Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Makuelämyksiä Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumassa 24.–27.10.2013

Viini, ruoka & hyvä elämä 24.-27.10

Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma Viini, ruoka & hyvä elämä järjestetään Helsingin Messukeskuksessa jälleen lokakuussa. Luvassa on trendikkäiden katukeittiöiden rentoja makupaloja, eurooppalaisen herkkutorin antimia ja tietysti laatuviinejä. Tapahtuma on tänä vuonna suurempi ja kansainvälisempi kuin koskaan aiemmin.

Viini, ruoka & hyvä elämä -messujen eurooppalaisen herkkutorin houkuttimina ovat mm. alkuperäjuustot Italiasta ja Hollannista sekä salamit, makeiset, pitsat ja hillot. Näytöskeittiössä kuulet syksyn keittokirjailijoiden haastatteluja.

Eksoottisimmat makuelämykset tulevat tänä vuonna Kiinasta. Luvassa on ainakin paikallisia ruokia, teetä ja kiinalaisia viinejä. Kreikan osastolla voi maistella välimerellisiä makuja, ja Itävallan osastolla herkutellaan strudeleilla ja prätzeleillä.

Samppanjabaarissa ja viinitastingeissa maistellaan viinejä mm. Ranskasta, Espanjasta ja Kaliforniasta. Aikuisten temppuradalla testaat aistejasi, löydät vastamakuja ja viinien uusia ominaisuuksia tuoksujen ja oikean lämpötilan kautta.  Messukäynnin sinetöivät erikoiskahvit ja artesaanisuklaat.

Kirjailijavieraita näytöskeittiössä

Syksyn keittokirjoja esitellään tapahtuman näytöskeittiössä, jonka juontajana toimii Viinilehden kokki Alex Nurmi. Houkuttelevista kirjauutuuksista esittelyssä ovat mm. Olga Temosen kasvisruokakirja Emäntänä Olga (Tammi), Ruokatoimittajat ry:n kakkubravuureita esittelevä Kakkujen kuningattaret (Tammi), Reetta Meriläisen ja Johanna Pentikäisen toimittama kirjallinen keittokirja Lautasellinen iloa (Kirjapaja) ja Jouni Toivasen Viettelevät villiyrtit (Teos). Näytöskeittiössä myös säilötään Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Purkissa-kirjan (WSOY) myötä.

Markku Haapion kirja Sininen lenkki 50 (Otava) juhlistaa suomalaisten suosikkimakkaraa. Kirjassa tunnetut mestarikokit Jyrki Sukulasta ja Pekka Terävästä Tomi Björckiin ja Top Chef Suomi 2013 -voittajaan houkuttelevat kotikokkeja kokeilemaan makkararuokia. Ohjeet vaihtelevat jokamiehen aterioista Michelin-tason luomuksiin. Makkaran ystävä saa lisäksi tietoa makkaran valmistuksesta ja legendaarisen HK:n Sinisen lenkin vaiheista.

Viini, ruoka & hyvä elämä Helsingin Messukeskuksessa on Suomen suurin ruokaan, viineihin ja ruokakulttuuriin keskittyvä tapahtuma. Avoinna to 24.10. klo 10–18 pe 25.10. klo 10–20 la–su 26.–27.10. klo 10–18. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Suomen Messut. Viinialueen ikäraja on 18 vuotta. Tapahtuman ruokapuolelle voivat tutustua myös lapset. 
www.viiniruoka.fi  www.viinilehti.fi                 

Samaan aikaan Helsingin kirjamessut ja Helsingin musiikkimessut sekä Art Forum Helsinki. Samalla lipulla pääsy kaikkiin tapahtumiin.

Liput: Aikuiset 16 € / hlö, lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 € / hlö, ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 10 € / hlö. Perhelippu (Max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 37 €,  kokoaikalippu 4 päivää 30 € (aikuiset), kokoaikalippu 4 päivää 20 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.