Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

KLIK KLIK OY: Herkkusuu.fi kokoaa ruokablogit

Herkkusuu

Herkkusuu.fi on uunituore, modernilla tvistillä maustettu suomalainen ruokasivusto, joka on avattu helmikuussa 2014.

Herkkusuu kokoaa yhteen parhaat ruokablogit, hyödyllisimmät kokkailu- ja leivontaniksit, toimivimmat reseptit, herkullisimmat ruokakuvat ja -videot sekä paljon muuta hauskaa ja hyödyllistä herkutteluun liittyvää sisältöä. Herkkusuun pyrkimyksenä on pitää vesi kielellä ja käyttäjät hyvällä mielellä. Mainostajille Herkkusuu tarjoaa suuret mainospinta-alat, joissa voidaan toteuttaa luovaa ja tehokasta verkkomainontaa. Display-mainonnan lisäksi Herkkusuu tarjoaa mainostajille räätälöityjä sisältöamarkkinoinnin ratkaisuja.

Tutustu Suomen herkullisimpaan ruokasivustoon osoitteessa Herkkusuu.fi

Uusi verkkopalvelu vastaa erilaisiin ruokahuoliin

Ateriasovellus - Google Chrome_2014-02-25_14-11-01
Uudella FOODWEB-verkkosovelluksella kuluttaja voi vertailla erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia ja suhteuttaa ne terveellisyyteen sekä haitallisten aineiden altistukseen. Sivustolta löytyy myös vinkkejä, kuinka osallistua talkoisiin puhtaamman Itämeren puolesta.
Ruoan ympäristövaikutus- ja ravitsemustietoja sekä elintarvikkeiden kautta altistumista erilaisille haitallisille aineille on tähän saakka esitetty toisistaan erillisinä tietoina. Kuluttajan on ollut hankala hahmottaa kokonaiskuvaa, saati tehdä terveellisiä ja ympäristöystävällisiä valintoja yksittäisten tiedon sirpaleiden perusteella.
FOOBWEB-hankkeessa kehitetyn laskentamallin avulla nämä tiedot kuitenkin on saatu yhdistettyä.
– Laskentamallista sovellettu verkkosovellus on hyvä apu, jos haluaa välttää haitallisia aineita, auttaa Itämerta ja koota ravitsemuksellisesti täysipainoisen aterian, kiteyttää hanketta johtanut professoriSirpa Kurppa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:stä.
Palvelu ohjaa oikeaan suuntaan
Suomen ympäristökeskus SYKE:n johtava tutkija Matti Verta kertoo, että ateriasovelluksella voidaan tarkastella joko valmiiksi koottuja ruoka-annoksia tai poimia lautaselle erilaisista aineksista oma annos ja tarkkailla sen ominaisuuksia.
Verta kuitenkin toppuuttelee yksioikoista tulkintaa. – Vaikka ruoka-annoksissa on suuria eroja, ei maailma vielä parane yksittäisillä ateriavalinnoilla. Pitkän tähtäimen muutoksiin tarvitaan tiukkoja tavoiterajoja ja hyvää motivaatiota. Sivusto ei anna suosituksia, vaan on pikemminkin työkalu kriittiselle kuluttajalle, Verta sanoo.
Ympäristövaikutuksista ateriasovellus huomioi rehevöitymisen, kasvihuonekaasut sekä torjunta-aineiden käytön. Haitta-aineet valittiin niiden esiintymisen yleisyyden, ympäristö- ja terveysvaikutusten sekä biokertymispotentiaalin perusteella.
– Haitta-aineille altistumista ja ruuan ravitsemusarvoja kannattaa pohtia monelta kantilta. Esimerkiksi kalan syömiseen saattaa sisältyä altistumisriskejä, mutta samalla myös paljon hyviä puolia. Kannattaa syödä kohtuullisesti ja monipuolisesti eri kalalajeja, jolloin riskit pysyvät pienempinä, suosittelee Verta.
Kaikki Itämeren avuksi
Kuluttaja puntaroi ruokavalintojaan monesta eri näkökulmasta. Yhdessä vaakakupissa painavat terveellisyys ja ympäristövastuullisuus. Toisessa keikkuvat riskit, jotka realisoituvat usein vasta haitta-ainevaroitusten tai ruokaskandaalien yhteydessä. Joskus omilla makumieltymyksillä on raskain painoarvo.
– Kohtuullisuus on kova sana, puhutaanpa sitten ruoan määrästä tai laadusta. Tämä verkkopalvelu on tarkoitettu nimenomaan oppimiseen ja terveen järjen tukemiseen, painottaa Sirpa Kurppa.
FOODWEB-laskuri auttaa myös ruokaketjun läpinäkyvyyden arvioinnissa näyttämällä keskimäärin, minkä verran ravinteita käytetään viljelyssä ja millaisin vaikutuksin elintarvikkeita tuotetaan. – Tämän täydentämiseen toivomme jatkossa ruoan tuottajilta ja valmistajilta tarkempia laskelmia ympäristövaikutuksista, sanoo Kurppa.
Hankkeen tavoitteena oli luoda toimintatapoja, joiden avulla jokainen Itämeren alueen asukas voisi huolehtia merensä tilasta. Ruokavalintojen merkitystä painotettiin erityisesti varhais- ja aikuiskasvatuksessa. Tähän avuksi tehtiin käsikirja opettajille sekä tehtäviä, jotka helpottavat aiheen käsittelyä kouluissa.

Helsingin rautatieaseman BURGER KING® -ravintolassa huomioidaan tilan historia

Helsinki_Railway_Station_20050604

Perjantaina 21. helmikuuta avataan Suomen toinen BURGER KING® -ravintola Helsingin rautatieasemalla. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ravintolasalin uudistustyössä on huomioitu paikan erityisarvo ja historia. Seuraavat BURGER KING® -ravintolat avataan Jyväskylässä ja Tuusulassa.

Eliel Saarisen suunnittelema rautatieasema on Helsingin ikoninen maamerkki, ja Saarisen kotimaisista töistä tunnetuin rakennus. Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollbergin mukaan ravintolasaliin tehdyssä remontissa on kunnioitettu tilan historiaa. Pysyviin rakenteisiin, kuten seiniin ja kattoon ei ole tehty muutoksia. Uuden ravintolatilan suunnittelusta vastaa alallaan ansioitunut Sisustusarkkitehdit Gullstén–Inkinen Oy.

”Helsingin rautatieasema kantaa ainutlaatuista perintöä, jota pitää vaalia ymmärryksellä. Suunnittelun lähtökohtana oli tunnistaa tämän päivän tarpeet, sijaitseehan ravintola liikenteen solmukohdassa keskellä kaupungin vilkkainta ydintä”, toteaa sisustusarkkitehti Arno Puukko Gullstén–Inkiseltä.

Puukon mukaan ravintolatilan suunnittelussa Burger Kingin konsepti mukautui salin arkkitehtuuriin. Haasteena oli sovittaa Burger Kingin konsepti ja visuaalinen ilme saliin siten, että tilan juhlava luonne säilyy. Tilan suunnitteluratkaisuja tutkittiin useiden 3D-mallinnusten avulla.

”Vaikka kansainvälisillä ketjuilla on tiukat ohjeistot, suunnittelussa saimme luvan poiketa konseptiohjeistosta ja ottaa huomioon paikan erityisarvon ja historian”, Arno Puukko kertoo.

Koli-maisemamaalaus näkyvämmin esille

Ravintolasalista on avattu uudestaan kulkureitti odotushalliin. Ravintolan pääväylän varrelle on sijoitettu Suomen Rautatiemuseon kokoelmista valittuja historiallisia kuvia, joiden yhteydessä on käytetty Eliel Saarisen suunnittelemia kalusteita. Ravintolan asiakaspalvelutiski on sijoitettu salin takaosaan, jossa sijaitsee Eero Järnefeltin Koli-maisemamaalaus, joka pääsee nyt aiempaa näkyvämmin esille. Asiapalvelutiski sijaitsee paikassa, jossa se oli ensimmäisen ravintolan aikaan.

Uudessa BURGER KING® -ravintolassa suuret taustavalaistut kuvapinnat ja tilanrajaajat kalusteiden välissä jäsentävät tilaa pienempiin osiin, ja niiden avulla ryhmittyvät uusien ja vanhojen kalusteiden rajat. Kuvat rakentavat kerroksellista sisältöä uuden ja vanhan välille. Suunnittelussa on myös huomioitu, että kaikki alkuperäiset kalusteosat ja rakenteet voidaan palauttaa alkuperäiseen asuun. Ravintolassa on 210 asiakaspaikkaa.

Puukon mukaan kohteen suunnittelun onnistumisen edellytys on ollut hyvä yhteistyö Museoviraston, VR:n ja Restelin välillä.

”Näin ainutlaatuisen kohteen ollessa kyseessä uskon, että ravintolalla voidaan tavoittaa täysin uusia asiakasryhmiä ja muuttaa ennakkoluuloja.”

Jyväskylään ja Tuusulaan BURGER KING® -ravintolat

Jyväskylä ja Tuusula saavat ensimmäiset Helsingin ulkopuoliset BURGER KING® -ravintolat kevään ja kesän aikana. Tuusulan BURGER KING® -ravintola avaa ovensa toukokuussa HelmiSimpukka-aseman (entinen Shell) tiloissa. Kesäkuussa pääsevät jyväskyläläiset nauttimaan WHOPPER®-hampurilaisesta Shell-aseman yhteyteen tulevassa BURGER KING® -ravintolassa.

Rekrytointitarve uusiin ravintoloihin on noin 80 työntekijää. Henkilökunnan rekrytointi alkaa kuukauden sisällä.

”Syksyllä BURGER KING® -ravintolaverkoston laajeneminen kiihtyy, ja silloin avaamme lisää uusia ravintoloita sekä pääkaupunkiseudulla että muulla Suomessa”, kertoo Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollberg.

Irtomakeistoimija Candyking Finland lanseerasi ”Testaa sisäinen karkkipersoonasi” -testin sosiaalisessa mediassa

testaa_sisainen_karkkiper.0cc12728-1b3d-414f-99ba-45829027b37f-main_image

Kolmessa päivässä yli 20 500 testin loppuun tehnyttä Facebookissa!

Candykingin tekemä leikkimielinen irtomakeistesti saavutti valtaisan suosion ja leviää vauhdilla sosiaalisessa mediassa. Testaa sisäinen karkkipersoonasi ja voita vuoden irtomakeiset on lyhyessä ajassa kerännyt huikean määrän osallistujia. Karkkitesti jaettiin yksittäisen henkilön Facebook seinällä ensimmäisen kerran perjantaina 14.2. klo. 16.30 ja maanantai aamuun mennessä testin oli tehnyt loppuun jo yli 20 500 innokasta karkkipersoonan selvittäjää. Kokonaiskävijämäärä Candykingin testisivuilla on jo huikeat 47 000.

Karkkitestin teknisen toteutuksen takana on Oululainen ohjelmistoyhtiö ZEF joka on parhaiten tunnetaan vaalikoneesta.

Linkki testiin:

http://player.myzef.com/candyking/ajax/?euq=1-3haBgKWs

Kuluttajaliiton ja kumppaneiden hanke kannustaa syömään hyvää

KL-SH-Logo-1-rgb-01

Kuluttajaliiton ja kumppaneiden hanke kannustaa syömään hyvää

Syö hyvää on Kuluttajaliiton ja 21 kumppanin ravitsemuksen ja ruokaviestinnän hanke, jonka pohja on tammikuussa 2014 julkaistuissa suomalaisissa ravitsemussuosituksissa. Hanke opastaa eri kuluttajaryhmiä soveltamaan kansallisia suosituksia omaan elämään sopivaksi kokonaisuudeksi.

Hankkeen voima löytyy suuresta määrästä kumppaneita, jotka kukin tekevät viestiä tutuksi omalla sarallaan. Kumppanit pureutuvat aiheeseen erilaisten kuluttajaryhmien kautta, ja tietoa saavat niin lapset, nuoret, työikäiset kuin vanhuksetkin. Hanke tavoittaa myös terveysalan ammattilaisia. Isoja alahankkeita tekevät Martat, Maa- ja Kotitalousnaiset, Ruokatieto Yhdistys ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Kumppanilista kokonaisuudessaan löytyy sivulta www.syohyvaa.fi/hanke-esittely-yhteydet. Syö hyvää -hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

– Tärkein viestimme on, että jokaiselle löytyy oma tapa syödä hyvin. Kaikkien ei tarvitse tai kuulukaan syödä täsmälleen samalla tavalla. Ravitsemussuositukset ovat hyvä pohja, mutta niitä voi soveltaa itselle sopivaksi, kertoo hankevastaava, Kuluttajaliiton elintarvike- ja ravitsemusasiantuntija Annikka Marniemi.

– Hyvän syömisen perusperiaatteiden avaamisen ja levittämisen lisäksi haluamme edistää avointa ruokakeskustelua. Haluamme kuunnella ja hankkeen kautta antaa ääntä myös eri näkökulmille. Eri näkökulmista löytyy lähes aina jotain yhteistäkin, Marniemi kuvaa.

Siellä missä ihmiset ovat

Syö hyvää –hanke kestää vuoden 2016 loppuun. Kolmen vuoden aikana sekä Kuluttajaliitto että kumppanit järjestävät tapahtumia ja koulutuksia, joilla hyvän syömisen sanomaa viedään eteenpäin. Tavoitteena on olla siellä, missä voi kohdata ihmiset ja myös terveyden ja ruoka-alan ammattilaiset.

– Järjestämme mm. kattavan koulutuskiertueen neuvontatyötä tekeville terveyden ammattilaisille. Lisäksi hanke näkyy kuluttajamessuilla ja kumppaniemme kautta sadoissa tapahtumissa. Syö hyvää –verkkosivuilla on paljon tietoa ruoasta ja ravitsemuksesta. Toivottavasti siellä käydään myös vilkasta keskustelua aiheesta. Blogimme päivittyy aktiivisesti ja vieraskirjoittajat varmasti herättävät mielipiteitä puolesta ja vastaan, Marniemi kertoo.

Hankkeessa käydään ravitsemuksen ja ruoan kimppuun teemojen avulla. Yhteen aihealueeseen pureutuva teemajakso kestää muutamia kuukausia, ja aiheesta tuotetaan verkkosivuille sisältöä, blogikirjoituksia, videoita ja suurimmista kokonaisuuksista myös seminaareja medialle ja ammattilaisille. Ensimmäinen teema on suola, ja se käynnistyy maaliskuussa 2014.

www.syohyvaa.fi

www.facebook.com/syohyvaa

Koulumaidosta 63 prosenttia on rasvatonta

Rasvaton maito maistuu edelleen koululaisille. Viime kouluvuoden (2012-2013) aikana koulumaidosta 63 % oli rasvatonta. Ykkösmaidon osuus oli 19 % ja kevytmaidon 14 %. Täysmaidon osuus oli kolme prosenttia.

Nyt rasvattoman maidon osuus on tasaantunut kasvettuaan jo lähes kymmenen vuoden ajan. Kouluvuonna 2011-2012 rasvatonta maitoa kului 65 % maidoista. Sitä edellisenä kouluvuonna sen osuus oli sama kuin nyt. Sen sijaan ykkösmaidon osuus oli nyt suurempi kuin 2010-2011, jolloin sen osuus oli 16 %. Vuonna 2011-2012 ykkösmaitoa kului vähän viimevuotista enemmän, 20 % maitojen kulutuksesta.

Kaavio. Maitolaatujen käyttö oppilaitoksissa % kulutetuista litroista:

456495845457847598437598437598

 

LÄHDE: Meijeriyritykset, MMM/Maaseutuvirasto, koulumaitotilastot

Ask on Vuoden ravintola 2014

ask_on_vuoden_ravintola_2.ask_on_vuoden_ravintola_2.b757fe0d-d37e-46c6-9802-c293b2c396d3-main_image

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen helsinkiläiselle luomu- ja lähiruokaa taiteilevalle ravintolalle Ask. Vuoden ravintola -valinnasta vastaava perinteikäs gastronomien seura perustelee haastavaa valintaansa Askin makuelämysten, tunnelman ja palvelun ensiluokkaisella yhdistelmällä.

Kruununhakalainen Ask ammentaa tarjontansa mahdollisimman lähellä ja puhtaasti kasvaneista raaka-aineista. Askin annoksissa korostuvat pientuottajien luomu- ja biodynaamiset tuotteet sekä villiriista ja -kala.

”Ensiluokkaisten raaka-aineiden ominaisuuksien tuntemus ja niiden persoonallinen hyödyntäminen ovat Askissa huipputasolla. Ruoan lisäksi asetimme erityispainoa laadukkaalle palvelulle, jolla Ask erottautui tämän vuoden ravintolan valinnassa edukseen”, perustelee Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä Vuoden Ravintola 2014 -valintaa ja jatkaa:

”Kaikkinensa valinta oli erittäin haastava, sillä niin monta erinomaiseksi luokiteltavaa ravintolaa löytyy nyt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Ruoanlaitossaan innovatiivinen ja silti vilpittömyytensä säilyttävä Ask täyttää hienosti paikkansa Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen arvoisesti.”

Vuoden ravintolan titteli toistamiseen samaan osoitteeseen

Vuoden ravintola -tunnustus osuu samaan osoitteeseen toista kertaa, sillä Helsingin Kruununhaassa, Vironkatu 8:ssa toimi 20 vuotta sitten Safka, Vuoden ravintola 1994.

Safkan jälkeen huoneistossa operoi kiitelty Luomo ja osoitteen fine dining -perinteitä jatkava Ask aloitti vuonna 2012.

Askin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ovat hakeneet kokemuksensa helsinkiläisten huippuravintoloiden lisäksi Pohjoismaista ja Etelä-Euroopasta ja inspiroituneet raaka-aineita kunnioittavasta ruoanlaitosta. Kansainvälinen kokemus näkyy myös palvelussa, jota Askissa saa suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, norjaksi ja espanjaksi. Omistajapariskunta huomioi henkilökohtaisesti jokaisen asiakkaansa ja luo puitteiltaan miellyttävän ruokailuelämyksen. Positiivisesti yllättävänä kuriositeettina mainittakoon Askin alkoholiton mehumenu, joka on rakennettu viinisuositusten kaltaisesti jokaista 4 tai 8 ruokalajin menukokonaisuuden annosta tukemaan.

Maamme vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura, on myöntänyt arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Ask on 24. tunnustuksen saanut ravintola. Ruokakulttuuria vaaliva seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

Suomen Gastronomien Seura ry:n Vuoden ravintola -tunnustukset

2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

2012 Ravintola Muru, Helsinki

2011 Ravintola C, Tampere
2010 Ravintola Juuri, Helsinki
2009 Ravintola OLO, Helsinki
2008 Ravintola Postres, Helsinki
2007 Ravintola Savoy, Helsinki
2006 Ravintola Demo, Helsinki
2005 Ravintola George, Helsinki
2004 Palace Gourmet, Helsinki
2003 Panimoravintola Herman, Turku
2001 G.W.Sundmans, Helsinki
2000 Chez Dominique, Helsinki
1999 Ravintola Savoy, Helsinki
1998 Kanavaranta, Helsinki
1996 Lyon, Helsinki
1994 Safka, Helsinki
1993 Pamir, Strand Inter-Continental, Helsinki
1992 Julia, Turku
1991 Lehtovaara, Helsinki
1990 Amadeus
1989 Ravintola Henrik´s, Tampere
1988 Ravintola Bellman
1987 Ravintola George, Helsinki
1986 Celine
1985 Palace Gourmet, Helsinki

www.gastronomit.fi,

www.facebook.com/SuomenGastronomienSeura

Huippuviskien helmikuu tuo The Glenlivetin skottiuutuuksia

upq5r6b4oqxsnogjalmb

Laadukkaiden viskien ystäviä hemmotellaan helmikuussa: mallasviskien huipputuottaja ja usein single malt -referenssinä käytetty The Glenlivet lanseeraa Suomeen kaksi erikoistuotetta.
The Glenlivet Xeres Single Cask on ainutlaatuinen pieni pullotuserä, josta Suomeen saadaan  peräti puolet. The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years puolestaan voitti juuri kultaa  UISGE 2014 -messuilla haastavimmassa viskikategoriassa.

The Glenlivet Xeres Single Cask
 kuuluu harvinaisuuksiin, joita Glenlivet lanseeraa
Single Cask Editions -sarjassaan. Se on todellinen aarre viskiasiantuntijoille ja keräilijöille:  uniikki Speyside-viski, jota on valmistettu ja valmistetaan vain kerran. 

Vuosikerran 1994 tisleet ovat kypsyneet uusissa 1st fill American Oak –tynnyreissä.
The Glenlivet Xeres Single Cask pullotetaan tynnyrivahvuudessa ilman kylmäsuodatusta suoraan yhdestä tynnyristä, ja alkoholiprosentti vaihtelee tynnyristä riippuen 48 %:sta 55 %:iin. Jokaiseen The Glenlivet Xeres Single Cask -etikettiin on painettu käytetyn tynnyrin numero ja nimi, pullotusajankohta, tisleiden ikä sekä viskin alkoholipitoisuus.

The Glenlivet Xeres Single Caskin tuoksu on yhdistelmä aprikoosia, inkivääriä ja hunajaa. Maku on täyteläinen ja rikkaan hedelmäinen. Jälkimaku on pitkä, pehmeä ja tasapainoinen.

The Glenlivet Xeres Single Cask on saatavilla Alkon Arkadian lippulaivamyymälästä
6.2.2014 alkaen. Tuotteen hinta on 280,00 euroa.

The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years
 on mielenkiintoinen lisä Glenlivetin premium-tuotevalikoimaan. Gaelin kielellä Nàdurra merkitsee ”luonnollista”. 16-vuotias kylmäsuodattamaton viski heijastaa Speysiden pehmeää ja hedelmäistä olemusta täyteläisellä aromillaan, johon kypsytys 1st fill American Oak –tynnyreissä lisää oman kermaisen pyöreytensä.

The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years voitti kultaa Uisge 2014 –messujen haastavimpana pidetyssä single malt –kategoriassa.

The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years saapuu Alkoon 10.2.2014.
Tuotteen hinta on 75,00 euroa.

Fazer 8th Floor ja Veuve Clicquot avaavat samppanjabaarin Stockmannille

8079530476_d2e360286a_z

Moët Hennessy ja Fazer Ravintolat jatkavat menestyksekästä yhteistyötään Helsingin keskustan Stockmannilla: Fazer 8th Floor -ravintoloiden samppanjabaari uudistuu ja paikalle avautuu näyttävä ja viihtyisä Veuve Clicquot -samppanjabaari. Baarin toteutuksesta
vastaavat Veuve Clicquotin design-tiimi Pariisista yhdessä sisustusarkkitehti
Joanna Laajiston kanssa. Luksusta keskustan kiireiden keskelle tuova uudistettu
kohtaamispaikka tarjoilee nautintoja kaikille aisteille. 

Veuve Clicquot näkyy maailmalla arvostetuissa tavarataloissa kuten esimerkiksi Lontoon Harrodsilla, Münchenin Oberpollingerissa ja Tukholman NK:ssa. Nyt tämä ylellisyyttä huokuva brändi on läsnä myös Helsingissä – virkistäen ostoksiaan tekeviä tai varta vasten lasillista nauttimaan
saapuneita.

Helsingin ydinkeskustassa Stockmann-tavaratalossa sijaitseva Fazer 8th Floor -ravintolamaailma uudisti ilmettään viime vuoden lopulla, jolloin tavaratalon kahdeksannessa kerroksessa sijaitseva ravintolamaailma sai uuden brändi-ilmeen ja sen myötä uuden nimen. Nyt uuden ilmeen on saanut
samppanjabaari, joka on uudistettu yhteistyössä aromaattisista laatusamppanjoistaan tunnetun ranskalaisen Veuve Clicquotin kanssa.

”Ihmiset hakevat pieniä elämyksiä arkeen yhä kasvavassa määrin. Ravintolamaailman uudistus on otettu innostuneesti vastaan ja nyt olemme luoneet samppanjabaarista entistä houkuttelevamman”, kertoo liiketoimintajohtaja Kristian Helanne Fazerilta.

Fazer 8th Floor -ravintolamaailman Veuve Clicquot -samppanjabaarista löytyy lukuisten samppanjavaihtoehtojen lisäksi pieniä suolaisia ja makeita herkkuja. Uusi baari tarjoaa myös mahdollisuuden aistien herättelemiseen makunautinnoin heti aamutuimaan, sillä samppanjabaarissa voi järjestää myös aamiais- ja yksityistilaisuuksia klo 9-11.

Tervetuloa nautiskelemaan 6.helmikuuta alkaen.

Veuve Clicquotin vuonna 1772 alkanut menestystarina kytkeytyy Madame Clicquotin, nuoren lesken elämäntyöhön ja persoonaan. Luonteenlujuutensa ja liikemiesvaistonsa avulla Madame muutti perheyrityksen samppanjataloksi. Veuve Clicquot on osa LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton)
-konsernia, johon kuuluu yli 60 luksustuotemerkkiä. Konsernin kaikki tuotteet edustavat parhainta laatua. Vanhojen perinteiden kautta on tullut vahva kokemus sekä ammattitaito ja tieto parhaista valmistusmenetelmistä. Moët Hennessy uskoo vahvasti innovatiivisuuteen sekä rohkeuteen, tuotteidensa pysyessä ajan hengessä säilyttäen silti vanhat perinteet. Lisätietoja saat osoitteesta
www.lvmh.com

Tampereen Ateria: Kouluruoka on Tampereella entistä suositumpaa

Logo_Suomalaista_voimaruokaa

Uusimman valtakunnallisen Kouluterveyskyselyn mukaan kouluruokailu on Tampereella suositumpaa kuin ennen ja erityisesti tamperelaiset lukiolaiset ovat tyytyväisiä koululounaaseen. Ruoka on opiskelijoiden enemmistön mielestä laadukasta ja maistuvaa. Tampereella nuorilla on ollut mahdollisuus vaikuttaa ruokailuunsa ja ruokalistaa on kehitetty yhteistyössä.

Tampereen lukiolaisista 67 % on sitä mieltä, että koululounas on laadukas ja maistuu hyvältä. Tulos on hieno, kun koko maassa keskimäärin puolet lukiolaisista pitää lounastaan hyvälaatuisena. Tamperelaiset tietävät mistä puhuvat, sillä lounaan käy syömässä joka arkipäivä 76 % lukiolaisista, mikä on sekin enemmän kuin valtakunnallinen taso. Myös tamperelaisissa yläkoulussa koululounaan syöminen päivittäin yleistyi hieman verrattuna edelliseen vuoteen. Vastaajien mielestä lounasta on riittävästi tarjolla ja aika riittää hyvin sen nauttimiseen. Tampereella ollaan myös himpun verran innokkaampia salaatinsyöjiä kuin muualla.

Tampereen Aterian lasten ja nuorten aterioista vastaava asiakkuuspäällikkö Susanna Järvinen kertoo, että koulu- ja opiskelijaruokailun hyvä kehitys on näkynyt myös Tampereen Aterian omassa vuosittaisessa asiakastyytyväisyyskyselyssä. Onnistumisen taustalla on monta tekijää. – Olemme osallistaneet opiskelijoita oman ruokailunsa kehittämiseen. Ruokalistaa on uudistettu palautteen ja asiakaskyselyn pohjalta enemmän nuorten makua vastaavaksi. Esimerkiksi Lyseon lukiolla opiskelijat testaavat uusia kasvisruokia. Koulujen salaattipöydässä jokainen saa itse sekoittaa oman salaattinsa.

Entä missä olisi eniten parantamisen varaa? Ruokailuympäristö koetaan meluisaksi kouluissa kautta koko Suomen. Myös Tampereella kehityskohteena on ruokarauha sekä aikuisten osallistuminen ruokailuun yhdessä nuorten kanssa.

Haastetta ravitsemuksessa riittää edelleen. Kyselyn mukaan moni nuori jättää jonkun päivän aterioista syömättä. Peruskoululaisista 43 prosenttia, lukiolaisista 32 prosenttia ja ammattiin opiskelevista 55 prosenttia ei syö aamupalaa joka arkiaamu. Hieman harvempi jättää väliin koululounaan ainakin yhtenä päivänä viikossa. Myönteistä kuitenkin on, että energiajuominen nauttiminen ja makeisten syöminen koulupäivän aikana on vähentynyt viime vuosina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisee vuosittain valtakunnallisen Kouluterveyskyselyn tulokset. Kouluterveyskyselystä saadaan runsaasti tietoa 14-20-vuotiaiden nuorten elinoloista, kouluoloista, koetusta terveydestä, terveystottumuksista sekä oppilas- ja opiskelijahuollosta. Kyselyyn ovat vastanneet yläkoulujen 8. ja 9. luokkien oppilaat sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten 1. ja 2. vuoden opiskelijat. Kouluterveyskyselyyn vastasi vuonna 2013 yhteensä 182 864 nuorta.

» Tampereen Ateria