Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Tiedossa suussa sulavia uutisia suklaan ystäville: SUKLAAFESTIVAALIT tekevät alkutalvesta hieman herkullisemman

53808732-f77d-4c8d-a92b-e422bc542b04-main_image
SUKLAAFESTIVAALIT tuo esiin sen kaiken mihin kaakaopapu jatkokäsiteltynä voi taipua. Tapahtumassa voi osallistua suklaatastingeihin sekä maistaa kaakaon reitin pavusta käsin tehdyksi praliiniksi asti. Näytöslavalta saa käytännön vinkkejä suklaapatukoiden, raakasuklaan ja tummasuklaapraliinien valmistukseen. Tapahtumassa on myös tarjolla tietoa suklaan koko tuotantoketjusta kestävästä ja eettisestä kaakaon viljelystä valmiisiin tuotteisiin asti. SUKLAAFESTIVAALEILTA löytyy oma salinsa myös arteesaanisuklaille ja uutuutena raakasuklaa&superfood-sali. , SUKLAAFESTIVAALIT on kuluttajatapahtuma suklaan ystäville, jossa esillä ovat tiedon, laatusuklaan ja viinien lisäksi myös erikoiskahvit, leivokset sekä viini- ja keittiötarvikkeet. Tapahtumassa on noin 30 alan näytteilleasettajaa. Viimevuoden tapahtuma keräsi paikalle noin 2600 kävijää.

SUKLAAFESTIVAALIT kerää reilun viikon kuluttua Helsingin Wanhaan Satamaan maan parhaat suklaabrändit, tekijät, suklaan seuralaiset ja sen rakastajat.

Tarjottimella suklaan koko kirjo
SUKLAAFESTIVAALIT tuo esiin sen kaiken mihin kaakaopapu jatkokäsiteltynä voi taipua. Tapahtumassa voi osallistua suklaatastingeihin, viinillä tai ilman, sekä maistaa kaakaon reitin pavusta käsin tehdyksi praliiniksi asti. Kotikokit voivat hakea näytöslavalta käytännön vinkkejä suklaapatukoiden, raakasuklaan ja tummasuklaapraliinien valmistukseen. Suomen Baristayhdistys opastaa puolestaan kahvin ystäviä espresson ja maitovaahdon valmistamisessa, esittelee erilaisia kahvinsuodatusmenetelmiä suodatinkahvia sekä kertoo cold drip -menetelmästä.

Tapahtumassa on myös tarjolla tietoa suklaan koko tuotantoketjusta kestävästä ja eettisestä kaakaon viljelystä valmiisiin tuotteisiin asti. Seminaaripuhujina tapahtumassa ovat ghanalaisilla kaakaoviljelmillä työskennellyt Emmanuel Yakah, Reilun Kaupan kaupallinen johtaja Riikka Karppinen sekä Lindtin suklaiden myynnistä Suomessa vastaava Max Stenbäck. SUKLAAFESTIVAALEILTA löytyy oma salinsa myös arteesaanisuklaille ja uutuutena raakasuklaa&superfood-sali. Raakasuklaasta saa lisätietoa ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan seminaaripuheenvuorosta, joka pitää sisällään tietoa suklaan alkuperäisestä raaka-aineesta, sen terveyshyödyistä sekä moninaisista käyttötavoista.

 

Tapahtuma on avoinna lauantaina 8.11. klo 10-18
Pääsyliput ennakkoon Tiketistä alk. 11.50€, ovelta 13 € / 7-17 -vuotiaat ennakkoon alk. 6.50€, ovelta 8€ / alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Tastingeistä mahdollinen lisäveloitus.
Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3-5, 00161 Helsinki

www.suklaafestivaalit.fi / www.facebook.com/suklaafestivaali /