Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Suomalainen ostaa punajuuret jouluruuhkassa

iajy8a3mvahrpgqf0nye

Punajuurisäilykkeiden ympärivuotisesta saatavuudesta huolimatta suomalaiset ostavat joulupöydän punajuuret jouluruuhkassa juuri ennen joulua. Felix-brändin punajuuret Turussa valmistavan Orkla Foods Finlandin punajuurimyynnistä 22 % tulee joulukuussa, ja joulukuun myynnistä peräti 30 % muutamalta päivältä ennen jouluaattoa.

Joulun ruokaostoksia voisi siis hyvin keventää hankkimalla punajuuret vaikkapa lokakuussa.

Punajuurien tuotanto alkoi heti kurkkusesongin päätyttyä syyskuun puolivälissä, kertoo tuotanto- ja laatupäällikkö Teija Paananen Orkla Foods Finlandilta. Punajuurituotteita valmistetaan aina kolmessa vuorossa, koska ison keittokattilan lämmittäminen sitoo energiaa, jota halutaan säästää mahdollisuuksien mukaan.

Punajuurisesonki Turun Urusvuoren tehtaalla on juuri päättymässä. Tänä punajuurisesonkina kokeiltiin myös veden uudelleenkäyttöä kuorimattoman ja keittämättömän punajuuren esipesussa. Tulokset vaikuttavat puhtaan veden säästämisen kannalta lupaavilta.

Valmiiksi kuorittu ja keitetty punajuuri helpottaa joulukiireitä ja syksyllä valmistetuissa punajuurissa säilyvät uuden sadon parhaat ominaisuudet. Vasta nostetuissa punajuurissa on korkeampi sokeri- ja alhaisempi tärkkelyspitoisuus kuin talven yli säilytetyissä.

Keskon ja Reilu kauppa ry:n pitkä yhteistyö saa jatkoa

ReiluKauppa

Keskon päivittäistavarakauppa ja Reilu kauppa ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä laajempi vastuullisten tuotteiden valikoima ja lisätä Reilun kaupan viljelijöille kanavoituvia hyötyjä.

– Kesko on ollut edelläkävijä Reilun kaupan tuotteiden valtavirtaistamisessa. Ensimmäiset Reilun kaupan tuotteet eli kahvi ja tee tulivat K-ruokakauppoihin myyntiin jo vuonna 1999 eli samana vuonna, kun Reilu kauppa ry aloitti toimintansa Suomessa, kertoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen.

15 vuoden aikana Keskon päivittäistavarakaupan valikoima on kasvanut kahdesta tuotteesta yli 230 Reilun kaupan tuotteeseen sekä yli 30 Pirkka Reilun kaupan tuotteeseen.

– Asiakkaat haluavat entistä useammin ostaa vastuullisen tuotteen. Reilun kaupan tuotteet ovat helppo valinta kaupan hyllyllä. Olemme tuoneet Reilun kaupan tuotteita erityisesti Pirkka-sarjaan, sillä omissa merkeissä on vastuullisuuden lisäksi etuna hieman edullisempi hinta, kertoo Keskon tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

Reilun kaupan tuotteista maksetaan viljelijöille aina vähintään takuuhinta ja sen päälle Reilun kaupan lisää. K-ruokakaupoissa myydyistä Reilun kaupan tuotteista kertyi vuonna 2013 yhteensä 324 054 euroa Reilun kaupan lisää ja vuonna 2014 jo 361 367 euroa.

– Tavoitteenamme on, että K-ruokakauppojen Reilun kaupan tuotteiden myynnistä viljelijöille maksettavat Reilun kaupan lisät olisivat vuonna 2018 jo puoli miljoonaa euroa. Lisäksi lähdemme mukaan Reilu kauppa ry:n kehitysyhteistyöhankkeeseen, joka tukee Keski-Amerikan kahvinviljelijöitä, Akseli jatkaa.

Pirkka Reilun kaupan kukat ja banaani ovat olleet myyntimenestyksiä. Esimerkiksi Pirkka Reilun kaupan ruusuja myytiin viime vuonna 1 350 000 ruusukimppua ja valikoima on laajentunut neilikoihin ja sidottuihin kukkakimppuihin.

Linda Järvinen on uusi Piparinleivonnan Suomen Mestari!

frvrfd8u5kn6corzgki7

Piparinleivonnan Suomen Mestaruus -kilpailu järjestettiin nyt jo viidennen kerran. Lempäälän Ideaparkin tapahtumatorilla lauantaina 12.12. pidetty finaali oli täynnä tiukkaa taistoa, luovuuden kukoistusta ja viime hetken pelastuksia.

Finaaliin osallistuivat Linda Järvinen Pohjankurusta, Marita Kiiski Verlasta, Jarmo Kuittinen Kuopiosta, Marika Löfgren Turusta ja Maria Ollonberg Ikaalisista. Paikka finaaliin heltisi lähettämällä kuva Myllyn Paras -nettisivuille. Sivustolla kävijöiden oli mahdollista äänestää mieleistään työtä ja sen avulla raati pystyi alustavasti valitsemaan finalisteja kilpailun parhaimmistosta. Myös viime hetkellä kisaan osallistuneilla oli mahdollista päästä mukaan raadin äänillä. Finaalissa kilpailijat saivat tehdä vapaamuotoisen työn, aikaa työn tekemiseen alusta loppuun oli vain 1,5 tuntia. Mukaan sai ottaa pikeeriä koristeluun sekä kaksi koristeluainetta. Mahdolliset kaavat tuli piirtää kilpailun aikana.

Voiton tiukassa kisassa vei kotiin Linda Järvinen, jonka puussa sijaitseva pyöreä mökki oli tuomariston mielestä ihana, innovatiivinen, taidokkaasti tehty ja lapsia kiehtova fantasia-aihe. Linda on itseoppinut kondiittori, jonka korkea ammattitaito näkyy vapaalla kädellä tehdystä voittotyöstä. Kilpailun aikana saatiin seurata muun muassa, miten Linda taivutti juuri uunista otettuja palasia lämpiminä muotoonsa juuri haluamallaan tavalla.

u24bwfm1ozuv2fkmdn55

Piparinleivonnan SM 2015, voittajatyö

Herkullinen leivostarjotin oli toiseksi tulleen Marika Löfbergin taidonnäyte. Tämän työn kohdalla nähtiin kilpailun kiperimmät hetket, kun tarjottimen jalka katkesi kilpailun tiimellyksessä useamman kerran. Marika kertoi, että oli harjoitellut kilpailutyötä muutaman kerran, mutta ei ihan loppukoristeluihin asti. Sen vuoksi piparisilla leivoksilla ja joulutortuilla lastattu painava tarjotintaso ei ollut pysyä jalustan päällä. Marika hallitsi hermonsa hienosti ja koristeli työn valmiiksi ihan kilpailun viime sekunteihin asti.

Kilpailun kolmannen sijan valloitti finaalin ainoa miespuolinen osallistuja, Jarmo Kuittinen. Työkseen moottoripyöriä myyvä kuopiolainen oli osallistunut kilpailuun äitinsä kehotuksesta. Miehinen ote näkyi niin kilpailupuheissa kuin kilpailutyössä. Jarmon taitavissa käsissä syntyi Suomen jääkiekkomaajoukkueen leijonatunnus, tunnuksen taustatukena oli Teemu Selänteen pelinumero sekä jääkiekkomaila. Tuomaristo antoi Jarmolle kunniamaininnan vahvasti teemoitetusta työstä ja tarkasta toteutuksesta.

Finaalin neljäs palkinto annettiin Marita Kiiskelle, jonka kaunis joulukynttilä-asetelma on upea, vaikkapa joulupöydän koristeeksi käyvä idea. Piparitaikinan ja pikeeriin lisäksi Marita käytti työssään koristemarjoja, jotka kauniisti korostivat asetelman jouluisuutta.

Finaalin viides sija kertoi kilpailun kovasta tasosta, Maria Ollonbergin hurmaavan punaposkiset enkelit esityslavalla olivat etenkin lasten tarkkailun kohteena. Marinan asetelman taakse vapaalla kädellä kirjoittamat Enkeli taivaan -virren viimeisen säkeistön sanat syntyivät ammattitaitoisesti ja näyttävästi toteutettuna. Enkeleiden lauluvihoissa oli syötävästä paperista elintarvikevärillä kirjoitetut sivut, jotka antoivat työlle viimeistellyn vaikutelman.

Piparinleivonnan Suomen Mestarin valitsi raati, johon kuuluivat Myllyn Paras Oy:n tuotekehittäjä, leipurimestari ja kondiittorimestari Iiro Heinonen, tilaisuuden juontaja Kimmo Vehviläinen, ruokaviestinnän ammattilainen, kotitalousopettaja Arja Elina Laine sekä Ideaparkin edustajana Ideaparkin kauppiaat ry:n puheenjohtaja Tapani Hakala.

Abba tekee kala-ateriasta parempaa

s6ukth7buqqrwdooolqd

Abba-brändin historia ulottuu kauas, aina 1800-luvun alkuvuosikymmeniin. Brändin keskiössä oli silloin, ja on edelleen, “meren herkut”. Kalatuotteiden tai kalaa sisältävien tuotteiden lisäksi Abba valmistaa myös tuotteita, joilla meren herkut saadaan maistumaan vieläkin paremmalta eli laadukkaita kalan kastikkeita. Tähän kategoriaan tuodaan helmikuun 2016 alussa tervetullut lisä: Laktoosittomat kylmät kastikkeet kalalle ja kalatuotteille. 

Orkla Foods Finlandin Taloustutkimuksella teettämän selvityksen mukaan suomalaiset söisivät mieluusti enemmän kalaa, mutta kokevat, että sitä on vaikeaa valmistaa kiinnostavalla ja maistuvalla tavalla.

Helpoimmin vaihtelua kalaruokiin saa kastikkeilla ja mieluusti sellaisilla, joita voi käyttää tuoreen kalan lisäksi myös kalapuikkojen, savukalan tai miksei kanankin seurana.

Uudet kastikkeet on pakattu helposti tunnistettaviin kalanmuotoisiin pakkauksiin. Myös varianttien nimet antavat vinkkiä käyttöyhteydestä. Jogurttipohjaisena nämä uudet kastikkeet ovat esimerkiksi majoneesia kevyempiä tinkimättä kuitenkaan täyteläisestä mausta.

Abban uudet, laktoosittomat kastikkeet kalalle ja kalapuikoille ovat suomalaisen tuotekehityksen tulosta.

Tuotetiedot:

Abba Remoulade-jogurttikastike kalalle, laktoositon. Pakkauskoko 280 g.

Abba Tomaatti-jogurttikastike kalapuikoille, laktoositon. Pakkauskoko 280 g.

Kaupoissa 1.2.2016 alkaen. Kylmäsäilytettävä tuote.

Suurin osa suomalaisista glögin ystävistä aloittaa glögikauden pikkujouluaikaan

ynxtrst0pgxuyjbffihj

Glögit tulevat myyntiin jo lokakuussa, mutta Suomessa glögikausi ajoittuu vahvasti marras-joulukuulle. Viinimaa.fi:n lukijoille marraskuun lopulla tehdyssä kyselyssä 44 prosenttia vastaajista kertoi glögikauden alkavan pikkujouluajasta.

Neljäsosa vastaajista kertoi nauttivansa ensimmäiset glögit viimeistään marraskuun alussa. Myös alkutalven säällä on merkitystä: runsas kymmenesosa vastaajista aloittaa glögikauden vasta talvisen sään myötä. Niin ikään runsas kymmenesosa kertoi juovansa ensimmäisen glögikupillisen vasta pari viikkoa ennen joulua. Neljä prosenttia vastaajista nautiskelee glögistä läpi vuoden. Kyselyyn vastasi 1277 Viinimaa.fi:n lukijaa.

Innokkaimmat glögin juojat löytyvät 31–40-vuotiaista

Glögi kuuluu jouluun kaikissa väestöryhmissä, mutta Altian tekemien kuluttajatutkimusten mukaan innokkaimpia glögi-ihmisiä ovat 31–40-vuotiaat pariskunnat. Heidän joukossaan on eniten niitä, jotka nauttivat glögiä säännöllisesti läpi kauden (loka–joulukuu). Säännöllisissä glögin juojissa on hieman enemmän naisia (58 %) kuin miehiä (42 %).

Vahvat hehkuviinit ja glögit edustavat enemmistöä Alkossa myydyistä glögeistä, mutta säännöllisesti glögiä nauttivat ovat kiinnostuneita myös miedoista ja alkoholittomista glögeistä, jotka nähdään sopiviksi monenlaisiin tilaisuuksiin.

– Alkoholittoman Blossa-glögin myynti onkin ollut kasvussa, ja sen myynti on leudosta säästä huolimatta ollut tänä vuonna huomattavasti vilkkaampaa kuin viime vuonna, kertoo brand manager Laura KuuselaAltia Finlandilta.

Glögivalikoimissa korostuvat perinteiset maut, mutta toisaalta kuluttajat osaavat nykyisin odottaa myös glögien kaltaisilta kausituotteilta uutuuksia ja kekseliäisyyttä. Altian valikoimaan uutuutta ja vaihtelua tuo joka vuosi vaihtuva vuosikerta-Blossa. Tänä vuonna vuosikerta-Blossan makuna on Earl Grey -tee.

Jouluperinne 1800-luvun lopulta lähtien

Glögin juominen on ollut suosittu jouluperinne 1890-luvulta lähtien. Glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa. Vanhan tavan mukaan glögi valmistettiin polttamalla paloviinaan kastettua sokeritoppaa maustetussa viinissä. Glögin suosion taustalla on pitkä pohjoismainen perinne väkevöityjen makeiden viinien nauttimisessa. Myöskin maustamisessa käytetyt sitrushedelmät, kaneli, neilikka, kardemumma ja inkivääri olivat tuohon aikaan hyvin yleisiä mausteita.

Milloin aloitat glögikauden?

Kysely Viinimaa.fi:n uutiskirjeessä, vastaajia yhteensä 1277.

  • Pikkujouluaikaan: 44 % vastaajista
  • Viimeistään marraskuun alussa: 26 % vastaajista
  • Vasta pari viikkoa ennen joulua: 14 % vastaajista
  • Sitten kun sää on talvinen: 12 % vastaajista
  • Nautin glögiä lähes ympäri vuoden: 4 % vastaajista

Uudistuneen Jackyn jogurtit valmistetaan Jalasjärvellä

v5sueneyuizbjwmq4pee

Helmikuun alussa 2016 kauppoihin tulee sekä ulkomuodoltaan että pintaa syvemmältä uudistunut Jacky. Suosikkibrändin jogurtit valmistetaan jatkossa vapaan lehmän maidosta Jalasjärvellä. Uudet jogurtit sisältävät Asidofilus- ja Bifidus-maitohappobakteereita ja jogurtteja saa myös 750 g tetroissa. Jacky Makupala -vanukkaiden uusi pikarimateriaali puolestaan vähentää pakkauksen hiilijalanjälkeä merkittävästi. 

Jacky on tehnyt maidosta ihmeen hyvää jo yli 40 vuotta. Uudistunut Jacky tekee maidosta vieläkin parempaa.

Jackyn jogurtit eli Jacky-jugupalat valmistetaan jatkossa vapaan lehmän maidosta Juustoportin tehtaalla Jalasjärvellä. Vapaan lehmän maito tarkoittaa Juustoportin sopimustilojen noudattamaa, eläinsuojelulainsäädäntöä parempaa sitoutumista lehmien hyvinvointiin. Vapaat lehmät elävät hyvää, normaalia lehmän elämää. Niillä on riittävästi tilaa ulkoilla, syödä ja levätä, virikkeellinen ympäristö ja lajitoverien seuraa.

Jogurttivalikoima kasvaa pikarijogurttien lisäksi 750 gramman tetrassa myytävällä laktoosittomalla jogurtilla. Toisin kuin aiemmin, uudet Jacky-jogurtit sisältävät myös Asidofilus– ja Bifidus-maitohappobakteereita.

Jacky Makupala -vanukkaat saavat uudet pakkaukset. Uuden vanukaspikarin materiaali sisältää puolet aiempaa vähemmän öljypohjaista raaka-ainetta eli pakkauksen hiilijalanjälki on merkittävästi pienentynyt.

Uuteen vanukasvalikoimaan kuuluvat myös monipakkauksissa myytävät, laktoosittomat makuvariantit kaakao ja maitosuklaa.

Uudet Jacky-vanukkaat valmistetaan Ruotsissa Orkla Foods Sverigen tehtaalla – samassa tehtaassa kuin suomalaisten suosikkivälipalat Risifrutit.

Tuotetiedot:

Jacky Jugupala -jogurtit 

Monipakkaus 4 x 120 g: Mansikka; vadelma-vanilja; vadelma-banaani. Sisältävät Asifdofilus- ja Bifidus-maitohappobakteereja.

Tetra 750 g: Vadelma-persikka; päärynä. Sisältävät Asifdofilus- ja Bifidus-maitohappobakteereja. Laktoositon.

Jacky Makupala -vanukkaat:

Pikari 120 g: Maitosuklaa; kaakao; kinuski; minttusuklaa; laku-suklaa; vanilja-suklaa.

Monipakkaus 4 x 120 g: Maitosuklaa; kaakao. Laktoositon.

Suomalaisten rakkain ruoka jouluna on kotimainen kinkku

qyqhkkssgfrnm3zmwjt6

Kinkun asema suomalaisessa joulupöydässä on horjumaton. Suomalaiset nimeävät kinkun joulun tärkeimmäksi ruokalajiksi. Kahdeksan kymmenestä suomalaisesta kotitaloudesta hankkii joulukinkun*. Atria toimittaanoin 2,5 miljoonaa kiloa kinkkua suomalaiskoteihin. Atrian joulukinkku on aina suomalaista ja kinkkujen alkuperä on jäljitettävissä eläimen kotitilalle saakka.

Kinkun ostokriteereistä tärkein on suomalaisuus, sillä kinkun ostavista kotitalouksista 86 % aikoo ostaa suomalaisen kinkun*. Suomalaisuutta arvostaville kuluttajille myös jäljitettävyys on hyvin tärkeä ostoperuste. Vastuullisen kotimaisen tuotantotavan merkitys ostopäätöksissä korostuu yhä enemmän ja tilamerkittyjen tuotteiden kysyntä kasvaa koko ajan.

Joulukinkku Atrian Perhetilalta

Atria toi tilamerkityt joulukinkut myyntiin jo jouluna 2013. Osassa joulukinkkuja jäljitettävyys on viety niin pitkälle, että ostaja näkee tuottajatilan nimen kinkun pakkauksesta.

“Kaikissa Atria-merkin tuotteissa käytetään ainoastaan kotimaista lihaa. Atrian kinkut tuotetaan suomalaisilla perhetiloilla, joissa eläimiä kasvatetaan erittäin vastuullisesti”, painottaa tuoteryhmäjohtaja Tuomas Kujala.

Atrian Potkallinen Juhlakinkku ylivoimaisesti suosituin

Suomalaiset arvostavat perinteitä joulupöydän tarjoiluissa, eivätkä kulutustottumukset ole muuttuneet merkittävästi vuosien saatossa.

“Atrian seitsemänkiloinen potkallinen juhlakinkku on edellisten vuosien tapaan ylivoimaisesti suosituin. Viisikiloinen Luuton Juhlakinkku on toiseksi suosituin vaihtoehto. Kypsistä tuotteista suosituin on perinteisesti yhden kilon Atria Pikkukinkku”, kertoo Tuomas Kujala.

Tutustu Atrian joulukinkuihin.

Atria Mestari apuna joulukinkun valmistuksessa

Jos tänä jouluna joulukinkun paisto aiheuttaa päänvaivaa, ei ole mitään syytä huoleen, sillä apu on lähellä. Joulukinkkujen asiantuntija, Atria Mestari Tomi Nevala päivystää Atrian Facebook-sivulla aatonaattona 23.12 koko illan klo 18–23 ja vastaa kinkunpaistoon liittyviin kysymyksiin. Atria Mestarin avustuksella kinkunpaisto sujuu kuin tanssi ja jouluaattona pöydässä maistellaan varmasti herkullista kinkkua.

Joulukinkun paistamiseen on hyvä valmistautua jo ennen h-hetkeä, joulukinkun tarkat paisto-ohjeet löytyvätAtria.fi:stä.

*Lähde: Lihatiedotus. Tiedote 2.12.2015

Pyynikin käsityöläispanimo tekee oluthistoriaa – Suomen ensimmäinen eri oluista koostuva sixpack kauppoihin

9144c543-4600-4711-afe0-3498978d7586-main_image

Kuudesti aukeava maistelupakki saapuu kauppoihin joulukuun puolivälissä. Kuva: Kari Jokinen

Tampereelta ponnistava Pyynikin käsityöläispanimo tuo ensimmäisenä Suomen olutmarkkinoille sixpackin, joka sisältää kuusi erilaista olutta. Sessio-olutsarjan maistelupakki lanseerataan valtakunnallisesti kauppoihin joulukuun puolivälissä.

Pyynikin käsityöläispanimon Sessio-sixpack tarjoaa kuluttajille helpon mahdollisuuden tutustua erityyppisiin oluisiin. ”Kuudesti aukeava maistelupakki” sisältää yhden kutakin Sessio-olutsarjan tuotetta: Red Ale-, Stout-, White IPA-, American IPA-, Bitter- ja vehnäoluen.

– Oluiden harrastaminen on Suomessa selkeästi kasvava ilmiö. Halusimme antaa kotimaiselle olutkulttuurille ja sen kehitykselle oman panoksemme tuomalla markkinoille jotain uutta ja erilaista. Niinpä loimme kuluttajalle olutmaailmaan helposti lähestyttävän portin, joka mahdollistaa aivan uudenlaisen, monipuolisen olutnautinnon. Pakkauksen on tarkoitus myös tukea järkevää ja tiedostavaa alkoholinkulutusta, jossa humaltumishakuisuuden sijaan mietittäisiin sisältöä ja kokonaisuutta, kertoo Pyynikin käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere.

Ensimmäinen laatuaan koko Suomessa

Kuuden eri oluen Sessio-maistelupakkaus on tiettävästi Suomessa ensimmäinen laatuaan. Sen kehitysprosessi ideasta toteutukseen kesti muutaman vuoden.

– Tiedossamme ei ole, että Suomessa olisi koskaan aikaisemmin päivittäistavarakaupoissa myyty suljettua, kuutta erilaista olutta sisältävää olutlaatikkoa. Idea on muhinut päässäni jo vuosia. Ensimmäisen kerran ajatus otettiin panimolla vakavaan harkintaan muutama vuosi sitten, ja sen toteutusprojekti vei lähes kaksi vuotta, Pere sanoo.

affd4832-5468-4db7-9eb4-493a5c134c0e

Sessio-maistelusarja sisältää kuusi erilaista olutta. Kuva: Kari Jokinen

Peren mukaan Valviralta saatiin hyvät ja selkeät ohjeet pakkauksen toteuttamiseen. Pakkaus sisältää tarkat tiedot jokaisesta sen sisältämästä tuotteesta. Asiakkaalla on myös mahdollisuus ostaa oluita yksittäisinä kappaleina samaan litrahintaan.

– Olemme lisänneet pakkaukseen tuotetietojen lisäksi myös ohjeistuksen, missä järjestyksessä oluet kannattaa nauttia. Itse pakkauksen rakentaminen sisälsi monenlaisia haasteita, mutta vihdoin olemme valmiita, Pere iloitsee.

– Tässä on paitsi harvinaisen maistuva, myös näyttävä lahja pukinkonttiin tai kylään viemisiksi, niin isännälle kuin emännälle, hän lisää.

”Kuudesti aukeava maistelupakki” saapuu kauppoihin joulukuun puolenvälin paikkeilla. Sessio-sarjan oluet tulevat päivittäistavarakauppojen lisäksi ravintolamyyntiin sekä pullo- että hanatuotteina.

Uudet innovaatiot eivät pelota

Tamperelaispanimolla on kova halu julkaista tulevaisuudessa lisää erilaisia maistelukokonaisuuksia, mikäli hanke osoittautuu onnistuneeksi.

– Esimerkiksi marjaolut-, humalalajike- tai juhannusolutsarja olisivat hienoja, toteuttamisen arvoisia juttuja, Pere toteaa.

Vauhdilla kasvavan Pyynikin käsityöläispanimon tavoitteena on kasvattaa tuotantonsa viime vuoden 50 000 litrasta 500 000 litraan vuoden 2016 loppuun mennessä.