Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Fazer selvitti kaikkien aikojen kouluruokasuosikit

9eb27a7d330e57e1_800x800ar

Maksuton kouluruoka täyttää tänä vuonna 70 vuotta, ja osana juhlavuoden toimenpiteitään Fazer järjesti Kaikkien aikojen kouluruoka -äänestyksen suomalaille. Kestosuosikkien makaronilaatikon ja pinaattilettujen kärkeen äänestyksessä kiilasi niukasti lihapullat ja perunamuusi. Nyt viikonloppuna järjestettävässä Tubecon-tapahtumassa Fazerin isännöimässä ruokakorttelissa maistellaan ja keskustellaan kouluruoasta, ja viikolla 35 menneiden vuosikymmenien kouluruokia nautitaan Fazerin Amica-kouluravintoloissa ympäri Suomen.

Kaikkien aikojen kouluruoat TOP 10 (2018):

  1. Lihapullat ja perunamuusi
  2. Makaronilaatikko
  3. Pinaattiletut
  4. Kalapuikot
  5. Broiler-currykastike ja riisi
  6. Kasvispihvit
  7. Kanaviillokki
  8. Puurot
  9. Keitot
  10. Pastaruoat

Fazer.fi-sivuston Kaikkien aikojen kouluruokakyselyyn vastasi 21.5.–17.6. välisenä aikana 2 899 vastaajaa ympäri Suomen. Valmiita vastausvaihtoehtoja oli annettu kuusi kappaletta nykylasten tiedettyjä kouluruokasuosikkeja. Lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma suosikkinsa.

“Kotiruoka ja perinteiset suomalaiset ruoat maistuvat koululaisille, kuten kala- ja siipikarjaruoat sekä lihapullat, jotka ovat olleet koulujen ruokalistoilla vuodesta 1978. Me Fazerilla pidämme huolen, että ravintoloistamme löytyy jatkossakin perinteistä ja hyvänmakuista kotiruokaa, johon luotetaan” pohtii Fazer Food Services Suomen gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblom.

Fazer mukana Tubeconissa

Fazerin ruokakortteli sijaitsee aivan Tubeconin ytimessä ja kuljettaa osallistujat päivän ateriarytmin mukaan erilaisten toiminnallisten pisteiden kautta pohtimaan osallistujan omaa ruokapäivää. Tutustu Fazer-ruokakorttelin ohjelmaan Tubeconissa 17.-18.8.
https://www.fazer.fi/artikkelit/fazer-ruokakorttelin-ohjelma-tubeconissa-17.-18.8/

Fazer Food Services toimii kumppanina n. 60 koulussa ja tarjoilee ruoan päivittäin 34 000 koululaiselle. Tubecon-tapahtumaosallistuminen on osa Fazer Food Servicesin Kouluruoka 70 vuotta -juhlintaa, joka huipentuu teemaviikkoon ravintoloissa 27.-31.8.