Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Yksi aikakausi päättyy – Fazer Dumle -tikkareiden valmistus lopetetaan

a2046c66d886fb80_800x800ar

Suomalaiset ovat yli 60 vuoden ajan voineet nauttia rakastetuista Fazer Dumle -tikkareista, mutta valitettavasti tämä aika on pian ohi. Tikkareiden valmistus loppuu maaliskuussa, koska nykyisen tuotantolinjan tekninen elinikä on lopussa.

Fazer Dumle -tikkareiden valmistus loppuu maaliskuussa 2021. Nykyinen tuotantolinja on vanha, ja sitä on ollut haastavaa huoltaa ja korjata viime vuosina.

”Meille Fazerilla laatu ja tuotteiden ainutlaatuisuus ovat keskeisiä asioita.  Olemme yrittäneet löytää ratkaisun tuotannon jatkamiseksi tehokkaalla ja kestävällä tavalla, siinä kuitenkaan toistaiseksi onnistumatta. Tikkarin valmistamiseksi tarvittava käsityötaito ja resepti ovat yhtä ainutlaatuisia kuin itse tikkari, ja siksi niitä on vaikea korvata nykypäivän modernilla tekniikalla” kertoo Fazer Makeisten Suomen markkinointijohtaja Anne Repo.

Fazer työskentelee löytääkseen uuden tavan valmistaa klassikkotuotetta.

”Tiedämme, että tikkari on monien rakastama tuote ja teemme kovasti töitä Dumle-tuotteiden valikoimamme kanssa. Jatkamme pyrkimyksiä kehittää ja löytää tapa tuottaa tikkari jälleen tulevaisuudessa” Anne Repo jatkaa.

Ensimmäinen litteä tikkari valmistettiin vuonna 1945

Dumlen juuret ovat Ruotsissa, jossa Mazetti-yritys valmisti vuonna 1945 ensimmäisen litteän tikkarin, joka nimettiin Dumleksi vuonna 1960. Fazer osti Mazettin vuonna 1975 ja Dumlesta tuli osa Fazerin tuotemerkkivalikoimaa. Tuotemerkistä tuli merkittävä 1980-luvulla, kun Fazer esitteli kuuluisan Dumle Toffee Caramel -suklaamakeisensa. Tuotemerkki tunnetaan Dumlen ainutlaatuisesti ja tunnistettavasta mausta, yhdistelmä pureskeltavaa toffeetta kuorrutettuna herkullisella maitosuklaalla, ja Fazer Dumlesta muodostui nopeasti suosituin toffeetuotemerkiksi. Dumle on ikoninen tuote niin Fazerin kotimarkkinoilla kuin kansainvälisestikin ja sitä myydään yli 30 markkinalla maailmanlaajuisesti.

Panda Tehtaanmyymälä muuttui verkkokaupaksi – Vaajakosken herkkuja saa nyt tilattua kotiovelle

23231495_1870160829679258_6288956723821153628_n

Pandan makeistehtaan kupeessa sijaitseva suosittu tehtaanmyymälä siirtyi kivijalkamyymälästä verkkoon nopeassa tahdissa, jotta Pandan ystävät pääsevät nauttimaan Vaajakosken tuoreista lakritsi- ja suklaaherkuista suoraan kotiin toimitettuina.

Pandan makeistehtaalla on pitkät perinteet: se on toiminut Jyväskylän Vaajakoskella jo sadan vuoden ajan. Monen suomalaisen lomareissuihin ja mökkimatkoihin on kuulunut vierailu Pandan tehtaanmyymälään, ja myymälän tuoreet makeiset ja erikoiserät ovat ilahduttaneet myös paikallisia asukkaita. Tehtaanmyymälässä onkin vieraillut viikoittain tuhansia suomalaisia vauvasta vaariin.

Myymälä sulki ovensa toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi, mutta siirtyi vauhdilla verkkoon: perinteikäs tehtaanmyymälä teki digiloikan alle kahdessa viikossa. Osoitteesta pandatehtaanmyymala.fi löytyvät nyt tehtaanmyymälän herkulliset tuotteet ja tarjoukset.

“Olen todella ylpeä ja iloinen siitä, että Vaajakosken tehtaanmyymälä jatkaa toimintaansa, vaikka fyysiset ovet joudutaankin tilapäisesti sulkemaan. Pystyimme reagoimaan poikkeukselliseen tilanteeseen pikavauhdilla, ja tehtaanmyymälän henkilöstö pyörittää nyt myymälää verkossa. Toivomme tietysti, että mahdollisimman moni Panda-fani löytäisi uuden verkkokauppamme”, kertoo Orkla Suomen myyntijohtaja Jussi Tolvanen.

Panda Tehtaanmyymälän verkkokaupan valikoimiin kuuluu muun muassa makeistehtaan erikoiseriä, jättipusseja, monipakkauksia, Pandan suklaalevyjä sekä irtomakeisrasioita. Avajaistarjouksena verkkokauppa tarjoaa ilmaisen toimituksen yli 35 euron tilauksiin. Tarjous on voimassa toukokuun loppuun asti.

Tervetuloa tekemään makeita löytöjä Vaajakosken nopeimmin pystytettyyn verkkokauppaan pandatehtaanmyymala.fi!

Brunbergin Suukko saa uuden pakkauksen juhlavuoden kynnyksellä

suukkopakkaus_iso_vanilija_2020-300x256

Brunberg uudistaa klassikkotuotteensa Suukon pakkauksen. Tuotteena Suukko on lajinsa ainoa Suomessa: näitä suklaakuorrutettuja vaahtomakeisia valmistetaan vain Brunbergin tehtaalla Porvoossa. Suukko tuli tuotantoon vuonna 1951 ja on ollut yksi Brunbergin tunnetuimmista tuotteista siitä lähtien.

Makeistehdas Brunberg on tehnyt pakkausuudistustyötä tuote kerrallaan viime vuosien aikana. Tavoitteena on pidetty kaikkien pakkausten uudistumista ennen yrityksen 150-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään ensi vuonna.

merge_from_ofoct

Näin perinteisen, jo useamman sukupolven muistoissa elävän tuotevalikoiman pakkausuudistus on tehtävä huolella ja harkiten, kertoo Brunberg Oy:n toimitusjohtaja Katarina Enholm.

Pakkausuudistus aloitettiin Alku-tuoteperheestä ja Tryffeleistä. Iso Suukko-rasia oli viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin uudistus. Aikataulussa kuitenkin pysyttiin hyvin ja työ valmistuu juuri sopivasti juhlavuoden kynnyksellä.

Uusi rasia kauppoihin kevään aikana

Aiemmin uusitut pienet Suukko-rasiat otettiin Enholmin mukaan hyvin vastaan. Ison Suukko-rasian uudistaminen on ollut tärkeä ja pitkä prosessi. Brunbergilla ollaan hyvin tyytyväisiä uuteen pakkaukseen, joka valloittaa kauppojen hyllyt kevään aikana.

Rasiassa on jotain uutta, jotain vanhaa ja siitä henkii brändin ydin: perinteiden vaaliminen, porvoolaisuus ja hyvät makumuistot. Kuvituksessa on 1950-luvun Porvoo-maisemaa. Pakkauksen koko, värit ja materiaali ovat pysyneet samoina. Toimme myös hiukan lisää informatiivisuutta pakkaukseen: mausta kertova piktogrammi helpottaa oikean maun valintaa ja lajitteluohjeet kierrättämistä, Enholm kertoo.

Maltillista kasvua ja kehitystä

Brunberg on brändinä vahva ja vakaa, vaikka yritys ei olekaan lähtenyt kilpailemaan valtavalla kasvulla suurten makeisyritysten kanssa. Kasvua ja jatkuvaa kehitystä kuitenkin haetaan.

Maku on se, johon meillä panostetaan ja johon asiakkaamme ovat tottuneet luottamaan. Tuotekehitystyössä otetaan koko ajan enemmän huomioon erilaisia ruokavalioita noudattavien kuluttajien tarpeet ja toiveet niin, että jokaiselle löytyisi valikoimistamme jotain hyvää. Esimerkiksi Suukot ovat nykyään laktoosittomia, koska niin monet asiakkaat sitä toivoivat, toteaa Enholm.

Kotimaisen Goodion liiketoiminta laajenee jälleen – tällä kertaa luomusuklaat matkaavat naapuriin Venäjälle

ostm9pxnwmofjazisidf

Suomalainen suklaabrändi Goodio jatkaa maailman valloitustaan ja aloittaa myynnin Venäjän markkinalla lanseeratessaan suklaat Prisma Venäjällä. Vegaanisten luomusuklaiden myynti on käynnistynyt helmikuun aikana ketjun myymälöissä.

– Tosi hienoa saada tuotteet myyntiin myös Venäjälle, joka on perinteinen vientimarkkina suomalaisille tuotteille. Lisäksi on erityisen hienoa aloittaa yhteistyö juuri SOK:n kanssa, jonka kanssa olemme Suomen markkinoilla saaneet tehdä jo pitkään yhteistyötä, sanoo Goodion toimitusjohtaja Sami Nupponen

Goodio lanseeraa viisi tuotetta Love Letters– tuoteperheestä ja valikoimasta löytyy muun muassa suosikkimaut Licorice & Sea Buckthorn ja Wild Blueberry.

– Olemme aina iloisia voidessamme lisätä suomalaisten tuotemerkkien näkyvyyttä kansainvälisillä markkinoilla ja tarjota suomalaisia tuotteita asiakkaillemme Pietarissa. PRISMA-asiakkaiden kiinnostus vegaanisiin ja luomutuotteisiin kasvaa, joten Goodion suklaasta tulee loistava lisäys valikoimaamme, kommentoi OOO PRISMA:n toimitusjohtaja Jarmo Paavilainen.

Uusi vuosikymmen on alkanut Goodiolla vauhdikkaasti. Suklaabrändin on laajentanut toimintaansa Venäjän lisäksi Kanadan markkinalle. Kanadassa yhteistyö on aloitettu jakelijan sekä maan suurimman kirjakauppaketju Indigon kanssa.

– Tästä on hyvä jatkaa kiireisen joulun jälkeen ja aloittaa vuosi avaamalla kaksi uutta markkinaa. Kansainvälisyys on ollut meille tärkeää alusta alkaen. Tätä kuvastaa hyvin se, että helmikuussa meidän 6 hengen myyntitiimistä jokainen on maailmalla ja meidän tiimi on läsnä samaan aikaan kolmella eri mantereella, Aasiassa, Euroopassa ja USA:ssa, jatkaa Nupponen.

Taiteilija Satu Maaranen puki konvehdit sinivalkoiseen asuun – jokainen Karl Fazer Collection Art Edition -konvehtirasia ilmeeltään uniikki

a6af301345f64d01_400x400ar

Fazer tekee jälleen inspiroivaa yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Joulusesongiksi kauppoihin on saapunut kaunis Karl Fazer Collection Art Edition -konvehtirasia, jonka ilmeestä on vastannut muotisuunnittelija Satu Maaranen. Suloisen sinivalkoinen rasia sopii loistavasti myös itsenäisyyspäivän illanistujaisiin.

Fazer on valmistanut konvehteja jo vuodesta 1908 lähtien. Tänä vuonna yksi joulun suosikkisuklaarasioista Karl Fazer Collection on saanut ylleen uuden kuosin, jonka on suunnitellut kansainvälisesti palkittu muotisuunnittelija Satu Maaranen.

Maaranen on tunnettu rohkeista väreistään ja herkistä, käsinmaalatuista kuoseistaan. ”Tässä Art Edition -rasiassa yhdistyvät rakastetut suklaakonvehtimme, yhteistyö suomalaisen taiteilijayhteisön kanssa sekä sinivalkoinen sielunmaisema”, Fazer Makeisten markkinointijohtaja Risto Kalsta kertoo.

Jokainen Karl Fazer Art Edition -rasia on ilmeeltään uniikki ja numeroitu. ”Upea, sinivalkoinen aaltoileva kuosi on saanut inspiraationsa valuvasta ja sulasta suklaasta”, sanoo Kalsta.

Itsenäisyyspäivän illanistujaisiin

Konvehtien suosion huippu ajoittuu jouluun, mutta suomalaiset laadukkaat konvehdit sopivat hienosti myös itsenäisyyspäivän kattaukseen. Suomalaisuus linkittyy vahvasti Fazerin historiaan ja näkyy nykypäivän arvoissa.

”Fazerin perustaja, kondiittori Karl Fazer oli avarakatseinen kosmopoliitti. Hän oli ylpeä itsenäisestä Suomesta, luonnosta ja kulttuurista. Fazer on kautta aikojen tehnyt yhteistyötä suomalaisten taiteilijoiden kanssa”, toteaa Kalsta.

Aiemmin Fazerin pakkauksia ovat kuvittaneet useat taiteilijat, kuten Tove Jansson sekä Akseli Gallen-Kallela.

Klassikkokonvehdit hurmaavat

Fazerin Vantaan Vaaralan tehtailla konvehtien valmistus alkaa heinäkuussa ja kestää joulukuuhun saakka. Konvehdeissa käytetään sataprosenttisesti vastuullista kaakaota.

Suomalaiset toivovat konvehtirasioihin rakastettuja klassikoita, mutta välillä maisteluun tuodaan myös uudempia makuja. Karl Fazer Collection -rasiassa on 16 konvehtia ja yhdeksän erilaista suussa sulavaa makua. Mukana ovat Kaakaotryffeli, Fazermint Double Cream, Mantelikinuski, Karpalo, Maraschino, Mantelirouhe, Maitosuklaa, Caramel ja tummaa suklaata sisältävä Kissankieli, joka on Fazerin ensimmäinen suklaakonvehti.

Karl Fazer Collection Art Edition by Satu Maaranen 145g -konvehtirasia, maitosuklaa on saatavilla rajoitetun ajan. Jokainen Art Edition -rasia on uniikki ja numeroitu.  

Vuoden 2018 joulun kymmenen suosituinta tuotetta olivat:

  1. Karl Fazer Maitosuklaakonvehteja rasia
  2. Geisha konvehtirasia
  3. Fazer Present
  4. Karl Fazer Sininen ja Valkoinen konvehtirasia
  5. Julia konvehtirasia
  6. Vihreitä kuulia 500g
  7. Karl Fazer Mandariini & Inkivääri konvehtirasia
  8. Wiener nougat
  9. Pätkis konvehtirasia
  10. Karl Fazer Vadelma konvehtirasia

Suomalainen verkkokauppa ja Panda pelastavat 4000 kiloa pääsiäissuklaata

audil45kw7fn8gmbr737

Suomalaisen suuhun uppoaa vuodessa keskimäärin 7 kiloa suklaata. Suklaa on tärkeässä osassa suomalaisen joulun lisäksi pääsiäisen vietossa. Pandan suklaat ovat perinteisesti olleet osa pääsiäisen juhlapöytiä. Jotta makeisvalmistaja voi olla varma, että suklaata riittää jokaiselle pääsiäiseksi, voi sitä toisinaan jäädä myytäväksi myös sesongin jälkeen.

Suomalaisille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus pelastaa 4000 kiloa Pandan pääsiäissuklaata Urjalan Makeistukun verkkokaupan kautta, josta suomalaisasiakkaat voivat ostaa pääsiäismakeisia edullisin hinnoin.

“Nyt suomalaisilla kuluttajilla on merkittävän ilmastoteon lisäksi mahdollisuus säästää rahaa herkkuostoksissa. Myymme nämä kotimaiset pääsiäisherkut kuluttajille jopa 80% alennuksilla verkkokaupassamme. Myynnissä olevat pääsiäissuklaat ehtii kyllä hyvin nauttia, sillä parasta ennen päiväykset ovat pääosin vasta vuonna 2020”, kertoo Urjalan Makeistukun toimitusjohtaja Matti Tuominen.

Pääsiäispakkaus ei vähennä suklaanautintoa

Panda on Suomen toiseksi suurin makeisvalmistaja ja sen päätuotteita ovat lakritsi ja suklaa. Panda valmistaa vuosittain miljoonia kiloja suklaata makeistehtaallaan Vaajakoskella.

“On hienoa, että suomalaiset pääsevät antamaan toisen mahdollisuuden 4000 kilolle pääsiäissuklaatamme. Erinomaiset pääsiäissuklaamme maistuvat aivan yhtä hyvälle kuin pääsiäisenäkin ja ne ansaitsevat tulla syödyksi. On myös mahtavaa tehdä yhteistyötä kotimaisen perheyrityksen, Urjalan Makeistukun, kanssa ja olla vähentämässä ruokahävikkiä heidän kanssaan”, kertoo Orkla Suomen aluepäällikkö Matti Ekqvist.

Elintarvikehävikki on ekologinen ongelma

Urjalan Makeistukku myy edullisesti elintarvikkeiden jäännös- ja poistoeriä, jotka muutoin olisivat vaarassa tulla hävitetyksi esimerkiksi lähestyvien parasta ennen päiväysten, pakkausten vaihtumisen, tai – kuten tässä tapauksessa – sesonkivaihteluiden takia.

“Elintarvikehävikki on sekä eettinen että taloudellinen ongelma, mutta ennen kaikkea ekologinen ongelma. Haluamme vähentää asiakkaidemme kanssa Suomen ruokahävikkiä, sillä hävikin pienentäminen säästää luonnonvaroja. Muiden valmistajien tulisi ottaa mallia Pandasta, sillä se ratkaisee sesonkivaihteluiden aiheuttaman ongelman esimerkillisesti. Vaajakoskella ollaan oikeita ympäristösankareita, kun lähtivät kanssamme taistelemaan ruokahävikkiä vastaan”, Urjalan Makeistukun toimitusjohtaja Matti Tuominen iloitsee.

“Urjalan Makeistukku ei torju ruokahävikkiä ja ilmastonmuutosta pelkästään juhlapuheissa, vaan se kuuluu joka päiväiseen arkitekemiseemme. Kierrätämme muun muassa meille tulevia pahvilaatikoita ja pakkaamme kymmenettuhannet verkkokauppalähetykset ensisijaisesti niihin. Maailma ei pelastu sanoilla vaan teoilla”, muistuttaa Urjalan Makeistukun kaupallinen johtaja Timo Tuominen.

 

Verkkokauppa: www.urjalanmakeistukku.fi

Marianne täyttää 70 vuotta – syntymäpäivää juhlitaan Mariannen päivänä 15.8.2019

a664f2f76e8854d0_400x400ar

Punaisista ja valkoisista raidoistaan tunnettu Marianne-karamelli täyttää 70 vuotta. Karamellin valmistus aloitettiin vuonna 1949 Toijalassa, ja siitä tuli pian suosikki niin Suomessa kuin muuallakin Pohjoismaissa. Nykyään Marianne-tuotteet valmistetaan Fazerin makeistehtaassa Lappeenrannassa ja yli puolet karamelleista viedään Suomen ulkopuolelle. Juhlapäivää vietetään Mariannen päivänä 15.8.

Suomalaisten suosikkikaramelli, punavalkoraitaisesta asustaan tunnettu Marianne täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Karamellin valmistus sai alkunsa vuonna 1949 makeistehdas Chymoksen mestarien Aimo Martikaisen ja Antti Östermanin käsissä Toijalassa, jonne Chymos sijoitti uuden tehtaan sen jälkeen, kun Lappeenrannan tehdas oli sodan aikana viranomaisten määräyksestä evakuoitu. Karamellia myytiin aluksi irtotuotteena nimellä Chymos Piparminttusuklaakaramelli, mutta vuonna 1950 sitä ryhdyttiin pakkaamaan 175 gramman kartonkikoteloon.

Ankarien aikojen ja säännöstelyn jälkeen suomalaiset kaipasivat arkeensa kohokohtia ja makeiskauppa kasvoi. Oltiin myös suuren kaupan murroksen kynnyksellä. Suomen ensimmäinen valintamyymälä avattiin Poriin samana vuonna, kun Marianne tuotiin kauppoihin.

 

aceea2975e5d5ff1_800x800ar

Vuonna 1953 Piparminttusuklaakaramelli sai nimen Marianne, ja tehtaan nuoren pakkaussuunnittelijan Aimo Vuorisen ehdotuksesta karamelli käärittiin klassiseen punavalkoraidalliseen käärepaperiin. Vuorinen sai myöhemmin tehtäväkseen lisätä yksinkertaiseen raitakääreeseen hienostuneisuutta, ja hän kuvitti kääreen Ranskan kansallisneidon kuvalla. Uusi kääre ei kuitenkaan saanut kentältä hyvää palautetta. Neidon kuva poistettiin, raitakääre pääsi takaisin käyttöön, mutta nyt Marianne-logolla varustettuna. Mariannesta tuli Chymoksen kaikkien aikojen menestynein makeistuote. Chymos siirsi makeistenvalmistuksen takaisin Lappeenrantaan vuonna 1952, ja vuonna 1993 yritys myytiin Fazerille.

Syntymäpäivänä matkoilla

1980-luvulla Marianne kasvoi brändiksi Ruotsin markkinoilla ja muuallakin viennissä. Yksi erikoisimmista kampanjoista nähtiin Itävallassa. Mariannea mainostettiin ulkomainostauluilla Wienissä, Linzissä, Grazissa ja Weilsissä. Mainokseen oli kiinnitetty näyteastia, josta ohikulkijat saivat ottaa maistiaisen. Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa Mariannea myytiin tuotemerkillä Scandies. 1990-luvun alkupuolella kaksi kolmasosaa valmistuksesta myytiin vientimarkkinoille. Nykyäänkin yli puolet Marianne-karamelleista myydään Suomen rajojen ulkopuolella.

Lappeenranta voi hyvällä syyllä kutsua itseään Suomen karkkipääkaupungiksi; makeistehdas työllistää 350 henkeä ja Mariannen lisäksi siellä valmistetaan kaikki Fazerin hedelmämakeiset, marmeladit, salmiakit ja lakritsit. Mariannea valmistetaan vuosittain noin 1,3 miljoonaa kiloa. Perinteinen Marianne on saanut seurakseen lukuisan joukon muita Marianne-tuotteita jäätelöstä suklaapatukkaan.

Mariannea juhlitaan 15.8.

Mariannen nimipäivä 15.8. on vakiintunut Marianne-karamellien juhlapäiväksi.

Marianne aloitti juhlimisen jo alkuvuodesta, kun myyntiin tuli erä karamellipusseja, joissa Mariannen nimen paikalla oli 50 suosittua, suomalaista naisen nimeä. Elokuussa Mariannea juhlitaan eri tapahtumissa sekä Toijalassa että Lappeenrannassa. Lisäksi Mariannea juhlitaan Fazer Experience -vierailukeskuksessa ja Fazer Café -kahviloiden valikoimaan tulee Marianne-kakku.

Lähde: 

Leena Kauria: Tähdenlento Toijalassa – Tarina Chymos-tehtaasta 1944-1952

Lisätietoja:

https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/marianne/mariannen-tarina/

Fazer Café:
https://www.fazer.fi/fazer-cafe/

Matsmart ja Panda pelastavat 5000 kiloa joulusuklaata

Pandan joulusuklaita Matsmartissa

Pandan suklaat ovat perinteisesti osa suomalaisperheiden joulunviettoa. Jotta voidaan olla varmoja, että suklaata riittää jokaiseen joulupöytään, voi sitä toisinaan jäädä myytäväksi myös joulun jälkeen.

Nyt 5000 kiloa Pandan joulusuklaata on mahdollista pelastaa verkkokauppa Matsmartin kautta, josta suomalaisasiakkaat voivat ostaa suklaita 60 prosentin alennuksella.

Vuositasolla Panda valmistaa noin 5 miljoonaa kiloa suklaata Vaajakosken makeistehtaalla.

“Joulusuklaamme on aivan yhtä hyvää nyt kuin joulunakin. Erinomaisen suklaan syömättä jättäminen, vaikka enää ei ole joulusesonki, ei olisi kenenkään edun mukaista. On erittäin hienoa tehdä yhteistyötä Matsmartin kanssa ja antaa siten uusi mahdollisuus 5000 kilolle joulusuklaatamme”, kertoo Pandan markkinointipäällikkö Vesa Vainio.

Matsmart myy edullisesti tuotteita, jotka muutoin heitettäisiin pois esimerkiksi pakkausten vaihtumisen, lähestyvien parasta ennen -päiväysten tai – kuten tässä tapauksessa – sesonkivaihteluiden takia.

“Matsmartin visio on maailma ilman ruokahävikkiä. Suomalaissiakkaillamme on mahdollisuus ostaa muun muassa edullista kotimaista joulusuklaata ja samalla tehdä positiivinen vaikutus ympäristöön. Valmistajat kuten Panda osoittavat vastuullisuutta pyrkimällä ratkaisemaan esimerkiksi sesonkivaihteluista johtuvia tilanteita”, kertoo Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson.

Matsmartin myynnissä olevan joulusuklaan parasta ennen -päiväys on vasta tulevana kesänä. Karl Andersson jatkaakin, että: “Vaikka suklaassa olisikin ympärillään joulukääre, ei se yhtään vähennä varsinaista suklaanautintoa!”

Matsmartista:

Matsmart on verkkokauppa, joka myy edullisesti tuotteita, jotka muutoin heitettäisiin pois esimerkiksi sesonkivaihteluiden, pakkausten vaihtumisen tai lähestyvien parasta ennen -päiväysten takia.

 

TAFFEL 50 vuotta – Suomalaista rakkautta & rapeutta vuodesta 1969

taffel_50v_retropussit

Taffelin 50-vuotisjuhlavuoden alun kunniaksi klassikkosnacksit sujahtavat retrokuosiin ja sipsit sukeltavat suklaaseen.

Vuonna 2019 vietetään suomalaisen snackskulttuurin edelläkävijän, Taffelin, 50-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden aloittaa Taffel retropussikampanja, jossa klassikkosnacksit Taffel Chips, Juustosnacks ja Broadway sukeltavat retrokuosiin.

”Pussien inspiraatio niiltä vuosikymmeniltä, jolloin pussit on lanseerattu: Chips 1970-luvulla, Juusto Snacks 1980-luvulla, ja Broadway 1990-luvulla. Jo kampanjan ensimmäisen viikon aikana pusseja on myyty yli 6000 kpl,” kertoo Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä.

 

taffel_panda_chocochips

Alkuvuoden uutuuksista löytyvät myös suklaasipsit Taffel Raffel Choco ja Taffel Chips Choco, joissa Taffel-snacksit ovat saaneet herkullisen Pandan suklaakuorrutteen. Uudet, kätevänkokoiset tuotteet löytyvät helmikuusta alkaen makeishyllystä.

”Nyt ei tarvitse miettiä ottaisiko sipsiä vai suklaata, vaan voi valita molemmat. Ensimmäiset kuluttajareaktiot ovat olleet erittäin positiivisia ja olemme varmoja, että tästä tulee suomalaisten uusi hittituote,” kertovat Väkelä sekä Pandan markkinointipäällikkö Vesa Vainio.

Helmi- ja maaliskuun lanseerataan taffeltime.fi -sivustolle Choco Splash ja Choco Score -pelit, joiden kautta voi voittaa suklaasipsejä.

Juhlavuoden aikana luvassa on herkullisia uutuusmakuja, hauskoja kampanjoita sekä jännittäviä yhteistyökumppaneita. Kannattaa pysyä kuulolla!

Maailman harvinaisin suklaa nyt Fazerilla

93fc98d2ed13a972_400x400ar

Fazer tuo marraskuussa 2018 myyntiin rajoitetun erän Fazer Pure Ruby -suklaata. Ruby-suklaa on vuonna 2017 lanseerattu uusi suklaalaatu, joka perustuu erityisiin ruby-kaakaopapuihin ja ainutlaatuiseen valmistusmenetelmään. Fazer Pure Ruby -suklaalevyt valmistetaan Fazerin Vantaan suklaatehtaalla ja niitä on saatavilla marraskuusta lähtien Fazer Experience -vierailukeskuksesta, Fazer Café -kahviloista ja Fazer Candy Store -verkkokaupasta.

Ruby-suklaassa yhdistyvät tumman suklaan, maitosuklaan ja valkoisen suklaan ominaisuudet, mutta se on täysin oma suklaalajinsa. Ruby-suklaan kehitystyö kesti yli kymmenen vuotta ja se on patentoitu keksintö.

”Ruby-suklaan erityispiirteet ovat peräisin erityisistä ruby-kaakaopavuista. niistä tehty suklaa on luontaisesti vaaleanpunaista ja maistuu marjaisalta, mutta sitä ei ole värjätty eikä siihen ole lisätty makuaineita” kertoo Fazer Makeisten tuotekehitysjohtaja Tiina Karppinen. Ruby-suklaa tehdään Norsunluurannikolla, Brasiliassa ja Ecuadorissa kasvaneista, vastuullisesti tuotetuista kaakaopavuista.

Fazer Pure Ruby-suklaalevyjä on valmistettu 15 500 kappaleen rajoitettu erä ja jokainen levy on numeroitu. Suklaata on saatavilla marraskuusta lähtien Fazer Experience -vierailukeskuksesta, Fazer Café -kahviloista ja Fazer Candy Store -verkkokaupasta niin kauan kuin erää riittää.

Lisätietoja:

#fazerpureruby

Fazer Candy Store

https://fi.fazer.com/