Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Mummon.fi uudistuu

uusi-etusivu

Pohjolan Peruna Oy uudistaa Mummon-tuotemerkin internetsivut. Uudet sivut ovat julkisesti nähtävillä osoitteessa www.mummon.fi 1.4.2015 alkaen. Uusilla sivuilla pyritään nopeuttamaan kuluttajan tiedon etsintää tuotetietojen ja reseptiikan osalta sekä tarjoamaan hyödyllistä tietoa perunajalosteiden monipuolisista käyttömahdollisuuksista sekä perunan terveydellisistä ja ympäristöystävällisistä ominaisuuksista. Sivuilla on myös mahdollisuus osallistua ajankohtaisiin kilpailuihin ja arvontoihin.

Mummon-tuotteilla on laaja valikoimapeitto vähittäiskaupoissa kotimaassa. Tuotteita löytyy eri muodoissa pakastealtaasta, kylmähyllystä sekä kuivatuotehyllystä. Tunnetuin tuote on jo 1980-luvulla kauppoihin ilmestynyt Mummon muusi-perunamuusijauhe.

Mummon perunatuotteet ovat 100% kotimaista perunaa ja työtä. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja suurin osa myös laktoosittomia, joten ne sopivat myös erikoisruokavaliota noudattaville.

Pohjolan Peruna Oy käyttää tuotannossaan bioenergiaa, joka tuotetaan omassa energialaitoksessa Vihannissa. Yritykselle on myönnetty ISO 14001-ympäristösertifikaatti ja Pohjolan Peruna Oy noudattaa kaikessa toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita. Jatkuva valvonta takaa ensiluokkaisen laadun.

Tervetuloa tutustumaan Mummon perunatuotteisiin osoitteessa www.mummon.fi sekä Pohjolan Peruna Oy:n http://www.pohjolanperuna.fi/fi/Pohjolanperuna/Yritysesittely

Mummon löydät myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista.
http://www.facebook.com/pages/Mummon/327009130696778

https://twitter.com/MummonPeruna

https://instagram.com/mummonperunat/

Raikasta jäätelökesää! Suomen Nestlén uutuuksissa maistuvat jogurtti ja hedelmät

avfojmwbyxktwataoatv

Vuosi 2015 on Suomen jäätelökansalle juhlavuosi: Suomen pakastetuin jäätelö Pingviini juhlii 80-vuotista taivaltaan ja iki-ihana Aino-jäätelö täyttää 10 vuotta. Kauden jäätelöuutuuksissa luotetaan sekä perinteisiin, täyteläisiin herkkuihin että uudenlaisiin yhdistelmiin ja raaka-aineisiin.

Aino-jäätelön lumoavassa uutuudessa kohtaavat raikas jogurtti ja täyteläinen kerma

Aino-jäätelöt ovat koristaneet suomalaispöytiä niin vierasvarana, jälkiruokana kuin kahvin kaverina jo kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna Ainon kotipakkausvalikoimaan on kehitetty täysin uuteen raaka-ainepohjaan perustuva makusarja: Aino Lumo -jogurttikermajäätelöt.

Suomessa valmistettua jogurttia sisältävän pehmeän jogurttikermajäätelön sekä upeiden kastikkeiden liitto tuo iki-ihaniin jäätelöhetkiin raikkaan ja uudenlaisen makuelämyksen. Lumo-jogurttikermajäätelöistä on saatavilla kaksi heleää makua, Aino Metsämarjan Lumo ja Aino Mangon Lumo. Uutuudet on pakattu tuttuun 900 ml rasiaan.

Tuutin taikaa nyt myös Aino-jäätelöperheessä

Suomalaisen jäätelökansan kerta-annoslempparista ei ole epäselvyyttä: noin puolet kaikista myydyistä kerta-annosjäätelöistä on tuutteja. Tänä vuonna herkuttelijoita hemmotellaan useammalla uudella tuuttimaulla.

Aino-jäätelöperheen kerta-annostulokkaita ovat ylelliset Aino Taika -tuutit. Ainutlaatuisen sievät pikkutuutit sopivat täydellisesti herkkuhetkeen vaikka kauppareissun lomassa, puistonpenkillä tai kotioloissa. Taika-tuutit valmistetaan kahdesta erimakuisesta jäätelömassasta ja rapeasta artesaanivohvelista. Pinta kuorrutetaan runsaalla kastikkeella, ja jäätelökruunu koristellaan reilunkokoisilla makupaloilla. Nautinnon viimeistelee herkun keskellä odottava ihana kastikesydän.

Taika-tuuteista on saatavilla kolme suomalaiseen makumaailmaan kauniisti istuvaa versiota:Aino Vaniljan & Karamellin Taika, Aino Suklaan & Vaniljan Taika sekä Aino Vadelman & Suklaan Taika.

Pingviini tarjoaa juhlan kunniaksi monipakkauksiin 2 tuuttia kaupan päälle

Parina viime vuonna suomalaiset ovat nautiskelleet Pingviini Sydäntuutteja melkeinpä kaksin käsin. Nyt joukon jatkoksi saadaan Pingviini Nougatsydän, joka on valmistettu kuohkeasta vaniljakermajäätelöstä, suussa sulavasta nougatsydämestä ja rapeasta vohvelista. Tuhdin kokoisen kokonaisuuden viimeistelevät makoisa nougatkastike ja rapeat mantelikrokantit.

Pingviini-tuutit ovat suomalaisen tuuttimarkkinan ylivoimainen ykkönen, ja Pingviini Suklaatuutti on vuodesta toiseen Suomen myydyin kerta-annosjäätelö. 80-vuotisjuhlan kunniaksi Pingviini Mansikka-, Suklaa-, Kuningatar- ja Lakritsi-tuuttien monipakkauksiin on sujautettu tavallisten kuuden lisäksi kaksi ylimääräistä tuuttia kaupan päälle. Nämä juhlapakkaukset tunnistaa niihin painetusta keltaisesta lahjanauhasta.

Suomi-nameja yhdistelevä herkkupuikko Classicilta

Premium-jäätelöpuikkojen ystäviä hellitään tänä kesänä, kun pakastealtaat valtaa suomalaisten lempimakuja yhdistelevä Classic-uutuus. Classic Maitosuklaa-Lakritsi on viimeistelty peräti kahdella eri kuorrutteella. Samettinen vaniljakermajäätelö on kastettu ensin lakritsiseen ja lopuksi maitosuklaiseen kuorrutteeseen.

Reilusti rapsahtava ja vastustamattoman runsas puikko yhdistää kolme suomalaista intohimoa: suklaan, lakritsin ja jäätelön. Classic-uutuuden ennakoidaan maistuvan erityisesti todellista herkkuhetkeä arvostaville miehille.

Hedelmäisiä makuja puikkoihin, mehujäihin ja kotipakkauksiin

Fazer Tutti Frutti -puikko on persoonallinen lisä suklaakuorrutteisten puikkojen rinnalle. Puikko valmistetaan pehmeän täyteläisestä, laktoosittomasta kermajäätelöstä ja Tutti Frutti -hedelmäkarkkien makuisesta limonadijäästä. Tämä laktoositon puikkouutuus täydentää mukavasti astetta ylellisempien herkkupuikkojen valikoimaa.

Euroopassa suuren suosion saavuttaneet Pirulo-limonadijäät löytyvät nyt myös suomalaiskauppojen pakastealtaista. Tämän kesän uutuuksia ovat vesimelonin- ja omenanmakuista limonadijäätä sekä suklaanmakuisia paloja sisältävä Pirulo Watermelon sekä sitruuna- ja mansikkajäästä, appelsiinisorbetista, vihreästä kuorrutteesta, poreilevista makeisista ja mansikkarakeista koottu Pirulo Kaktus. Vesimeloniviipaleen ulkomuotoa mukaileva Pirulo Watermelon myydään yksittäisinä puikkoina, Pirulo Kaktuksen 9 puikon monipakkaus taas toimii todellisena hellepäivän hätävarana kotipakkasessa. Kaikki Pirulo-tuotteet sisältävät hedelmämehua ilman keinotekoisia väriaineita tai aromeja.

Mövenpickin kotipakkausvalikoimaan saapuu kaksi uutta Limited Edition -sesonkimakua. Suklaan ystävää ilahduttaa kaakaokermajäätelöä ja suklaapaloja sisältävä Madagascar Island Cocoa. Raikkaampia makuja kaipaava hemmottelee itseään Bourbon Vanilla & Exotic Fruits -jäätelöllä, jossa hienostuneeseen vaniljakermajäätelöön on yhdistetty raikasta hedelmäsorbettia ja ananaspaloja. Nämä kausimaut löytyvät kaupoista vain rajoitetun ajan.

Pirteää, pehmeää ja ylellistä irtojäätelötiskiin

Retki jäätelökioskille on varma merkki kesästä. Tänä vuonna kioskeista ja kahviloista löytyy useampi uusi ja jännittävä irtojäätelömaku.

Pingviini Banaani-Kinuski on pirteän keltainen, vähälaktoosinen uutuus: banaaninmakuista kermajäätelöä ja kinuskikastiketta. Aino Hetki -irtojäätelösarjan tulokkaita ovat jogurttikermajäätelöä ja vadelma-mustikkakastiketta sisältävä Aino Marjainen Jogurttijäätelöhetki sekä laktoosittomia suklaa- ja vaniljakermajäätelöitä ja suklaanmakuista kastiketta yhdistävä Aino Vaniljainen Suklaahetki. Todella ylvästä nautintoa kaipaavalle sopiiMövenpickin Panna Cotta, jossa vadelmakastike höystää panna cotta -kermajäätelön.

Juustonvalmistajain Säätiö: Vuoden 2015 Parhaat Suomalaiset Juustojälkiruuat hurmaavat maullaan

vuohen-paistojuusto_2

Karamellisoitu vuohen paistojuusto mustaherukkamoussella

Makuhermoja hivelevät juustojälkiruuat hurmasivat raadin, kun Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015-kilpailun finaali järjestettiin tiistaina. Juustonvalmistajain Säätiön kilpailun ammattilaissarjan voittajaksi valittiin Karamellisoitu vuohen paistojuusto mustaherukkamoussella ja opiskelijasarjassa herajuustosta valmistettu raparperisydämellinen Heraparperi-leivos.

Valtakunnallisessa ruoka-alan ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattuun Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015-kilpailuun osallistui lähes kolmekymmentä uutta juustojälkiruokaa. Ammattilaissarjan voittajaa Karamellisoitu vuohen paistojuusto mustaherukkamoussella raati kuvaili maultaan kutsuvaksi ja pehmeäksi suolaisen ja makean liitoksi, joka on reilua ja helposti tarjoiltavaa lähiruokaa. Mantelikrokantti tuo rapeutta, ja mustaherukka kirpeyttä tähän pehmeään jälkiruokaan. Juustoraaka-aineena voittajajälkiruuassa on käytetty Lohiluoman pienmeijerin Paistojuustoa ja Ricotta-tyyppistä juustomassaa, jota syntyy paistojuuston valmistuksen sivutuotteena. Voittajajälkiruuan suunnittelivat ja valmistivat Kurikan kaupungin ruokapalveluesimies Anne Haaramo ja kokki Kirsi Mäkynen.

Ammattilaissarjassa toiseksi sijoittui kauneudellaan, hyvällä maullaan ja juuston monipuolisella käytöllä raadin vakuuttanut Juusto-rahka jälkiruoka puolukoilla ja sitrushedelmillä, jonka oli valmistanut keittiöesimies Galina Kutismaa. Kolmanneksi sijoittui lähiruokaa tarjoavan ravintola Cindyn joukkueen sinihomejuuston ja vaniljan makuinen Peltola Blue Pannacotta. Neljännen sijan vei ravintola Harmoonin Aapo Pulkkisen vivahteikas ja taidokkaasti rakennettu juustojälkiruoka, ja viidenneksi sijoittui Tarja Lappalaisen ja Sari Tornin puolukkaisella raikkaalla ulkonäöllään valloittaneet makeat leipäjuustokuutioita ja tuorejuustoa sisältävät Ruis-Juustokukkoset.

Opiskelijasarjassa Vuoden 2015 Parhaan Suomalaisen Juustojälkiruuan tittelin saanut Heraparperi-leivos on Jyväskylän Ammattiopistossa leipuri-kondiittoriksi opiskelevan ryhmän suunnittelema ja toteuttama. Voittajaryhmään kuuluvat Suzan Kinnunen, Katri Hatia, Heli Muuri ja Tanja Jämsä. Raati kuvaili aaltomuottiin tehtyä Riitan Herkun Hoikkis-herajuustosta valmistettua voittajaa hienostuneen makuiseksi leivokseksi, josta suomalaisuus ja hera tuotteena tulivat esille hyvänä oivalluksena.

Toiselle sijalle kilpailussa ylsi Savon ammatti- ja aikuisopistossa opiskelevan Topi Junkkarisen suunnittelema suussa sulava valkosuklaakuorrutteinen Valion appelsiini- ja maustamattomasta tuorejuustosta valmistamaAppelsiinijuustokakku. Opiskelijasarjassa kolmanneksi sijoittui tuorejuustosta valmistettu upea Passion-valkosuklaa juustokakku, joka on Stadin Ammattiopistossa leipuri-kondiittoriksi opiskelevan Maria Sukselaisen taidonnäyte. Neljänneksi valittiin Jyväskylän Ammattiopistossa leipuri-kondiittoriksi opiskelevan ryhmän valkohomejuustoa sisältävä kirpeänmakuinen Tropiikin salaisuus.

Juustonvalmistajain Säätiön järjestämän Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015 -kilpailun tarkoituksena on tuottaa uusia herkullisia juustojälkiruokaohjeita, lisätä ruoka-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden kotimaisten juustojen tuntemusta ja käyttöä sekä edistää Suomalaisen juustokulttuurin kehittymistä. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Ammattikeittiöosaajat, Suomen Keittiömestarit ja Ruokatieto Yhdistys.

Kilpailun finaalissa taitojaan näyttivät yhdeksän ruoka-alan ammattilaista ja opiskelijaa. Edellisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2010, jolloin yleisö sai äänestää voittajajälkiruuat kuvien ja ohjeiden perusteella.

Ohessa molempien sarjojen voittajajälkiruuat. Kaikkien finalistien herkulliset juustojälkiruokaohjeet löytyvät osoitteesta www.hamk.fi/juustojalkiruoka2015

Kevään yllättävin uutuus Royal Cargo yhdistää oluen ja siiderin – Hartwall tuo Suomeen täysin uuden juomakategorian

2015-03-24 14_05_08-FeedDemon Pro 4.5

Suomalaisten makumieltymykset ovat muuttuneet. Hartwallin uusi Royal Cargo® tuo Suomeen täysin uudenlaisen juoman, joka yhdistää oluen ja omenasiiderin.  Uutuusjuoma saapuu kauppoihin ja ravintoloihin maaliskuun lopulla.

Hartwallin Royal Cargo on virkistävän oluen ja raikkaan omenasiiderin yhdistelmä. Innovatiivinen uutuus tutustuttaa suomalaiset täysin uudenlaiseen juomatyyppiin, ”beer mixeihin”. Royal Cargo tuo oluen ja siiderin parhaat puolet esille samassa tuotteessa.

Royal Cargo on tyylikäs mieto alkoholijuoma, joka sopii kaikenlaisiin seurusteluhetkiin. Uutuusjuoman raikas makumaailma tuo olueen helppoutta ja siideriin asennetta. 4,2-prosenttinen Royal Cargo on hieman matala-alkoholisempi kuin oluet ja siiderit tyypillisesti.

Suomessa Royal Cargon kaltaista juomaa ei aiemmin ole nähty pullotettuna. Iso-Britanniassa olutta ja siideriä yhdistellään hieman samalla tavalla suositussa ”snakebite”-pubijuomassa.

Hartwall on juoma-alan innovatiivinen edelläkävijä ja etsimme jatkuvasti tapoja vastata suomalaisten muuttuviin makumieltymyksiin. Halusimme Royal Cargon myötä tarjota aidosti uuden ja raikkaan vaihtoehdon suomalaiskuluttajille ”, toteaa tuotepäällikkö Tiina Happonen Hartwallilta.

Suomalaiset kaipaavat rohkeita uutuusmakuja

Yksilöllisyys on kulutusvalinnoissa kasvava trendi. Hartwallin toteuttamien tutkimusten1mukaan erityisesti nuoret aikuiset kaipaavatkin vaihtoehtoisia makuelämyksiä perinteisten juomien rinnalle. Royal Cargon tuotekehitys onkin toteutettu tiiviissä yhteistyössä uuden sukupolven suomalaiskuluttajien kanssa vastaamaan paremmin muuttuneisiin makutottumuksiin.

”Kuuntelimme suomalaiskuluttajia – erityisesti nuoria aikuisia – ja kehitimme heidän kanssaan yhdessä Royal Cargon, joka rikkoo perinteisten juomakategorioiden rajoja. Testiryhmissämme Royal Cargo otettiin ennennäkemättömän h yvin vastaan”, toteaa Tiina Happonen.

Royal Cargo jatkaa Hartwallin pitkää perinnettä innovatiivisten uutuustuotteiden kehittäjänä. Hartwallin historiaan kuuluu rohkeita kokeiluja uusien juomakategorioiden parissa, joista parhaana esimerkkinä toimii Hartwallin vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin kehittämä Hartwall Original Long Drink, joka on säilyttänyt suosionsa suomalaisten suosikkijuomana tähän päivään asti. Aidon lonkeron tavoin myös Royal Cargon odotetaan lunastavan paikkansa suomalaisten suosikkijuomien joukossa.

Hartwallin Lahden panimossa valmistettavan Royal Cargon alkoholipitoisuus on 4,2 %. Maaliskuun lopussa 2015 kaupoista ja ravintoloista saatavaa Royal Cargoa on tarjolla tyylikkäissä 0,275 litran lasipulloissa sekä 0,33 litran tölkeissä.

1 Tutkimukset ja testit: Gemic Oy 2013 & 2014 ja Research Insight 2014

S-ryhmä: kotimainen luomukaritsa suomalaisten pääsiäispöytiin

b7788cd2f66be5ba_800x800ar

S-ryhmä tuo harvinaisen pääsiäisherkun paremmin suomalaisten ulottuville. Huippulaadukasta kotimaista, pakasteena myytävää luomukaritsanlihaa on nyt myynnissä Prismoissa ja suurimmissa S-marketeissa kautta Suomen. 

Vastaavaa tuotetta ei ole koskaan ollut saatavilla tässä mittakaavassa. Kotimaista luomukaritsaa on aiemmin myyty lähinnä suoraan tiloilta ja pienemmissä kauppapaikoissa.

– Olemme myös hinnoitelleet tuotteen niin, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus herkutella kotimaisella karitsalla. Luomukaritsan pakastetun putkiluupaistin kilohinta on nyt 19,90 euroa, S-ryhmän marketkaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Karitsanlihaa on markkinoilla poikkeuksellisen paljon. Samaan aikaan kuluttajien kiinnostus kotimaista lampaan- ja karitsanlihaa kohtaan on kasvanut selvästi.

– On hienoa, että voimme vastata kysyntään kotimaisella luomutuotteella. Halpuutettujen hintojen lisäksi haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan valikoiman ja laadukkaimmat tuotteet, sanoo Alarotu.

– Lammastiloilla on tulevaisuudenuskoa, sillä kotimainen lampaanliha kiinnostaa kuluttajia. Nyt on tuhannen taalan paikka totuttaa suomalaiset syömään kotimaista lammasta myös muulloin kuin juhlapyhinä, Lihatukku Harri Tamminen Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tamminen toteaa.

Pasi Tamminen kiittelee S-ryhmää vastuullisesta toiminnasta kotimaisen luomukaritsan ottamisessa laajasti myyntiin. S-ryhmän mukaantulo varmisti sen, että karitsat saatiin myytyä. Samalla luotiin toimitusketju kokonaan uudelle tuotteelle.

– Tuottaja osaa parhaiten oman työnsä eläinten kasvatuksessa ja laadukkaan lihan tuotannossa. Kauppa taas on ylivoimainen osaaja kuluttajien mieltymysten tunnistamisessa ja tuotteiden jakelussa. Tamminen yhdistää nämä toimijat. Kun koko ketju tekee aidosti yhteistyötä, lopputulos on kaikille hyvä.

S-ryhmän kaupoissa myytävät luomukaritsan putkiluupaisti, entrecote, etupotka, sisäfilee ja ulkofilee tulevat viideltä suomalaiselta luomulammastilalta.

Fazerin kesän uutuudet tuovat raikkaita hedelmämakuja, lempeitä keksejä sekä suussa sulavaa suklaata

print_XXuZJrRdtQ

Karl Fazer Valkoinen & maitosuklaa 100 g

Fazerin makeisuutuudet saapuvat kauppoihin toukokuun alussa.

Kekseillä on ollut Fazerin historiassa merkittävä rooli, sillä keksien valmistaminen alkoi Helsingissä vuonna 1924. Tänä vuonna ajankohtainen klassikko on 90-vuotisjuhlia viettävä Carneval ja kevään uutuustuote on Dumle Wafer. Suositut makeismaut ovat ennenkin löytäneet tiensä keksihyllyyn; viime vuosien myyntimenestyksiä ovat olleet mm. Fazerina ja Marianne.

Suklaata Fazer on valmistanut jo vuodesta 1894. Silloin nuori Karl Fazer aloitti konvehtien valmistamisen Kluuvikadulla sijaitsevassa konditoriassa. Suklaamestareiden perinnettä Kluuvikadulla sijaitsevassa Karl Fazer Caféssa jatkaa kondiittorimestari Eero Paulamäki, joka sijoittui maaliskuussa toiseksi World Chocolate Masters -kilpailun Pohjoismaiden karsinnoissa Kööpenhaminassa. Kokonaiskilpailun lisäksi jokaisen kilpailukategorian paras palkittiin. Paulamäki voitti suklaaveistos-kategorian. Eeron kilpailutöihin voi tutustua osoitteessa www.fazer.fi/suklaamestari ja Instagramissa #suklaamestari

Monet maut kulkevat suomalaisten suussa sukupolvelta toiselle. Yksi näistä on Fazerin Sininen –suklaa, jota on valmistettu jo vuodesta 1922 lähtien. Kesällä meidät hurmaa Karl Fazer -suklaalevysarjan uutuus, uniikki kaksikerroksinen Valkoinen & maitosuklaa, joka on monen nuoren toivelistan suosikkimaku. Kismet on puolestaan saanut makuparikseen aina suklaan kanssa yhteensopivan lakritsin.

Fazerin kaikki makeistehtaat sijaitsevat Suomessa. Suklaaosaamisen sydän sijaitsee Vantaalla, jossa valmistetaan suklaan lisäksi myös keksit. Lappeenrannassa valmistetaan sokerimakeiset ja Karkkilassa puolestaan ksylitolipurukumit ja -pastillit.

Karl Fazer Valkoinen & maitosuklaa 100 g

Samettista valkoista suklaata ripauksella tuttua Sinistä. Tämä uniikki kaksikerroksinen suklaamaku on monen suklaaystävän toivelistan kärkituote ja saatavilla nyt 100 gramman levynä. Se on kätevän kokoinen syödä yksin tai jakaa ystävän kanssa.

Kismet loves Lakritsi 55 g

Fazerin suosituin suklaapatukka kohtaa aidon Fazerin Lakritsin.Suussa sulava suklaakuorrute kätkee sisäänsä herkulliset vohveli- ja lakritsikerrokset. Helppo välipala ja kiva jakaa kaverin kanssa. Eikä ole liian iso yksin herkuteltavaksi.

Tutti Frutti Juizy Apples 150 g
Tutti Frutti Juizy Oranges 150 g

Fazer tuo Tutti Frutti -tuoteperheeseen kaksi mehukasta uutuuspussia; Tutti Frutti Juizy Apples ja Tutti Frutti Juizy Oranges.

Kumpikin pussi sisältää kolmea herkullista makua; Tutti Frutti Juizy Apples sisältää omena-makeisten lisäksi kanelilla ja vaniljalla maustettuja makeisia. Tutti Frutti Juizy Oranges -pussissa appelsiinia maustavat myös cola ja lime. Kaikille makuvaihtoehdoille on yhteistä se, että ne sisältävät hedelmämehua ja kasveista peräisin olevia värjääviä ainesosia.

Tutti Frutti Juizy valmistetaan Fazerin makeistehtaassa Lappeenrannassa.
Raaka-aineet ja värit ovat entistä luonnollisempia; makeisten maku tulee aidoista hedelmämehuista ja värjäävät ainesosat voisivat olla suoraan kasvimaalta: retiisi, nokkonen, pinaatti, kurkuma ja saflori. Tutti Frutti Juizy sopii myös vegaaneille, sillä se ei sisällä gelatiinia.

Xylimax REFRESH Cool Peppermint 38 g
Xylimax REFRESH Tasty Spearmint 38 g

Xylimax Refresh purukumit Cool Peppermint ja Tasty Spearmint on pakattu käteviin, pieniin 38 gramman pusseihin.

Xylimax Refresh purukumit sisältävät aina oikean määrän ksylitolia. Purukumien maut ovat pitkäkestoisia ja ne raikastavat hengityksen tehokkaasti. Xylimax purukumit valmistetaan Fazerin purukumi- ja pastillitehtaalla Karkkilassa.

Fazer Keksimuru Crush 175 g

Keksimuru Crush on täysin uudenlainen tuote – helppo käyttöinen ja oiva apu vaikkapa kakkupohjan tekoon. Pussissa on kätevästi valmiiksi murustettuna laktoositonta keksimurua. Keksimurun avulla voi tehdä näppärästi myös itsetehtyjä keksejä ja koristella niitä oman mielen mukaan.

Dumle Wafer 215 g

Uniikki Dumle maku nyt myös vohvelina. Sopivan kokoinen suupala, sisällä toffeetäyte, päällä vastustamatonta Fazer suklaata. Sopii snäkkäilyyn ja jakamiseen nuorten kesken.

Valmistetaan Suomessa Vantaalla keksitehtaalla.

Euroopan vanhin maitohappobakteeribrändi Valio Gefilus® täyttää 25 vuotta

ac76f3e5-4874-4a8a-ba26-0d21a05a5730-email

Maailman tutkituinta maitohappobakteeria, Lactobacillus rhamnosus GG:tä, sisältävät Valio Gefilus® tuotteet tulivat Suomen markkinoille 25 vuotta sitten. 90-luvun puolivälissä suuren suosion saavuttaneilla tuotteilla on tänä päivänäkin uskollinen kannattajakunta, ja tuotteiden myynti on pitänyt pintansa kiristyneestä kilpailusta huolimatta.

Kylmähyllyn johtava mehubrändi Suomessa

Vaikka 90-luvun terveysvaikutteisten tuotteiden buumi on taittunut, Valio Gefilus® tuotteilla on yhä uskollinen kannattajakunta. Valio Gefilus® on markkinoiden johtava kylmähyllystä myytävä mehubrändi, ja erityisesti uudenlaiset mehumaidot ovat herättäneet kuluttajissa kiinnostusta. Taantuman seurauksena kylmämehujen kulutus Suomessa on kuitenkin hieman vähentynyt.

– Valio Gefilus® tuotteita ostetaan päivittäiseen käyttöön maitohappobakteerien ja vitamiinien sekä hyvän maun takia mutta usein myös kuuriluontoisesti flunssakaudella ja ennen lomamatkaa, kun halutaan ennaltaehkäistä vatsaoireita ja ripulia, markkinointipäällikkö Jenni Lindell Valiolta kertoo.

Valion valikoimassa on yli 30 Valio Gefilus® tai LGG® merkittyä tuotetta. Joukossa on sekä maitotuotteita että kokonaan maidottomia vaihtoehtoja: mehuja, mehumaitoja, hera- ja tehojuomia, piimää, smoothieita ja jogurtteja. Uusin LGG® maitohappobakteeria sisältävä tuote on Valio Kefir juotava välipala. Maailmalla trendituotteeksi noussut kefiiri on saanut Suomessakin kiinnostuneen vastaanoton.

Valio Gefilus® tuotteita myydään Suomen lisäksi myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Valio omistaa LGG® tavaramerkin maailmanlaajuiset oikeudet, ja lähimarkkina-alueen ulkopuolella Valio lisensoi LGG® tavaramerkin käyttöoikeutta. Samaa maitohappobakteeria sisältäviä tuotteita on markkinoilla jo noin 60 maassa. Lisäksi Oriola myy Gefilus® ravintolisiä Suomessa ja Baltian maissa.

Pelastajabakteeri teki Valio Gefilus® sarjasta suositun

Ensimmäiset Valio Gefilus® tuotteet tuotiin kauppoihin maaliskuussa 1990. Tuotteiden alkutaival oli hankala. Kuluttajat pitivät niitä maultaan liian erikoisina, ja tuotteiden terveysvaikutuksista kertominen oli haastavaa.
Valion tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö teki kuitenkin pitkäjänteistä työtä toteuttaakseen jo 1980-luvulla syntyneen vision hapanmaitovalmisteesta, jonka terveysvaikutukset olisi tieteellisesti todistettu.

Valion pitkäjänteinen työ ja ainutlaatuinen tuotekehitysosaaminen kantoivat hedelmää, ja samalla myös suomalaisten kiinnostus terveysvaikutteisia tuotteita kohtaan kasvoi. Valio toi markkinoille Valio Gefilus® maidon vuonna 1996. Maito lanseerattiin kampanjalla ”Pelastajabakteeri panee elimistösi konnat kuriin”. Valio Gefilus® tuotteiden tärkeimmäksi ominaisuudeksi kiteytettiin niiden vaikutus vastustuskykyyn.

Pelastajabakteerikampanja oli käänteentekevä Valio Gefilus® sarjan ja koko Valion historiassa. Valio Gefilus® maidon myyntitavoitteet ylitettiin, ja piimän myynti lähes kolminkertaistui. Muutkin tuotteet lähtivät kasvuun. Valiosta tuli merkittävä toimija terveysvaikutteisten tuotteiden kentässä.

Maailman tutkituin maitohappobakteeri

Valio Gefilus® tuotteissa käytettävä LGG® on maailman tutkituin maitohappobakteeri. LGG® bakteeria on tutkittu yli 800 tieteellisessä ja yli 200 kliinisessä tutkimuksessa ympäri maailman. Bakteerin genomi on selvitetty, mikä auttaa osoittamaan LGG® maitohappobakteeria sisältävien tuotteiden hyödyt entistä selkeämmin – eri maitobakteerikannoilla on erilaiset vaikutukset, ja sillä on merkitystä mitä niistä käyttää.

Eurooppalainen lastenlääketieteen yhdistys (ESPGHAN) suosittelee Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteerin käyttöä lasten ripulitaudeissa ja maailmanlaajuinen Gastroenterologian järjestö taas lasten ripulin ja ärtyvän suolen hoidossa sekä antibioottihoidon ja helikobakteerin häätöhoidon yhteydessä aikuisilla ja lapsilla.

Uuden terveysväitelainsäädännön mukaan tuotteiden markkinoinnissa on saanut joulukuusta 2012 alkaen käyttää ainoastaan sallittuja terveysväitteitä. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA ei ole hyväksynyt yhdellekään maitohappobakteerille terveysväitteitä.

Tutustu Valio Gefilus® tuotteisiin >>
Tutustu LGG® maitohappobakteeriin >>

KWV Classic Collection Cape Tawnylle kultaa Vuoden viinit 2015 -kilpailussa

b95bba53-15b3-4b40-a40c-7eb29e03b93c-main_image

Uutuustuote voittaa Väkevöidyt (fortified) viinit -sarjan. Helmikuussa Suomessa ensimmäistä kertaa myyntiin tullut KWV Classic Collection Cape Tawny palkittiin Kultaisella diplomilla Vuoden viinit 2015 -kilpailun Väkevöidyt (fortified) viinit -sarjassa. Eteläafrikkalaisessa KWV Classic Collection Cape Tawny -jälkiruokaviinissä yhdistyvät KWV:n 1920-luvulta peräisin oleva väkevöidyn viinin valmistusperinne sekä innovatiivinen pyrkimys tuoda esille viinin ainutlaatuinen, Afrikan mantereen eteläisimmän osan, Länsi-Kapin provinssin, alueellinen identiteetti.

Cape Tawny valmistetaan Tinta Barocca-, Cinsaut- ja Souzão- rypäleistä, ja siihen sekoitetaan pieni määrä KWV:n kellareiden tynnyreissä ikääntynyttä, hyvin vanhaa väkevöityä viiniä, joka antaa Cape Tawnylle sen useita kansallisia ja kansainvälisiä viinikilpailuja voittaneen aromin ja tyylin. Se on ensimmäinen Alkon vakiovalikoimassa myytävä eteläafrikkalainen väkevöity viini, ja se maksaa 13,90 €/0,75 l.

”Eteläafrikkalaisen KWV Classic Collection Cape Tawnyn voitto osoittaa, että portviinin valmistustapa ja raaka-aineet on onnistuneesti viety uudelle mantereelle, sanoo viinin maahantuojan, Arvid Nordquist Oy:n, tuotepäällikkö Tiina Järvikangas. ”KWV on vuosien tinkimättömällä työllä kehittänyt ensiluokkaisen portviininomaisen viinin, joka on makea, syvä, tiivis ja monivivahteinen ja jonka maut tulevat esiin pienissäkin annoksissa.”

KWV:n väkevöidyt viinit sopivat moniin tilaisuuksiin. KWV Cape Tawny sopii erinomaisesti aterian päätteeksi juustojen tai suklaan kera nautittavaksi. Se on myös erinomainen aperitiivi hieman viilennettynä tai jäämurskan kanssa.

Vuoden viinit 2015 -kilpailun tuomariston arvio:

”Kalpean punaruskea viini, jonka kehittyneessä, moniulotteisessa tuoksussa on kuivattua hedelmää ja mausteisuutta. Makea, hienostuneen tamminen ja samettinen maku vastaa tuoksua, siinä on myös toffeeta, siirappia ja luumua. Pitkä jälkimaku.”

Rypäleet

Viiniin käytetään eteläafrikkalaista Tinta Barocca -portviinirypälettä sekä Cinsaut- ja Souzão- rypäleitä.

Valmistus

Viini valmistetaan valikoiduista rypäleistä. Viini saa käydä kunnes haluttu sokeripitoisuus saavutetaan. Sen jälkeen se väkevöidään, jolloin käyminen keskeytyy. Viini kypsyy ranskalaisissa 300 ja 500 litran tammitynnyreissä 8 – 10 vuotta. Pullotuksen jälkeen viini säilyy noin viisi vuotta. KWV Classic Collection Cape Tawnyn ainutlaatuinen maku saadaan aikaan sekoittamalla viiniin KWV:n 1920- ja 1930-luvuilta peräisin olevista laajoista valikoimista pieni määrä hyvin vanhaa väkevää viiniä.

Tuoksu & maku

Punertavan meripihkan värisen viinin tuoksusta voi löytää appelsiininkuorta, kuivattuja hedelmiä, karamellia ja pähkinäisyyttä. Sen runsas maku sisältää hedelmäisyyttä, toffeeta ja pähkinäisyyttä. KWV Cape Tawnyn jälkimaku on tasapainoinen, pitkä ja makea. Viinissä on jäännössokeria 150 g/l.

Tuotenumero: 307357

Alkoholi 17,50 %

Uutos: 175 g/l

Hapot: 4,9 g/l

Sokeri 150 g/l

Energiaa: 170 kcal/100 mk (700 kJ/100 ml)

Pakkaustyyppi: pullo

Pakkauskoko: 6 kpl

Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Hinta 13,90 €/0,75 l, 18,40 €/l

Pantti: 0,10 €

PRS Press Room

Tietoa KWV:n viinintuotannosta

Suurin osa Etelä-Afrikan viinitarhoista sijaitsee rannikon läheisyydessä Länsi-Kapin provinssissa. Se on Afrikan mantereen eteläisin alue, ja siellä vallitsee välimerellinen ilmasto sekä monipuolinen maaperä, joka sopii täydellisesti laatuviinien tuotantoon. KWV sijaitsee kauniin Paarl-alueen sydämessä, ja KWV:n viinit ja rypäleet ovat peräisin halutuimmilta viininviljelyalueilta maailman vanhimmalla maaperällä. Eri tuottajien ja viinitarhojen rypäleet pidetään viinitehtaassa erillään ennen lopullista sekoitusta, jotta KWV:n tuotteiden korkea laatu voidaan taata.

Viinintuottajan juuret ulottuvat aina vuoteen 1918 asti, jolloin pieni viininkasvattajien osuuskunta – Proud Pioneer – perustettiin visionaan parantaa viiniteollisuuden standardeja ja laatua Etelä-Afrikassa. Näistä vuosista KWV on kasvanut globaaliksi tuottajaksi, jolla on yli sata tuotetta. KWV on ollut pörssinoteerattu osakeyhtiö vuodesta 1997 ja yksi maan tärkeimmistä toimijoista viinin- ja alkoholintuotannossa.

Viinitehdas on maailman suurimpia, ja nykyäänkin käytössä oleva viinikellari rakennettiin vuonna 1930. KWV:n kellarit, joihin kuuluu myös maailmankuulu Cathedral Cellar, ovat tuottaneet voitokkaita viinisarjoja/perheitä. Vuosikymmenien aikana sen viinit ovat tuoneet KWV:lle uskollisen ja vaativan asiakaskunnan sekä kotimaassa että ulkomailla. Kellareissa käytetään ranskalaisten tynnyreiden lisäksi amerikkalaisia ja unkarilaisia tynnyreitä.

Vastuullisuus

Vastuullisuus ja osallistuva yrityskansalaisuus ovat KWV:n liiketoimintastrategian avaintekijöitä. Se on sitoutunut vähäosaisten yhteisöjen henkiseen vahvistamiseen, kehittämiseen ja kasvuun. KWV on viini- ja alkoholiteollisuuden yksi johtavia yhteiskunnallisia yrityksiä. Sen mustien omistajien määrän ja sosiaalisen yrityksen kehitystason vain harva alan yritys ylittää. KWV noudattaa Millenium Development Goals – ja King III Report -kestävän kehityksen ohjelmia.

Panimojuomien kotimaanmyynti laski – syynä veronkorotukset vuoden alussa

nyus5tzxssuyrusymzag

Panimojuomia myytiin vuonna 2014 yhteensä 774,5 miljoonaa litraa. Oluen, siiderin, long drink -juomien, kivennäisvesien ja virvoitusjuomien kotimaanmyynti laski 13,2 miljoonaa litraa eli 1,7 prosenttia. Luvut perustuvat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritysten Captol Investin, Hartwallin, Nokian Panimon, Olvin, Red Bullin, Saimaan juomatehtaan ja Sinebrychoffin myyntitilastoihin.

Oluen, siiderin ja long drink -juomien myynti kotimaassa laski 1,9 prosenttia vuodesta 2013 vuoteen 2014. Samaan aikaan mietojen alkoholijuomien matkustajatuonti kasvoi. Erityisen paljon matkustajatuonti lisääntyi vain kahdessa vuodessa, vuodesta 2012 vuoteen 2014. Viranomaisten tekemän matkustajatuontitutkimuksen mukaan oluen tuonti kasvoi 29 %, long drink -juomien 25 % ja siiderin jopa 47 %.

”Kotimaanmyynti on laskussa, mutta viinaralli panimojuomien osalta kasvaa edelleen. Meidän viisinkertainen olutveromme Viroon nähden on aivan liikaa”, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

mgd0c9os6ojcpqwdpuif

Suomen olutvero on 1,51 euroa litralta laskettuna 4,7 prosenttia alkoholia sisältävälle oluelle. Virossa vastaava vero on vain 0,34 euroa litralta. Hintaeroa kasvattavat myös Suomen Viroa suurempi arvonlisävero ja pantti. Suomessa alkoholijuomista maksetaan arvonlisäveroa 24 prosenttia ja panttia 15 senttiä tölkiltä, kun Virossa arvonlisävero on 20 prosenttia ja pantti 8 senttiä tölkiltä.

Yksityinen matkustajatuonti on jo huomattavasti suurempaa kuin koko Suomen alkoholin ravintolamyynti. Viranomaisten matkustajatuontitutkimuksen mukaan Virosta tuodusta oluesta vain 34 prosenttia on Suomessa valmistettua.

Kotimainen panimoteollisuus sopeuttaa toimiaan kiristyneen mainonnan, verotuksen ja kasvaneen matkustajatuonnin vuoksi. Panimoteollisuus työllistää Suomessa suoraan hieman alle 1 900 henkilöä. Alalta on hävinnyt jo 35 prosenttia työpaikoista vuoden 2002 jälkeen.

Panimoliiton jäsenyritykset myivät vuonna 2014 olutta yhteensä 391,8 miljoonaa litraa. Edelliseen vuoteen verrattuna myynti laski 8,4 miljoonaa litraa eli 2,1 prosenttia. Long drink -juomia myytiin yhteensä 38,7 miljoonaa litraa ja siideriä 31,3 miljoonaa litraa. Long drink -juomien myynti laski 0,2 miljoonaa litraa eli 0,5 prosenttia ja siidereiden 0,5 miljoonaa litraa eli 1,5 prosenttia. Virvoitusjuomien myynti laski 7,7 miljoonaa litraa eli 3,1 prosenttia. Juomia myytiin 242,3 miljoonaa litraa. Kivennäisvesiä myytiin 70,4 miljoonaa litraa. Kivennäisvesimyynti kasvoi 3,6 miljoonaa litraa eli 5,3 prosenttia.

Olvi panostaa pintahiivaoluisiin

print_7dYgjHGi0h

Pintahiivaoluiden myynti Suomessa on kaksinkertaistunut neljässä vuodessa. Vuosi sitten lanseerattu Sandels Vehnäolut oli Olvin ensimmäinen pintahiivaolut. Sen menestyksen innoittamana lanseerataan nyt OLVI IPA eli Iisalmi Pale Ale. Se on vahvasti humaloitu ja suodattamaton India Pale Ale.

The Economist –lehden mukaan IPA oli maailman ensimmäinen globaali oluttyyppi ennen lagerin valtakautta. Nykyisin IPA on USA:ssa käsityöpanimoiden eniten valmistama olut.