Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Haapaveden Kermajuusto on vahvasti paikallinen juustouutuus

14a4edd5-6592-464b-b8af-6ce8101fdd8c-main_image

Helmikuun alussa markkinoille tullut Haapaveden Kermajuusto on vahvasti paikallinen juustouutuus. Täyteläinen ja maukas juusto valmistetaan lähitilojen maidosta pohjoispohjanmaalaisella osaamisella Valion Haapaveden tehtaalla.

– Kuluttajat arvostavat sitä, että ruoan alkuperä ja tekijät ovat jäljitettävissä. Valmistuspaikan nimeä kantavan Haapaveden Kermajuuston avulla haluamme lisätä lähiruoan ja paikallisen työn arvostusta. Haapaveden Kermajuusto tekee näkyväksi sitä, että Valio valmistaa kotimaista lähiruokaa tuoreesta maidosta, joka kerätään meijereihin ja juustoloihin lähitiloilta, markkinointipäällikkö Kaisa-Maria Korkeamäki kertoo.

Haapaveden Kermajuusto valmistetaan alusta loppuun asti paikallisin voimin. Valion Haapaveden tehdas työllistää noin 170 henkilöä. Haapaveden Kermajuuston valmistuksessa käytettävän maidon keskimääräinen keräilyetäisyys on 52 kilometriä. Haapaveden tehtaalle maitoa tuottaa noin 1 000 pohjoispohjanmaalaista maitotilaa, jotka työllistävät kaikkineen yli 3 000 henkilöä.

Täyteläinen maku ainutlaatuisella reseptillä

Haapaveden Kermajuusto on murukoloinen, kermainen juusto, joka valmistetaan omalla ainutlaatuisella reseptillään. Murukoloiset kermajuustot ovat Suomen suosituin juustotyyppi.

Haapaveden Kermajuusto on hyvin höyläytyvä ja siksi luonteva valinta leivän päälle. Juusto sopii myös ruoanlaittoon.

Juustossa on rasvaa 33 % ja suolaa 1,5 g / 100 g. Tuote on lisäaineeton ja laktoositon.

Tutustu tuotetietoihin >>

Categories
Juustot