryhmässään suositeltava vaihtoehto. Esimerkiksi suolaa on Balanssi-sarjan tuotteissa käytetty vähemmän, ja käytetty suola on jodioitua. Lisäksi aterioiden valmistuksessa on kiinnitetty huomiota rasvan laatuun ja annokset ovatkin hyviä pehmeiden rasvojen lähteitä.

– Balanssia ei kuitenkaan synny, mikäli lautaselta puuttuu se tärkein eli hyvä maku. Ruoan herkullisuus on meille aina ensiarvoisen tärkeää. Näiden aterioiden maittavuuden olemme varmistaneet kuluttajatesteillä, joissa saimme osallistujilta hyvät arviot, Lonka toteaa.

Uudenlainen valmistustapa takaa raikkaat ja ravintorikkaat raaka-aineet

Kaikki Balanssi-ateriat sisältävät reilusti kasviksia, joiden väri, raikkaus sekä rakenne säilyvät ruoan uudenaikaisen valmistusmenetelmän johdosta paremmin tavallisiin menetelmiin verrattuna.

– Käyttämämme hellävarainen ja nopea valmistustapa mahdollistaa myös valmisruoissa uudenlaisten ja mielenkiintoisten raaka-aineiden, kuten avokadon ja lehtikaalin käytön. Muiden valmisruokien tapaan Balanssi-tuotteet jäähdytetään nopeasti kypsennyksen jälkeen, mikä takaa tuotteiden säilyvyyden ilman säilöntäaineita, Lonka kertoo.

Balanssi-tuotteet saapuvat kauppoihin 27.8. alkaen, ja ensimmäisessä vaiheessa Balanssi-sarjaan kuuluu kolme lämmitettävää ateriaa: kasvisvaihtoehto Chili sin carne sisältää täysjyväriisiä, avokadoa, porkkanaa, soijapapuja & halloumi-juustoa. Kala-annoksessa kirjolohifilee on saanut rinnalleen lehtikaalipestoa ja uunijuureslohkoja. Kolmas ateria on koottu naudanpaistista, bataattiaiolista, yrttiperunoista ja juurespannusta.

– Kiteytettynä uusissa aterioissa yhdistyy herkullinen maku runsaaseen kasvisten määrään, minkä lisäksi niissä on riittävästi proteiinia, vähemmän suolaa ja ne toimivat hyvälaatuisen pehmeän rasvan lähteenä – näissä aterioissa kaikki on siis Balanssissa, Lonka summaa.

Categories
Yleiset Uutiset