Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Huippuviskien helmikuu tuo The Glenlivetin skottiuutuuksia

upq5r6b4oqxsnogjalmb

Laadukkaiden viskien ystäviä hemmotellaan helmikuussa: mallasviskien huipputuottaja ja usein single malt -referenssinä käytetty The Glenlivet lanseeraa Suomeen kaksi erikoistuotetta.
The Glenlivet Xeres Single Cask on ainutlaatuinen pieni pullotuserä, josta Suomeen saadaan  peräti puolet. The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years puolestaan voitti juuri kultaa  UISGE 2014 -messuilla haastavimmassa viskikategoriassa.

The Glenlivet Xeres Single Cask
 kuuluu harvinaisuuksiin, joita Glenlivet lanseeraa
Single Cask Editions -sarjassaan. Se on todellinen aarre viskiasiantuntijoille ja keräilijöille:  uniikki Speyside-viski, jota on valmistettu ja valmistetaan vain kerran. 

Vuosikerran 1994 tisleet ovat kypsyneet uusissa 1st fill American Oak –tynnyreissä.
The Glenlivet Xeres Single Cask pullotetaan tynnyrivahvuudessa ilman kylmäsuodatusta suoraan yhdestä tynnyristä, ja alkoholiprosentti vaihtelee tynnyristä riippuen 48 %:sta 55 %:iin. Jokaiseen The Glenlivet Xeres Single Cask -etikettiin on painettu käytetyn tynnyrin numero ja nimi, pullotusajankohta, tisleiden ikä sekä viskin alkoholipitoisuus.

The Glenlivet Xeres Single Caskin tuoksu on yhdistelmä aprikoosia, inkivääriä ja hunajaa. Maku on täyteläinen ja rikkaan hedelmäinen. Jälkimaku on pitkä, pehmeä ja tasapainoinen.

The Glenlivet Xeres Single Cask on saatavilla Alkon Arkadian lippulaivamyymälästä
6.2.2014 alkaen. Tuotteen hinta on 280,00 euroa.

The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years
 on mielenkiintoinen lisä Glenlivetin premium-tuotevalikoimaan. Gaelin kielellä Nàdurra merkitsee ”luonnollista”. 16-vuotias kylmäsuodattamaton viski heijastaa Speysiden pehmeää ja hedelmäistä olemusta täyteläisellä aromillaan, johon kypsytys 1st fill American Oak –tynnyreissä lisää oman kermaisen pyöreytensä.

The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years voitti kultaa Uisge 2014 –messujen haastavimpana pidetyssä single malt –kategoriassa.

The Glenlivet Nàdurra Single Malt Aged 16 Years saapuu Alkoon 10.2.2014.
Tuotteen hinta on 75,00 euroa.