Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

:KATSO VIDEO: Myös koulun kasvisruoka voi maistua nuorille

eewrmhse56xog6yge3ow

Kysyttäessä yläasteikäisiltä nuorilta koulun ruokalistojen suosikeista aika harva nostaa kasvisruoan kärkeen. Yleensä syynä on maku ja se, että kasvisruoasta ei oikein lähde nälkä.

Jotta ekologisesti kestävämmän kasvisruoan suosio saataisiin kasvamaan ja koulujen kasvisruokapäivien ruokahävikki pienenemään, kannattaa suurkeittiöiden panostaa kasvisruoan makuun ja ravitsemuksellisiin arvoihin. Myös kasvisruoan pitää maistua hyvältä ja sen täytyy ravita monipuolisesti. Siis pitää nälkä poissa.

Felix laittoi uudet Smart Mat -kasvispihvit ja -nugetit yläkouluikäisten nuorten arvioitaviksi. Kuten videosta näkyy, kuusihenkisen raadin tuomio oli yksimielinen: tämä kasvisruoka sekä maistui hyvältä että piti nälän poissa. Ruoalle annetut kouluarvosanat vaihtelivat 8 ja 9- välillä.

Categories
Kouluruokailu