Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Fazer: Suomalaista hyvää joulun herkutteluun ja lahjaksi

aubhnivdnvppyuttkwkf

Jouluun liittyy perinteitä, muistoja, jouluherkkujen tuoksuja ja makuja. Sukupolvelta toiselle on kulkeutunut monenlaisia perinteisiä, suomalaisille rakkaita herkkuja – makuja, joita Fazer on valmistanut jo yli sadan vuoden ajan. Sanotaankin, ettei suomalaisten joulu saavu ilman Wiener nougat -konvehteja tai Vihreitä kuulia.

Suklaa kuuluu hyvin kiinteästi suomalaisten jouluun. Fazer pitää tärkeänä, että suklaavalikoima monipuolistuu, jotta se sopisi entistä paremmin niin pieneksi kuin isommaksi lahjaksi. On helppo ilahduttaa kauniilla ja herkullisilla makeisilla, viedä niitä tuliaisiksi, antaa ystävälle hemmotteluun tai koristaa pöydän kattausta kauniilla konvehdeilla.

Fazerin kaikki makeistehtaat sijaitsevat Suomessa. Suklaaosaamisen sydän sijaitsee Vantaalla, jossa valmistetaan suklaan lisäksi myös keksit. Lappeenrannassa valmistetaan sokerimakeiset ja Karkkilassa puolestaan ksylitolipurukumit ja -pastillit. Fazerin kotimaassa myytävistä makeis- ja leipomotuotteista yli 95 % valmistetaan Suomessa.


Uusi design suosittuun suklaakalenteriin

Uusi vauhdikas Dumle-ilme näkyy kalenterissa ja luukkujen alta paljastuu tuttu Dumlen maku. Kalenterissa on kaikkiaan 7 erilaista Dumle-herkkua. Lisäksi kalenteri sisältää kivan sanaetsintätehtävän, joka tarjoaa mukavaa ajanvietettä joulunodotukseen.

Uusi sesonkimaku Karl Fazer -suklaalevyihin
Kaunis talvinen design koristaa uutta suklaalevyä. Sisäänsä kaunis kääre kätkee täysin uudenlaisen makuelämyksen: raikasta omenaa, rapeaa krokanttia ja hasselpähkinää sekä herkullista 47 %:sta tummaa suklaata.

Tämä sesonkimaku sopii oivasti vaikka pikkujoululahjaksi.

Tyylikäs uusi maitosuklainen konvehtirasia lahjaksi
Hienostunut, tummaa suklaata sisältävä Karl Fazer Dark 150 g –konvehtirasia sai rinnalleen vaaleamman maitosuklaisen rasian. Rasian valikoimassa on kahdeksan erilaista Fazerin herkullista maitosuklaakonvehtia mm. uutuusmaut vaalea tryffeli, kaakaotryffeli ja mustaherukka.

Isojen rasioiden houkutus 
Joulupöydän kruunaa Karl Fazer –konvehtirasia, jonka 64 konvehdista löytää varmasti jokainen sen ihanimman jouluherkkunsa. Eri makuja on kaikkiaan 16. Isoja rasioita on kolme kokoluokkaa: 2-kerroksinen suorakaiteen muotoinen rasia 570 g, neliskanttinen 1-kerroksinen 570 g ja 855 g – kaikki yhtä tyylikkään ulkoasun omaavia.

Kauniit uudet lahjarasiat, tumma ja maitosuklaa
Molemmat 170 g:n uutuuspakkaukset sisältävät suussa sulavia Karl Fazer –täyssuklaakonvehteja – vaaleammassa Fazerin hienoa maitosuklaata ja tummemmassa 70 %:sta täyteläistä tummaa suklaata. Rasia sopii annettavaksi lahjaksi tilanteessa kuin tilanteessa tai laitettavaksi esille rasiassaan, sillä se toimii kätevänä tarjoiluastiana.

Loistokas Wiener nougat uusitulla ulkonäöllä

acqtxtwjbp65ntezg6vh
Wiener nougat on hienostuneella manteli-nougat-maullaan hurmannut jo vuodesta 1904 lähtien. Nyt rasian ulkonäkö on palautunut alkuperäisen wieniläisherkun väreihin tarjoten suussa sulavat konvehdit hopeanhohteisissa kääreissä herkuttelijan hyppysiin.

Uusi viettelevä Cappuccino 
Da-Capon uutuusmaku Cappuccino viettelee lempeällä maullaan. Fazerin suklaiden klassikkomakuja ostetaan jouluksi kotiin ja kauniiseen kulhoon voi laittaa useampaa suosikkimakua tarjolle.

Uusi Piparipari uunista ulos
Fazer Piparipari –uutuus sisältää hauskoja pieniä tyttö- ja poikapiparkakkuhahmoja. Perinteisen piparkakun maku sopii hyvin glögin kaveriksi tai sellaisenaan herkuteltavaksi. Piparipari houkuttaa ideoimaan hauskoja mahdollisuuksia leivonnaisten tuunaukseen ja jouluiseen koristeluun.

Doriksen uusi maku
Tutun Doris-keksin seuraksi Fazer tuo Omena-Kaneli -uutuusmaun. Se on raikas ja jouluinen, eikä siihen kyllästy joulun jälkeenkään.

Fazer Luumupitko 280 g
Fazerin Luumupitkon herkullisuus saadaan aikaan aidolla voilla ja runsaalla luumuhillolla.

Fazer Tähtitorttu 2 kpl 
Mitä joulu olisi ilman ikisuosikki Tähtitorttua. Fazer tekee herkullisen joulun, kun et jaksa itse leipoa.
Tähtitortut löytyvät myös paistopisteestä.

Piparinleivonnan Suomen Mestaruus 2013 on ratkennut

vqqwhbpi4zrl8adazzuz

Jo kolmannen kerran järjestetyn Myllyn Paras Piparinleivonnan Suomen Mestaruus -kilpailun voittaja ratkesi lauantaina.

Pitkin marraskuuta kilpailuun saapui satoja osallistumisia. Kilpailusivustolle lähetetyt upeaakin upeammat valokuvat itse tehdyistä piparkakkutöistä hurmasivat yleisön ja tuomariston. Tuomaristo valitsi kymmenien ehdokkaiden joukosta kolme finalistia kilpailemaan Piparinleivonnan Suomen Mestaruudesta.

Finaali järjestettiin 7.12. kauppakeskus Jumbossa. Finalistit leipoivat ja koristelivat itse ideoimansa piparkakkutyön. Raaka-aineena oli valittavissa voilla leivottu Perinteinen Piparkakkutaikina tai margariinipohjainen Laktoositon Piparitaikina. Aikaa oli 1½ tuntia. Kisa oli aikataulultaan tiukka, koska annetussa ajassa tuli piirtää kaavat vapaalla kädellä, leipoa pipariosat, paistaa ne, jäähdyttää, koota ja koristella luomus käyttäen maksimissaan kolmea eri elementtiä, joista yksi oli pikeerikuorrute.

Voittajaksi valittiin Ninna Mäkinen Raisiosta ”KEINUHEVONEN”-työllään – tämä pipariheppa oikeasti keinui! Tuomarit arvostivat uutta ideaa piparileivontaan, työn huolellista suunnittelua, tarkkaa työtä ja upeaa lopputulosta. Tuomareina toimivat kondiittori- ja leipurimestari Iiro Heinonen, kotitalousopettaja Arja Elina Laine ja radiojuontaja Kimmo Vehviläinen.

Toisen sijan saavutti Kirsi-Marja Penttilä Aitoosta. Hänellä oli mainio idea tehdä piparirasia, jota voi käyttää myös lyhtynä, ikkunat hän teki siihen nallekarkeista. Eriväriset karkit sulivat uunissa rasiaan kauniisti ikkunoiksi. Koristelu oli kaunista.

Lisätietoja: www.myllynparas.fi

Jules Destrooper -pikkuleivät – hienostunut legenda saatavilla myös Suomessa

Jules Destrooperin pikkuleivät ovat olleet Keski-Euroopassa ikonisessa asemassa jo vuosikymmenien ajan. Myös monet suomalaiset ovat matkustaessaan menettäneet sydämensä Jules Destrooperin ainutlaatuisille, ylellisille pikkuleiville. Vuonna 1886 perustettu belgialainen perheyritys valmistaa leivonnaisensa korkealuokkaisimmista raaka-aineista salaisia ja rakkaudella vaalittuja reseptejä noudattaen. Legendaarisia pikkuleipiä löytyy myös kotimaan keksihyllyistä.

Aitous ja puhtaus ovat Jules Destrooperin hienostuneen maun salaisuus. Pikkuleivät on valmistettu ilman väri- ja säilöntäaineita sekä keinotekoisia aromeita – lisäksi niissä käytetään vain aitoa voita ja Jules Destrooperille yksinoikeudella suunniteltua erikoissuklaata. Miljoonien rakastama makuelämys syntyy yli sata vuotta vanhoja perinteitä sekä ympäristöä kunnioittaen, sillä yritys tukee vastuullista kaakaopapujen kasvatusta.

– Kulinaristit ympäri maailman arvostavat Jules Destrooperin laadukkaita tuotteita. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tuoda rakastetut leivonnaiset suomalaisten ulottuville. Kevään juhlien kahvipöydästä saa helposti ylellisen tarjoamalla Jules Destrooperin pikkuleipiä ja ne ovat myös mainio tuliaisidea, kertoo Valkoisen Ristin markkinointipäällikkö Timo Friman.

Jules Destrooper -pikkuleivät tuovat helposti pienen palan luksusta jokaiseen hetkeen, nautinnollisen hengähdystauon kiireeseen tai herkullisen lisän juhlapöydän kattaukseen. Klassisen kauniit pikkuleipäpakkaukset ovat tyylikäs lahja juhlapäivän sankarille tai lämmin arkipäivän yllätys rakkaalle herkkusuulle.

Suomessa myytävät tuotteet:

Butter Crisps
Jules Destrooperin tunnetut voivohvelit saavat rapean pintansa ja kullankeltaisen värinsä 1800-luvulta peräisin olevaa reseptiä noudattaen.

Crocantes
Hasselpähkinäflorentiinit ovat kauttaaltaan belgialaisen valko-, maito- tai tumman suklaan peitossa.

Belgian Chocolate Thins
Rapeiksi paistetut, ohuet suklaapikkuleivät on viimeistelty valko-, maito- tai tummasuklaakuorrutteella.

Almond Florentines
Karamellisoidut mantelipikkuleivät on dipattu täyteläiseen valko-, maito- tai tummaan suklaaseen.

Ginger Thins
Herkullisen rapeissa ja mausteisissa pikkuleivissä yhdistyvät raikas inkivääri ja häivähdys kanelia.

Suomessa Jules Destrooper -tuotteita myyvät Stockmann ja hyvin varustetut ruokakaupat kautta maan. Pikkuleipäpakkausten hinta alkaen 2,39 €.

Jules Destrooper -pikkuleivät tuovat juhlan keskelle arkea jo yli 75 maassa. Jules Destrooper huomioi pikkuleipien valmistuksessa myös ympäristön hyvinvoinnin – yritys on mukana Quality Partner Program -ohjelmassa, joka tukee kestävää ja vastuullista kaakaopapujen kasvatusta. Vuonna 1886 perustettua belgialaista perheyritystä luotsaa jo neljäs sukupolvi, mutta tuotteet valmistetaan yhä samalla, salaisella reseptillä. http://www.destrooper.be/fi/home.aspx