Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

G.H. MUMM POP-UP @ BAKERS TARJOAA KESÄISEN SAMPPANJAELÄMYKSEN HELSINGIN KESKUSTASSA

fyuxn0fa07itjtcqlzgg

Mikä onkaan parempi tapa juhlistaa alkavaa lomaa kuin pysähtyä suvi-illassa nauttimaan lasillinen samppanjaa? Kesän aikana kuohuviinien ystävillä on oivallinen mahdollisuus tutustua mainetta niittäneisiin samppanjoihin, kun pääkaupungin sydämeen Ravintola Bakersin kulmaan avataan G.H. Mumm pop-up samppanjabaari. Tiistaina 25.6.2013 avattava pop-up on avoinna syksyyn asti ja laadukkaan valikoiman lisäksi tarjolla on pientä suolaista ja makeaa.

”Bakersin kulma on jo vuosia tunnettu kuohuviininystävien kohtauspaikkana, joten nyt avattava G.H. Mumm samppanja -baari tuo kaivatun lisäsävyn ravintolan tarjontaan”, ketjujohtaja Katja Malminen iloitsee. ”Meillä Bakersissa  ollaan ylpeitä kun pop-up baarin yhteistyökumppaniksi löytyi maineikas ja tunnettu G.H. Mumm -samppanjatalo”, Malminen jatkaa.

Baarin avaamisen myötä Bakersin samppanjavalikoima laajentuu entisestään ja asiakkaat voivat valita juuri omaan tyyliinsä sopivan juoman. Klassisen samppanjan ystävän kannattaa maistaa kypsän hedelmäistä ja tyylikkään paahteista G.H. Mummin Cordon Rougea, jonka seuraksi voi valita esimerkiksi  vaahtokarkkeja tai kesäauringon kypsyttämiä mansikoita. ”Roseesamppanjoiden trendin voi aistia selvästi Suomessakin ja niinpä odotamme G.H. Mumm Rosélle suurta suosiota”, Malminen kertoo. Reimsissä sijaitsevan samppanjatalon roseen aromissa yhdistyvät punaiset marjat ja raikas sitruunaisuus.

Bakersin kulmalle pistäytyville vieraille tarjoutuu myös tilaisuus tehdä tuttavuutta loistavat arviot saaneeseen G.H. Mumm Millesimé 2006 -samppanjaan, joka on vuonna 1827 perustetun samppanjatalon kellarimestarin, Didier Mariottin taidonnäyte. Vuosikertasamppanjapullon hinta G.H. Mumm pop-upissa on vain 80 euroa.

Samppanjaelämyksen ääressä voi myös maistella pientä suolaista tai makeaa. Kesäiseltä listalta löytyy muun muassa lohella ja brie-juustolla täytetty croissantit.

G.H. Mumm Champagne Pop-up @ Bakers

Mannerheimintie 10

00100 Helsinki

G.H. Mumm Champagne Pop-up @ Bakers on avoinna tiistaista perjantaihin kello 16.00–21.00 ja lauantaisin kello 13.00–21.00.

www.bakers.fi

www.ghmumm.com

Pernod Ricard Finland Oy on Suomen alkoholimarkkinoiden toiseksi suurin toimija ja maailman toiseksi suurimman alkoholikonsernin, ranskalaisen Pernod Ricardin omistama tytäryhtiö.

Pernod Ricard Finland Oy vastaa Pernod Ricard Groupin tuotteiden sekä monien muiden kansainvälisesti tunnettujen viinien ja väkevien alkoholituotteiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Pernod Ricard Finland on myös laadukkaiden kotimaisten alkoholijuomien valmistaja.

Pernod Ricard Finland: “Se lausutaan elizee” – Elysée 60 vuotta!

Juhlavuoden kunniaksi Elysée No1 kuplii rohkeasti kotimaisella ilmeellä tehden kunniaa pitkälle valmistusperinteelleen ja ainutlaatuiselle valkoherukkaiselle raaka-ainepohjalleen. ”Suomalaisten samppanja” on saatavilla juhlapuvussa loppuvuoden 2013 ajan. 

Elysée sai maailmanensi-iltansa keväällä 1953, jolloin hallituksella oli Kekkonen ja ihmisillä viinakortti. Tuotelanseerauksen taustalla oli ajatus, että Suomessa pystytään valmistamaan herukoista yhtä laadukasta kuohuviiniä kuin ulkomailla rypäleistä. Alkuaikoinaan Elysée pakattiin käsin ja makuuasentoon, korkki painettiin pulloon kahden tytön jalkavoimin. Valmistuksessa pisimpään työskennelleet tietävät aina vain yhtä hyvän tuotteen olevan tulosta alusta asti käytetystä cuve close-menetelmästä. Elysée on suomalaisten 60-vuotias kuohuviiniklassikko!

Elysée on kruunannut aikojen saatossa paitsi kotoisia juhliamme myös valtiotasolla käytyjä onnistuneita neuvotteluita. Onpa Elysée ollut myös yksi linnan juhlien salaisen boolireseptin ainesosa. Vuosien varrella Elysée on saanut rinnalleen kokonaisen kuohuviiniperheen, johon kuuluvat kuivemman kuohuviinin ystävän Elysée Dry, herkkä Elysée Rosé sekä aidoista lakoista upean vivahteen saava Elysée Arctic. Kaikissa Elysée -kuohuviineissä on käytetty kotimaista valkoherukkaa, joka on kuohuviinin raaka-aineena ainutlaatuinen. Se tuo makuun herkullista pehmeyttä ja hienostuneisuutta.

Muistoja menneiltä vuosilta

”Eihän meillä muuta ollutkaan kuin Elyséetä!” (Tarja Uitti, toimitusjohtaja, PRF)

”Peevelin pyttyjä piti vuorata pihalla kerätyllä lumella, että ne saatiin viilennettyä.” (Olavi Lintervo, alkoholialan erikoisasiantuntija vuosikymmenten kokemuksella, PRF)

”Vaati kaksi tyttöä painamaan kuohuviinikorkki pulloon.” (Teuvo Leandersson, alkoholialan erikoisasiantuntija vuosikymmenten kokemuksella, PRF)

”Nautittu omissa häissä, totta kai.” (Kaj Vigren, viinimestari PRF)

Elysée No1 Demi-Sec 12,0 til-%

Alkon hinta 7,98 eur.