Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Fazerille tunnustusta työstä vastuullisen kaakaonhankinnan edistämiseksi

sbveknn0mubxdki2rrag

World Cocoa Foundation palkitsi Fazerin pitkäaikaisesta työstä vastuullisen kaakaon parissa.

Kööpenhaminassa järjestetyssä World Cocoa Foundationin kumppanuustapahtumassa Fazerille myönnettiin palkinto tunnustuksena tehdystä kaakaotyöstä. Fazerin lisäksi palkinnon sai tanskalainen Toms.

”Kaakao on Fazerille yksi tärkeimmistä raaka-aineista ja olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisen tavoitteen sen vastuullisuudelle. Olemme iloisia saamastamme tunnustuksesta ja tämä kannustaa meitä eteenpäin työssämme”, sanoo Fazerin kaakao- ja suklaa-asiantuntija Majlen Fazer.

Vuonna 2000 perustettu World Cocoa Foundation on kansainvälinen järjestö, joka edistää kestävää kaakaontuotantoa yli 115 jäsenyrityksen voimin. Fazer on ollut WCF:n jäsen vuodesta 2005.

Yhteistyöllä kohti kaakaovisiota

Fazerin tavoitteena on, että vuoteen 2017 mennessä sen käyttämän kaakaon alkuperä on jäljitettävissä ja kaikki kaakao täyttää vastuullisuuden kriteerit. Fazerin vastuullisen kaakaonhankinnan kulmakivet ovat World Cocoa Foundationin kolme periaatetta: elinkeinon kannattavuus, ihmisten hyvinvointi ja ympäristön kannalta kestävät viljelymenetelmät. Näiden lisäksi Fazerille keskeinen tavoite on jäljitettävyyden kehittäminen.

Tänä vuonna vastuullisuusohjelmien mukaisesti tuotetun kaakaon osuus nousee Fazerin käyttämästä kaakaosta 50 prosenttiin. Tämä sisältää sertifioidun kaakaon (UTZ, Rainforest Alliance) sekä kumppaneidemme vastuullisuusohjelmien mukaisesti tuotetun kaakaon (esimerkiksi Source Trust). Osana kaakaotyötä Fazer on tukenut Biébyn kylää Norsunluurannikolla WCF:n ECHOES-ohjelman kautta jo vuodesta 2007.

”Työtä on paljon ja haasteet erityisesti Länsi-Afrikassa edellyttävät tiivistä yhteistyötä sekä avointa tiedon ja asiantuntemuksen jakamista. WCF on meille tärkeä kumppani ja tarjoaa myös arvokkaan keskustelufoorumin alan toimijoille”, Majlen Fazer kertoo.

Categories
Yleiset Uutiset