Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Maito ja piimä voittavat ruokajuomavertailun

Maito ja piimä ovat parhaita ruokajuomia ravintosisällöltään. Lisäksi on hyvä juoda vettä janojuomana.

Viime aikoina on keskusteltu juomien energiasisällöistä. Energian saanti ei kuitenkaan ole ainoa kriteeri ruokajuomalle. Maidossa ja piimässä on energian lisäksi runsaasti ravintoaineita, jotka täydentävät aterian ravintosisältöä. Erityisesti rasvattomassa maidossa ja piimässä energiaa on vain vähän.

Suomalaisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan rasvatonta tai vähärasvaista maitoa tai muita maitovalmisteita kolme lasillista päivässä. Lisäksi maitovalmisteista suositellaan pari viipaletta vähärasvaista juustoa.

2015-08-19 11_44_24-www.maitojaterveys.fi_www_fi_liitetiedostot_Maidon_ravintoaineet_vs_suositus_201

Categories
Juomat Yleisesti