Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Alko keskeyttää Etiketti-lehden pruuvit eli viinikurssit toistaiseksi

10698599_775474622499184_7392131422287245370_n

Alko järjestää vuosittain yli 200 Etiketti-lehden pruuvia ympäri Suomen. Alko haluaa vielä käydä läpi pruuvien toimintatavat yhdessä alkoholilain valvonnasta vastaavan Valviran kanssa. Pruuvit perutaan toistaiseksi lokakuun loppuun asti.

Alko järjestää kuluttajille vuosittain yli 200 Etiketti-lehden viinikurssia eli Etiketti-pruuvia ympäri Suomen. Pruuveissa tuotteisiin tutustutaan Alkon ammattitaitoisen kouluttajan johdolla. Pruuvaaminen on taito, jota voi harjoitella ja näihin tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat perehtyä oluiden ja viinien maailmaan. Osallistujia Alkon pruuveissa on vuosittain noin 4 400.

Viime viikolla mediassa nousi esille epäselvyyksiä erään yrityksen järjestämistä viinimaisteluista. Alko ei liity tapaukseen, mutta sen pohjalta Alko halusi kuitenkin vielä käydä läpi valvovan viranomaisen Valviran kanssa, että Alkon Etiketti-pruuvien toimintatapa on linjassa uuden alkoholilain kanssa.

Keskusteluissa todettiin, että Valviran tulkinta tuotteiden luovuttamisesta pruuvipaikalle vaatii vielä lisäkeskustelua. Alko haluaa varmistaa, että pruuvien toimintatavoissa ei ole mitään epäselvää. Tästä syystä Alko keskeyttää Etiketti-pruuvien järjestämisen 24.9. lähtien toistaiseksi lokakuun loppuun asti.

”Me Alkona toimimme vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Varotoimenpiteenä keskeytämme Etiketti-pruuvit toistaiseksi, kunnes toimintatavat uuden alkoholilain puitteissa on käyty vielä läpi ja että niissä ei ole mitään epäselvää”, kertoo toimitusjohtaja Leena Laitinen.

”Tilaisuudet ovat olleet todella suosittuja ja pahoittelen pruuvien perumista näin pikaisella aikataululla. Olemme yhteydessä tilaisuuksiin ilmoittautuneisiin. Maksamme asiakkaille kurssimaksut takaisin”, sanoo Leena Laitinen.

Etiketti-lehden pruuveja on järjestetty noin 20 vuoden ajan asiakkaiden toiveista. Pruuvien toimintamallin lainmukaisuus on todettu Valviran edeltäjän STTV:n (Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus) kanssa. Tarkennustarve toimintatapoihin liittyy alkoholilakiin, joka astui voimaan vuoden 2018 alussa.

Alko viestii pruuvien jatkosta lokakuun lopussa.

Categories
Yleiset Uutiset