Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Perinteinen Hartwall Vichy Original nyt myös tölkissä

Hartwall Vichy Originalia nautitaan ensi kesänä myös kätevän kokoisesta 0,33 litran tölkkipakkauksesta. Yhä useampi kuluttaja suosii tölkkipakkausta. Hartwall Vichy Original on kuulunut kesäisiin juomanautintoihin jo vuosisatojen ajan.

Hartwall Vichy Original on suomalainen klassikko jo vuodesta 1836. Perinteistä vichyä arvostetaan sen vahvan suutuntuman ja korkean hiilihappopitoisuuden takia. Hartwall Vichy Originalia nautitaan ensi kesänä myös kätevän kokoisesta 0,33 litran tölkkipakkauksesta.

”Yhä useampi kuluttaja suosii tölkkipakkausta. Tölkki on sopivan kokoinen etenkin urheilun jälkeen, purjehtiessa, mökkeillessä tai muissa kesän menoissa. Tölkki myös tukee perinteisen vichyn laatua hyvin, sillä tölkki säilyttää erinomaisesti vichylle ominaisen korkean hiilihappopitoisuuden”, kertoo Hartwall Vichy Originalin tuotepäällikkö Tea Stenberg.

Hartwall Vichy Original on suomalainen vahva vichyvesi, joka kuplii reilusti ja sisältää tasapainotetusti kivennäisaineita ja myös suolaa eli natriumia, kuten perinteisen vichyn kuuluukin. Perinteistä vichyä nautitaan urheilun jälkeen, saunajuomana, ruokailun yhteydessä – tai lorautetaan vaikkapa lettutaikinaan kuohkeutta lisäämään.

Hartwall Vichy Original on saatavilla 0,33 litran tölkkipakkauksessa 6-packissa. Lisäksi juoma on saatavilla 0,3 litran lasipulloissa sekä 0,5 ja 1,5 litran kierrätysmuovipulloissa.

Perinteistä kivennäisvettä on nautittu jo vuosisatojen ajan

Vesien nauttiminen kesällä katukuvassa ei suinkaan ole uusi ilmiö. 1800-luvulla helsinkiläiset viettivät kesäisin aikaa vesikioskeissa ja kahviloissa.

Vesi on kuulunut terveys- ja hyvinvointijuomiin jo vuosisatojen ajan. Victor Hartwall perusti vuonna 1836 Pohjoismaiden ensimmäisen kivennäisvesien tuotantolaitoksen, jossa pullotettiin hiilihapotettua, kivennäisaineita sisältävää ”terveysvettä”.

Terveyslähteistä alkunsa saaneita vesiä kutsuttiin pitkään kivennäisvesiksi. 1900-luvun alkupuolella perinteiset natriumia sisältävät vedet nimettiin ranskalaisen Vichyn kylpyläkaupungin mukaan. Hartwall Vichy Originalin maku on säilynyt samana aikojen saatossa.

Vuonna 1836 Helsinkiin perustettiin Kaivopuiston Kaivohuone ja sen yhteyteen kylpylä- ja terveyslaitos Wesilä, jossa arvokkaat vieraat saivat nauttia Hartwallin ”terveysvesistä”.

Myöhemmin vedet tulivat Helsingin katukuvaan vesikioskeissa ja kahviloissa. Vesikioskeissa myytiin kuplivaa mineraalivettä. Ennen kioskeja vesiä myytiin erillisistä vaunuista. 1860-luvulla Hartwallin perustaja Victor Hartwallin poika, August Ludvig Hartwall, rakennutti koristeellisia kioskeja Eteläsatamaan eli nykyiselle Kauppatorille, Esplanadille ja Kaivopuistoon. Vesikioskeille poikettiin tapaamaan tuttuja ja nauttimaan lasillinen kivennäisvettä. Aiemmin lähes lääkkeenomaiseksi mielletty terveysvesi muuttui seurustelujuomaksi.

Hartwall

Hartwall on juoma-alan innovatiivinen suunnannäyttäjä. Hartwallin tuotevalikoimaan kuuluu oluita, siidereitä ja long drink -juomia, pullotettuja vesiä, virvoitusjuomia, mehuja ja erikoisjuomia sekä tytäryhtiö Hartwa-Traden kautta viinejä ja muita alkoholijuomia. Tunnetuimmat tuotemerkit ovat Lapin Kulta, Karjala, Foster’s ja Heineken -oluet sekä Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Upcider ja Hartwall Original Long Drink. Hartwall on osa HEINEKENia, joka on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin panimo volyymilla mitattuna.

Novelle Plus Kalsium – tutkitusti hyvä kalsiumin lähde

Hartwallin suosittu Novelle Plus -tuoteperhe saa uuden jäsenen, kun Novelle Plus Kalsium saapuu kauppoihin karpalon makuisena. Tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja sisältävät Hartwall Novelle Plus -juomat sopivat hyvin täydentämään terveellisiä elämäntapoja. Karpalon makuisesta uutuusjuomasta saa luuston ja hampaiden hyvinvoinnin kannalta tärkeää kalsiumia. Uutuusjuoma sopii niin janojuomaksi, kevyeen herkutteluun kuin ruokapöytäänkin.

Hartwall Novelle Plus -juomat, joihin on lisätty jokapäiväisen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja, ovat suomalaisten mieleen. Paitsi että juomat täydentävät terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, moni on ihastunut niiden hyvään makuun.

Suositun tuoteperheen uusin tulokas on karpalonmakuinen Novelle Plus Kalsium, joka korvaa aikaisemman sitruunan makuisen kalsiumjuoman. Uutuusjuoma on raikas ja kaloriton hiilihapotettu vesi, josta saa luustolle ja hampaille tärkeää kalsiumia.

Paitsi että Novelle Plus Kalsium on mainio janojuoma, se sopii raikkaan karpaloisen makunsa puolesta myös herkuttelujuomaksi – karpalo kun on monen suomalaisen suosikkimaku. Lisäksi juoma on mitä mainioin kumppani ruoalle.

Laktoositon juoma sopii kalsiumin lähteeksi myös laktoosi-intolerantikoille ja maitoallergikoille. Puolen litran pullosta Novelle Plus Kalsiumia saa kolmasosan aikuisen päivittäisestä kalsiumin tarpeesta. Juoman kalsiumpitoisuus sekä kalsiumin imeytyvyys on tutkittu Helsingin yliopiston kanssa vuonna 2008.

Tuoteperheeseen kuuluu lisäksi kolme tuotetta: Hartwall Novelle Plus Multi B + C, Magnesium + C sekä Sinkki + E. Kaikkien Novelle Plus -tuotteiden valmistukseen on käytetty vain luontaisia aromeja.

Hartwall Novelle Plus Kalsium on saatavilla 0,5 ja 1,5 litran kierrätysmuovipulloissa.

Hartwall on juoma-alan innovatiivinen suunnannäyttäjä. Hartwallin tuotevalikoimaan kuuluu oluita, siidereitä ja long drink -juomia, pullotettuja vesiä, virvoitusjuomia, erikoisjuomia sekä tytäryhtiö Hartwa-Traden kautta viinejä ja muita alkoholijuomia. Tunnetuimmat tuotemerkit ovat Lapin Kulta, Karjala, Foster’s ja Heineken -oluet sekä Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Upcider ja Hartwall Original Long Drink.
Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa. Lähdevesipullottamo on Karijoella Etelä-Pohjanmaalla ja pääkonttori Helsingissä. Hartwallilaisia on noin 900.
Hartwall on osa Heinekenia, joka on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin panimo volyymilla mitattuna.