Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Maito ja Terveys ry: Uusi Maitolähettiläs on Anni Lehtonen

maitolahettilas-2014-2-iso

Tiistaiaamuna julkistettiin uusi Maitolähettiläs. TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Anni Lehtonen jatkaa maidon lähettiläänä toimineen Kati Laineen jalanjäljissä. Maitolähettilään valinta ajoittuu Maailman maitopäivän (1.6.) kynnykselle.

– Maidossa yhdistyy suomalaisuus, terveellisyys ja puhtaus. Tätä ilosanomaa haluan olla jakamassa. Maito ja maitovalmisteet ovat iso osa terveyttä edistävää ruokaa ja hyvinvointia. Näin tuore Maitolähettiläs kuvaa syitä, jotka houkuttelivat työhön maidon parissa.

Anni on aktiivinen nuori nainen, joka viihtyy ihmisten parissa. – Odotan Maitolähettilään työltä erilaisia ihmiskontakteja ja tapaamisia eri-ikäisten ihmisten parissa ympäri Suomen. Uskon saavani lisää esiintymisvarmuutta ja -kokemusta – myös toisella kotimaisella kielellä.

Tulevana kesänä Maitolähettiläs vierailee Ruokakoulu-kesäleireillä kertomassa hyvästä syömisestä ja liikkumisesta alakouluikäisille lapsille. Annin tapaa myös kesätapahtumissa, mm. Pori Jazzissa. Syksyllä hän kouluttaa terveydenhoitoalan opiskelijoita, tapaa terveydenhuollon henkilöstöä, vierailee kouluissa ja varuskunnissa. Maitolähettiläs on Maito ja Terveys ry:n työntekijä.

Maustamatonta jogurttia ja punaherukoita

Anni on ollut kiinnostunut terveysalasta lapsuudesta asti. Yläasteikäisenä hän luki innolla kaiken kotitalouteen ja terveyteen liittyvän tiedon. Nykyään hänen harrastuksiinsa lukeutuvat mm. kilpajuoksu, ruuanlaitto ja leipominen. Anni on kotoisin Karkkilasta ja asuu nykyisin Kuopiossa.

– Maustamaton jogurtti, rahka ja raejuusto ovat kaikki hyvänmakuisia, Anni listaa suosikeitaan maitovalmisteista. – Niitä voi maustaa hedelmillä, marjoilla ja soseilla tai syödä sellaisenaan. Eväsvinkiksi Anni antaa maustamattoman jogurtin punaherukoilla ja lesemuroilla täydennettyinä. – Kun ne sekoittaa etukäteen tiiviiseen rasiaan jääkaappiin, ne maustuvat nopeaksi välipalaksi tai vaikka junaevääksi varhaiselle lähtijälle.

Twitterissä  #Maitolähettiläs ja #Maitoaamu

Maito ja Terveys ry on maidon ja maitovalmisteiden tutkitun ravitsemustiedon kokoaja, viestijä ja toimija, alan asiantuntijaorganisaatio. Järjestö perustettiin vuonna 1958. Maito ja Terveys perustaa sanomansa valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksiin, ja se on tuotemerkkeihin nähden puolueeton. Lisätietoja: http://www.maitojaterveys.fi/

Categories
Yleiset Uutiset