Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Ruokatorstai leipoo tarjoaa Helsingin Sanomien ruokasivujen parhaat leivontaohjeet vuosien varrelta

bb60d5259a177365_400x400ar

Monet makeat leivontasuosikit ovat saaneet uuden makuvivahteen, mutta klassikoitakaan ei unohdettu. Tiikerikakun raidat maistuvat nyt lakulta. Kinuskin ja karpalon ihana yhdistelmä löytyy kuppikakuista.Ruokatorstai leipoo -kirjassa on 73 herkullista reseptiä, jotka on julkaistu vuosien varrella Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomien lukijoiden suosikki on ollut jo vuosia amerikkalainen omenapiiras, jossa on vähän taikinaa ja runsaasti mehevää omenatäytettä.

Toinen ikisuosikki on maltailla ryyditetty saaristolaislimppu. Helppotekoinen ja hyvin säilyvä leipä sopiikin sekä arkeen että juhlaan.

Iltapalaksi kannattaa kokeilla vaikkapa savujuustopiirasta, jonka höysteeksi valmistuu viinirypäle-pähkinälisäke, tai chorizopizzaa, jonka kruunaa raikas tuoretomaattisalsa.

Kirjan reseptien tekijöinä ovat olleet ruokatoimittaja Katja Bäcksbackan lisäksi muutama hänen kollegansa Helsingin Sanomista sekä monet Ruoka-sivujen erinomaiset avustajat. Upeat kuvat ovat ruokaan erikoistuneiden valokuvaajien Elvi Ristan Elina Himasen Sami Revon Timo Viljakaisen ja Teppo Johanssonin ottamia.

Ruokatorstai leipoo  -kirjaa myydään Sanomatalon Kulmassa (Elielinaukio 1, Helsinki), Helsingin Sanomien verkkokaupassa HS.fi/kauppa sekä kirjakaupoissa (ovh. 32,90 euroa).

Categories
Keittokirjat