Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Klassikkokeksit palaavat kotiin – Fazer ostaa Domino, Jaffa ja Fanipala -tuotemerkit

bafcd36caa4fd06e_400x400ar

Fazer-konserni ostaa Domino, Jaffa ja Fanipala -tuotemerkit. Kaupan myötä Fazer vahvistaa osuuttaan keksimarkkinoilla ja näkee erinomaisia mahdollisuuksia markkinan kehittämisessä. Suomalaisten rakastamien tuotemerkkien siirtyminen takaisin Fazerin omistukseen on osa Fazerin investointeja kotimarkkinalle.

Fazer laajentaa keksivalikoimaansa ja ostaa Mondelezilta Domino, Jaffa ja Fanipala -tuotemerkit. Tuotemerkkien siirtyminen Fazerille on jatkoa
sille, että Fazer osti vuonna 2012 Kraft Foodsilta (nyk. Mondelez) sen Vantaan keksitehtaan tuotannon. Fazer haluaa kasvaa kotimarkkinoillaan ja vahvojen paikallisten brändien lisääminen valikoimaan on luonteva tapa kehittää yrityksen osuutta keksimarkkinoilla. Domino on Suomen arvostetuin keksituotemerkki.

”Näiden suomalaisten rakastamien klassikkokeksien paluu Fazerin valikoimaan on meille erinomainen mahdollisuus. Kehitämme valikoimaamme jatkuvasti muuttuvien kuluttajatarpeiden perusteella. Esimerkiksi välipalat ovat meille keskeinen uusi alue jonka rakentamisessa keksit ovat avainasemassa.”, sanoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Rolf Ladau. Keksit ovat osa Fazer Makeiset -liiketoiminta-aluetta.

Fazerilla on pitkä kokemus keksiliiketoiminnasta: Fazer on valmistanut keksituotteita myös vuosina 1929 – 1995. Domino -keksi lanseerattiin vuonna 1953, Jaffa vuonna 1969 ja Fanipala vuonna 1997.

Ensi syyskuussa tulee kuluneeksi 125 vuotta siitä, kun Karl Fazer avasi ranskalais-venäläisen kahvilan Helsingin Kluuvikadulle. Fazer on tänä päivänä yksi Suomen tunnetuimmista yrityksistä ja merkittävä työllistäjä, joka työllistää Suomessa yli 6 000 henkilöä. Fazerin keksitehdas sijaitsee Vantaalla ja se työllistää noin 80 henkeä. Fazer on sitoutunut vahvistamaan kilpailukykyään ja kannattavuuttaan. Viimeksi kuluneen kolmen vuoden aikana konserni on investoinut noin 100 miljoonaa euroa Suomeen ja suunnitelmissa on investoida saman verran tulevien kolmen vuoden aikana. Fazer haluaa vahvistaa läsnäoloaan markkinalla, investoida vientiin ja luoda työpaikkoja.

Categories
Yleiset Uutiset