Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry teki sopimuksen Kuningatar-hunajapurkin käytöstä Kiinassa

 

kuningatarpurkit-pysty-p
Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry on tehnyt sopimuksen Beijing HKT Trade Co Ltd:n kanssa Kuningatar-hunajapurkin käyttöoikeudesta. Sopimuksen myötä suomalaista hunajaa voidaan pakkauttaa Suomessa Kuningatar-purkkeihin Kiinan markkinoita varten.

SML:n toiminnanjohtaja Heikki Vartiainen toteaa, että Kiinan markkinoiden avautuminen Kuningatar-hunajalle antaa mahdollisuuden kasvattaa nopeasti suomalaisen hunajan kysyntää.

”Kotimaassa hunajan myynnin kasvattaminen on hidasta ja hankalaa. Viennin avulla hunajalle avautuu täysin uusia kasvumahdollisuuksia. Kiinassa on valtavat markkinat, ja tämän sopimuksen kautta suomalainen hunaja voi tavoittaa varakasta, kiinalaista keskiluokkaa. He ovat valmiita maksamaan puhtaasta, laadukkaasta hunajasta.”

Beijing HKT Traden edustaja Tao Wu uskoo, että sopimuksesta hyötyvät kaikki osapuolet.
”Kiinassa on jo nyt lukuisia ulkomaalaisia hunajia, joten kilpailu on kovaa. HKT ja SML voivat yhdessä rakentaa Kuningatar-hunajasta Kiinan markkinoille suosittua brändiä. Suomalainen hunaja on laadukasta, ja Kiinan markkinat voivat kehittää myös Suomen mehiläishoitoa.”

Koska SML ei itse tuota hunajaa, niin Beijing HKT Trade voi ostaa hunajat jonkin suomalaisen pakkaajan kautta. SML saa korvauksen jokaisesta Kuningatar-tölkkiin pakatusta hunajakilosta.

SML varmistaa hunajan laadun ja alkuperän. Hunajaeristä otetaan näytteet, joilla voidaan todentaa hunajan suomalaisuus ja laatuvaatimusten täyttyminen.

Sopimuksen myötä Kuningatar-hunajat voivat päätyä yli 300 luonnontuotteisiin erikoistuneeseen myymälään. Beijing HKT Tradella on yksinoikeus käyttää Kuningatar-tuotemerkkiä Kiinassa.

 

Categories
Yleiset Uutiset