Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Panimojuomien kotimaanmyynti kasvoi ja palasi takaisin normaalille tasolle

nyus5tzxssuyrusymzag

Panimojuomia myytiin tammi-maaliskuussa 2015 yhteensä 163,9 miljoonaa litraa. Oluen, siiderin, long drink -juomien, kivennäisvesien ja virvoitusjuomien kotimaanmyynti kasvoi 15,6 miljoonaa litraa eli 10,6 prosenttia. Luvut perustuvat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritysten Captol Investin, Hartwallin, Nokian Panimon, Olvin, Red Bullin, Saimaan juomatehtaan ja Sinebrychoffin myyntitilastoihin.

Yli 10 prosentin kasvusta huolimatta vuoden 2015 tammi-maaliskuun kotimaanmyynti 163,9 miljoonaa litraa ei ollut poikkeuksellisen hyvä, sillä vertailuajanjakson eli tammi-maaliskuun 2014 kotimaanmyynti oli ennätyshuono, vain 148,2 miljoonaa litraa. Vuoden 2015 tammi-maaliskuun myynneissä palattiinkin takaisin lähes vuoden 2013 tasolle, joka oli 164,4 miljoonaa litraa.

Vuoden 2014 alussa nostettiin sekä alkoholi- että virvoitusjuomaveroa. Veronkorotusten vuoksi kaupat ja ravintolat ostivat juomia varastoon alemmalla verotasolla loppuvuodesta 2013. Hamstrauksen vuoksi juomamyynti laski rajusti vuoden 2014 alussa.

”Panimojuomien kotimaanmyynti on palannut takaisin sille tasolle, jossa se vielä toissa vuonna oli. Ravintolamyynti on silti edelleen huolestuttavasti laskussa. Kulutuksen ohjaamiseksi ravintoloihin pitäisi ravintolassa tarjoiltujen juomien arvonlisäveroa laskea ja happy hour -mainonta sallia”, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Panimoliiton jäsenyritykset myivät tammi-maaliskuussa 2015 olutta yhteensä 83,4 miljoonaa litraa. Edelliseen vuoteen verrattuna myynti kasvoi 7,0 miljoonaa litraa eli 9,1 prosenttia. Long drink -juomia myytiin yhteensä 6,9 miljoonaa litraa ja siideriä 5,9 miljoonaa litraa. Long drink -juomien myynti kasvoi 0,1 miljoonaa litraa eli 1,3 prosenttia ja siidereiden 0,5 miljoonaa litraa eli 8,6 prosenttia.

Kaikkein eniten kasvoi alkoholittomien juomien myynti. Virvoitusjuomia myytiin 53,8 miljoonaa litraa. Juomaryhmän myynti kasvoi 6,5 miljoonaa litraa eli 13,8 prosenttia. Kivennäisvesiä myytiin 13,9 miljoonaa litraa. Myynti kasvoi 1,6 miljoonaa litraa eli 13,0 prosenttia.

KOTIMAANMYYNTI 1.1.2015−31.3.2015

Juoma 2015 2014 Muutos Muutos ed.
milj. l. milj. l. milj.l. vuosi %
Olut 83,4 76,4 7,0 9,1
Siideri 5,9 5,4 0,5 8,6
Long drinkit 6,9 6,8 0,1 1,3
Virvoitusjuomat 53,8 47,3 6,5 13,8
Kivennäisvedet 13,9 12,3 1,6 13,0
Kokonaismyynti 163,9 148,3 15,6 10,6

Lähde: Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset. Tilasto ei sisällä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton ulkopuolisten toimijoiden myyntilukuja eikä panimotuotteiden tilastoimatonta yksityistuontia. Tilasto sisältää vuoden 2011 alusta lähtien kaikki Panimoliiton jäsenyritysten tuotemerkit ja mahdolliset kaupalle tehdyt merkit.

Tutti Frutti –uutuus jakaa iloa maailmaan – maku hedelmistä, värit kasvimaalta

a9efaba3a02b5598_400x400ar

Fazer tuo Tutti Frutti -tuoteperheeseen kaksi uutuuspussia; Tutti Frutti Juizy Apples ja Tutti Frutti Juizy Oranges. Tuotteet sisältävät luonnollisia värejä ja raaka-aineita, uutuusmakeisten mehukas maku on peräisin aidoista hedelmämehuista ja värjäävät ainesosat kasveista. Luvassa on siis entistä herkullisempia makuelämyksiä.

Kevään kunniaksi Fazer tuo markkinoille kaksi mehukasta Tutti Frutti Juizy -uutuuspussia. Kumpikin pussi sisältää kolmea herkullista makua; Tutti Frutti Juizy Apples sisältää omena-makeisten lisäksi kanelilla ja vaniljalla maustettuja makeisia. Tutti Frutti Juizy Oranges -pussissa appelsiinia maustavat myös cola ja lime. Kaikille makuvaihtoehdoille on yhteistä se, että ne sisältävät luonnollisia värejä ja raaka-aineita. Makeisten maku tulee aidosta omena- ja appelsiinimehusta ja värit kasveista; retiisistä, nokkosesta, pinaatista, kurkumasta ja saflorista. Tutti Frutti Juizy sopii myös vegaaneille, sillä se ei sisällä gelatiinia.

Uusia tuotteita kehitettäessä Fazerilla tutkitaan trendejä, otetaan vaikutteita maailmalta ja ennen kaikkea kuunnellaan kuluttajia. Vaikka laadukkaat raaka-aineet kiinnostavatkin nykyään yhä enemmän, on makeisten ystävien mielestä yksi ominaisuus yli muiden. ”Kysyimme kuluttajilta, mikä on makeisten valinnassa tärkeintä ja vastaus oli selvä: tärkeintä on hyvä maku. Makeisen pitää näyttää ja maistua hauskalta”, kertoo Senior Brand Manager Kirsi Nordberg.

Tutti Frutti Juizy valmistetaan Fazerin makeistehtaassa Lappeenrannassa, jossa valmistetaan vuosittain noin 3,7 miljoonaa kiloa erilaisia Tutti Frutti -makeisia. Fazerin muut makeistehtaat sijaitsevat Vantaalla ja Karkkilassa.

Boy-sillikuutio pienempään pakkaukseen

cybjeqf16hk62pdgn4au

Boy-sillikuutio uudistuu 1.5.2015. Toukokuun alusta alkaen läpinäkyvä 2,9 kg:n muovisanko korvaa 5 kg:n peltiastian. Uutta on siten niin pakkaus, paino kuin ulkonäkökin.

Uusi pakkaus on mukavampi ja kevyempi käsitellä. Läpinäkyvyyden ansiosta on helpompaa nähdä, mitä tuote sisältää. Myös tuotetiedot ovat hyvin luettavissa kannen isosta etiketistä.

Sillikuutiosta saa hyvää vapun sillisalaattiin, ruoanlaittoon ja laatikoihin, levitteen seassa, wrapin täytteenä.

Kaikki Boy-sillituotteet ovat MSC-merkittyjä.

Jacky-jugurttien valmistus säilyy Suomessa

print_2RHDIeLzf1

Hyviä uutisia kotimaiselle elintarviketuotannolle! Jackyn jugurtteja valmistetaan jatkossakin suomalaisesta maidosta Suomessa.

Jacky-tuotteita valmistava ja myyvä Orkla Foods Finland aloittaa yhteistyön Jacky-jugurteissa jalasjärveläisen Juustoportin kanssa. Juustoportti on hyvistä juustoista ja vapaan lehmän tuotteista tunnettu perheyritys.

– Me olemme pieni perhemeijeri, mutta vastustamme kaikessa keskinkertaisuutta. Tahdomme tehdä vain parasta, kuuluu Juustoportin toimitusjohtajan Timo Keski-Kasarin motto.

Orkla Foods Finlandin toimitusjohtaja Rabbe Wikström on tyytyväinen alkavaan yhteistyöhön. Juustoportin osaaminen ja laatu vastaavat hyvin Jacky-tuotemerkin vaatimustasoa.

Orkla Foods Finland joutuu sulkemaan teknisesti vanhentuneen tehtaansa Lahdessa tämän vuoden loppuun mennessä tai viimeistään alkuvuonna 2016. Jackyn vanukkaat valmistetaan Lahden tehtaan sulkemisen jälkeen sisaryritys Orkla Foods Sverigen tehtaalla Örebrossa ja Lahden tehtaalla myös valmistetut tuorejuustot Frödingessä.

Jacky-jugurttien valmistus Juustoportin tehtaalla alkaa näillä näkymin helmikuussa 2016.

 

Uusi mobiilisovellus tarjoaa tietoa ja reseptejä villivihanneksista

vv_nokkonen

Villivihannesten kausi on parhaimmillaan jo eteläisessä Suomessa. Avuksi ja virikkeeksi niiden keruuseen ja ruuanlaittoon voi ladata Suomen Luonto -lehden uuden Villivihannekset-mobiilisovelluksen. Se kulkee kätevästi mukana luonnossa liikkuessa ja antaa ideoita kasvien käyttöön.

Sovelluksessa esitellään 20 kasvia nokkosesta päivänkakkaraan ja poimulehdestä piharatamoon. Jokaisesta kasvista on kolme herkullista reseptiä keittiömestari ja villivihanneskouluttaja Sami Tallbergilta, yhteensä siis 60 reseptiä.

– Tämä ensimmäinen suomalainen villivihannessovellus yhdistää upeasti tietoa ja käytännön ohjeita sekä tarjoaa herkullisia reseptejä kasvien käyttöön keittiössä, Annakaisa Vänttinen Suomen Luonnon tekijätiimistä toteaa.

Sovelluksessa olevien kuvien ja kuvailujen avulla villivihannekset on helppo tunnistaa. Sovelluksen voi ladata IOS-, Windows- ja Android-puhelimiin hintaan 2,99 €. Tuotot käytetään suomalaiseen luonnonsuojelutyöhön.

Villivihannesten keruu kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta kerääjällä on myös velvollisuuksia: kasvi täytyy tunnistaa oikein, kasveja tulee kerätä sieltä täältä runsaista esiintymistä, eikä koskaan koko kasvustoa. Juurien, jäkälän, puun lehtien, kerkkien ja mahlan keruuseen täytyy olla maanomistajan lupa.

Maistiainen mobiilisovelluksen resepteistä

Voikukka-sinihomejuustosalaatti

3 kourallista voikukanlehtiä (kukkia voi olla joukossa)

4 rkl pähkinöitä (esimerkiksi saksanpähkinöitä)

200 g sinihomejuustoa huoneenlämpöisenä

1 dl salaatinkastiketta

Paahda pähkinöitä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia (maku voimistuu ja pyöristyy). Murskaa pähkinät käsin tai veitsellä. Sekoita puolet sinihomejuustosta ja salaatinkastike joko haarukalla tai pallovatkaimella tasaiseksi kastikkeeksi, ja murskaa loput juustosta karkeaksi palaksi. Sekoita kaikki ainekset.

– Lisää villivihanneksista 30.4. ilmestyvässä Suomen Luonnossa ja osoitteesta: www.suomenluonto.fi/villivihannekset.

Hyvän omantunnon herkulliset Apetit- kala ja kasvisuutuudet grilliin ja Muurikkaan

hfb9x9uzcenizyqrrqjo

Grillit kuumiksi ja valmiiksi maustetut Apetit-uutuusherkut Apetit Muurikka-kasvikset Pehmeän Pippurinen ja Apetit Grillivalmis Kirjolohifilee BBQ tirisemään! Kasviksia ja kalaa sisältävän aterian valmistaminen hoituu käden käänteessä eikä kesäkeittiöön tarvitse hankkia erikseen mausteita.

Puoli kiloa laadukkaita kasviksia vaivattomasti

Apetit Muurikka-kasvikset Pehmeän Pippurinen 500 g jatkaa suosittua Apetit Muurikka –kasvikset -sarjaa. Tuotteeseen on valikoitu Apetit-sopimusviljelijöiden pelloilla kasvatettua kotimaista porkkanaa, keltaista porkkanaa, lanttua ja palsternakkaa. Reilun kokoiset kasvikset on maustettu valmiiksi – ne ovat käyttövalmiita Muurikkaan, paistinpannulle tai sateen sattuessa uuniin. Maistuva kasvislisäke valmistuu Muurikassa kymmenessä minuutissa kaveriksi kalalle, lihalle, makkaralle ja kanalle.

Kasviksia suositellaan käytettäväksi vähintään puoli kiloa päivässä. Gluteenittomat ja runsaasti kuitua sisältävät Apetit Muurikka -kasvikset on helppo ja maistuva tapa lisätä koko perheen päivittäistä kasvisten käyttöä. Hyvää Suomesta -tuotteet ovat käyneet läpi tiukan laatuseurannan. Apetit-sopimusviljelijöiden pellot sijaitsevat noin sadan kilometrin säteellä Säkylän tuotantolaitoksistamme. Apetit-sopimusviljelijät ovat sitoutuneet IP-viljelyyn, joka perustuu oikea-aikaisiin ja ainoastaan tarpeellisiin viljelytoimenpiteisiin.

Ruodoton BBQ Grillivalmis Kirjolohifilee maistuu lihansyöjillekin

Lihan maustamisessa yleisemmin käytetty, pikantti BBQ-mausteseos sopii myös erinomaisesti kirjolohelle. Tomaatilla, sipulilla, valkosipulilla ja chilillä pintamaustettu ruodoton, runsasproteiininen Apetit Grillivalmis Kirjolohifilee BBQ 580 g on helppo valmistaa sellaisenaan grillissä halsterin välissä tai annospaloiksi tai perhosiksi leikattuna. Jos grillaussää ei suosi, tuotteen voi kypsentää uunissa tai annospaloiksi leikattuna paistinpannulla. Runsaasti D-vitamiinia ja Omega-3-rasvahappoja luonnollisesti sisältävä kirjolohi tekee hyvää koko keholle ja maistuu hyvältä.

– Näitä herkkuja voi hyvällä omallatunnolla santsata ruokapöydässä. Halusimme kehittää kirjolohesta ja kasviksista helppoa ja herkullista kesäruokaa. Pehmeän pippurisesti maustetut Apetit Muurikka -kasvikset toimivat hyvänä lisäkkeenä Apetit BBQ Grillivalmis Kirjolohifileelle. Niistä voi yhdessä valmistaa herkullisia nyyttejä foliossa grillissä, ideoi Apetit-tuoteasiantuntija Sirpa Talka.

Tuotetiedot

Apetit Grillivalmis Kirjolohifilee BBQ 580 g

Ruodoton Apetit Grillivalmis Kirjolohifilee BBQ on kevyt ja herkullinen vaihtoehto lihalle ja makkaralle kesäkauteen. Tomaatilla, sipulilla, valkosipulilla ja chilillä pintamaustettu kirjolohifilee on helppo valmistaa grillissä, uunissa tai pannussa. Kirjolohi on runsasproteiininen ja se sisältää runsaasti D-vitamiinia ja Omega-3-rasvahappoja. Filee kypsyy uunissa noin 30 minuutissa. Tuotteen raaka-aine on kesäkaudella ruotsalainen viljelty kirjolohi. Syksystä alkaen vuodenvaihteen paikkeille tuote valmistetaan suomalaisesta viljellystä kirjolohesta. Tuotteessa on suolaa 1,10 g/100 g tuotetta.

Ainekset: Viljelty KIRJOLOHI 94 % (Oncorhynchus mykiss), mausteet (tomaatti, sipuli, valkosipuli, chili), happamuudensäätöaineet (kaliumlaktaatti, E262), suola, sokeri, karamellisoitu sokeri, aromit (mm. savu).
RUNSASPROTEIININEN, SISÄLTÄÄ RUNSAASTI D-VITAMIINIA, SISÄLTÄÄ RUNSAASTI OMEGA-3-RASVAHAPPOJA.
Hinta: noin 13,50 e

Apetit Muurikka-kasvikset Pehmeän pippurinen 500 g

Monipuoliset pehmeän pippurisesti maustetut Muurikka-kasvikset sopivat mainiosti lisäkkeeksi kalalle, kanalle ja lihalle. Porkkanaa, keltaista porkkanaa, lanttua ja palsternakkaa sisältävät Muurikka-kasvikset valmistuvat nopeasti: 10 minuutissa Muurikalla, pannulla ja uunissa puolessa tunnissa. Runsaasti kuitua sisältävä kasvissekoitus on vähälaktoosinen, gluteeniton ja Hyvää Suomesta -merkitty. Tuotteessa on suolaa 0,9 g/100 g tuotetta.

Ainekset: Porkkana, keltainen porkkana, lanttu, palsternakka, vesi, rypsiöljy, JUUSTOjauhe (sisältää luonnollisesti savustettua juustoa), VOIjauhe (hapettumisenestoaineet E304, E307), suola, sokeri, aromit (sipuli, VOI, JUUSTO), sipuli, kurkuma, paprika, mustapippuri, sakeuttamisaine (ksantaani). Kasviksia 85 %.
RUNSAKUITUINEN.
Hinta: noin 2,70 e

Lidl panostaa grillikauteen – uudistuneessa Grillimaisteri-tuoteperheessä lähes 50 uutta tuotetta

acbe33ccf0b7a825_400x400ar

Lidlin viime vuonna julkistetun Grillibarometrin mukaan lähes 90 prosenttia suomalaisista kertoi grillaavansa kesäkaudella ja heistä jopa 55 prosenttia viikoittain. Tulevan kesän grillaustrendeihin kuuluvat muun muassa rohkea mausteiden käyttö, ylikypsät lihat sekä raakamakkarat. Lidlin Grillimaisteri-valikoimassa uudet tuulet näkyvät ja kesän sesonkivalikoimaan on otettu lähes 50 uutta tuotetta.

Lidlin tuo kesäksi myymälöihin kattavan grillauksen ympärille rakennetun Grillimaisteri-tuoteperheen. Yli sata tuotetta sisältävän kesävalikoiman lähtökohtana on suomalaisten into grillata ja tänä vuonna entistä enemmän myös rohkeus grillata. Ruoka-alan monitoiminainen Meri-Tuuli Lindström uskoo, että tulevana kesänä grillataan rennosti ja monipuolisesti:

–          Suomalaiset ovat oppineet käyttämään grillauksessa raaka-aineita monipuolisemmin eli grillauksesta on tullut rohkeampaa. Makkara ei yksin enää riitä, vaan nyt halutaan kokeilla kalaa, kasviksia ja jopa grillin käyttämistä ruoan valmistuksessa vähän laajemmin, Lindström kertoo.

Raakamakkarat tekevät tuloaan

Lidlin Grillimaisteri-kiertueella tuomaroiva ja makkaran grillaamisesta pitävä kokki-yrittäjä Janne Pekkala puolestaan nimeää kesän kuumimmaksi grillaustrendiksi raakamakkarat.

–          Maailmalla suositut raakamakkarat ovat vihdoin löytäneet tiensä myös suomalaisten grilleihin. Tämäkin kertoo grillausta harrastavien kansanjoukkojen kokeilunhalusta, Pekkala päättelee.

Grillimaisteri-valikoimassa on tarjolla perinteinen, paprikalla maustettu Chorizo-makkara sekä rajoitetun ajan myös erikoisempi, fenkolin siemenillä maustettu raakamakkara.

Uusi valikoima haastaa kokeilemaan

Grillimaisteri-valikoima on uudistunut myös ulkoisesti. Itse Grillimaisteri-logoa on paranneltu ja myös kaikkien tuotepakkausten ilme on uusittu.

–          Olemme halunneet huomioida Grillimaisteri-valikoiman uudistamisessa ruokatrendien kehityksen ja tarjota asiakkaillemme uusia kokemuksia. Tänä kesänä Grillimaisteri-valikoimassa on yli 100 tuotetta, joista lähes 50 tuotetta on kokonaan uusia, kertoo kaupallinen johtaja Timo Hansio .

Hyviksi havaitut suosikkituotteet on kuitenkin haluttu säilyttää kesävalikoimassa ja viime kesänä lanseerattu Grillimaisteri USA -sarja onkin vahvistunut entisestään. Grillimaisteri USA -tuoteperhe on ottanut vaikutteensa grillaamisen luvatusta maasta Yhdysvalloista.

–          Viime kesänä nyhtöpossu saavutti niin suuren suosion, että se on ollut valikoimassamme myös talvella. Nyt suosittu tuote saa jatkoa, kun Grillimaisteri-valikoimaamme tulevat uutuuksina nyhtökana ja -härkä, Timo Hansio jatkaa.

Grillimaisteri-tuotteet ovat myynnissä kaikissa Suomen Lidleissä torstaista 23.4. alkaen.

Lidl Grillibarometri – Näin Suomi grillaa

  1. Lidl selvitti mitä ja miten suomalaiset grillaavat grillikaudella. Lidl Grillibarometrin tiedot kerättiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa 21.–24.9.2013. Tutkimuksen kohderyhmä oli 18–65 -vuotiaat henkilöt, jotka grillaavat kesäkaudella. Kokonaisotos oli 572 henkilöä, joista 62 sanoi, ettei grillaa lainkaan kesäkauden aikana. 510 grillaa ja on vastannut kaikkiin kysymyksiin. Jatkokysymykset esitettiin siis vastaajille, jotka kertoivat grillaavansa kesäkaudella.
  2. Lähes 90 % tutkimukseen osallistuneista grillaa kesäkaudella ja heistä 55 % grillaa viikoittain.
  3. Noin 90 % vastaajista grillaa loma- ja vapaapäivinä. Reilu kolmannes grillaa arkipäivinä.
  4. Arkipäivinä grillaaminen korostuu lapsiperheissä, joista noin 40 % grillaa myös arkisin.
  5. Miehet sekä naiset osallistuvat yhtälailla niin grillituotteiden hankkimiseen kuin grillaamiseenkin.
  6. Suurin osa grillaa kaasugrillillä. Seuraavaksi suosituin on hiiligrilli.
  7. Suosituimmat grillituotteet ovat kasvikset, makkarat ja possu. Arjen ja vapaapäivän välillä on vain hieman eroja grillattavien raaka-aineiden osalta.
  8. Grillituotteiden valinnassa tärkeimmiksi asioiksi nousivat hyvä maku, helppo valmistaa, edullinen hinta ja marinoimattomuus.

Saarioisilta markkinoille uudenlainen Täysjyväkaura-riisipiirakka

print_gRMvhr0lRd

Saarioinen lanseerasi huhtikuussa täysin uudenlaisen, täysjyväkaurakuoreen tehdyn riisipiirakan. Täysjyväkaura-riisipiirakassa tuttu muoto ja riisipuurotäyte saavat rinnalleen kauran terveelliset ominaisuudet.

Saarioisten Täysjyväkaura-riisipiirakka on markkinoiden ensimmäinen kaurapiirakka. Kaura on terveellinen viljaraaka-aine, joka sopii monille. Uuden Täysjyväkaura-riisipiirakan kuoren viljasta 100 prosenttia on täysjyväkauraa, kuten kauralesettä, joka tuo piirakan rakenteeseen rouheutta ja korostaa sen viljaisaa makua.

– Riisipiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaisten ruokailuhetkiin. Kaurataikinasta leivottu piirakkavaihtoehto on varmasti monien mieleen, sillä kaura on hyvin siedetty vilja, joka ei turvota vatsaa. Se on myös varsinaista voimaviljaa: täynnä energiaa, kuituja ja hyviä rasvoja, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Katriina Virtanen.

Kaurataikinan käsittely ei ole aivan yksinkertaista kauratuotteista usein puuttuvan sitkon takia. Täysjyväkaura-riisipiirakassa se on saatu aikaan käyttämällä taikinassa maitorahkaa ja psylliumia. Psylliumia saadaan jänönratamokasvin kuivatuista siemenkuorista, ja se sisältää runsaasti ravintokuitua. Piirakan kaulinnassa käytetään myös pieni määrä vehnäjauhoa.

Täysjyväkaura-riisipiirakka täydentää Saarioisten kuluttajille suunnattujen riisipiirakoiden sarjaa. Jo ennestään valikoimaan kuuluvat vehnäkuoriset Iso vaalea riisipiirakka ja Pieni vaalea riisipiirakka sekä ruiskuoriset Iso tumma riisipiirakka sekä Pieni perinteinen riisipiirakka. Riisipiirakat maistuvat maukkaimmilta juuri leivänpaahtimesta otettuina.

Täysjyväkaura riisipiirakka 280 g

Tuotetiedot: Täysjyväkaura-riisipiirakka 4 kpl 280 g. Aineosat: Vesi, täysjyväkaura 21 % (jauho, hiutale, lese), riisi 16 %, muunnettu maissi-, tapioka- ja perunatärkkelys, rypsiöljy, laktoositon ruokakerma ja maitorahka, kasvirasva (rapsiöljy, kovetettu rapsiöljy), voi, vehnäjauho, sokeri, suola, psyllium, hiiva, väri (E 160a). Kuidun lähde. Sisältää pienen määrän vehnää, jota käytetään kaulintajauhona. Saattaa sisältää kananmunaa.

Fazer: Paahtoleipävillitys valloittamassa myös suomalaiset

837b7382428ed634_800x800ar

Maailmalla kohistaan nyt paahtoleivästä ja tuunatut toastit ovat löytäneet tiensä ihmisten sydämiin ja ravintoloiden ruokalistoille saakka. Fazer toi paahtoleivän Suomeen vuonna 1966 ja haluaa nyt innostaa ihmisiä mukaan kevään inspiroivimpaan ruokatrendiin. Paahtoleipä taipuu moneksi ja jokaiselle löytyy oma suosikki arkeen tai juhlaan. Millaisen toastin sinä tuunaisit?

Kuuma paahtoleipätrendi lähti leviämään vuosi sitten San Fransiscosta, jossa paikallinen kahvilanpitäjä Giulietta Carrell nosti paahtoleivän parrasvaloihin. Paahtoleipäinnostus levisi kulovalkean tavoin USA:ssa ja pian paahtoleipää oli eri muodoissa tarjolla trendikahviloiden ruokalistoilla kautta maan. Syntyi hauskoja paahtoleipään keskittyneitä kahviloita (Artisanal toast -bar ) ja erilaisin täyttein tuunattuja versioita arkipaahtoleivästä.

Myös Fazer Leipomoiden keittiömestari Jaakko Seppä innostui toastien tuunaamisesta ja kehitti suomalaisille uusia inspiroivia reseptejä. ”Paahtoleivästä saa helposti upeita makuyhdistelmiä, jotka sopivat perheiden iltapalalle, ystävien brunssihetkeen tai näyttäväänkin juhlapöytään. Paahtoleivän jujuna ovat tuttuus, yksinkertaisuus ja herkullisuus. Tämä on trendi, johon voi ja osaa kuka tahansa tarttua!”

Paahtoleipää voi sujuvasti muunnella huomioiden vuoden eri sesongit, paikallisen ruokakulttuurin tai eksoottiset tuulahdukset maailmalta. Trendi linkittyy luontevasti myös katuruokailmiöön – näemmekö tuunattuja toasteja pian Suomenkin ravintolapäivissä?

Fazer toi paahtoleivän Suomeen

Fazer toi kauppoihin paahtoleivän vuonna 1966. Nyt lähes 50 vuotta myöhemmin kaikki Fazer Paahto -leivät leivotaan edelleen Suomessa ja Fazer Paahto -perheeseen kuuluu laaja valikoima herkullisia ja ravitsevia paahtoleipiä.

”Hyvään elämään sopii myös arjen nautiskelu. Fazer Paahto säilyy tuoreena seitsemän päivää, joten se on täydellinen arjen herkutteluleipä”, toteaa Senior Brand Manager Laura Siltanen Fazerilta.

Herkullisia reseptejä ja paahtoleivän tarinaa osoitteessa fazer.fi/leipa
#paahdaparasta

Santa Maria kattaa BBQ-uutuuksia grillin ääreen

santamaria_bbq_chipotlesantamaria_bbq_roastedgarlic

Kesää odotellessa grillaussesonki voidaan julistaa avatuksi. Santa Marian BBQ-kastikkeet viimeistelevät ateriakokonaisuuden: niitä voi käyttää ruoan valmistuksessa tai lisukkeina sekä kylmänä että kuumana. Uusien BBQ-tuotteiden avulla jokaisella on mahdollisuus olla ensi kesän grillimestari.

BBQ-tuotteiden kysyntä on aiemmin painottunut kesäsesonkiin ja grillikauteen. Amerikasta meillekin rantautuneiden uutuuksien, kuten nyhtöpossun, tölkkikanan ja kotitekoisten hampurilaisten myötä BBQ-kastikkeiden suosiosta on tullut ympärivuotista.

– Olemme Santa Marialla koettaneet vastata kuluttajien toiveisiin seuraamalla trendejä myös muualta maailmalta. Siksi tuommekin BBQ-valikoimaan uutuustuotteita, joista jokainen voi valita oman suosikkinsa, kertoo Suomen Santa Marian markkinointipäällikkö Maria Orassaari.

Kastikkeet suoraan Yhdysvalloista

Santa Marian BBQ-kastikkeiden reseptejä on paranneltu sekä ainesten että makujen osalta, joten maut ovat aidompia ja puhtaampia. Kastikkeet on valmistettu Yhdysvalloissa, mikä takaa autenttisen makumaailman. Alkuperäistä fiilistä lisää lasipullot, joihin kastikkeet on pakattu kuumina: Näin kastikkeista on saatu lisäaineettomia ja niissä on voitu käyttää puhdasta sokeria.

BBQ-kastikevalikoima saa kaksi uutuutta: BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle (470 g) ja BBQ Sauce Roasted Garlic (440 g) tuovat uusia makuja grilliherkkuihin.

– Santa Maria on chilien asiantuntija, joten chipotle tuntuu meille luonnolliselta variantilta. Valkosipulisella kastikkeella haluamme taas tuoda kevyempää makua, joka sopii hienosti grillatuille kasviksille, kanalle ja kalalle, Orassaari jatkaa.

Santa Marian BBQ-kastikkeita voi sivellä grillattavien ruokien pinnalle myös grillauksen aikana, niitä voi tarjota grilliruokien lisukkeina kylmänä tai kuumana.

Santa Marian BBQ-tuotteisiin kuuluvat kastikkeiden lisäksi myös erilaiset öljyt, marinadit, mausteet ja rubit, joista uutuutena tälle kaudelle tuodaan BBQ RUB Beer Can Chicken (30 g) ja BBQ RUB for Ribs (30 g).