Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Old El Paso™ tortillavenettä saa nyt myös täysjyväisenä

old-el-paso-standnstuff-tortillas-whole-wheat

Old El Paso™  tuo maaliskuussa kauppoihin täysjyväisen version huippusuosituista Stand ‘N’ Stuff™ Tortillasta. Stand ‘N’ Stuff™ Tortillas Whole Wheat on uusi, kuitupitoisempi tortillavaihtoehto meksikolaiselle juhla-aterialle tai viikoittaiselle herkuttelulle. Terveellinen herkkuateria syntyy hektisen arjenkin keskellä nopeasti ja vaivattomasti, kun runsaskuituisen tortillan lastaa täyteen kasviksia ja hieman liha-, kana- tai kalatäytettä.

Old El Paso™  toi elokuussa 2014 markkinoille aivan uudenlaisen, veneenmuotoisen Stand ‘N’ Stuff™ Tortillan, joka saavutti heti suuren suosion kuluttajien keskuudessa. Stand ‘N’ Stuff™ Tortillat pysyvät pystyssä itsestään ainutlaatuisen venemäisen muotonsa ansiosta, vaikka ne ovatkin pehmeitä.  Venemäinen muoto pitää kastikkeet, täytteet ja vihannekset siististi sisällään ja tuote onkin saanut paljon kiitosta etenkin lapsiperheiltä. Maukas ja kätevä runsaskuituinen meksikolainen ruoka on täydellinen arkipäiviin tai juhlatarjottavaksi.

Kevyttä herkuttelua meksikolaiseen tapaan

Perinteisissä meksikolaisissa ruoissa käytetään runsaasti erilaisia tuoreita ja kypsennettyjä kasviksia, papuja ja yrttejä. Tortilla-aterialla tulee helposti nautittua runsaasti terveellisiä kasviksia, kun täyttää täysjyväisen Stand ‘N’ Stuff™ Tortillan omilla suosikeillaan. Täytteeksi tulevan lihan, kanan tai kalan voi myös välillä korvata vaikka paistetulla tofulla.

Stand ‘N’ Stuff™ Whole Wheat Tortilla on kaupoissa maaliskuussa 2016, suositushinta 2,45–2,55 €.

Lottamuseo: Vitamiinipitoisia talvisalaatteja

lottamuseo

1920-luvun maukkaat talvisalaatit ovat jälleen muodissa – edullisesti, yksinkertaisista aineksista syntyy nostalgisia makuelämyksiä!

Vaihtelevia, herkullisia salaatteja on mitä helpoin valmistaa siellä, missä vihreitä vihanneksia, vihanneshedelmiä ja yleensäkin tuoreitä salaattiaineksia on saatavilla ympäri vuoden. Hieman kekseliäisyyttä salaattien valmistaminen vaatii täällä kylmässä Pohjolassa. Meillä on kuitenkin runsas valikoima kotoisia raaka-aineita, joista oikein säilytettynä voi loihtia herkulliset, tuoreet salaatit myös talvikuukausina. Näitä yksinkertaisia aineksia yhdistelemällä saadaan aikaiseksi mitä hauskimpia pikkusalaatteja, jotka virkistävät meitä talven kaamoksen keskellä. Toki kernaasti otamme tällöin avuksi sellaiset hieman eksoottisemmat tuotteet kuin ruokaöljyn ja viinietikan.

Koska ruokaöljy helposti voi saada vanhan maun ja hajun, on parasta ostaa öljy kaupasta, missä on vilkas tavaran vaihto. Kotona on öljy pidettävä korkittuna sekä viileässä varastossa.

Pehmeän hapahko maku saadaan salaatteihin sitruunamehulla tai viinietikalla. Keittämättömistä ruoka-aineista valmistetut ruokalajit ovat erityisen raikkaita ja suositeltavia nauttia talvisaikaan. Monin paikoin ulkomailla saa kukin aterioitsija itse sekoittaa pöydässä salaatinkastikkeensa omalla lautasellaan tarjolla olevista öljy-, etikka ja sinappitölkeistä suolaa ja sokeria avuksi käyttäen. Meillä pohjoismaissa tavallisesti tarjotaan salaatti valmiina kastikkeineen. Seuraavassa esitetään muutamia klassikkoreseptejä.

wanhanajan-kaalisalaatti

Ranskalainen salaatinkastike

3 rkl. viinietikkaa

3 rkl ruokaöljyä

sinappia

sokeria

suolaa

Viinietikka ja ruokaöljy sekoitetaan keskenään ja maustetaan oman maun mukaan.

Kaalisalaatti

valkokaalia

omenaa

suolakurkkua

Ranskalaista salaattikastiketta

Kaali leikataan hyvin ohuiksi suikaleiksi. Omena ja suolakurkku leikataan samoin hyvin pieneksi ja sekoitetaan kaalin joukkoon. Perunanuijalla tai vastaavalla nuijitaan seosta, kunnes se on mehuista ja kuulakkaa. Ranskalaista salaattikastiketta lisätään maun mukaan. Tämän jälkeen jätetään salaatti viileään maustumaan seuraavaan päivään saakka.

dav

Perunasalaatti

kylmiä keitettyjä perunoita

hienonnettua purjosipulia

omena

banaani

suolakurkku

Ainekset leikataan pieniksi kuutioiksi, hienonnettu purjosipuli sekoitetaan joukkoon. Kastikkeeksi voi käyttää ranskalaista salaatinkastiketta, suolalla ja sokerilla maustettuna tai vedellä laimennettua sitruunamehua. Kesällä ja syksyllä voi salaattiin käyttää retiisiä, lehtisalaattia, tomaattia yms.

Lähde: Kotiliesi 1920 No 2.

Tutustu 1920-1940-lukujen naisten maailmaan Nostalgiset Naiset -blogissa.

Uusia kastikkeita Felixiltä: BBQ-ketsuppi on grillaajan paras kaveri

kc9tmow4isjsdrvuemq8

Suomalaiset rakastavat grillaamista. Lähes kaikki suomalaiset grillaavat kesäkaudella ja innokkaimmat jopa säätä uhmaten ympärivuotisesti. Felixin uudet BBQ-ketsupit ovat jokaisen grillaajan must. Niitä kannattaa varata heti kaappiin odottamaan aikaa, kun grilliin saa taas tulen.

Felixin uusissa BBQ-ketsupeissa yhdistyvät Suomen suosituin ketsuppi ja jännittävät BBQ-maut ympäri maailmaa. Tuotteena ne ovat uudenlaisia: makumaailmaltaan täydellisiä pareja grillatulle lihalle.

Kauppoihin uusia BBQ-ketsuppeja saadaan maaliskuun alusta alkaen kahtena varianttina:

Felix Texas Smokey Hickory 500 g: Makeanhapokkaita tomaatteja ja mietoa, mutta täyteläistä hickory-savun makua.

Felix Louisiana Hot Cajun Chipotle 500 g: Makeanhapokkaita tomaatteja, tulista chipotlea, valkosipulia ja juustokuminaa.

Järvikylä Krassit tuovat makua ja näyttävyyttä ruoka-annoksiin

5a539bde-eec2-48c4-ba5d-db5014358833-main_image

Järvikylän uudet microsalaatit eli Krassit piristävät arkisen salaatin ja tuovat väriä ruoka-annoksiin. Neljästä eri lajikkeesta löytyy vaihtoehto niin värin kuin maun puolesta. 

Järvikylä Krassit ovat pieniä ja koristeellisia salaattikasveja, jotka sopivat erinomaisesti salaattiin, leivän päälle ja ruoka-annoksiin. Krassit kasvatetaan Järvikylän tilalla paperimassassa.

Neljästä eri lajikevaihtoehdosta saa ruoka- ja salaattiannoksiin hetkessä säväyksen uutta makua ja väriä.

Järvikylä Krassit myydään pareina kahden kappaleen pakkauksissa:
– Pak Choi ja Voileipäkrassi
– Retiisi ja Lehtikaali

Uutuustuote on saatavilla kaupoista viikolla 9.

Hinta: noin 2,00 euroa.

Ruokaelämyksiä Arctic Design Weekillä

ADW2015_Halography1339

Arctic Design Weekin vieraat ja kaupunkilaiset pääsevät tänä vuonna herkuttelemaan kera taide-elämysten, sillä muotoiluviikon pop-up -ravintolat syntyvät keskelle Korundia. Kulttuuritaloon katetaan suosittu designbrunssi sekä viikon todellinen ruokaelämys, huippukokki Tero Mäntykankaan isännöimä illallinen Tapio Wirkkalan mielenmaiseman hengessä.

Arctic Design Weekin päätteeksi nautitaan jokavuotiseen tapaan yhteinen Designbrunssi. Tänä vuonna hyvän ruoan ja rennon tunnelman brunssille pääsee Korundissa sunnuntaina 28. helmikuuta kello 11.

Viikon päätösbrunssi kokoaa ihmiset yhteen vaihtamaan kuulumiset ja ynnäämään designviikon annin. Tunnelmaa kohottaa paikallinen DJ. Elämykset täydentyvät mahdollisuuteen nähdä Tapio Wirkkalan 100-vuotisjuhlanäyttely, joka on sunnuntaina esillä viimeistä päiväänsä Rovaniemellä. Pääsylippu näyttelyyn sisältyy brunssin hintaan.

Tapio Wirkkalan mielenmaisemiin ja lempimakuihin päästään tutustumaan vielä pintaakin syvemmältä jo perjantai-iltana 26.2., jolloin rovaniemeläinen huippukokki Tero Mäntykangas rakentaa yhteistyössä Kulttuuritalo Korundin ja Tapio Wirkkala – Rut Bryk -säätiön kanssa unohtumattoman illallismatkan. Uniikin illallisen kaksi kattausta toteutetaan Tapio Wirkkalan 100-vuotisjuhlanäyttelyn keskellä Rovaniemen Taidemuseossa.

Arctic Design Dinner -konsepti järjestetään nyt toista kertaa ja molempina vuosina kaikki kattaukset on myyty loppuun.

Viikon muotoiltuihin makuelämyksiin kuuluu myös Aitta Deli & Dinen ADW Underground. Ilta tarjoaa keskiviikkona 24.2. kello 18-02 designviikon viettäjille hyvää musiikkia, virkistäviä juomia sekä pohjoisen lähiruokaan erikoistuneen Aitan tapaksia. Aitta tarjoilee lisäksi sunnuntaina 28.2. Arctic Pride –tapahtuman teemabrunssin paikallisia makuja kunnioittaen.

Aitta Deli & Dine toteutti viime vuonna designviikon pop up-ravintolat Pilke-talossa ja testasi niissä samalla liikeideaansa. Ideat otettiin niin hyvin vastaan muotoiluviikon vieraiden keskuudessa, että ravintola avasi ovensa syksyllä 2015 Rovaniemen ydinkeskustassa, Rovakadulla.

Arctic Design Weekin järjestää Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, Kulttuuritalo Korundin, Metsähallitus/Tiedekeskus Pilkkeen, Arktikumin sekä monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa. www.arcticdesignweek.fi

Hyvää Helmikuuta Hyvinkäältä! Kevättä odotellessa Myllyn Paras Oy tuo markkinoille maaliskuun alussa Pyöreän Kauramurotaikinan

6dea2f0b-3978-4c81-a34d-e7133ff755cf-main_image

Myllyn Paras on kehittänyt muutaman vuoden sisällä hyvin menestyneen Pyöreän Piirakkataikinoiden sarjan. Nyt myös suosittu Myllyn Paras Kauramurotaikina saa pyöreän muodon. Tuotekehittelyn ansiosta kauramurotaikinassa on entistä kestävämpi rakenne piirakkapohjiin. Tämän ansiosta piirakat leikkautuvat vaivattomasti vuoistaan murustumatta.

Herkullisen kaurainen taikina sisältää 24 % kauraa.

Kaura tuo hyvää makua ja antaa liukenevaa kuitua taikinaan.

Kauramurotaikina on laktoositon.

Uutuustaikinassa on kuitua 2 kertaa enemmän kuin perinteisessä murotaikinassa eli 4,2 g /100 g.

Uutuus Kauramurotaikina sopii mainiosti herkullisiin piirakkapohjiin, maistuviin kaurakekseihin, rapeisiin kaurakeksitäytekakkuihin, juustokakkupohjiin ja erilaisiin leivoksiin.

Taikina otetaan sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulatetaan lyhyen aikaa varovasti mikroaaltouunissa.

Piirakat paistuvat 30-40 minuutissa uunin alimmalla tasolla 175-200 asteessa ja kaurakeksit tai keksilevyt paistuvat paksuudesta riippuen 7-15 minuutissa uunin keskitasolla noin 200 asteessa.

  • Laktoositon

Suomen suurin kahvitapahtuma valtaa huhtikuussa Kaapelitehtaan

Kuvaaja: Paavo Pykäläinen

Kuvaaja: Paavo Pykäläinen

Löydä suosikkikahvisi ja vie kotikahvi uusiin sfääreihin!

Suomen ensimmäinen ja suurin kahvifestivaali, Helsinki Coffee Festival, järjestetään tänä keväänä toista kertaa. Viime vuonna tuoksuva festivaali täytti Kattilahallin tuhansista kahvinystävistä, ja nyt tapahtuma siirtyy isompiin tiloihin Kaapelitehtaalle. HCF tuo saman katon alle mielenkiintoisimmat paahtimot, laitevalmistajat, kahvilat, kahviammattilaiset, sekä kaikki kahvista kiinnostuneet 22.–24. huhtikuuta. Festivaali haluaa nostaa Suomen kahvikulttuurin uudelle tasolle tuomalla laadukkaan kahvin kaikkien ulottuville.

”Helsinki Coffee Festival on läpileikkaus kahvin maailmasta. Festivaaleilla saa maistella useiden paahtimoiden kahveja eri puolilta maailmaa, kuulla baristoilta ja kahviammattilaisilta vinkkejä laadukkaan kahvin valmistukseen, sekä seurata kahvinvalmistuksen suomenmestaruuskilpailuja”, kuvailee Maija Kestilä, Helsinki Coffee Festivalin järjestäjä.

Festivaali panostaa kokonaisvaltaiseen elämykseen: eri tavoin valmistettuja kahveja maistellessa voi nauttia musiikista ja herkuista, sekä oppia kaiken kahvista.

Löydä lempikahvisi ja uudista kodin kahvinautinnot

Kahvin eri makuvivahteisiin pääsee festivaaleilla tutustumaan paahtimoiden cuppingeissa, eli kahvinmaisteluissa, joissa ryystetään kahvia lusikalla ja erotellaan eri makuja. Makujen lisäksi tapahtumassa voi perehtyä kahvinvalmistuslaitteisiin ja kokeilla, mikä laite kotiin, kahvilaan, ravintolaan tai toimistoon sopisi parhaiten. Sekä kahvien että laitteiden valikoima on kasvanut kosolti viime vuodesta.

Tapahtuman aikana on jaossa paljon hyviä vinkkejä siihen, miten kotioloissa voi valmistaa helposti laadukasta kahvia ja tehdä päivittäisistä kahvihetkistä vieläkin nautinnollisempia.

”Kun valitsee laitetta kotiin, kannattaa kokeilla, mikä laite valmistaa juuri omaan makuun sopivaa kahvia. Festivaaleilta voi hankkia koko kattauksen puntarista kahvimyllyyn ja kahvilaitteeseen, sekä napata mukaan uusia lempikahveja. Uusien tietojen, taitojen ja välineiden kanssa voi lähteä kotiin täysin uudistuneena kahvinkeittäjänä”, Kestilä haastaa.

Suodatinkahvi jatkaa voittokulkuaan

Suodatinkahvi on tällä hetkellä erityisen trendikästä ympäri maailmaa. Sehän sopii suomalaisille, sillä Helsinki Coffee Festivalien kahvikyselyn mukaan ykkösvalinta kahvinautinnoksi on suodatinkahvi maidolla (30 %) tai mustana (21 %), ja kolmanneksi eniten juodaan espressoa (14 %), joka päihitti laten niukasti prosentilla.

”Monelle tulikin festivaaleilla yllätyksenä se, että laadukas suodatinkahvi juodaan sellaisenaan. Silloin siitä erottuu paremmin kaikki makuvivahteet. Suodatinkahville on useita eri valmistustapoja, joista monet ovat vielä suurelle yleisölle tuntemattomia. Laadukkaiden kahvinkeittimien lisäksi löytyy ainakin Chemex, V60, Aeropress ja Shifon. Jos termit eivät ole tuttuja, pääsee festivaaleilla kokeilemaan näitä kaikkia!”, Kestilä kannustaa.

Helsinki Coffee Festivaleilla järjestetään viikonlopun aikana myös kaksi kahvialan suomenmestaruuskilpailua. Lauantaina kisataan SCAE Suomi ry:n järjestämä suodatinkahvinvalmistuksen SM-finaali, Brewer’s Cup, ja sunnuntaina mitellään suomenmestaruudesta Vuoden Barista -kilpailussa. Voittajat lähtevät edustamaan Suomea MM-kisoihin Dubliniin, Irlantiin.


www.helsinkicoffeefestival.com

Helsinki Coffee Festivalin liput ovat myynnissä Tiketissä: www.tiketti.fi/Helsinki-Coffee-Festival-Kaapelitehdas-Helsinki-lippuja/36010. Lipun hinta on 10 euroa/sessio (sis. Tiketin kulut).

Helsinki Coffee Festival 22.–24.4.2016 Kaapelitehtaalla, Helsingin Ruoholahdessa
Suomen ensimmäinen ja suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään toista kertaa, Ruoholahden Kaapelitehtaalla. Laadukas tapahtuma tuo saman katon alle mielenkiintoisimmat kahvit, paahtimot, laitevalmistajat ja ammattilaiset. Festivaaleilla pääsee maistelemaan eri kahveja ympäri maailman ja oppimaan kaiken kahvista. Tapahtumassa mitellään myös SCAE Suomi ry:n järjestämät Brewers Cup- ja Vuoden Barista -kilpailut.

Facebook: www.facebook.com/helsinkicoffeefestival
Twitter: https://twitter.com/HelCoffeeFest
Instagram: www.instagram.com/helsinkicoffeefestival/

Juotko kahvisi mustana? -kahvikysely toteutettiin maaliskuussa 2015 ja siihen vastasi yhteensä 215 ihmistä.

Blue Diamond lanseerasi uudenlaisen maidottoman mantelijuoman kahviin

blue_diamond

Blue Diamond toi mantelijuomakategoriaan uudenlaisen Barista Blend -mantelijuoman, jonka tuotekehitys on tehty yhteistyössä baristojen kanssa. Barista Blendin resepti on ainutlaatuinen ja kehitetty juuri kahvin kanssa käytettäväksi: se vaahtoutuu ja kestää kuumentamista. Barista Blendin pehmeä kermainen koostumus ja pieni mantelin vivahde tekee siitä täydellisen makuparin kahville.

– Mantelijuomien suosio on kasvanut maailmalla jatkuvasti. Myös Suomessa mantelijuomien osuus kasvaa merkittävästi. Yhä useampi kuluttaja vaihtaa espressopohjaisissa kahveissa käytettävän perinteisen maidon kasvipohjaiseen vaihtoehtoon. Laktoosi-intoleranssin ja muiden terveydellisten syiden lisäksi myös ideologiset syyt vaikuttavat valintoihin, kertoo Blue Diamondin tuoteryhmäpäällikkö Heidi Raitio.

Barista Blend on valmistettu parhaista Kalifornialaisista manteleista ja juoman kehittelyssä on otettu huomioon ammattilaisten vaatimukset. Barista Blend sisältää kaikki mantelin hyvät ominaisuudet, kuten muutkin Blue Diamondin Almond Breeze -mantelijuomat. Barista Blend toimii niin kuumissa kuin kylmissäkin kahvijuomissa – se maistuu täyteläiselle, mutta antaa kahvin oman hienon aromin päästä oikeuksiinsa.

– Barista Blend vaahtoutuu ja kestää hyvin kuumennusta, jota sellaisenaan juotavaksi tarkoitetut tuotteet eivät tee. Suomi on maailman kärkimaita kahvin kulutuksessa. Suurin käyttökohde mantelijuomilla on juuri kahvissa, Heidi Raitio kertoo.

Blue Diamond – manteleiden asiantuntija jo yli 100 vuoden ajan

Blue Diamond tunnetaan maukkaista ja laadukkaista manteleista sekä mantelijuomista. Blue Diamond -osuuskunta perustettiin Kaliforniassa vuonna 1910. Siitä lähtien yritys on paahtanut ja maustanut mitä parhaimmat mantelit ja on tänä päivänä maailman suurin mantelintoimittaja. Rakkaus manteleihin ja niiden terveellisiin ominaisuuksiin ajaa yrityksen tuotekehitystä eteenpäin. Tänä päivänä Blue Diamondin korkealaatuisia tuotteita myydään jo yli 100 maassa.

Tuotetiedot: Almond Breeze Barista Blend 1,0 l 3,39 – 3,69 euroa myyntipaikasta riippuen. Saatavilla Keskon ja S-ryhmän kaupoista.

Valion uusi jodilaskuri kertoo, saatko tarpeeksi jodia

2016-02-10 12_58_11-Jodilaskuri - Laske jodin saanti - Valio

Suomalaiset aikuiset kärsivät lievästä jodin puutoksesta, ja maitotuotteet ovat tärkein jodin lähde ruokavaliossa. Valion uuden jodilaskurin avulla kuluttajat voivat testata, saavatko he riittävästi jodia päivittäisestä ruokavaliostaan.

Jodilaskurissa käyttäjä valitsee ikäryhmän ja nauttimansa elintarvikkeet, jotka ovat tärkeimpiä jodin lähteitä ruokavaliossa. Jodin hyviä lähteitä maitotuotteiden lisäksi ovat kalat, kananmuna ja jodioitu suola. Laskuri kertoo, kuinka paljon jodia käyttäjä saa ja onko saanti riittävä suhteessa suosituksiin. Jodilaskuri huomioi eri kohderyhmien – lasten, aikuisten, raskaana olevien ja imettävien – erilaisen jodin tarpeen.

Testaa jodilaskuria

Valio merkitsee jodin maito- ja piimätölkkeihin

Valio aloitti ensimmäisenä meijerinä Suomessa jodipitoisuuden merkitsemisen maito- ja piimäpakkauksiin syksyllä 2014. Selkeämpien pakkausmerkintöjen ansiosta kuluttajat tietävät, kuinka paljon jodia maidosta ja piimästä saa.

Kaikki Valion maidot ja piimät sisältävät luontaisesti jodia 16 µg/100 g. Kun maitotuotteita nauttii ravitsemussuositusten mukaisesti, siis puoli litraa päivässä ja 2−3 viipaletta juustoa, saa yli puolet aikuisten jodin saantisuosituksesta. Suositus on 150 µg jodia päivässä.

Uudet lapsiperheiden ruokasuosituksetkin antavat vinkkejä riittävän jodin saannin varmistamiseksi lasten ruokavaliossa, ja maitotuotteet mainitaan tärkeänä jodin lähteenä.

Suomalaiset saavat liian vähän jodia

Suomalaisten jodin saanti on ollut laskussa tällä vuosituhannella. FINRISKI-tutkimusten ja WHO:n määrittelemien tavoitearvojen mukaan 79 prosentilla suomalaisista aikuisista on lievä ja 35 prosentilla kohtalainen jodin puutos. Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee jodin saannin lisäämistä ja pitää maitotuotteitta olennaisena jodin lähteenä.

Jodi edistää kilpirauhasten normaalia toimintaa, normaalia kognitiivista toimintaa sekä vaikuttaa hermoston toimintaan. Jodi vaikuttaa myös ihon kuntoon. Merkittävä jodin puutos voi aiheuttaa kilpirauhasen

suurentumisen eli struuman sekä häiritä normaalia kasvua ja kehitystä lapsilla.

Lue lisää jodista

Uutta Suomessa: valmiiksi kypsennettyä valkuaista

xa6rbehvk1tgcgghb5dt

Laitilan Proegg valmiiksi kypsennetty Valkuainen on 100% kananmunan valkuaista patukassa. Kypsää valkuaista voi viipaloida esimerkiksi salaattiin, ruokiin, pastaan, leivän päälle tai nauttia sellaisenaan välipalana. Paistettuna valkuaisviipaleet sopivat myös esimerkiksi lämpimään salaattiin.

Tuote on kotimainen, lisäaineeton ja rasvaton, myös maidoton ja gluteeniton.180 g patukka sisältää 18 g proteiinia.

Kiinnostaako sinua kokeilla Laitilan Proegg valmiiksi kypsennettyä Valkuaista? Hae patukoita 2 kpl kaupasta ja lähetä kuitti tilinumerosi kanssa meille info@munax.fi, niin maksamme tuotteet sinulle takaisin. Tuotetta myydään valtakunnallisesti kylmähyllyssä mm. Prismoissa, Citymarketeissa ja Stockmann Herkuissa. Myös monista S-marketeista ja K-ryhmän kaupoista löydät tuotteen.

yfz4fvk4e4xt7ethok6v

Huippukokki Alex Nurmi kehitteli Laitilan Kanatarhan Proegg valmiiksi kypsennetystä valkuaisesta reseptejä.

Huippukokki Alex Nurmen herkulliset valkuaisreseptit

Tomaatti-parmankinkku-ciabatta à la Alex Nurmi
Ohje 4:lle | valmistusaika 30 min

Mansikka-valkuaissalaatti à la Alex Nurmi
Ohje 4:lle | valmistusaika 30 min

Kylmäsavulohileivät à la Alex Nurmi
Ohje 8 voileipää | valmistusaika 30 min

Caesar-valkuaissalaatti à la Alex Nurmi
Ohje 4:lle | valmistusaika 15 min

Lämmin lehtikaalipasta à la Alex Nurmi
Ohje 2:lle | valmistusaika 30 min