Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Fazer avaa jo toisen myymäläleipomon Lappeenrantaan – käsin leivotulle artesaanileivälle on kysyntää

b91a4819a1191844_400x400ar

Tuoretta, käsin leivottua leipää ostetaan Suomessa yhä enemmän. Kotimaiset herkkuleivät ovat monelle esimerkiksi tiivis osa viikonloppujen herkkuaamiaisia. Fazerin artesaanileipiä saa nyt myös K-Citymarket Lappeenrannasta 21.3. alkaen. Myymäläleipomo on jo Lappeenrannan toinen. Artesaanileipää saa myös Lappeenrannan Prisman Fazer Myymäläleipomosta.

”Fazer Myymäläleipomoissa artesaanileivät leivotaan paikan päällä käsin oman myllymme kotimaisista jauhoista. Myymäläleipomot tunnistaa Fazer Leipurit -nimestä, ja ne sijaitsevat kaupan sisällä erillisinä leipomoina”, kertoo myymäläleipomoiden liiketoimintajohtaja Marika Hakala, Fazer Leipomot Suomi.

Tuoreet artesaanileivät erottuvat valikoimasta ja tuovat kuluttajalle kotimaisen ja herkullisen vaihtoehdon. Alusta alkaen käsintehdyn taikinan annetaan levätä pitkään, jolloin maku juurtuu ja kypsyy.

”Rohkea paisto synnyttää vahvan ja rapean kuoren, jonka ansiosta artesaanileipä säilyy pitkään ilman lisäaineita”, Hakala sanoo.

Erinomainen maku kaiken keskiössä

Fazer Leipurit -myymäläleipomoiden tuotekehitystä ohjaa aina erinomainen maku. Yhä useampi tuote on myymäläleipomoiden valikoimassa asiakkaiden toiveista.

“Esimerkiksi Cashew-karpalociabatta suunniteltiin vain viikonloppuisin myytäväksi, mutta kuluttajien toiveesta sitä leivotaan nyt päivittäin”, Hakala sanoo.

Myös kauran kultakausi näkyy Fazer Myymäläleipomoissa: kaksi ostetuinta leipää ovat kauraleipiä.

”Kauratuotteet saavat paljon kiitosta. Tällä hetkellä suosituimmat tuotteemme ovat Leipurimestarin Kaurapellavaleipä sekä Kauraleipä.”

Myös Lappeenrannan molemmat Fazer Myymäläleipomot on mukana myymäläleipomoiden Hävikkitalkoissa. Hävikin vähentämiseksi myymäläleipomosta voi ostaa aamupäivisin kolme edellispäivän leipää edulliseen kolmen euron hintaan.

Fazerilla on tällä hetkellä 67 myymäläleipomoa isoissa marketeissa. Ne työllistävät Suomessa noin 450 henkilöä.