Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Acti Water – Vitamin for life

Mind Spa hyvinvointibrändi jatkaa uutuuksien sävyttämää taivalta lanseeraamalla parhaillaan Suomen päivittäistavara –ja horecamarkkinoille Acti Water vitamiinivedet. Trendikäs Acti Water brändi tulikin jo kesällä tutuksi kuluttajille kun se näyttäytyi usein samassa kuvassa suomalaisten julkimoiden kanssa kesän tapahtumissa.

Acti Water on uusi trendikäs Suomessa valmistettava vitamiinivesi tuoteperhe. 500ml pulloon pakattavista Acti Water-valikoimasta on näyttävästi esillä kolme tuotetta. Sarjan tuotteet ovat Balance (pitahaya – mandariini), DayCare (punainen greippi) ja Everything (passionhedelmä).

Acti Water vitamiinijuomat sisältävät lähdevettä, vitamiineja ja kivennäisaineita ja ne saavat makunsa luontaisista aromeista. Jokaisella Acti Water -juomalla on oma ainutlaatuinen vitamiini- ja kivennäisainekoostumuksensa, joka sopii päivän eri hetkiin. Esimerkiksi DayCaren C-vitamiini ja Sinkki sopivat erinomaisesti aamuihin, kun ulkokuoresi tuntuu kaipaavansa piristystä ja Balancen D-vitamiini ja E-vitamiini pitämään kehostasi huolta päivän kovassa rasituksessa.

Vähäkaloriset juomat on makeutettu kevyesti hedelmäsokerilla. Hedelmäsokeria on desissä vain 4,4 g ja kaloreita vain 18.

Mind Spa Brand on vuonna 2009 perustettu, kansainvälisillä markkinoilla toimiva Suomalainen yritys, joka omistaa ja hallinnoi mm. Mind Spa ja Acti Water tuotemerkkejä. Mäntysalo International työllistää 4 osaavaa työntekijää ja välillisesti n. 35 työntekijää.
Yrityksen päätoimiala on juomien ja ravintolisien valmistus, mutta se pyrkii laajentumaan voimakkaasti myös muille elintarviketeollisuuden aloille.

Juri-Jose ”J-J” Mäntysalo (s. 1988) on Mäntysalo Internationalin toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohta ja (suurin) omistaja . J-J:llä on kiinteistöbisneksen- ja arvopaperialan tutkinnot ja hän on työskennellyt ennen yrittäjäksi ryhtymistään mm. yksityis-sijoitusneuvojana.

Sinebrychoff: KOFFista Baltikan lisenssiolut Venäjän markkinoille

Jukka Leskinen, Kirill Melnikov ja Igor Moschuk KOFF Baltika

Sinebrychoffin KOFF-olut on tullut myyntiin Pietarin ja Moskovan alueen kauppoihin.  Kyseessä on ainoa suomalainen olut, jota tehdään lisenssillä Venäjällä. Olut on valmistettu Pietarissa Carlsbergin Baltika-panimolla, joka on Euroopan suurin. Suomalaiset tuotteet kiinnostavat laatutietoisia venäläisiä, joten myös oluella on kysyntää.

 Olut tuli Venäjällä myyntiin 6.12., Suomen itsenäisyyspäivänä. Aluksi kauppoihin tulivat puolen litran tölkit, helmikuun alussa hyllyiltä löytyvät myös 0,44 litran lasipullot. Ruskeat lasipullot on suunniteltu varta vasten KOFFille. Venäjän olutmarkkinoilla lasipullo on tärkeämpi pakkausmuoto kuin tölkki, toisin kuin Suomessa. Tilavuudeltaan 0,44 l pullo on lähellä Venäjän standardipulloa 0.5 l, mutta muistuttaa myös alkuperäistä pulloa.

193-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Yhtiön liikevaihto 2011 oli 375 miljoonaa euroa. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.

www.sinebrychoff.fi — Twitter: @Sinebrychoff — YouTube: Sinebrychoff1819 — www.facebook.com/olutjaruoka
“Sinebrychoffin tuotteiden menekki Venäjällä on kasvanut tasaisesti 90-luvulta alkaen. Tavoitteena on luoda miljoonien litrojen vuosimenekki KOFFille. KOFFia myydään Pietarin ja Moskovan talousalueilla, joilla asuu 15 miljoonaa ihmistä. Sinebrychoffilla olemme todella ylpeitä siitä, että Suomen perinteikkäimmän panimon olut on pääsemässä näin suurille naapurimarkkinoille. Lisäksi toteutimme koko projektin vain neljässä kuukaudessa ajatuksesta kaupan hyllylle saakka”, Sinebrychoffin vientijohtaja Jukka Leskinen kertoo.

KOFF-oluen brändi pysyy samana kuin Suomessa, tölkki näyttää suomalaisia tekstejään myöten täysin samalta kuin kotimaassa. Toki pakkauksessa on venäjänkielinen ainesosaluettelo.

“KOFF on jo nyt viennin ansiosta Pietarin alueella tunnettu olutbrändi. Suomalaisilla tuotteilla on täällä hyvä maine, puhutaan sitten muodista, keittiötarvikkeista tai elintarvikkeista. Modernin Suomen lisäksi brändissä puhuttelee side venäläissyntyisen Nikolai Sinebrychoffin tarinaan,” Markkinointipäällikkö Igor Moschuk Baltikalta kertoo.

Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska on valvonut keskiolutvahvuisen 4,5 %:n KOFFin valmistusprosessia ja hyväksynyt valmiin tuotteen. Aikaisemmin Sinebrychoffin Nikolai-olutta on valmistettu myös lisenssillä Venäjällä.

Uusi lisenssituotanto korvaa tämänhetkisen 5,2 % Export-KOFFin viennin Venäjän markkinoille. KOFFin lisäksi Sinebrychoffin tuotteista Venäjän markkinoilla ovat Battery Energy Drink, Karhu-olut, Golden Cap -siideri ja Sinebrychoff Long Drink. Kauppojen ohella KOFF on suunnitteilla saada myyntiin myös ravintoloihin.

K-ruokakauppojen asiakkaat suosivat perinteikkäitä jouluruokia

K-ruokakauppojen asiakkaat arvostavat joulunakin kotimaisuutta ja luomua. Tänä jouluna uutuuksia K-ruokakaupoissa ovat suomalaisista luomuraaka-aineista ja perinteisellä tavalla valmistetut Pirkka-laatikot. Lisäksi kaikki Pirkka-kinkut ovat kotimaisia. Tuttuja merkkejä suositaan myös joulumakeisissa.

Ruokakesko ei tuo joulukinkkuja ulkomailta. Kaikki Pirkka-kinkut sekä muut Ruokakeskon valikoimiin kuuluvat kinkut ovat kotimaisia. Pienempien kinkkujen kysyntä kasvaa tasaisesti. Vuosi vuodelta kysyntä on kohdistunut enemmän kinkkurulliin, muihin luuttomiin kinkkuihin ja luomukinkkuihin. Kokonaisten perinteisten kinkkujen kysyntä on viime jouluina ollut vähäistä, mutta pitkä joulupyhä saattaa lisätä niiden myyntiä tänä vuonna. Pirkka tarjoaa uutuutena pienten kinkkujen kysyntää tyydyttämään tuoresuolatun ja luuttoman n. 4,5 kg Pirkka viljapossun juhlakinkun.

Pirkka tarjoaa tänä jouluna uutuutena suomalaisista luomuraaka-aineista ja perinteisellä tavalla valmistetut laatikot, Pirkka Luomu imelletyn perunalaatikon, Pirkka Luomu lanttulaatikon ja Pirkka Luomu porkkanalaatikon. Kaikki luomulaatikot ovat laktoosittomia ja lanttu- ja porkkanalaatikko ovat lisäksi gluteenittomia. Pirkka-sarjan kasvissoseet, Pirkka lanttusose, Pirkka bataattisose, Pirkka Luomu porkkanasose, Pirkka juuressose sekä Pirkka punajuuri-perunasose, soveltuvat mainiosti joululaatikoiden raaka-aineeksi.

Suuria muutoksia makeisten myyntiin ei ole tänä jouluna odotettavissa K‑ruokakaupoissa. Joulumakeisissa asiakkaat suosivat tuttuja ja perinteikkäitä vaihtoehtoja. Viime vuosina makeisissa yleisesti suosiotaan ovat kasvattaneet rasiapakatut kääreelliset makeiset sekä perinteikkäät konvehtirasiat. Jo vuosia myydyimpiä joulun sesonkimakeisia K-ruokakaupoissa ovat olleet Fazerin Present konvehtirasia, kääreellinen maitosuklaakonvehti, Vihreät kuulat sekä Pandan Juhlapöydän konvehdit.

Pirkka-tuotteissa (www.pirkka.fi) yhdistyvät korkea laatu ja edullisuus. Pirkka-tuotesarjan yli 2 000 tuotteella on merkittävä asema osana K-ruokakaupan kokonaisvalikoimaa. Ruokakesko ja K-ruokakaupat tukevat ja edistävät terveellisiä ruokailutottumuksia sekä tarjoavat asiakkaille vaihtoehtoja vastuulliseen kuluttamiseen. Pirkka-sarjaan kuuluvia Pirkka Luomu -tuotteita on lähes 100 ja Pirkka Reilun kaupan -tuotteita lähes 40.

Kesko (www.kesko.fi) kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Kesko toimii ruoka-, käyttötavara-, rauta- sekä auto- ja konekaupassa. Sen toimialayhtiöt ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, joka työllistää noin 45 000 henkeä.

WWF neuvoo: Näit katat joulun kalapöydän vastuullisesti

Kalaherkut kruunaavat joulupöydän, mutta maailman kalakantojen kestävyyden kannalta ei ole samantekevää, mitä lajeja katamme tarjolle. Hyvän joulumielen tuo ympäristöystävällisesti koottu kalamenu, joka sisältää esimerkiksi silakkaa, savusärkeä ja haukea. Uhanalaiset lajit ja syvänmerenkalat taas kannattaa jättää ostoslistan ulkopuolelle.

Silakka ja silli kuuluvat joulun tuttuihin kalaherkkuihin ja ovat myös WWF:n Kuluttajan kalaoppaan vihreällä eli suosittavien lajien listalla. Niiden rinnalle kylmään alkupalapöytään voi nostaa vaikkapa savusärjen, jota saa säilykkeenä jo lähes kaupasta kuin kaupasta.

”Pienikokoinen, kotimainen ja kestävästi pyydetty kala on varma valinta myös joulupöytään. Silakan syöntiä me suomalaiset voisimme lisätä tuntuvasti sen sijaan, että se käytetään minkin rehuksi.Särkikaloja syömällä taas voimme tehdä ympäristöteon siinäkin mielessä, että niiden poistokalastus helpottaa rehevöityneiden vesien tilannetta. Ja savusärki on uskomattoman herkullista!” kertoo WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska.

Jouluhauki on perinteinen rannikko- ja saaristoalueiden herkku, joka tunnetaan myös presidentinlinnassa: korppoolaiset kalastajat ovat lahjoittaneet tasavallan presidentille jouluhauen jo Kekkosen ajoista lähtien.

”Hauki on yleistynyt kiitettävästi kalatiskeillä. Kylmän veden aikaan pyydetty hauki on hieno ruokakala esimerkiksi WWF:lle jouluhauen reseptin laatineen Markus Maulavirran tapaan valmistettuna”, Ovaska sanoo.

Lohi on monelle tärkeä joulukala, mutta sen kohdalla on hyvä muistaa, että monet villit lohikannat eivät kestä nykyistä pyyntiä. Ympäristöystävällinen vaihtoehto on kasvatettu luomulohi, joka syö ekologisesti tuotettua rehua ja jolla on myös enemmän tilaa uida kasvatusaltaissa.

”Myös kotimainen kasvatettu kirjolohi on aiempaa ympäristöystävällisempää, sillä kaloille syötettävän rehun käyttöä on tehostettu, ja kasvatus rehevöittää vesistöjä noin viidenneksen vähemmän kuin kymmenen vuotta sitten”, Ovaska toteaa.

Hyvän joulumielen takaamiseksi menusta kannattaa pudottaa pois uhanalaiset kalalajit, kuten villi meritaimen. Lipeäkalan ystävien kannattaa muistaa, että nykyisin tämä jouluinen perinneruoka tehdäänmolvasta, joka on kaupallisesti tärkeä syvänmeren laji. Sen syömistä pitäisi harkita, koska molvaa kalastetaan pohjatroolia käyttäen. Tämä vahingoittaa merenpohjaa ja tuottaa suuria määriä sivusaalista. Parempi vaihtoehto lipeäkalaksi on esimerkiksi Itämeren turska.

Lisää tietoa ympäristöystävällisistä kalavalinnoista on WWF:n Kuluttajan kalaoppaassa osoitteessa http://www.wwf.fi/kalaopas.

PÄIVITTÄIN VAIHTUVA TAPASLAJITELMA NUEVOON

Ravintola Nuevossa voi tammikuun alusta lähtien nauttia tunnelmallisesta tapastuokiosta silloin kun se parhaiten itselle sopii. Päivän tapaslajitelma on maukas kokonaisuus, jossa espanjalaistyyppiset juustot, makkarat ja lihat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Espanjassa tapaksille poiketaan silloin kun nälkä yllättää, ja samoin voi nyt tehdä Ravintola Nuevossa. Seitsemän tapaksen lajitelma vaihtuu päivittäin, mutta pysyvästi yhteisiä nimittäjiä ovat makujen runsaus ja monipuoliset raaka-aineet. Tapaksia voi tulla nauttimaan vaikkapa jo lounasaikaan, ja niitä on tarjolla koko päivän.

Keittiöpäällikkö Kari Pylvänäisen ja keittiötiimin valmistamat tapasannokset perustuvat tasapainoiseen raaka-aineiden käyttöön ja runsaisiin makuihin. ”Jo yksistään makkaroissa on paljon valinnan varaa. Jokaiselle lautaselle saadaan mukaan jotain uutta ja jännittävää.”

Tapaksia helpompaa ruokailumuotoa saa hakea. ”Hiukan viiniä, tapakset pöytään ja hyvä tunnelma on taattu”, kuvaa ravintolapäällikkö Outi Koistinen. Nuevoon poikkeavat varsinkin tyylikästä kattausta ja viihtyisää tunnelmaa arvostavat, mutta yhtä hyvin herkuttelemaan voi piipahtaa rennosti vapaapäivän shoppailukierroksella, töiden jälkeisillä treffeillä tai kun mieli tekee pientä suolaista iltapalaa.

Espanjalaiset nauttivat tapasten kanssa mielellään lasin kuivaa sherryä, mutta mutkaton viini ajaa saman asian. Outi Koistinen suosittelee ruokaseurusteluun valencialaisen viinitalo Vicente Gandian Organic Collection -viinejä. Tempranillo-punaviini on keskitäyteläinen, tumman kirsikkainen ja herukkainen, Verdejo-rypäleestä tehty valkoviini puolestaan raikas, pehmeä ja hedelmäinen. Molempien valmistuksessa on käytetty sertifioituja, orgaanisesti kasvatettuja rypäleitä.

Nuevon suosittujen lounaiden tarjonta uudistuu vuodenvaihteessa. ”Teemamenuja on asiakkaiden toiveesta saatavana nyt myös lounaalla. Lisäksi otamme listalle talon annos -tyyppisen mutkattoman vaihtoehdon, joka helpottaa asiakkaan valintaa. Näitä lisävaihtoehtoja on saatavana koko päivän”, sanoo keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen.

Seitsemän tapaksen lajitelma Ravintola Nuevon tapaan, 2.1. – 28.2.2013.

http://www.ravintolanuevo.fi

Suomen luonnonsuojeluliitto: Joulupöydän valinnoilla voi auttaa maatalousluontoa, jos ministerit eivät sitä tee

Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo suomalaisten suosivan joulupöydissään kotimaista ruokaa, luomua ja kasviksia. Kuluttajat voivat näin edistää maatalouspolitiikan viherryttämistä, jota EU:n jäsenmaat ovat olleet vesittämässä.

Maatalousympäristöt ovat Suomen uhanalaisluettelojen kärjessä sekä lajeissa että luontotyypeissä. Maatalous on myös vesiensuojelumme avainkysymys. EU:n maatalouspolitiikan uudistus ratkaisee ensi vuonna nämä ympäristöasiat seitsemäksi vuodeksi 2014-2020.

Euroopan unionin komissio on esittänyt maatalouspolitiikkaan viherryttämistä kaikille tuensaajille pakollisilla toimenpiteillä: luonnolle pitäisi jättää seitsemän prosenttia maatalouden pinta-alasta. Myös pysyvät nurmet tulisi turvata ja viljelyä pitäisi monipuolistaa useammalla kasvilajilla kuin ennen. Komission esitystä käsiteltiin tällä viikolla jäsenmaiden neuvostossa. Suomen edusti kokouksessa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

“Kyproksen puheenjohtajuuskaudella jäsenmaat ovat vesittäneet viherryttämistä. Toivomme Euroopan parlamentin pistävän maatalouspolitiikan ensi vuonna neuvostoa paremmaksi samalla tavalla, kun se teki juuri kalastuspolitiikalle”, sanoo Luonnonsuojeluliiton erityisasiantuntija Tapani Veistola.

Luonnonsuojeluliitto toivoo, että suomalaiset muistaisivat jouluostoksissaan uhanalaisen maatalousympäristömme suosimalla kotimaista ruokaa, luomua ja kasviksia. Kuluttajat voivat näyttää näin hyvää esimerkkiä ministereille ja Euroopan parlamentin jäsenille.

SLL verkkosivut maataloudesta:
http://www.sll.fi/mita-me-teemme/maankaytto/maatalous

(mm. ympäristöjärjestöjen tuore esite maatalouspolitiikan uudistuksesta ja ulkoministeriön tukeman Kohti vihreämpää maatalouspolitiikkaa EU:ssa -hankkeen esityskalvot)

Lataa nyt Viinistä viiniin -applikaatio ilmaiseksi puhelimeesi!

LATAA AINUTLAATUINEN VIINISTÄ VIINIIN -APPLIKAATIO ILMAISEKSI PUHELIMEESI

Juuri julkaistun applikaation ilmaiseen Free-versioon sisältyvät Viinistä viiniin -viiniarviot ruokasuosituksineen latauskuukauteen saakka. Free-versiossa tarjoillaan myös makupala tästä suositusta Antin Viikon viinivinkistä.Annamme tutustumistarjouksena Viikon viinivinkin kokonaisuudessaan, ruokasuosituksineen päivineen 4.1.2013 asti. Applikaation äänitorvena toimiiViinivirta, joka tulvii muun muassa ajankohtaisia uutisia, artikkeleja ja sesongin parhaita täsmäviinisuosituksia sekä kilpailuja.

Saatavilla on 4.1.2013 lähtien myös runsaampi maksullinen Platinum-versio, joka sisältää Viinistä viiniin -viiniarviot ja päivitykset vuodeksi eteenpäin, viikoittaiset viinivinkit, Antti Vahteran täsmäreseptit sekä Viinivirta.

Kevään 2013 aikana on luvassa runsaasti uusia ominaisuuksia – kun lataat ensimmäisten joukossa, tiedät mistä puhutaan. Kerromme päivityksistä ja uusista ominaisuuksista applikaation Viinivirrassa.

Ensivaiheessa palvelu toimii Android-puhelimissa. Applikaatio on ladattavissa Google Play Storesta.

Lataa ensimmäisten joukossa

Olut antaa uudenlaisen säväyksen joulupöytään

Perinteisen juoman makumaailma muuttuu vallitsevien ruokatrendien mukaan.

Oluen käyttö ruuanlaitossa ja leivonnassa ei ehkä tule monelle ensimmäisenä mieleen. Tästä huolimatta olut soveltuu mainiosti niin makeiden kuin suolaisten herkkujen ainesosaksi. Tämän tietää Sinebrychoffin tuotekehityksen projektipäällikkö Saara Pöyri, jonka kotikeittiössä olut on tärkeässä roolissa. Pöyrin mukaan oluen arvostus on lisääntynyt viime vuosina ja suomalaiset ovat oppineet nauttimaan perinteisen vaalean lagerin lisäksi myös uusia makuja.

– Suosiotaan ovat lisänneet tummat oluet sekä maultaan hedelmäiset juomat. Myös pienpanimoiden tuotteet ovat kysyttyjä, Pöyri kertoo.

Sinebrychoff valmistaa ja tuo maahan kymmeniä eri olutmerkkejä. Yhtiöllä on oma tuotekehitysyksikkö, joka tuottaa markkinoille uusia olutmakuja.

– Uuden tuotteen suunnittelu alkaa sopivien raaka-aineiden valitsemisella. Kun uusi idea on luotu paperille, ryhdymme tekemään makutestejä oman henkilöstömme voimin. Kun olemme löytäneet mielestämme sopivan kokonaisuuden, testaamme tuotetta vielä kuluttajien keskuudessa. Uuden olutreseptin kehittämiseen kuluu aikaa puolisen vuotta, jonka jälkeen tuote on valmis markkinoille, Saara Pöyri kuvailee.

Suklaan ja oluen liitto

Vaikka olut, ja etenkin vaalea lager, tunnetaan Suomessa janojuomana, soveltuu mallasjuoma hyvin myös leivontaan. Saara Pöyri kertoo kokkaavansa kotikeittiössään usein resepteillä, joissa oluella on merkittävä rooli.

– Esimerkiksi suklaa toimii todella hyvin tumman porterin kanssa. Suosittelen kokeilemaan tätä yhdistelmää esimerkiksi suklaakakkua valmistettaessa. Ohje on yksinkertainen: ensin sokeri ja olut kiehautetaan, jolloin alkoholi haihtuu pois. Sen jälkeen seoksella kostutetaan kakkupohja, jolloin siihen tulee mehevä maku, Pöyri vinkkaa.

Makeiden herkkujen lisäksi Saara Pöyri käyttää olutta perinteisen jouluisen mallasleivän valmistukseen.

– Oikeastaan hyvin moneen reseptiin voi käyttää olutta, sillä saadaan aikaan uudenlainen makumaailma.

Keveyttä ruokaan ja juomaan

Samaa mieltä Saara Pöyrin kanssa on Sinebrychoffilla tuoteaktivointipäällikkönä toimiva Anikó Lehtinen, joka suunnittelee vuoden mittaan viitisenkymmentä uutta reseptiä, joissa olut on mukana.

– Itse aloitan reseptien rakentamisen pohtimalla, mitkä raaka-aineet sopivat keskenään yhteen. Toki seuraan myös tarkasti maailman ruokakulttuurin trendejä. Tavoitteenani on kehittää uudenlaisia reseptejä perinteisten raskaiden ruokien sijaan. Keveys on tällä hetkellä valttia olutmaailmassakin, Lehtinen sanoo.

Lehtinen kehottaa kotikokkeja korvaamaan ruuanlaitossa käytettävän valkoviinin oluella. Hapokas vehnäolut toimii hänen mukaansa mainiosti esimerkiksi risotoissa ja vaaleissa kastikkeissa. Tummalla oluella on puolestaan paikkansa liharuokien marinoinnissa ja pataruokien maustajana.

– Ideana on, että olut on samantyyppistä kuin aterialla tarjottava ruoka. Näin joulun alla kannattaa muistaa, että hyvä kotimainen jouluolut on ehdoton tarjottava joulupöydässä viinin ohella. Ja oluenkin voi tarjota vaikkapa kauniista viinilasista, jolloin se sopii muuhun kattaukseen, Lehtinen opastaa.

http://www.sinebrychoff.fi/

Teksti: Kati Knuuttila

Olvi tuo markkinoille Angry Birds -välipalajuomat

.

Olvi lanseeraa tammikuussa maitopohjaiset Angry Birds -välipalajuomat. Juomat ovat Olvin ja suonenjokelaisen Osuuskunta Maitomaan yhteistyön ensimmäiset hedelmät ja viitoittavat Olvin pyrkimyksiä laajentua ennakkoluulottomasti uusille tuotealueille. Kuluttajatarpeiden määrittelyssä terveellisemmille juomatuoteryhmille on ollut mukana ravitsemusasiantuntijana Verso Oy:n toimitusjohtaja Annika Mäyrä.

Uudet Angry Birds -juomat ovat maistuva ja terveellinen vaihtoehto välipalaksi ja ne valmistetaan Suonenjoella, lähialueen maitotiloilla tuotettuun maitoon. Juomat sisältävät aitoa marjaa tai hedelmää, B2-, B12- ja D-vitamiinia sekä kalsiumia ja proteiinia. Juomat ovat täysin laktoosittomia.

Angry Birds Berry Shake ja Angry Birds Fruity Shake -juomat pakataan Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävään 0,33 litran kierrekorkilliseen Tetra Prisma Aseptic Dream Cap -pakkaukseen. Uudelleen suljettava kierrekorkki mahdollistaa välipalajuomien nauttimisen vähän kerrallaan.

Panimomestari William Gideon Åberg ja rouvansa Onni perustivat panimon Iisalmeen vuonna 1878. Zacharias Topeliuksen hengessä he halusivat tarjota miedompia vaihtoehtoja viinanhimon villitsemille kansalaisille. Tänäkin päivänä Olvi on itsenäinen suomalainen panimo, jonka päätuotemerkkejä ovat OLVI (oluet, vichyt, lonkerot, siiderit ja virvoitusjuomat), Sandels-oluet, FIZZ-siiderit, KevytOlo-kivennäisvedet sekä TEHO-energiajuomat ja TEHO Sport –urheilujuomat. www.olvi.fi

Osuuskunta Maitomaa on Sisä-Savossa Suonenjoella sijaitseva maidontuottajien omistama ja hallinnoima meijeriosuuskunta, jonka maidonluja ammattitaito ulottuu lähes sadan vuoden päähän. Maitomaan linjastolla suomalainen maito muuttuu raejuustoksi, ravinto-rasvoiksi sekä nestemäisiksi maitotuotteiksi. Maitomaan osuuskuntaan kuuluu noin 120 jäsentä Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Keski-Suomen alueelta. Meijeri on Itä-Suomen ainoa nestemaitoa pakkaava meijeri, joka työllistää tällä hetkellä 60 maidonjalostusalan ammattilaista. www.maitomaa.fi

Rovio Entertainment Oy on viihde- ja mediayhtiö maailmalla menestyneen Angry Birds -brändin takana. Vuonna 2009 Rovio julkaisi Angry Birds -pelin ja sen hahmoista tuli pian maailmanlaajuinen ilmiö. Angry Birds -pelit ovat nauttineet kasvavasta suosiosta kaikkialla maailmassa, ja ilmiö on laajentunut yhä uusille liiketoiminta-alueille. Rovio laajentaa toimintaansa animaatioiden, oheistuotteiden, julkaisu- ja kustannustoiminnan, sekä erilaisten palvelujen saralla. Rovion pääkonttori sijaitsee Espoossa. www.rovio.com

Rajamäen tuoteperheen ulkoasu-uudistus laajenee viinietikoihin

Keväällä käynnistynyt Rajamäen tuoteperheen ulkoasun uudistuminen jatkuu talvella 2012. Nyt vuorossa ovat perinteikkään 120-vuotiaan merkkituotteen viinietikat sekä vaalea balsamietikka, jotka saavat jo aiemmin uusiutuneiden väkiviinaetikoiden mukaisen ulkokuoren. Uusien viinietikoiden tunnusmerkkejä ovat iso R-kirjain sekä uusi vahva värimaailma.

Talvella 2012-2013 uudistuvat Rajamäen tuoteperheen perinteinen puna-, valko-, ja omenaviinietikka, hunaja-omenaviinietikka sekä vadelma & persikka-omenaviinietikka. Rajamäen valkoinen balsamico saa uudistuksessa uuden nimen, vaalea balsamietikka.

Uudistuksen taustalla on kuluttajien keskuudessa tehty tutkimus, jonka mukaan Rajamäen tunnettuus oli hyvällä tasolla, mutta visuaalinen ilme kaipasi päivitystä.

– Uudistuksen myötä olemme pyrkineet tuomaan Rajamäen ilmeen lähemmäksi nykypäivää. Suurin muutos on iso R-kirjain, jonka avulla Rajamäen etikat tunnistaa hyllystä nykyistä helpommin. Etikettien uusi vahva värimaailma tuo myös eri viinietikoiden maut paremmin esille, kertoo Rajamäen tuoteryhmäpäällikkö Daniela Berner-Ax.

Uusi ulkoasu on mainostoimisto SEK & Greyn käsialaa ja se näkyy niin Rajamäen tuotepakkauksissa, mainonnassa kuin verkossa. Itse pakkaus ei muutu uudistuksessa – Rajamäen viinietikat ja vaalea balsamietikka pakataan myös jatkossa kirkkaaseen lasipulloon, josta erilaiset viinietikat ovat helposti tunnistettavissa.

Rajamäen perinteiset ja maustetut viinietikat toimivat helppoina ruoan maustajina jokapäiväisessä ruoanlaitossa. Viinietikan tuoma happamuus korostaa ruoan aromeja, nostaen ruoan maun paremmin esiin. Rajamäen viinietikat ja vaalea balsamietikka valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä laadukkaista viineistä.

Uusin etiketein varustetut viinietikat sekä vaalea balsamietikka ovat saatavilla kauppojen hyllyiltä välittömästi.

Tuotteet
Rajamäen Punaviinietikka 0,35 l, hinta 2,70€
Rajamäen Valkoviinietikka 0,35 l, hinta 2,70€
Rajamäen Omenaviinietikka 0,35 l, hinta 2,70€
Rajamäen Hunaja-Omenaviinietikka 0,35 l, hinta 3,90€
Rajamäen Vadelma & Persikka-Omenaviinietikka 0,35 l, 3,50€
Rajamäen Vaalea Balsamietikka 0,35 l, hinta 2,90€

Rajamäellä on valmistettu etikkaa jo vuodesta 1892 lähtien. Rajamäen etikkatehdas on Suomen ainoa väkiviinaetikan ja viinietikoiden valmistaja. Kaikki Rajamäen etikat valmistetaan luonnollisella käymismenetelmällä. Rajamäen tuotevalikoimaan kuuluvat väkiviinaetikoiden lisäksi viinietikat, balsamietikat, balsamikastikkeet sekä Ohrakas-ohratärkkelys. www.rajamaen.fi

Berner Kulutustavarat on myynnin ja markkinoinnin moniosaaja, joka tuntee suomalaisen kuluttajan tarpeet. Tuotevalikoimaan kuuluvat Bernerin omat päivittäistavaramerkit sekä maahantuodut kansainväliset kosmetiikkamerkit. Osaston kotimaisia tuotemerkkejä ovat Herbina, Mariderm, Ainu, XZ, LV, Oxygenol, Rajamäen, Korrek ja Lasol. Johtavaa kosmetiikan maahantuojana Berner edustaa Suomessa myös monia kansainvälisiä merkkejä, kuten Calvin Klein, Chloé, Clarins, Gatineau, IsaDora, Mavala, Marc Jacobs, Rimmel, Sally Hansen ja Sensai. Maahantuotujen tuotteiden valikoimaan kuuluvat myös Kikkomanin ja Saclán elintarvikkeet, BabyBjörn -lastentarvikkeet sekä Omron-hyvinvointituotteet. www.berner.fi