Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Uutuus Suomen tunnetuimmalta australialaiselta viinintuottajalta: Jacob’s Creek UnVINED tarjoaa viininautinnon ilman alkoholia

print_Q13ZDSf76y.Raikkaan_hedelmainen_Jacobs_Creek_UnVINED_Riesling

Mitä alkoholitonta tarjoaisin vierailleni? Juomien valinnan ei tarvitse enää aiheuttaa päänsärkyä, sillä kansainvälisesti arvostettu Jacob’s Creek -viinibrändi lanseeraa alkoholittoman puna- ja valkoviinin seurusteluun ja ruoan kumppaniksi. Jacob’s Creek UnVINED Shiraz ja Riesling yllättävät positiivisesti – myös alkoholittomien viinien epäilijät.

Australialainen Jacob’s Creek lanseeraa Suomessa alkoholittoman puna- ja valkoviinin.Suuren viinitalon innostuminen alkoholittomista vaihtoehdoista ilahduttaa monia viinin ystäviä.

– On erittäin tärkeää säilyttää viinin raikkaus ja autenttinen maku. Jacob’s Creek UnVINED-viinien valmistuksessa on noudatettu samoja säädöksiä ja menetelmiä kuin muussakin viinituotannossa, australialainen viinintekijä Susan Mickan kertoo. 

Jacob’s Creek UnVINED-viinien aromien ja maun ydin on vakuumitislausmenetelmä, jossa matalassa lämpötilassa alkoholi saadaan paineen avulla haihdutettua pois ilman, että viinistä katoaa aromeja. Lisäksi Jacob’s Creek käyttää alkoholittoman viinin makujen tasapainottamiseen rypäleen omaa mehua usein käytettyjen tiivisteiden sijasta.

Varma vaihtoehto myös ruokajuomaksi

Alkoholittomat viinit eivät perinteisesti ole ihastuttaneet viininystäviä makunsa puolesta. Susan Mickan ymmärtää ennakkoluulot.

– Alkoholin poistaminen viinistä on hieman kuin poistaisi sen selkärangan. Ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ja pitkän kehitystyön tuloksena olemme onnistuneet saamaan myös alkoholittoman viinin ryhdikkääksi ja tasapainoiseksi.

Jacob’s Creek UnVINED Shiraz ja Riesling sopivat seurustelujuomaksi ja ruokien kanssa nautittavaksi. Arkea voi nyt juhlistaa hieman paremmalla lounaalla ja muutamalla lasillisella viiniä, vaikka kesken työpäivän. Alkoholiton viini on myös kevyempi vaihtoehto. Jacob’s Creek UnVINED Shiraz -viinissä on 50 % vähemmän kaloreita kuin 12 % alkoholia sisältävässä Jacob’s Creek Classic Shiraz -viinissä.

– On huomaavaista tarjota juhlissa tai illanistujaisissa myös alkoholiton vaihtoehto – autoilijoiden tai muista syistä alkoholia välttävien on mahdollista nauttia viinin aidoista mauista, viinintekijä Mickan tiivistää.

Keskitäyteläinen Jacob’s Creek UnVINED Shiraz

Väriltään rubiinin punaisen punaviinin aromi on hedelmäinen ja tumman marjainen. Mukana on myös Etelä-Australian Shiraz–rypäleelle tunnusomaista mausteisuutta. Maku on keskitäyteläinen, makean hedelmäinen ja kevyen paahteinen. Tammikypsytyksen aikaansaama vaniljaisuus tukee muita makuja.

Jacob’s Creek UnVINED Shiraz 75 cl, alkoholipitoisuus 0,50 %, sokeripitoisuus 65 g/l, kierrekorkki. 
Alkon listauspäivä: 12.1.2015, Alkon nro: 455017, hinta: 6,99 €.
Jacob’s Creek UnVINED Shiraz -punaviiniä on saatavilla myös K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa hintaan 7,49 €.

Raikkaan hedelmäinen Jacob’s Creek UnVINED Riesling

Vihertävän keltaisen valkoviinin tuoksusta voi tunnistaa sitruunan, limetin ja kukkien aromeja. Maussa korostuu hedelmäisyys ja raikkaus. Hapokkuus peittää sopivasti makeutta ja tekee viinin mausta tasapainoisen.

Jacob’s Creek UnVINED Riesling 75 cl, alkoholipitoisuus 0,50 %, sokeripitoisuus 53 g/l, kierrekorkki. 
Alkon listauspäivä: 12.1.2015, Alkon nro: 538067, hinta: 6,99 €
Jacob’s Creek UnVINED Riesling -valkoviiniä on saatavilla myös K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa hintaan 7,49 €.

Categories
Viinit