Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Lapinlahden Maalaisjuusto on juustouutuus, joka syntyy lähimaidosta

d8c5e7d6-ad9d-4b7a-afcb-7c3893473e03-main_image

Toukokuun alussa kauppoihin tullut Lapinlahden Maalaisjuusto on vahvasti paikallinen juustouutuus. Aromikas ja pehmeä juusto syntyy lähitilojen maidosta pohjoissavolaisella juusto-osaamisella Valion Lapinlahden juustolassa.

Paikallista fontal-juustoa

Lapinlahden Maalaisjuusto on fontal-tyyppinen juusto, jota kypsytetään seitsemän viikkoa. Juuston raaka-aineena käytettävä maito on todellista lähimaitoa, sillä se kerätään Valion Lapinlahden juustolaan keskimäärin 67 kilometrin etäisyydeltä noin 1 100 pohjoissavolaiselta maitotilalta. Valioryhmä maitotiloineen työllistää Pohjois-Savossa yli 4 500 ihmistä.

– Suomalaiset arvostavat paikallista ruokaa, jonka alkuperä ja tekijät tunnetaan. Valmistuspaikan nimeä kantavan Lapinlahden Maalaisjuuston avulla haluamme lisätä paikallisen työn arvostusta ja tehdä näkyväksi sen, että Valio valmistaa tuotteensa läheltä tulevasta maidosta, markkinointipäällikkö Kaisa-Maria Korkeamäki Valiolta kertoo.

Lapinlahden Maalaisjuuston pakkauksissa näkyvät Pohjois-Savon maitopitäjät, kuten Kiuruvesi, Maaninka ja Pöljä.

Lapinlahden Maalaisjuusto on toinen Valion markkinoille tuoma valmistuspaikan nimeä kantava paikallisjuusto. Helmikuussa tuli kauppoihin Haapaveden Kermajuusto.

Leivän päällä parhaimmillaan

Lapinlahden Maalaisjuusto on Valion valikoimassa aivan uudenlainen tuote, sillä toista fontal-tyyppistä juustoa ei kuulu valikoimaan tällä hetkellä. Fontal on miedohko puolikova juusto, jolle on ominaista aromikas ja pehmeä maku. Makunsa ansiosta juusto sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Se on hyvä valinta ruokailu- ja nautiskeluhetkiin arkeen ja juhlaan. Leivän päällä juusto on parhaimmillaan.

Lapinlahden Maalaisjuusto on normaalirasvainen juusto, jossa rasvaa on 34 prosenttia. Suolaa on 1,6 g / 100 g.

Tutustu tuotetietoihin >>

Categories
Juustot