Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Saclàn uudet Free from -pestot sopivat myös erikoisruokavalioille

a9cec80ea2417d31_800x800ar

Pestoista, antipastoista ja pastakastikkeista tunnettu italialainen perheyritys Saclà laajentaa pestokastikkeiden valikoimaansa uusilla erikoisruokavalioille sopivilla Free from -pestoilla. Gluteenittomat, vehnättömät ja maidottomat Free from Basilikapesto ja Free from Tomaattipesto sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Alansa markkinajohtaja Italiassa on valmistanut elintarvikkeita Piemonten alueen hedelmällisestä sadosta jo yli 70 vuoden ajan.

Saclà Free from Basilikapesto ja Free from Tomaattipesto valmistetaan Saclàn kotimaassa Italiassa mausta tinkimättä. Uutuuspestot ovat gluteenittomia, vehnättömiä ja maidottomia. Saclàn perinteisten basilika- ja tomaattipestojen Grana Padano -juusto on Free from -pestoissa korvattu tofulla, joten uutuudet uutuudet sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Tofun ansiosta peston rakenne ja maku säilyvät kermaisen täyteläisinä.

Free from -pestot sopivat sellaisenaan esimerkiksi tavallisen tai gluteenittoman pastan mausteeksi, leivän päälle tai dippailuun. Pestot maustavat myös muuten miedon makuisia tofuja, nyhtökauraa ja härkistä. Avattu pakkaus säilyy jääkaapissa 2 viikon ajan.

Tuotetiedot    

Saclà Free from Basilikapesto tofulla, 190 g, hinta noin 3,40 euroa, myynnissä välittömästi
Saclà Free from Tomaattipesto tofulla, 190 g, hinta noin 3,40 euroa, myynnissä välittömästi

Kikkomanin Seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike, Gluteeniton Teriyaki-marinadi ja Luomusoijakastike tuovat aasialaisia makuja ruuanlaittoon

81a7cd4207afda7b_400x400ar

Kikkomanin maukkaat uutuuskastikkeet ja -marinadit tuovat helposti täyteläistä makua arjen ruuanlaittoon. Seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike maustaa ja marinoi paistetun ruuan, ja Gluteeniton Teriyaki-marinadi sopii marinadiksi tai maustekastikkeeksi myös keliaakikoille. Luomusoijakastike tuo lempeää suolaisuutta arjen ruuanlaittoon luomuna. Uutuudet ovat myynnissä välittömästi.  

Kikkoman Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike, 250 ml, on monipuolinen, käyttövalmis maustekastike paistetulle ruualle. Täyteläinen ja paahteinen kastike maustaa lihan, kanan, kalan, tofun ja vihannekset antaen ruualle pähkinäisen maun. Kastike sopii myös marinadiksi. Wokkikastikkeena käytettäessä ainekset kypsennetään yhdessä kastikkeen kanssa, jolloin ne saavat täyteläisen maun. Marinadina käytettäessä ruuan voi antaa marinoitua muutaman tunnin tai yön yli ennen kypsennystä. Kastiketta voi myös sivellä lihalle tai vihanneksille grillauksen aikana.

Kikkoman Gluteeniton Teriyaki-marinadi, 250 ml, sopii sekä marinointiin että maustekastikkeeksi paistetulle ja grillatulle ruualle. Gluteeniton Teriyaki-marinadi tuo täyteläistä makua myös esimerkiksi wokkeihin. Gluteenittoman Teriyaki-marinadin pohjana on Kikkomanin gluteeniton Tamari-soijakastike, ja kastike on maustettu teriyakille tyypillisesti viinillä ja sokerilla.

Kikkoman Luomusoijakastike, 250 ml, on luomusertifioitu soijakastike. Tuotantoprosessi, tuotantoon tarvittavat valmistusaineet ja ainesosat ovat käyneet läpi tarkan laatutarkkailun, ja lopputuloksena on pehmeän makuinen soijakastike. Kastikkeen lempeä suolaisuus ja syvä umamin maku korostavat ruuanlaitossa käytettyjen raaka-aineiden omia makuja, ja soijakastikkeella voi myös korvata ruuanlaitossa käytettävää suolaa.

Tuotetiedot

Kikkoman Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike, 250 ml, hinta noin 4 euroa, myynnissä välittömästi
Kikkoman Gluteeniton Teriyaki-marinadi, 250 ml, hinta noin 4 euroa, myynnissä välittömästi
Kikkoman Luomusoijakastike, 250 ml, suositushinta noin 4,80 euroa, myynnissä välittömästi

Uusi maku Felixin jogurttisiin salaattikastikkeisiin: Tsatsiki

2016-10-21-13_46_29-%e2%80%8buusi-maku-felixin-jogurttisiin-salaattikastikkeisiin_-tsatsiki-orkla-foods-fi

Tsatsiki on monelle Kreikan-matkaajalle tuttu herkku. Tsatsikia syödään Kreikassa dippinä tai alkupalojen lisukkeena, ja se käy myös salaatin seuraksi sekä grillatun leivän kanssa. Felix tuo ensimmäisenä tämän tutun, pidetyn maun myös salaattikastikkeisiin.

Felix Jogurtti-Tsatsiki on raikas ja maukas yhdistelmä jogurttia, kurkkua ja valkosipulia. Se maistuu vähemmän makealta kuin moni muu salaattikastike. Uutuuden rasvapitoisuus on vain 15 % ja tuote on gluteeniton. Felix Jogurtti-Tsatsiki sopii monenlaisille salaateille.

Uutuus tulee kauppoihin marraskuun alussa.

Rajamäen uudet Viikuna- ja Mansikka-balsamikastikkeet tuovat makua kesään – Valmiit kastikkeet sopivat suoraan ruokapöytään

9cdcb5caba212c26_400x400ar (1)

Rajamäen laajentaa valmiiden balsamikastikkeidensa valikoimaa kahdella uutuudella: Viikuna-balsamikastike ja makeampi Mansikka-balsamikastike ovat monikäyttöisiä, öljyttömiä kastikkeita, jotka sopivat sellaisenaan esimerkiksi salaattiin, juustoille, hedelmille ja jälkiruokiin. Uutuuskastikkeita voi käyttää myös ruoan maustamiseen ja marinadeihin. Uutuudet ovat myynnissä huhtikuusta alkaen.

Rajamäen Viikuna-balsamikastike, 250 ml, on tumma, käyttövalmis viikunan makuinen balsamikastike. Kastikkeen pohjana on aito Modenan balsamiviinietikka, joka on valmistettu perinteisin menetelmin Modenan alueella Italiassa. Viikuna-balsamikastike maistuu esimerkiksi salaatissa grillatun vuohenjuuston tai halloumin seuralaisena, ja se on erinomainen lisuke tai dippi perinteisellä juustolautasella. Viikuna-balsamikastike tuo myös uudenlaista säväystä oliiviöljy-balsamietikkadippiin ja muodostaa yllättävän makuparin mutakakun kanssa.

Rajamäen Mansikka-balsamikastike , 250 ml, on vaalea, makea, käyttövalmis balsamikastike, joka sopii niin makeiden kuin suolaisten ruokien seuraksi. Kesäisen punaisen värinsä Mansikka-balsamikastike saa luonnon omista väriaineista porkkanasta ja omenasta. Mansikka-balsamikastike sopii erityisen hyvin parmankinkun ja melonin seuraksi ja yhdistettynä muihin tapaksiin, erilaisten juustojen kanssa, salaatinkastikkeena, hedelmien kanssa tai jälkiruuissa. Mansikka-balsamikastike maistuu myös kastikkeena vanilijajäätelön kanssa, ja helpon jälkiruuan saa myös dippaamalla kastikkeeseen hedelmiä, marjoja ja vaahtokarkkeja.

Valmiit balsamikastikkeet suoraan ruokapöytään – varmat makuparit toimivat aina

Valmiit balsamikastikkeet ovat helppo tapa tuoda makua ruuanlaittoon, ja tyylikkäät, kätevät pullot sopivat suoraan ruokapöytään. Rajamäen valmiiden balsamikastikkeiden valikoima koostuu kuudesta maukkaasta, käyttövalmiista balsamikastikkeesta: Tumma balsamikastike ja Vaalea balsamikastike ovat ruuanlaiton klassikot, ja Basilika-balsamikastike , Sitruuna-balsamikastike sekä valikoiman täydentävät uutuusmaut tuovat balsamikastikkeisiin tuttuja ja rakastettuja makuja. Kaikki balsamikastikkeet ovat gluteenittomia, laktoosittomia, maidottomia ja öljyttömiä, joten ne sopivat monenlaisiin ruokavalioihin.

Balsamikastikkeiden varmat makuparit toimivat aina:

Tumma Balsamikastike ja paahtopaisti
Vaalea Balsamikastike ja päärynä, sinihomejuusto ja pinjansiemenet
Sitruuna-balsamikastike ja savulohi
Basilika-balsamikastike ja tomaatti-mozzarella-salaatti
Viikuna-balsamikastike ja vuohenjuustosalaatti
Mansikka-balsamikastike , parmankinkku ja meloni

Tuotetiedot

Viikuna-balsamikastike , 0,25l, on käyttövalmis kastike Modenan balsamietikasta. Suositushinta noin 3,70 euroa, myynnissä välittömästi.

Mansikka-balsamikastike , 0,25l, on käyttövalmis kastike vaaleasta balsamietikasta. Suositushinta noin 3,70 euroa, myynnissä välittömästi.

Kikkomanin uudet Teriyaki-kastikkeet tuovat aasialaisia makuja kesän ruuanlaittoon

9d65e21a3a105529_400x400ar

Grillikausi alkaa perinteisesti heti kevään ensimmäisenä aurinkoisena päivänä. Grillaukseen haetaan nyt vaikutteita Aasiasta, ja Kikkomanin monikäyttöisillä uutuuksilla, hunajalla ja paahdetulla valkosipulilla maustetuilla Teriyaki-kastikkeilla aasialaiset maut on helppo tuoda myös omaan ruuanlaittoon. Uutuudet ovat myynnissä välittömästi.  

Kikkomanin uudet, käyttövalmiit teriyaki-kastikkeet auttavat tuomaan aasialaiset maut helposti myös suomalaiseen ruuanlaittoon, niin kotikeittiöön kuin kesämökin grillikatokseen. Tyylikkäisiin lasipulloihin pakatut kastikkeet sopivat sellaisenaan ruokapöytään, ja kätevä flippikorkki helpottaa kastikkeen käyttöä.

Teriyaki on suosittu, japanilainen ruuanvalmistustapa, jossa grilliruoka maustetaan soijakastikepohjaisella maustekastikkeella. Teri tarkoittaa japaniksi kiiltoa, kuultoa tai kuorrutettua, ja herkullisen maun lisäksi teriyaki-kastike myös nopeuttaa ruuan ruskistumista.

Kikkoman Paahdetulla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike,
250ml, on käyttövalmis teriyaki-kastike, joka sopii ihanteellisesti wokkeihin ja lihan, kalan, kanan ja vihannesten marinadiksi tai maustamiseen. Täyteläisessä kastikkeessa maistuu paahdettu valkosipuli. Wokkikastikkeena käytettäessä ainekset kypsennetään yhdessä kastikkeen kanssa, jolloin ne saavat täyteläisen maun. Marinadina käytettäessä ruuan voi antaa marinoitua muutaman tunnin tai yön yli ennen kypsennystä. Kastiketta voi myös sivellä lihalle tai vihanneksille grillauksen aikana.

Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ -kastike, 250ml , on käyttövalmis BBQ-kastike, joka sopii niin marinadiksi, dipiksi kuin valmiiksi kastikkeeksi suoraan ruokapöytään. BBQ-kastike sopii erinomaisesti kastikkeeksi grillatulle lihalle, kanalle, kalalle, tofulle tai kasviksille tai esimerkiksi hampurilaisiin. Kastikkeen pohjana on Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike, ja kastike saa makua laadukkaista raaka-aineista kuten inkivääristä, valkosipulista ja sipulista sekä makean vivahteen hunajasta. Marinadina käytettäessä ruuan voi antaa marinoitua muutaman tunnin tai yön yli ennen kypsennystä. Kastiketta voi myös sivellä lihalle tai vihanneksille grillauksen aikana, hetki ennen ruuan kypsymistä.

Tuotetiedot

Kikkoman Paahdetulla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike, 250ml, suositushinta noin 4 euroa, tulee myyntiin huhti-toukokuussa 2016

Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ -kastike, 250ml, suositushinta noin 4 euroa, tulee myyntiin huhti-toukokuussa 2016

Uusia kastikkeita Felixiltä: BBQ-ketsuppi on grillaajan paras kaveri

kc9tmow4isjsdrvuemq8

Suomalaiset rakastavat grillaamista. Lähes kaikki suomalaiset grillaavat kesäkaudella ja innokkaimmat jopa säätä uhmaten ympärivuotisesti. Felixin uudet BBQ-ketsupit ovat jokaisen grillaajan must. Niitä kannattaa varata heti kaappiin odottamaan aikaa, kun grilliin saa taas tulen.

Felixin uusissa BBQ-ketsupeissa yhdistyvät Suomen suosituin ketsuppi ja jännittävät BBQ-maut ympäri maailmaa. Tuotteena ne ovat uudenlaisia: makumaailmaltaan täydellisiä pareja grillatulle lihalle.

Kauppoihin uusia BBQ-ketsuppeja saadaan maaliskuun alusta alkaen kahtena varianttina:

Felix Texas Smokey Hickory 500 g: Makeanhapokkaita tomaatteja ja mietoa, mutta täyteläistä hickory-savun makua.

Felix Louisiana Hot Cajun Chipotle 500 g: Makeanhapokkaita tomaatteja, tulista chipotlea, valkosipulia ja juustokuminaa.

Pastellalle uusi Grillatut vihannekset -pastakastike

xlzqjwrapkw3pjsvvkck

Pastellan uusi pastakastike on maukas tomaattikastike, jossa on grillattua paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia. Koostumus on ruokaisa ja paksuhko. Markkinoiden pienin pakkaus sopii pieniin talouksiin ja vähentää siten ruokahävikkiä.

Tuote on gluteeniton, laktoositon ja lisäaineeton, ja se sopii vegaaniseen ruokavalioon.

Pakkauskoko 200 g. Saatavana ruokakaupoista elokuun 2015 alusta alkaen.

Santa Maria kattaa BBQ-uutuuksia grillin ääreen

santamaria_bbq_chipotlesantamaria_bbq_roastedgarlic

Kesää odotellessa grillaussesonki voidaan julistaa avatuksi. Santa Marian BBQ-kastikkeet viimeistelevät ateriakokonaisuuden: niitä voi käyttää ruoan valmistuksessa tai lisukkeina sekä kylmänä että kuumana. Uusien BBQ-tuotteiden avulla jokaisella on mahdollisuus olla ensi kesän grillimestari.

BBQ-tuotteiden kysyntä on aiemmin painottunut kesäsesonkiin ja grillikauteen. Amerikasta meillekin rantautuneiden uutuuksien, kuten nyhtöpossun, tölkkikanan ja kotitekoisten hampurilaisten myötä BBQ-kastikkeiden suosiosta on tullut ympärivuotista.

– Olemme Santa Marialla koettaneet vastata kuluttajien toiveisiin seuraamalla trendejä myös muualta maailmalta. Siksi tuommekin BBQ-valikoimaan uutuustuotteita, joista jokainen voi valita oman suosikkinsa, kertoo Suomen Santa Marian markkinointipäällikkö Maria Orassaari.

Kastikkeet suoraan Yhdysvalloista

Santa Marian BBQ-kastikkeiden reseptejä on paranneltu sekä ainesten että makujen osalta, joten maut ovat aidompia ja puhtaampia. Kastikkeet on valmistettu Yhdysvalloissa, mikä takaa autenttisen makumaailman. Alkuperäistä fiilistä lisää lasipullot, joihin kastikkeet on pakattu kuumina: Näin kastikkeista on saatu lisäaineettomia ja niissä on voitu käyttää puhdasta sokeria.

BBQ-kastikevalikoima saa kaksi uutuutta: BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle (470 g) ja BBQ Sauce Roasted Garlic (440 g) tuovat uusia makuja grilliherkkuihin.

– Santa Maria on chilien asiantuntija, joten chipotle tuntuu meille luonnolliselta variantilta. Valkosipulisella kastikkeella haluamme taas tuoda kevyempää makua, joka sopii hienosti grillatuille kasviksille, kanalle ja kalalle, Orassaari jatkaa.

Santa Marian BBQ-kastikkeita voi sivellä grillattavien ruokien pinnalle myös grillauksen aikana, niitä voi tarjota grilliruokien lisukkeina kylmänä tai kuumana.

Santa Marian BBQ-tuotteisiin kuuluvat kastikkeiden lisäksi myös erilaiset öljyt, marinadit, mausteet ja rubit, joista uutuutena tälle kaudelle tuodaan BBQ RUB Beer Can Chicken (30 g) ja BBQ RUB for Ribs (30 g).

Aitoja aasialaisia makuja Kikkomanin salaatinkastikkeilla ja majoneesilla

8db5f0bc2a751926_800x800ar9f4e90a2b5e85cfe_800x800ar

Kikkoman tuo syksyllä 2013 markkinoille kolme uutta, monikäyttöistä ruoan maustajaa suomalaisiin keittiöihin. Maukkaat sipulin ja seesamin makuiset, soijapohjaiset salaatinkastikkeet sekä aito japanilainen majoneesi tuovat pehmeitä ja täyteläisiä aasialaisia makuja niin ruokaisiin salaatteihin kuin moniin lämpimiin ruokiin.

Kikkomanin Sipuli salaatinkastike saa pehmeän makunsa soijakastikkeesta ja makeasta sipulista.  Happamanmakea kastike muodostaa herkullisen parin esimerkiksi kanasalaatin ja wokki-vihannesten kanssa. TäyteläinenSeesami salaatinkastike syntyy soijakastikkeen ja seesaminsiemenien yhdistelmästä. Se antaa makua esimerkiksi caesarsalaattiin, pasta- ja nuudeliruoakiin sekä höyrytettyyn kalaan tai kasviksiin.

Majoneesi on yksi nykyaikaisen japanilaisen keittiön kulmakivistä. Soijaa ja etikkaa sisältävä japanilainen majoneesi on maultaan länsimaista majoneesia miedompaa ja raikkaampaa, sekä rakenteeltaan juoksevampaa. Kikkomanin uusi Majoneesi on erinomainen sushin kumppanina ja useiden japanilaisten ruokien, kuten yakisoba-nuudeleiden, tonkatsu-porsaankyljysten tai okonomiyaki-munakkaan mausteena.  Lisäksi se maustaa esimerkiksi hampurilaiset, voileivät ja salaatit.

Kikkomanin uutuudet ovat myynnissä Stockmann-tavarataloissa lokakuussa 2013, sekä marketeissa marraskuussa 2013. Reseptejä ja vinkkejä löytyy Kikkomanin uudistuneilta verkkosivuilta osoitteessa www.kikkoman.fi.

Tuotteet
Kikkoman Majoneesi, 500ml, 5,50€
Kikkoman Seesami salaatinkastike, 250ml, 2,30€
Kikkoman Sipuli salaatinkastike, 250ml, 2,30€

Kikkoman Corporation on markkinoiden johtava soijakastikkeiden tuottaja, jonka tuotteita myydään yli 100 maassa. Jo 1630-luvulla perustetun yhtiön palveluksessa työskentelee tänä päivänä yli 6 500 työntekijää. Yhtiön tunnetuin tuote on Kikkoman-soijakastike, joka syntyy yli kuusi kuukautta kestävän luonnollisen käymisprosessin tuloksena. Valikoimaan kuuluu lisäksi Less Salt -soijakastike sekä valmiita maustekastikkeita marinointiin, grillaukseen ja sushin valmistukseen. www.kikkoman.fi