Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Suomen arvostetuin jäätelöbrändi Aino tuo valikoimiinsa brändilleen uskolliset vegaaniset vaihtoehdot

bk4zmvodmm5l7vjt6pq4 (1)

Aino vastaa kohderyhmänsä kysyntään tuomalla valikoimaansa kaurajuomasta valmistetut, vegaaniset Omenahyve ja Puolukkahyve -jäätelöt. Tutuissa kannellisissa kotipakkauksissa myytävillä tuotteilla halutaan tuoda jäätelön ystäville lisää vaihtoehtoja ruokavaliosta riippumatta. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa yli puolet suomalaista naisista on kiinnostunut lisäämään vegaanisten vaihtoehtojen osuutta ruokavaliossaan ja joka kymmenes on kiinnostunut kokeilemaan vegaanista ruokavaliota.

Suomen arvostetuin jäätelöbrändi* Aino tuo jäätelömarkkinaan kaksi ensiluokkaista vegaanista vaihtoehtoa, joiden maku ja koostumus ovat loppuun asti hiottuja. Maito- ja kermavalmisteet on korvattu suomalaisesta kaurasta tehdyllä kaurajuomalla. Uusissa jäätelöissä maistuvat suomalaiset luonnon maut: omena sekä puolukka. Aino-jäätelöt valmistetaan Hämeessä, Turengin tehtaalla.

Näin Ainosta tuli vegaani

Fronerin helmikuussa 2019 teettämä kysely** kertoo, että tänä päivänä etenkin suomalaisten naisten keskuudessa vegaanivaihtoehdot ovat nouseva trendi: yli puolet (55 %) suomalaista naisista on kiinnostunut lisäämään vegaanisten vaihtoehtojen osuutta ruokavaliossaan. Nuoremmista 16–34-vuotiaista naisista viidennes (21 %) toivoo vegebuumin tuovan erityisesti vegaanisia herkkuja kauppoihin.

Ainon vegaanisten, kaurajuomapohjaisten jäätelöiden suunnittelu aloitettiin kuitenkin jo vuonna 2016, jolloin vegaanibuumi alkoi nousta vahvemmin esiin Suomessa. Ainon haluttiin olevan myös vegaaneille relevantti vaihtoehto, joka vastaisi Suomen arvostetuimpaan jäätelöbrändiin kohdistuviin odotuksiin: Aino tunnetaan herkullisena, suomalaisena, luonnollisena, aitona ja läheisenä.

– Intohimomme tehdä jäätelöä nimenomaan suomalaisesta kaurasta hidasti tuloamme vegaanimarkkinaan, mutta oli meille ehdoton kriteeri. Lisäksi halusimme vegaanijäätelön maun olevan niin vastustamaton, että se puhuttelisi vegaanien lisäksi myös muita herkuttelijoita, kertoo Ainon Senior Brand Manager Mari Vainio jäätelöyritys Fronerilta.

Turengin tehtaalla on jo vuodesta 1962 valmistettu kerma- ja maitopohjaisia jäätelötuotteita sekä limonadijäitä. Vegaanijäätelön kehitys ja tuotanto eivät kuitenkaan sujuneet ongelmitta. Pääraaka-aineen vaihtuminen kaurajuomaan haastoi kokeneetkin tuotekehittäjät, ja uusia Aino-jäätelöitä varten investoitiinkin sekä tekniseen tuotantoon että esimerkiksi viljateknologian osaamiseen. Uutuusmakujen suussa sulavan pehmeä koostumus sekä herkullinen maku saavutettiin tarkalla, pitkäjänteisellä tuotekehitystyöllä ja erilaisten jäätelöammattilaisten saumattomalla yhteistyöllä.

– Kaurajuoma käyttäytyy jäätelönvalmistuksessa hyvin eri tavoin kuin maito- ja kermatuotteet: se esimerkiksi vispautuu eri tavalla, lisäksi siitä tehdyllä jäätelömassalla on erilainen rakenne ja venyvyys kuin kermajäätelöllä. Tuotekehitysvaiheisiin mahtui monenlaisia haasteita ja onnistumisia, mutta myös epäonnistumisia, joista otettiin oppia. Olemme erityisen ylpeitä siitä, miten laadukkaan ja herkullisen tuotteen saamme nyt tuotua markkinoille, sanoo Fronerin innovaatioasiantuntija Marja Lepistö, joka on työskennellyt jäätelön parissa jo vuodesta 1995.

Ainon vegaaniset uutuuskaurajäätelöt:

 • Sisältävät suomalaista kauraa sekä luonnon maut ja värit
 • Vegaanisia
 • Gluteenittomia
 • Laktoosittomia
 • Valmistettu suomalaisella biokaasulla
 • Aino Omenahyve 850 ml: kardemummanmakuista kaurajäätelöä, omenakastiketta omenanpaloilla ja mantelikrokanttia
 • Aino Puolukkahyve 850 ml: kaurajäätelöä, puolukkakastiketta ja karamellikastiketta

*Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonnan Brändien arvostus 2018 -tutkimus

**Kysely toteutettiin Bilendin kansalaispaneelissa helmikuussa 2019. Kyselyssä selvitettiin 1 000 suomalaisen naisen näkemyksiä vegaaniseen ruokavalioon ja ruokailutottumuksiin liittyen:

 • 69 % suomalaisista naisista on jossain määrin kiinnostuneita vegaanisesta ruokavaliosta tai vaihtoehdoista.
 • 54 % suomalaisista naisista on huolissaan ihmisten ruokailutottumusten vaikutuksista ilmastoon tai ympäröivään luontoon.
 • 14 % suomalaisista naisista on joko vegaaneja tai kiinnostuneita kokeilemaan vegaanista ruokavaliota. 16–24-vuotiaista 26 % on kiinnostunut kokeilemaan vegaanista ruokavaliota.
 • 55 % suomalaista naisista on kiinnostunut lisäämään vegaanisten vaihtoehtojen osuutta ruokavaliossaan.
 • Kaurajuoma on kasvipohjaisista juomista suomalaisten naisten suosikki kaikissa ikäryhmissä. Suosituin se on 25–35-vuotiaiden naisten keskuudessa (54 %).
 • Vegaaniset jäätelöt kiinnostavat etenkin nuoria naisia: 16–24-vuotiaista 55 % kertoo herkutelleensa joskus vegaanisilla jäätelöillä ja 7 % herkuttelee niillä useammin kuin kerran kuussa.

Kulta Katriina -kahviperheeseen tänä keväänä kolme vastuullista uutuutta

 

unnamed

Eettisyys ohjaa yhä useampia kuluttajia kahviostoksilla. Suomalaisten makuun sopiva Kulta Katriina -tuoteperhe kasvaa kevään kuluessa kolmella maukkaalla uutuudella, joilla kaikilla on vastuullisuudesta kertova sertifikaatti. Rainforest Alliance -sertifioitu Kulta Katriina Erikoissekoitus Keskipaahto, Reilun kaupan Kulta Katriina Reilu Papu sekä UTZ-merkinnän saanut Kulta Katriina Tummempi Tumma kasvattavat Meiran vastuullisten kahvien joukkoa entisestään.

Sertifioitujen kahvien markkinaosuus kasvoi Suomessa viime vuonna huimat 40 %, ja nyt vastuulliseksi sertifioitua kahvia on jo 23 % kaikesta vähittäiskaupassa myydystä kahvista (1). Suomalaisten rakastama Kulta Katriina -tuoteperhe vastaa kasvavaan kysyntään ja tarjoaa enemmän hyviä vaihtoehtoja eettisiä valintoja suosiville kahvinostajille uudistuvan valikoimansa myötä.

– Teemme kovasti työtä sen eteen, että kaikki kahvimme ovat viimeistään vuoteen 2022 mennessä kolmannen osapuolen vastuulliseksi varmentamia. Tämä tarkoittaa, että tuotteessa raakakahvi on joko UTZ-, Reilun kaupan tai Rainforest Allience – sertifioitua tai näiden sekoitus, Meiran markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi kertoo.

Viime vuoden loppuun mennessä jo neljännes Vallilan paahtimolle hankitusta raaka-kahvista oli vastuulliseksi varmennettua, ja tänä vuonna osuus on vähintään 40 %.

– Tuotteissamme on useita eri reseptejä, ja kaikkiin ei yksinkertaisesti vielä ole saatavilla haluttua raakakahvia sertifioituna. Koska vastuullisuus on keskeisessä osassa tuotekehitystämme, työ on kuitenkin hyvässä vauhdissa, Päiväniemi kertoo.

Hedelmäinen ja paahteinen Kulta Katriina Erikoissekoitus Keskipaahto

Laatutietoisia nautiskelijoita hemmotellaan uudella Kulta Katriina Erikoissekoitus Keskipaahdolla, joka on valmistettu paahtimomestarin ammattitaidolla Vallilan paahtimolla. 100% Arabica-pavuista valmistettu uutuus on maultaan hedelmäinen ja paahteinen, paahtoasteena 2,5. Hondurasista, Brasiliasta ja Itä-Afrikasta peräisin oleva kahvi on Rainforest Alliance -sertifioitu.

Kulta Katriina Reilu – nyt myös papuina

Kahvitrendeissä nousussa ovat vastuullisuuden lisäksi yhä laadukkaammat kahvinautinnot. Oman kahvinsa mieluiten itse jauhaville on maaliskuusta lähtien lisäksi tarjolla papuina myös maukas Reilun kaupan kahvi, Kulta Katriina Reilu. Tasapainoinen ja marjaisa Kulta Katriina Reilu on valmistettu 100 % arabica -pavuista, paahtoasteenaan 2. Pavut ovat peräisin Kolumbiasta ja Andien vuoristoalueilta.

Kulta Katriina Tummempi Tumma jatkossa UTZ-sertifioitu

Kuluttajien hyvin vastaanottama Kulta Katriina Tummempi Tumma saa tänä keväänä UTZ-sertifikaatin ja liittyy näin Meiran vastuulliseksi varmennettujen kahvien kasvavaan joukkoon. Tummempi Tumma on korkealaatuinen arabica-kahvi, jonka pavut tulevat Itä-Afrikasta ja Väli-Amerikasta. Paahtoaste 4 tuo kahviin paahteisuutta, mutta maku on myös täyteläinen ja pehmeän samettinen. Kahvin jälkimaku on suklainen ja voimakas.

Lähteet:
1 Nielsen Paneltrack 2018

Tuotetiedot

Kulta Katriina Erikoissekoitus Keskipaahto suodatinjauhatus 450 g

 • Rainforest Alliance -sertifioitu
 • 100 % arabica-pavuista
 • Makuprofiililtaan hedelmäinen ja paahteinen
 • Alkuperä Honduras, Brasilia ja Itä-Afrikka
 • Paahtoaste 2,5

Kulta Katriina Reilu papu 450 g

 • Reilun kaupan kahvi
 • 100 % arabica-pavuista
 • Makuprofiililtaan tasapainoinen ja marjaisa
 • Alkuperä Kolumbia ja Andien vuoristoalueet
 • Paahtoaste 2

 Kulta Katriina Tummempi Tumma suodatinjauhatus 450 g  

 • UTZ-sertifioitu
 • 100 % arabica-pavuista
 • Makuprofiililtaan täyteläinen, voimakas ja suklainen
 • Alkuperä Väli-Amerikka, Itä-Afrikka
 • Paahtoaste 4

Kuluttajien luottamus suomalaisen lihan turvallisuuteen on kasvanut

pexels-photo-618775

Kuluttajien luottamus suomalaisen lihan turvallisuuteen on kasvanut. Suomalaisen lihan turvallisuuteen luottaa 82 prosenttia kuluttajista, kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Kolme neljästä uskoo myös, että suomalaisen lihan jäljitettävyys tuotantotilalle on hyvällä tasolla.

Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2018 -tutkimuksessa selvitettiin kuluttajien suhtautumista ja asennetta lihaa kohtaan kysymällä muun muassa mielipiteitä tuotanto-olosuhteista ja tuotannon ympäristövaikutuksista. 

mielipiteet-lihantuotantotilojen-huomiosta-elainten-hyvinvointiin-ja-ymparistovaikutuksiin_2018

Valtaosa, 82 prosenttia suomalaisista luottaa suomalaisen lihan turvallisuuteen. Luottamus kasvoi kaksi prosenttiyksikköä edellisvuodesta. Käsitys jäljitettävyydestä, eläinten hyvinvoinnista ja ympäristövaikutuksista on samalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Kolme neljästä kuluttajasta uskoo, että lihan jäljitettävyys tuotantotilalle on hyvällä tasolla. Kolme viidestä on sitä mieltä, että tuotantotiloilla on kiinnitetty huomiota eläinten hyvinvointiin ja pyritty parantamaan sitä yhä enemmän. Joka toinen arvioi, että tiloilla on kiinnitetty huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin.

Suomalainen lihantuotanto on pääosin tuottajan ja lihayrityksen välistä sopimustuotantoa, joka varmistaa tuotannon läpinäkyvyyden sekä turvallisuuden ja jäljitettävyyden eläimen elinkaaresta olosuhteineen tuotantoon asti. Tuottajat ovat ammattitaitoisia ja koko ruokaketju toimii ympäristöä ja luontoa kunnioittaen. Suomalainen liha tuo työtä, hyvinvointia ja ruokaturvaa koko Suomelle. Suomalaisen lihan kuluttaminen kohtuudella on ulkomaista lihaa vastuullisempi ja kestävämpi valinta.

Lähde: Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2018, Kantar TNS Agri Oy. Tutkimus toteutettiin 19.-24.10.2018 ja siihen vastasi 1 002 yli 15-vuotiasta suomalaista, pl. Ahvenanmaa. Virhemarginaali on +3 % 95-todennäköisyydellä.

Nyt se selvisi: suomalaiset valitsevat mieluummin pizzan kuin hampurilaisen

a8e69946bb4f10ce_800x800ar

Ruoantilauspalvelu Pizza-online.fi:n teettämä kysely paljasti, että suomalaiset ovat todellista pizzakansaa. Roskaruoan klassikoiden pizzan ja hampurilaisen välillä ei ole juurikaan taistelua kuninkuudesta: jos pitäisi valita vain toinen, selkeä enemmistö vastaajista söisi pizzaa loppuelämänsä.

Suomalaiset suosivat pizzaa: ruoka sopii sekä arkiseen rentoiluiltaan että viikonloppuun ja juhlapäiviin. Jos täytyisi pitäytyä vain toisessa, 80 prosenttia Pizza-online.fi:n kyselyn* vastaajista valitsisi pizzan ja vain 20 prosenttia hampurilaisen.

Monet tykkäävät tehdä pizzan syömisestä kaikin puolin mukavan rentoutushetken. Jopa 72 prosenttia vastaajista katselee syödessään elokuvia tai sarjoja. Ruokailupaikka tekee hetkestä entistä rennomman: yli puolet kertoo syövänsä kotiin tilattua ruokaa sohvalla. Suomalaiset ovat myös tarkkoja pizzansyöjiä: lähes 90 prosenttia syö pizzoista myös reunat, joita pidetään joskus pizzan kuivimpana osana.

Pizza on tunnetusti ruoka, johon voi yhdistellä mielikuvituksekkaasti mitä erilaisimpia raaka-aineita. Kyselyyn vastanneet nimesivät ideoitaan siitä, mitkä voisivat olla seuraavia pizzatrendejä. Ja ideoita suomalaisilla riitti. Kannatusta saivat laajalti kotimaisiin klassikkoruokiin ja suomalaisiin makuihin pohjautuvat pizzat, kuten kalakukkopizza, särkipizza, karjalanpaistipizza ja savukalapizza, sekä makeat pizzat, kuten mustikkapiirakkapizza, vaahtokarkkipizza ja leipäjuustopizza.

Myös halloumia, kimchiä ja sushia ehdotettiin pizzan täytteeksi, ja monet toivovat uudenlaisia vegaanisia pizzoja sekä pizzaa kukkakaalipohjalla.

Kotiin tilattu ruoka helpottaa arkea

”Vastauksissa korostui se, että ruoan kotiin tilaaminen helpottaa arkea: aikaa ja vaivaa säästyy sekä ruuan laittamisen että kaupassa käynnin osalta. Ruoan kotiintilaus tuo myös pientä luksusta arkeen, ja säästyneen ajan voi käyttää esimerkiksi perheen ja ystävien kanssa. Jotkut kokevat myös saavansa parempaa ruokaa ravintolasta tilaamalla kuin itse tekemällä”, kertoo Pizza-online.fi:n markkinointijohtaja Nora Särkkä.

Ruoantilauksessa suomalaiset luottavat tuttuun ja hyvään. Jopa kaksi kolmasosaa vastaajista kertoo tilavaansa ruokansa samasta ravintolasta. Suomalaisten varma maku on todettu Pizza-online.fi:n tutkimuksissa aiemminkin – Suomen suosituimpien pizzojen kärki on pysynyt jo vuosia samana.

Pizza-online.fi:n laajasta ravintolavalikoimasta löytyy paitsi pizzerioita, myös muunlaisia ravintoloita. Tilauksen voi tehdä internet-selaimella tai matkapuhelinsovellusta käyttäen. Pizza-online.fi on toimittanut ruokia suomalaisten kotioville yli kymmenen vuoden ajan, ja se on ainoa koko Suomen kattava ruoantilauspalvelu. Palvelu kattaa noin 95% Suomen pinta-alasta.

Tutkimustuloksia lyhyesti:

 • Jos pitäisi valita vain toinen, 80 % valitsisi pizzan ja 20 % hampurilaisen loppuelämäkseen
 • 72 % vastaajista katselee elokuvia ja sarjoja pizzaa syödessään
 • 88 % vastaajista syö pizzan reunat, 12 % ei
 • 53 % vastaajista aloittaa pizzan syömisen keskeltä, 47 % reunoilta
 • 59 % vastaajista haluaa pizzaan kastikkeen, 41 % ei
 • 18 % syö burgerin aterimilla, 82 % käsin
 • 54 % syö ranskalaiset ketsupilla, 46 % majoneesilla

*Kysely järjestettiin 15.-17.2.2019 ja siihen vastasi yli 4 000 Pizza-online.fi:n asiakasta ympäri Suomea. Kyselyn tarkoituksena oli tutkia suomalaisten tottumuksia ruoan kotiin tilaamisen suhteen.

HK Sininen Lenkki® – nousu Suomen suosituimmaksi lenkiksi

8b845fcb5e97d5e1_800x800ar

Perinteinen makkarakastike

Maun, monipuolisuuden ja helppouden liitto siivitti HK Sinisen Lenkin menestykseen, jolle ei ole näkyvissä loppua. Se on makkara, joka maistuu sukupolvesta toiseen.

Suosiotaan reippaasti kasvattanutta vuonna 1963 markkinoille tuotua HK Sinistä Lenkkiä alettiin myydä vakuumiin pakattuna kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 1973. Paremman säilyvyyden lisäksi vakuumipakkauksella oli muutakin merkitystä: sininen painatus poistui makkaran kuoresta ja teksti siirtyi pakkaukseen – kuin viralliseksi nimeksi. Vuonna 1976 laitettiin vireille Sinisen rekisteröinti tavaramerkiksi. Prosessi vei neljä pitkää vuotta, mutta vihdoin syyskuun 22. päivänä vuonna 1980 asialle saatiin myönteinen päätös ja Sininen Lenkki® hyväksyttiin Helsingin Kauppiaiden tavaramerkiksi.

Hyvää vähällä vaivalla

1970-luvulla alkoi HK:n Sinisen brändin rakentaminen ja mainonta muun muassa lehdissä. Sinisen mainoksissa kuluttajia houkuteltiin hyvällä maulla ja ruoanlaiton helppoudella kysymällä: ”Mitä hyvää tänään laittaisi, mitä vähällä vaivalla keksisi?”. Vastaus oli mainoksen kuvassa, jossa muiden HK:n tuotteiden ohella katseet kiinnittyvät Sinisestä valmistettuun uunimakkara-ateriaan.

Sinistä käytettiin tuohon aikaan myös munakkaiden täytteenä, kaalimuhennoksen ryydittäjänä ja tehtiinpä siitä kiusaustakin perinteisempien makkararuokien ohella. Monen aloittelevan kotikokin taival ruuanlaiton parissa onkin alkanut juuri kokkailuilla moneen taipuvalla Sinisellä. Monipuolisuus lienee yksi Sinisen Lenkin jatkuvan suosion syistä – maun, kotimaisen liharaaka-aineen ja aidolla leppähakkeella savustamisen ohella.

Sininen pitää pintansa

1980-luvulle tultaessa HK:n Sininen oli maamme ylivoimaisesti suosituin ja tunnetuin lenkkimakkara. Sen rinnalla kulkenut Punainen eli Kiuaslenkki sen sijaan katosi vaivihkaa markkinoilta. Suosittu Sininen sai rinnalleen uusia rinnakkaistuotteita, kuten muun muassa Extra Sininen Lenkki, Kevyt Sininen ja myöhemmin 2000-luvulle ehdittäessä vielä Juusto-Sininen. Niilläkin oli omat ystävänsä suomalaisten makkaransyöjien joukossa.

Alkuperäinen Sininen kuitenkin jatkoi voittokulkuaan, ja tuotantotilat Helsingin Sörnäisissä alkoivat käydä ahtaiksi. 1990-luvun alussa Sinisen Lenkin valmistus siirrettiin HK:n Vantaan yksikköön, jonka vihkiäisiä vietettiin 23.8.1991. Päivä oli samalla ensimmäinen Kansallinen Lenkkipäivä.

Perinteinen makkarakastike
(4 annosta)

1 pkt HK Sininen Lenkki®
1 sipuli
60 g vehnäjauhoja
60 g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl vettä tai mietoa lihalientä
1 tl suolaa
10 kpl maustepippureita

Leikkaa makkara sentin mittaisiksi paloiksi. Ruskista makkarapalat noin ruokalusikallisessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut makkarapalat sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja voi. Karamellisoi sipulia keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi/vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi makkarapalat joukkoon. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.

HK Sininen Lenkki® -valikoimassa on neljä varianttia:

– HK Sininen Lenkki® Perinteinen – on sarjan kiistaton klassikko ja kaikkein suosituin
– HK Sininen Lenkki® Juhla – lihapitoisuus on korkeampi kuin sarjan muilla varianteilla (63 %)
– HK Sininen Lenkki® Juusto – sisältää 5,5 % juustoa
– HK Sininen Lenkki® Kevyt – sisältää rasvaa vain 10 %

HK Sininen Lenkki® – tarinan osa 1, 17.1.2019: HK Sininen lenkki – klassikon synty: https://www.hkscan.com/fi/uutishuone/product-release/2019/01/hk-sininen-lenkki—klassikon-synty-c3180161/

Historialähteet:

Haapio Markku: Sininen Lenkki ja kymmenen mestaria (Otava 2003)

Haapio Markku: Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit (Otava 2013)
Puro Laura, Åberg Veijo: Lihatalonpojat ja heidän yhtiönsä (Edita 2012)

Kevään tuoreet Hetki-uutuudet nyt kaupoissa!

ggaqcxjvnjrpml8ynpsk

Meksikon makuja Lämmin salaattien valikoimaan!

Syksyllä 2018 lanseeratut Hetki Lämmin salaatit ovat hyvää sellaisenaan, parasta lämmitettynä! Salaattirasia on mikronkestävä ja lämmin salaatti valmistuukin kätevästi mikrossa muutamassa minuutissa.

Meksikon makuja lämmin salaattien valikoimaamme tuovat Texmex Kanasalaatti 255g ja Texmex Lihasalaatti 255g! Molemmissa salaateissa on meksikolaisittain maustettua sushiriisiä mustapapujen ja maissin kera. Tuoreutta salaatteihin tuovat tomaattikuutiot sekä babypinaatti. Tuhdimpia annoksista tekevät tacomaustettu kana ja tacomaustettu jauheliha. Annokset kruunavat tacolastut ja cheddarjuusto, joka sulaa herkulliseksi lämmityksen aikana.

Hetki Premium sarja on vahvistunut myös uudella maulla, Loimulohi-Caesarsalaatilla!Romanosalaatti, loimulohi ja Caesarkastike muodostavat herkullisen kokonaisuuden, jota täydentävät isot juustolastut ja leipäkuutiot. Koko Premium-sarja on saanut myös uuden ympäristöystävällisemmän kartonkipakkauksen. Sarjassa jatkavat myös Kana-Caesarsalaatti ja Kanan Rintafileesalaatti.

LounasHetki-sarja täydentyy neljällä uutuudella!

LounasHetki Mozzarella-pastasalaatti 260 g on ruokaisa välimerellinen salaatti, jossa on tuoreen salaattipohjan päällä pestomaustettua pastaa, mozzarellahelmiä ja puolikuivattua tomaattia. Kastikkeena salaatissa on Basilikavinegrette.

LounasHetki Tonnikala-Perunasalaatissa (270 g) on raikkaan salaattipohjan päällä sitrusmarinoituja perunalohkoja puolikuivattujen tomaattien ja kaprismarjojen kera. Proteiinia annokseen tuovat kananmuna ja tonnikala. Caesarkastike kruunaa kokonaisuuden.

LounasHetki Tortilla-ateriat palaavat uudistuneina valikoimaamme kaksin kappalein.Pakkauksista löytyy 4kpl tortillalevyjä ja herkulliset tortillatäytteet, joista syöjä saa itse kasata herkullisen aterian. Kana-Tortilla ateria 235g  ja Liha-Tortilla ateria 255g ovat jokaisen tortillan ystävän unelma!

Uudet Hetki-tuorepuurot ovat proteiinin lähteitä

Uutuusmaut Porkkana-Ananas 160g ja Banaani-Kaakao 160g ovat kauraisia, laktoosittomia tuorepuuroja. Uusissa tuorepuuroissa on mukana myös rahkaa tuomassa proteiinia, joten ne ovat erinomaisia välipaloja hyvinvoinnistaan huolehtiville ja liikkuville ihmisille. Puurot on makeutettu agavesiirapilla.

TAFFEL 50 vuotta – Suomalaista rakkautta & rapeutta vuodesta 1969

taffel_50v_retropussit

Taffelin 50-vuotisjuhlavuoden alun kunniaksi klassikkosnacksit sujahtavat retrokuosiin ja sipsit sukeltavat suklaaseen.

Vuonna 2019 vietetään suomalaisen snackskulttuurin edelläkävijän, Taffelin, 50-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden aloittaa Taffel retropussikampanja, jossa klassikkosnacksit Taffel Chips, Juustosnacks ja Broadway sukeltavat retrokuosiin.

”Pussien inspiraatio niiltä vuosikymmeniltä, jolloin pussit on lanseerattu: Chips 1970-luvulla, Juusto Snacks 1980-luvulla, ja Broadway 1990-luvulla. Jo kampanjan ensimmäisen viikon aikana pusseja on myyty yli 6000 kpl,” kertoo Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä.

 

taffel_panda_chocochips

Alkuvuoden uutuuksista löytyvät myös suklaasipsit Taffel Raffel Choco ja Taffel Chips Choco, joissa Taffel-snacksit ovat saaneet herkullisen Pandan suklaakuorrutteen. Uudet, kätevänkokoiset tuotteet löytyvät helmikuusta alkaen makeishyllystä.

”Nyt ei tarvitse miettiä ottaisiko sipsiä vai suklaata, vaan voi valita molemmat. Ensimmäiset kuluttajareaktiot ovat olleet erittäin positiivisia ja olemme varmoja, että tästä tulee suomalaisten uusi hittituote,” kertovat Väkelä sekä Pandan markkinointipäällikkö Vesa Vainio.

Helmi- ja maaliskuun lanseerataan taffeltime.fi -sivustolle Choco Splash ja Choco Score -pelit, joiden kautta voi voittaa suklaasipsejä.

Juhlavuoden aikana luvassa on herkullisia uutuusmakuja, hauskoja kampanjoita sekä jännittäviä yhteistyökumppaneita. Kannattaa pysyä kuulolla!