Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Juustosta on moneksi

2626601440652064461

 

Juustoja. Kuva: Maito ja Terveys ry, kuvaaja: Antti Hallakorpi, Studio Piquant

Juusto muotoutuu moneen. Vähärasvaiset, kovat juustot sopivat arkeen leivänpäällisinä. Esimerkiksi tumma juusto-tomaattivoileipä on oivallinen välipala. Pieni pala juustoa aterian jälkeen katkaisee happohyökkäyksen ja tuo hyvän maun suuhun. Kovat juustot ovat laktoosittomia.

Raejuusto on vähärasvaista ja proteiinipitoista. Se sopii hyvin erilaisiin salaatteihin tai vaikka sosekeittoon mehevöittäjäksi. Leipäjuusto maistuu niin ikään salaatissa, mutta myös sellaisenaan tai jälkiruokana kahvin kanssa. Tiesitkö, että myös rahka luetaan juustoksi?

Juusto antaa uuniruuille paitsi hyvän maun, myös kauniin ja rapsahtavan pinnan. Pasta-annoksen päälle ripoteltu juusto tuo mietoon ruokaan sopivasti särmää.

Täyteläisillä, voimakkailla, rasvaisemmilla juustoilla on paikkansa elokuun pimenevien iltojen herkutteluhetkissä. Juusto tai kaksi, tuore, maukas leipä ja sesongin kasvikset ja hedelmät tai marjahillot oat juhlallista tarjottavaa, eikä niiden laittamisesta ole juuri vaivaa.

Categories
Juustot