Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Pyynikin käsityöläispanimo Oy kasvattaa tuotantoaan

1464700_760655793987619_5741282090485916791_n

Pyynikin käsityöläispanimo tarttuu valtion tarjoamaan mahdollisuuteen ja kasvattaa tuotantoaan 900 prosenttia.

Tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo vastaa kasvavaan kotimaisten pienpanimo-oluiden kysyntään ja kymmenkertaistaa vuotuisen tuotantonsa puoleen miljoonaan litraan. Samalla panimo kykenee kasvattamaan asiakaskuntaansa ja aloittaa myynnin myös pirkanmaan ulkopuolelle.

Pienpanimo-oluiden suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja lisääntyy entistäkin hurjemmalle vauhdilla. Voidaan puhua uudesta olutrenessanssista, jolla on positiivinen vaikutus myös talouden kehitykseen.

Pienpanimot Suomessa tuottavat tällä hetkellä satoja erilaisia oluita. Ne ovat saavuttaneet paikkansa hovikelpoisena kulinaristisena nautiskelutuotteena.

Tuotannon laajentamisen tueksi Pyynikin käsityöläispanimo on aloittanut osakeannin helmikuun alussa. Ensimmäisen viikon aikana osakkeita on merkitty yli tuhat ja tällä hetkellä jäljellä on 750 B-osaketta. Yhteensä annissa on ollut merkittävänä 2100 osaketta. Merkintähinta osakkeelle on 160 euroa.

Laaajennuspäätökseen vaikutti kovan kysynnän lisäksi hallituksen esitys uudesta pienpanimoille suunatusta verohelpotuksesta. Verohelpotuksen avulla panimo kykenee myös lisäämään henkilökuntaansa.

Uuden laitteiston myötä Pyynikin käsityöläispanimo laajentaa entisestään tuotevaikoimaansa ja vahvistaa teemaansa Rakkaudella pantuaParemman juomakulttuurin puolesta.  Pyynikin käsityöläispanimo tukee suomalaisen olutkulttuurin kehitystä monella eri tavalla, esimerkiksi osallistumalla paikallisen ammattiopiston oluenvalmistusopetukseen.

Abban valikoimissa myös MSC-merkitty tonnikala

print_S9rJef3Imu

Tonnikalalajeja on markkinoilla useita ja niiden väri ja maku eroavat jonkin verran toisistaan. Yleisimmin säilykepurkista löytyy boniittia eli skipjackia, mutta moni on tottuneempi vaalealihaiseen pitkäpyrstötonnikalaan eli tongoliin. Myös Abban tonnikala on tähän mennessä pääosin ollut tongol-lajia.

WWF:n vuoden 2014 Kalaoppaassa otettiin aiempaa tarkemmin kantaa myös tonnikalalajeihin. Tämän oppaan mukaan tongol kuuluu vältettävien listaan, mutta lähinnä siksi, että tästä tonnikalalajista ja sen kannan kestävyydestä ei vielä tiedetä tarpeeksi.

Abba toi marraskuussa 2014 markkinoille tongolin rinnalle myös boniitin eli skipjackin, joka MSC-merkittynä kuuluu WWF:n oppaassa suosittavien kalalajien listalle. Skipjack on tongolia tummempaa ja maultaan erilaista. Moni kuluttaja onkin ihmetellyt vaihtunutta kalalajia Abban tonnikaloissa.

Orkla Foods Finlandin sisaryritys Orkla Foods Sverige johtaa Thaimaassa tongol-projektia, jonka tavoitteena on kalakannasta saatavan tiedon lisääminen sekä lajin hyvinvoinnin turvaaminen nyt ja myös tulevaisuudessa. Pyrimme yhdessä Orkla Foods Sverigen kanssa siihen, että kalalajin luokitus tiedon lisääntyessä vielä muuttuisi. Tongol-projekti on käynnissä jo neljättä vuotta ja siinä ovat yhteistyössä mm. paikallinen tonnikalateollisuus (kalastajat ja pakkaajat) sekä paikalliset kalateollisuuden viranomaiset.

Abballa on tällä hetkellä valikoimissaan sekä tongol että MSC-merkitty skipjack. MSC-merkinnän myöntämistä ja käyttöä valvoo Marine Stewardship Council (lisätietoa resurssilinkissä). MSC-merkintä takaa kalastuksen olevan kestävällä tasolla, joten kalalajien nimiä ei kaupan hyllyn ääressä tarvitse muistaa, jos haluaa valita skipjackin.

Säilyketonnikala on kasvatetun lohen ja kirjolohen jälkeen Suomen suosituinta kalaruokaa, joten valintojen ohjaaminen kestäviin kalakantoihin on merkityksellistä. WWF:n suosituksia seuraavat sekä kuluttajat että kaupan päättäjät.

Kaupan ketjuilla on Abban tonnikaloissa hieman toisistaan poikkeava valikoima.

Luomua hitaasti mutta varmasti ammattikeittiöihin

cook

Luomua käyttävien ravintoloiden ja julkisten ruokapalvelujen määrä lisääntyy. Viime vuonna luomuraaka-aineita tai -tuotteita käytti vähintään joskus lähes kolme neljästä ammattikeittiöstä, kertoo Suurkeittiötutkimus 2014.

Vähintään viikoittain luomua käytti yli neljäsosa ammattikeittiöistä, mikä on samaa tasoa kuin kahtena edellisvuonna. Sen sijaan luomua päivittäin käyttävien osuus on ollut laskusuunnassa. Viime vuonna noin joka kymmenes ammattikeittiö valmisti päivittäin ruokaa jostain luomuraaka-aineesta. Se on kuusi prosenttiyksikköä vähemmän kuin kaksi vuotta aiemmin.

– Luomua käyttävien ammattikeittiöiden määrä kasvaa koko ajan. Luomutuotteiden saatavuus ei kasva samassa suhteessa, mikä vaikuttaa siihen, että päivittäin luomua käyttävien määrä vähenee: luomua ei tällä hetkellä yksinkertaisesi ole kaikkien halukkaiden saatavilla. Pienien volyymien takia myös hinta on edelleen korkea verrattuna tavanomaisiin tuotteisiin, taustoittaa Portaat luomuun -ohjelman hankepäällikkö Anu Arolaakso EkoCentriasta.

Taloustutkimus Oy:n toteuttamaan Suurkeittiötutkimukseen 2014 osallistui 600 ammattikeittiötä. Tutkimus tehtiin kirjekyselynä viime vuoden loka-marraskuussa.

2015-02-19 13_25_40-luomun-kayttotiheys-suurkeittioissa-2010-2014.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Henkilöstö- ja ruokaravintoloissa tarjotaan eniten luomua

Ahkerimpia luomun käyttäjiä ovat henkilöstö- ja ruokaravintolat, ketjuihin kuuluvat ravintolat sekä yli 500 ateriaa päivittäin tarjoavat ruokapaikat. Pääkaupunkiseudun ammattikeittiöt käyttävät luomua enemmän kuin muualla Suomessa sijaitsevat.

Käytetyimmät luomuraaka-aineet ovat samoja kuin aiempinakin vuosina: viljatuotteet sekä vihannekset ja kasvikset. Luomukananmunien vähintään viikoittainen käyttö ammattikeittiöissä on lisääntynyt hitusen. Sen sijaan luomumaidon ja -maitotuotteiden sekä luomuviljatuotteiden aktiivisin käyttö on vähentynyt hieman verrattuna vuoteen 2013.

Kaikkien luomuraaka-aineiden käyttö ammattikeittiöissä on kuitenkin kasvamaan päin, kun tarkastellaan myös harvemmin kuin viikoittain luomua käyttävien joukkoa.

– Luomumunien käytön lisääntyminen kuvastaa sitä, että ammattikeittiöt etsivät jatkuvasti uusia luomutuotteita käyttöönsä. Eniten käytetään edelleen maito- ja viljatuotteita, mutta näissä tuoteryhmissä markkinoille ei ole tuotu uusia, nimenomaan ammattikeittiöön kehitettyjä luomutuotteita, Arolaakso analysoi.

Luomun käyttöä halutaan yhä lisätä

Kyselyyn vastanneista ammattikeittiöistä 41 prosenttia toivoo voivansa lisätä luomuraaka-aineiden käyttöä tulevaisuudessa. Eniten luomun käyttö on kasvamassa ruokaravintoloissa ja oppilaitoksissa.

– Luomutuottajilta ja jatkojalostajilta toivotaan nyt merkittävää satsausta siihen, että luomua saataisiin riittävästi sitä haluaville ammattikeittiölle, Arolaakso kannustaa.

Lähes neljännes ammattikeittiöistä arvioi lisäävänsä luomuvihannesten ja -kasvisten käyttöä tulevaisuudessa. Noin viidennes arvioi lisäävänsä luomuviljatuotteiden, -hedelmien ja -marjojen sekä luomumunien käyttöä. Kyselyn perusteella myös luomumaidon ja -lihan sekä niistä valmistettujen tuotteiden käyttö ammattikeittiöissä on kasvamassa jonkin verran.

– Sekä tuottajilta että ammattikeittiöiltä tarvitaan myös molemminpuolista sitoutumista markkinoiden kehittämiseen. Ammattikeittiöiden pitää olla valmiita ostamaan haluamansa tuote, kun sellainen on saatavilla. Luomun hintataso ei laske ellei tuotteille saada ostovolyymia, Arolaakso huomauttaa.

Fastfood & Café & Ravintola 2015 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 25.–26.2.2015 esitellään ammattikeittiöille suunnattua luomutuotetarjontaa. Luomua. Ilman muuta. -osastolla 1a6 valmistetaan ja maistellaan luomua sekä kuullaan luomutarinoita. Keskiviikkona 25.2. klo 14 messujen Ravintolalavalla keskustellaan luomun käytöstä ja saatavuudesta paneelissa, jota juontaa ”Mad Cook” Riku Rantala.

S-market Rantakatu Joensuu on Vuoden 2015 Suomalainen Leipäkauppa

kansi1

 

S-market Rantakatu Joensuun voittoisasta leipäosastosta huolehtivat Pekka Alitupa (vas.)ja Marketta Muhonen. Oikealla Pohjois-Karjalan Osuuskaupan aluepäällikkö Ari Piiroinen.

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 19. kerran Vuoden Leipäkaupan.

Vuoden 2015 Leipäkauppa on S-market Rantakatu, Joensuu.

Monivaiheinen Vuoden 2015 Leipäkauppa -kilpailu eteni siten, että Suomen Leipuriliitto ry:n paikallisyhdistykset (14 kpl) valitsivat omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen vuoden leipäkaupaksi. Tunnustuksena alueellisesta valinnasta myymälä sai leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin neljä päivittäistavarakauppaa, jotka olivat:

K-supermarket Kangasala
K-supermarket Mynämäki
K-supermarket Mustapekka, Helsinki
S-market Rantakatu, Joensuu

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat senior customer marketing manager Taru Pajula, Fazer Leipomot Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtajaKaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, viestintä- ja talousassistentti Terhi Virtanen, Elintarviketieteiden seura ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Raadin mukaan S-market Rantakatu Joensuu tarjoaa asiakkailleen hyvin hoidetun leipäosaston, jonka runsas valikoima tulee valtakunnallisista, alueellisista ja paikallisista leipomoista. Tuotteet ovat siis valtaosin Suomessa valmistettuja. Leipäosaston tuotteet ovat selkeästi esillä ja siten kuluttajan helposti löydettävissä. Kuluttajan informointiin on panostettu muutenkin; esimerkiksi harvemmin toimitettavista tuotteista on ilmoitettu toimituspäivät. Osaston hyllypäädyissä ovat tarjolla kausituotteet, jotka näin tulevat hyvin kuluttajien ulottuville. Paikalliset makutottumukset on otettu huomioon erittäin kattavalla valikoimalla ja paikallisia tuotteita tuodaan hyllynreunoissa esiin erityisellä ”Työtä Pohjois-Karjalasta” -merkillä. Tuoreita gluteenittomia tuotteita on hyvä valikoima usealta eri valmistajalta. Paistopiste saa raadilta erityismaininnan tarjonnastaan, jossa enemmistö tuotteista on kotimaisia. Kuluttajaa informoidaan myös paistopistetuotteiden alkuperämaasta; nämä merkinnät löytyvät tuotteiden kohdalta.

Myymälän leipäosaston hoitajat ovat ammattilaisia, jotka tekevät työtään koko sydämellään ja osallistuvat aktiivisesti myös asiakaspalveluun suosittelemalla tuotteita kuluttajille. S-market Rantakatu Joensuun viihtyisällä ja runsaalla leipäosastolla on miellyttävä asioida.

Vuoden 2015 Leipäkauppa julkistettiin Joensuussa 17.2.2015. Leipäosaston hoitajatMarketta Muhonen ja Pekka Alitupa palkittiin kultamitalein ja kultamitalin sai myös Pohjois-Karjalan Osuuskaupan aluepäällikkö Ari Piiroinen.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2014 Leipäkaupaksi valittiin tavaratalojen ja hypermarkettien sarjassa K-citymarket Kouvola, Anne ja Simo Hiltunen Oy.

Vuoden Leipäkauppa -titteli on tunnustus työstä suomalaisen leipäkaupan kehittämisessä.

Suomalaisten alkoholijuomien maantieteellinen suoja säilyy

Suomalaiset vodkan ja liköörien tuottajat saavat jatkossakin käyttää maantieteellisiä merkintöjä markkinoidessaan ja myydessään alkoholituotteitaan ulkomaille. Hallitus vahvisti suomalaisen vodkan, marjaliköörin ja hedelmäliköörin maantieteelliset määritelmät muuttamalla alkoholijuomista ja väkiviinasta annettua asetusta.

Asetuksen mukaiset suomalaisen vodkan, marjaliköörin ja hedelmäliköörin määritelmät liittyvät kyseisten alkoholijuomien valmistusraaka-aineisiin, ominaisuuksiin ja kotimaisuuteen.

Määritelmät ovat osa EU:ssa käytettyä elintarvikkeiden maantieteellisten merkintöjen suojaa. Suojan avulla kunkin maan tai alueen tuottajille pyritään antamaan lisäarvoa heidän myydessään tuotteitaan ulkomaille.

Suomalaisten tuotteiden määritelmät ovat jo nykyisessä asetuksessa, mutta uudet määritelmät olivat tarpeen EU:n lainsäädännön muuttumisen vuoksi. Asetusmuutoksella halutaan varmistaa, että suomalaiset tuottajat voivat jatkossakin käyttää olemassa olevaa alkuperäsuojaa.

Valtioneuvosto muutti alkoholijuomista ja väkiviinasta annettua asetusta 12. helmikuuta. Asetus tulee voimaan 16.2.2015.

Tuore lankkuperuna -herkullinen uutuus Mestari-tuotevalikoimaan

mestari-tuore-maalaislankkuperuna-3x3-kg-2_aromi130115

Tuore lankkuperuna on herkullinen uutuus sekä taloudellinen ja nopea vaihtoehto HoReCa-käyttöön.

Pohjolan Peruna Oy laajensi Mestari-perunatuotevalikoimaansa kuorellisella tuoreella lankkuperunalla. Uutuus täydentää Mestari-sarjan tuoreranskanperunoiden valikoimaa, johon kuuluvat myös poimutetut ranskanperunat. Tuoreet lankku- ja ranskanperunat on esikypsennetty kasviöljyssä. Sen jälkeen ne pakataan suojakaasuun ja säilytetään viileässä. Tuore maalaislankkuperuna on taloudellinen ja nopea vaihtoehto ravintolakäyttöön. Tuotetta ei tarvitse sulattaa, mikä nopeuttaa valmistusta. Rapeat ja herkulliset perunat kypsyvät frittikeittimessä vain noin 1,5 minuutissa. Perunan tuoreuden ansiosta keittimen öljyyn ei kypsennysvaiheessa pääse sekoittumaan sulattamisesta syntyvää kondensiovettä, minkä vuoksi öljy säilyy parempana pidempään ja sitä kuluu vähemmän.

Rapea ja herkullinen Mestari-tuoreuutuus on tilattavissa lähes kaikista Suomen tukuista.
Mestari tuore maalaislankkuperunan GTIN-koodi on 6430028239023/pss.

Luonto+ on luonnollisen moderni perhejogurtti

fjpicp03bor4cq8gt0rf

Arlan helmikuussa 2015 lanseerattavat Luonto+ -jogurtit ovat vastaus suomalaisten kuluttajien toiveisiin. Lanseerauksen myötä suomalaisille jo aikaisemmin tutuksi tullut Luonto+ -brändi uudistuu täysin.

Uusien Luonto+ -jogurttien tuotekehitys on toteutettu tiiviissä yhteistyössä kuluttajien kanssa. Erityisesti lapsiperheiden toiveita ja odotuksia on kuunneltu.

“Monet pitävät jogurttihyllystä tällä hetkellä löytyviä tuotevaihtoehtoja epäterveellisinä ja liian sokeripitoisina. Etenkään lapsille ei haluta tarjota säännöllisesti jogurtteja, joissa on paljon sokeria”, kertoo Luonto+ -jogurttien markkinoinnista vastaava kategoriapäällikkö Eetu Viuhkonen.

Uudet Luonto+ -jogurtit ovat terveellinen ja luonnollinen vastaus koko perheen jogurttinälkään. Ne ovat laktoosittomia ja lisäaineettomia ja sisältävät tavallista vähemmän sokeria.

“Luonto+:n makuprofiili on vähemmän makea. Jogurtit sisältävät 9-10 grammaa hiilihydraattia sataa grammaa kohti, kun tavallisesti jogurttien hiilihydraattipitoisuus on noin 13-14 grammaa”, Eetu kuvailee.

Luonto+ -jogurtit saavat makunsa aidoista hedelmä- ja marjasoseesta. Vaihtoehtoja on kaikkiaan neljä: pehmeä, maustamaton luonnonjogurtti sekä mustikka-, mango- ja vaniljajogurtti, joissa hedelmä- tai marjasose on lisätty luonnonjogurttipohjaan. Yhden kilon kartonkipakkauksesta riittää kerralla makunautintoja koko perheelle.

Aamupalapöydän piristys

Arlan kuluttajien kanssa käymät keskustelut osoittavat, että maitohappobakteereja pidetään oleellisena elementtinä terveellisessä jogurtissa. Tähänkin toiveeseen on vastattu. Luonto+ -jogurtit sisältävät vatsaystävällisiä Asidofilus- ja Bifidus-maitohappobakteereja.

“Luonto+ -jogurtti on täysin uudenlainen tuote jogurttien terveyssegmenttiin. Se on luonnollinen, mutta samalla moderni tuote, joka sopii hyvin koko perheelle”, Eetu sanoo.

Samaa modernia luonnollisuutta viestivät myös Luonto+ -jogurttien pakkaukset, joiden rento ja leikkisä ilme on sekä kaupan jogurttihyllyn että arkisen aamupalapöydän piristys. Pakkauksia koristavat satumaiset lintuhahmot sekä Arlan tuotteista tuttu pilvireunus.

Luonto+ -jogurttien brändiuudistusta on valmisteltu pitkään ja se huipentuu ensi helmikuun lanseeraukseen. Eetu odottaa tulevaa innolla.

“Luonto+ on meille yksi ensi vuoden suurimmista lanseerauksista”, hän iloitsee.

Benecol-tuotteet markkinoille Etelä-Koreassa

pptx__benecol_korea

Raision Benecol-partneri Lotte Foods Co. Ltd. on lanseerannut Benecol®-jogurttijuomat Etelä-Korean markkinoille. Benecol-tuotteiden lanseeraus Etelä-Koreassa on osa Raision tavoitetta laajentua uusille markkina-alueille erityisesti Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Etelä-Koreassa myytävissä tuotteissa Benecol-brändi yhdistetään Lotten omaan maitotuotteiden Pasteur-brändiin. Pasteur Benecol -jogurttijuomat ovat helmikuussa saatavilla Lotten kotiinkuljetuspalveluiden kautta. Keväällä tuotteet tulevat myyntiin kolmeen suurimpaan hypermarketketjuun ja vähittäiskauppoihin. Lotten tavoitteena on laajentaa tuotteiden jakelua kaikkiin Etelä-Korean merkittäviin vähittäiskauppaketjuihin.

Raision Benecol ainesosa- ja lisensointiliiketoiminnan myyntijohtajan Olavi Erkinjuntin mukaan lanseeraus vahvistaa entisestään Benecolin asemaa Aasian kasvavilla markkinoilla. ”Etelä-Korea on Indonesian, Thaimaan, Hongkongin ja Filippiinien ohella jo viides maa Aasiassa, minne Benecolin toiminta laajenee. Noin 50 miljoonan asukkaan Korea on vauras maa, jonka kuluttajatuotemarkkinat tarjoavat houkuttelevia kasvumahdollisuuksia Benecolille. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yli 40 prosentilla Korean asukkaista on kohonnut kolesteroli.”

Lotte Foods on osa Lotte Groupia, joka on yksi Aasian suurimmista kulutustavarakaupan yhtiöistä. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli noin 60 miljardia euroa. Korean tunnetuimpiin monialayrityksiin lukeutuva Lotte tunnetaan kaikkialla Aasiassa. Lotte on  Benecol-brändille monia mahdollisuuksia tarjoava lisenssikumppani, joka on tehnyt esimerkiksi xylitol-purukumista menestystuotteen Aasian markkinoilla.

Raisio jatkaa aktiivista työtään Benecol-tuotteiden lanseeraamiseksi uusille markkinoille erityisesti Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Viimeisin esimerkki tästä on loppuvuonna 2014 toteutunut Benecol-lanseeraus Brasiliassa.

Sydänmerkin uusi keittokirja on arjen helpottaja

fc2tieeq97djjr1u489i

Sydänmerkki julkaisi tänään uuden Sydänruokaa-keittokirjan. Kirja opastaa kotikokin terveellisen ja herkullisen ruoan pariin. Inspiroivia ruokaohjeita löytyy niin arkeen kuin juhlaankin, kotiruoaksi ja vieraille tarjottavaksi.

– Halusimme osoittaa, miten helppoa on tehdä hyvää, terveellistä ja maukasta ruokaa monipuolisista raaka-aineista, sanoo Eeva Hietalahti, Sydänmerkin markkinointipäällikkö.

– Tahdomme ihmisten inspiroituvan tuoreiden kasvisten, marjojen, juuresten sekä kalan entistä monipuolisempaan ja runsaampaan käyttämiseen sekä nauttimaan niin kokkaamisesta kuin syömisestäkin. Keittokirjan ruokaohjeet toimivat arkiruoan käyttöohjeina, joita noudattamalla voi tuntea tekemisen ja onnistumisen iloa.

– Sydänruokaa ei ole terveysopas, vaan upea kaikille suunnattu keittokirja, joka antaa uutta puhtia kokkaamiselle, toteaa ruokatoimittaja Kenneth Nars.

Sydänruokaa-ohjeet tuovat hyvän olon: niissä on erityisesti kiinnitetty huomiota rasvan määrään ja laatuun sekä suolan, sokerin ja kuitujen määrään. Resepteissä suositaan Sydänmerkki-tuotteita, joita löytyy kaupoista tällä hetkellä noin 900.

Kirjauutuuden toimituskuntaan kuuluvat ruokatoimittaja Kenneth Nars sekä Sydänmerkin asiantuntijat Eeva Hietalahti, Mari Olli ja Laura Toivola.

Kirjan suositushinta on 22 euroa ja se on saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista. Sitä voi tilata Sydänkaupasta: http://www.sydankauppa.fi

Abba AteriaValmis myös laktoosittomana: Jotta suomalaiset söisivät enemmän kalaa

print_5y0aJuoHZs

Suomalaiset haluavat syödä enemmän kalaa. Arki-iltoina on myös toivottavaa, että ateria valmistuu helposti ja kohtuullisen nopeasti. Vuosi sitten markkinoille tullut Abba AteriaValmis -tuotesarja on vastaus näihin tarpeisiin.

Helmikuun alusta alkaen valikoimaan tulee uusi maku ja vanhat suosikit saa laktoosittomina. Tämä on hyvä uutinen niille 18 prosentille suomalaisista, joilla on laktoosi-intoleranssi. Tuotteet ovat myös lisäaineettomia.

Uutena makuna markkinoille tulee Abba AteriaValmis Valkoviinikastike, laktoosittomina puolestaan alkaa saada suosikkimakuja Sitruunakastike sekä Katkarapu & tillikastike.

Yksi syy AteriaValmiin suosioon on niiden hyvä maku, joka myös tuo tervetullutta vaihtelua arjen tai juhlankin kala-aterioihin. Taloustutkimuksen 2012 tekemän selvityksen mukaan kuluttajat kaipaavat vaihtelua omiin perusresepteihinsä.

Uudet tuotteet tulevat kauppoihin helmikuun loppuun mennessä. Mieto Tomaatti-yrttikastike poistuu valikoimista.