Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu: Mamkin uudistettu ravintola Kasarmina avautuu 26.8.

Ravintola Kasarmina  Ravintola Dexi - Google Chrome_2013-08-24_18-57-41

Mikkelin ammattikorkeakoulun Ravintola Kasarmina avataan maanantaina 26.8. Aiemmin Fazerin Amica-ravintolana toiminut Kasarmina on Kasarmin kampuksen pääopiskelijaravintola, mutta palvelee monipuolisesti myös muita asiakkaita esimerkiksi kahvilana, kokous-, deli- ja tilausravintolana.

Normaalin ravintolatoiminnan lisäksi Kasarminan toimintaan kuuluu olennaisena osana monialainen tutkimus- ja kehittämisympäristö. Ravintolaa ja sen palveluja kehitetään yhdessä opiskelijoiden kanssa ja uusia ideoita, niiden pohjalta tehtävää suunnittelua ja käytännön toteutusta työstetään opintojaksoilla, harjoitteluissa ja opinnäytetöinä.

– Tämä periaate toimii kaikissa Kasarmin kampuksen ravintoloissa, kertoo Kasarmin kampuksen ravintoloiden palvelupäällikkö Minna-Mari Mentula.

Mamkilla on tällä hetkellä kolme ravintolaa Kasarmin kampuksella. Niillä jokaisella on oma profiilinsa.

– Nyt avattu, uudistunut Kasarmina on kampuksen pääopiskelijaravintola. Kampuksen sydämessä toimiva kahvila-ravintola DeXi on otettu kampuksen omaksi olohuoneeksi ja Ravintola Talli profiloituu lounas- ja tilausravintolaksi, joka sopii hyvin juhlien tai kokousten järjestämiseen. Tallin erikoisuus on Ohjelmakeittiö, joka tarjoaa kokouksiin ja illanistujaisiin ruokaan liittyvää ohjelmaa, vaikka kokkausiltoja.

Uusitut tilat ja palvelut

Kasarminassa on tehty kesän aikana remontti. Keittiössä uusittiin mm. kylmiöt ja hankittiin uusi pata. Asiakkaalle näkyviä muutoksia ovat mm. pääsalin lattian uudistaminen ja aulatilojen avartaminen. Myös kassapiste on vaihtanut paikkaa ja kassapisteen yhteydessä avataan asiakkaiden toiveesta Deli.

– Delistä voit ostaa salaattiannoksen joko mukaan tai paikan päällä syötäväksi. Toinen Delin päätuotteista on päivittäin vaihtuva lounasleipäpatonki.

Kasarminan uudistusta on tehty muutenkin asiakkaita kuunnellen. Palvelua parannetaan uudella ladattavalla maksukortilla, jonka toivotaan vähentävän jonotusta kassoilla. Kortti toimii jatkossa Kasarminan lisäksi myös DeXissä. Myös digitaalista viestintää kehitetään, ja ruokalistat ja muut ravintoloiden mielenkiintoiset asiat näkyvät entistä paremmin ravintoloissa ja muualla kampuksella sijaitsevilla sähköisillä näytöillä.

Linjastoja on entisten kahden sijaan kolme. Kahdesta saa kotiruoka-annoksia, joista toinen on aina sydänystävällinen valinta. Kolmannessa linjastossa tarjolla on kasvisruoka ja keitto.

Tulevaisuudessa myös linjastoja kehitetään digitaalisempaan suuntaan.

– Mamkissa ideoitu älykäs lounaslinjasto –keksintö halutaan ottaa käyttöön Kasarminassa. Tämä suunnittelutyö käynnistetään tänä syksynä, Mentula kertoo.

Lähi- ja luomuruoka tärkeää

Digitaalisuuden lisäksi Kasarminaa kehitetään entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Ravintola Talli ja DeXi ovat jo saaneet Joutsenmerkin ja samaa lähdetään nyt rakentamaan Kasarminalle. Yksi osa ympäristöystävällisyyttä on lähi- ja luomuruoan käyttäminen.

– Kasarmin kampuksen ravintolapalvelut ovat käyttäneet lähiruokaa ruokatuotannossa aina Ravintola Tallin alkuajoista lähtien. Lähiruoaksi miellämme seutukunnalla tuotetun tai jatkojalostetun tuotteen, joka näin tukee seutukunnan kasvua ja kehitystä sekä edesauttaa ekologisen kestävyyden periaatetta.

Mikkelin seudun hankintarenkaassa, jossa myös Kasarmin kampuksen ravintolapalvelut on mukana, raaka-aineen valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. tuotteen soveltuvuus, pakkauskoot ja määrä, kotimaisuus, elintarviketurvallisuus, tuoreus, toimitusvarmuus ja hinta/laatutekijät.

Ravintola Kasarminassa työskentelee 8 työntekijää. Ravintola on auki maanantaista perjantaihin klo 10-15, muina aikoina – esimerkiksi kokouskäytössä – sopimuksen mukaan. Osalle asiakkaista tuttu aamupala siirtyy Kasarminasta ravintola DeXiin.

Ravintola Kasarminan yhteystiedot:

Käyntiosoite: Patteristonkatu 3, B-rakennus, 50100 Mikkeli

e-mail: kasarmina(at)mamk.fi

puh. 040 641 8030

www.kasarmina.fi, www.kasarmiravintolat.fi

Categories
Ravintolat