Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

HAAGA-HELIA: Ravintolapäivä kokoaa parikymmentä pop-up- ravintolaa Porvoo Campukselle

HAAGA-HELIAn Porvoo Campukselle avataan Ravintolapäivänä 17.11. yhdeksi päiväksi parikymmentä erilaista pop-up-ravintolaa ja -kahvilaa klo 11-15. Tilaisuus on avoinna kaikille ja tarjolla on Ravintolapäivän tavaramerkiksi muodostunut rento tunnelma sekä kansainvälistä ruokaa ja juomaa. Tilaisuuden järjestää kansainvälinen opiskelijaryhmä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta.

Porvoo Campuksen pop-up -ravintolapäivä alkaa klo 11 ja päättyy klo 15. Ohjelmassa on kansainvälisen ruoan ja juoman lisäksi akustista musiikkia The Capo Duon esittämänä sekä lapsille suunnattua ohjelmaa: taikuri (klo 11.30-12.15), kasvomaalausta, pinssien tekemistä ja pikkuleipien koristelua.

”Ravintolapäivän perusajatus on, että kuka tahansa voi avata päiväksi juuri sellaisen ravintolan kuin itse haluaa. Tapahtumassa on paljon yrittäjämäistä luovaa tekemisen halua ja ajattelimme, että meidän opiskelijat voisivat innostua ajatuksesta järjestää Ravintolapäivänä tapahtuman Porvoo Campukselle. Suunnittelu onkin ollut todella aktiivista”, kertoo kehittämispäällikkö Sirpa Lassila, HAAGA-HELIAn StartUp Schoolista.

Pop-up-ravintoloita suunnittelevat sekä HAAGA-HELIAn opiskelijat että henkilökunta. Tarjolla on mm. uudella tavalla tehtyjä hot-dogeja, kasvisherkkuja, pitkään kypsytettyjä liharuokia, erilaisia kahviloita ja mustanpörssin ravintola. Kaikki ravintola löytyvät oheisen linkin takaa: http://www.restaurantday.org/fi/(hakusana Porvoo)

Ensimmäisen kerran pop-up -ravintolat nousivat Suomessa toukokuussa 2011.Silloin mukana oli noin 40 ravintolaa ja kahvilaa. Ilmiö on levinnyt Suomesta kymmeniin muihin maihin ja sen suosio kasvaa kerta kerralta. Edellisessä ravintolapäivässä viime elokuussa mukana oli lähes 800 pop-up -ravintolaa ja nyt tapahtumaa järjestetään neljästi vuodessa ympäri maailman. Erikoista Ravintolapäivässä on, että se kokoaa yhteen kaikenikäisiä ruoan ystäviä ja antaa kaikille mahdollisuuden nautti ruokakulttuurista tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Ravintolapäivä Porvoo Campuksella Facebookissa: http://www.facebook.com/RestaurantdayatPorvoocampus?fref=ts

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 000 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. www.haaga-helia.fi