Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

God Morgon tuo markkinoille tuorepuristetut luomutäysmehut

Kauppojen kylmämehuhyllyn tarjonta kasvaa, kun God Morgon tuo markkinoille raikkaista 100 % luomuhedelmistä valmistetut tuorepuristetut appelsiini- ja omenatäysmehut.

Tuotelanseerauksen avulla God Morgon piristää tuorepuristettujen täysmehujen segmenttiä ja vastaa kuluttajakysyntään tarjoamalla korkealaatuisen tuorepuristetun täysmehusarjan houkuttelevaan kuluttajahintaan.

God Morgon tuorepuristettujen luomutäysmehujen maku on miedon makea ja raikas. Täysmehuihin käytettyjen luomuhedelmien viljelyssä ei ole käytetty keinotekoisia torjunta-aineita tai lannoitteita, joten ne sopivat hyvin tuorepuristettua luomutäysmehua etsivälle. Luomutäysmehuihin käytettävät appelsiinit tulevat aurinkoisesta Meksikosta ja omenat Italiasta. Hedelmät saavat kypsyä auringon alla, minkä jälkeen ne poimitaan käsin ja puristetaan mehuksi 24 tunnin sisällä poiminnasta. Näin täydellisen kypsien ja raikkaiden luomuhedelmien maku säilyy mahdollisimman hyvin.

Vuonna 1978 lanseerattu God Morgon tuoteperhe tunnetaan maukkaista ja laadukkaista 100 % täysmehuista, jotka ovat nopeasti valloittaneet myös suomalaisen kuluttajan sydämen. God Morgon on sekä kylmästä mehuhyllystä myytävien täysmehujen markkinajohtaja että kylmästä mehuhyllystä myytävien luomutäysmehujen markkinajohtaja*.

God Morgon tuorepuristetut luomutäysmehut sopivat hienosti niin aamiaiselle ja brunssille kuin energiaa antavaksi välipalaksi ja tarjoiluun.

*Nielsen Suomi kuluttajapaneeli, 10.8.2014 viimeiset 52 viikkoa

Molemmat maut ovat saatavilla 1.10 alkaen.

Ohjevähittäishinta: 2,99€

Mustikkakeitosta maksetaan virvoitusjuomaveroa

Alun perin lähinnä virvoitusjuomien kulutusta hillitsemään tarkoitettu virvoitusjuomavero laajeni tämän vuoden alusta koskemaan myös hedelmä- ja marjakeittoja. Marjakeittojen kuluttajahinnat tulevat näillä näkymin veronalaisuuden vuoksi nousemaan 15–20 senttiä kilolta.

Mehu- ja säilyketeollisuusyhdistyksessä veropohjan laajentamista pidetään lisätaakkana kotimaisille yrityksille ja uutta tulkintaa epäloogisena. Virvoitusjuomaveron suuruus on 11 senttiä litralta, jonka valmistaja maksaa suoraan valtiolle. Kaupan osuus lasketaan prosentteina verollisen hinnan päälle.

– Lähinnä virvoitusjuomiin suunnatun veron laajentaminen koskemaan ensin mehuja ja nyt myös mehukeittoja on erittäin raskas toimenpide yksittäisten mehualan yritysten kannalta. Verotuksen piirissä on jo myös kotona mehujen laimentamisessa käytetty hanavesi, mikä on todella kohtuutonta, Mehu- ja säilyketeollisuusyhdistyksen uusi puheenjohtaja Tom Sauren korostaa.

Mehukeitot ovat perinteisiä ruokia, joiden valmistusohjeet löytyvät keittokirjoista.

– Marja- ja hedelmäkeittojen volyymit ovat pieniä. Verokertymä ehkä kattaa verotuksen aiheuttamat hallinnolliset kulut, mutta lapsiperheiden ruokalaskua tämäkin lisävero kasvattaa jo toteutetun alv-korotuksen lisäksi, huomauttaa toimialapäällikkö Elisa Piesala.

Yhdistyksen tekemän tilastoselvityksen mukaan suomalaisten viisi eniten käytettyä juomaa ovat talousvesi, kahvijuoma, maito, olut ja virvoitusjuomat. Seuraavina tulevat selkeästi pienemmillä volyymeillä kivennäisvedet, marja- ja hedelmäjuomat, laimennettavat mehut ja juomat, long drink ja tee. Nykyinen valmistevero kohdistuu vain muutamiin elintarviketeollisuuden yrityksiin ja vääristää eri juoma- ja ruokavaihtoehtojen välistä kilpailua.

Hallitusohjelman mukaisesti makeisten, virvoitusjuomien ja jäätelön veron mahdollinen korvaaminen sokeriverolla on selvitettävänä. Mehu- ja säilyketeollisuusyhdistys vastustaa kokonaissokeriveron käyttöönottoa.

– Yksittäisen raaka-aineen merkitystä ei tule korostaa.  EFSA on todennut sokerin turvalliseksi elintarvikkeeksi ja Tanskakin luopuu suunnittelemastaan sokeriverotuksesta. Jos elintarvikkeiden verotuksen kiristäminen on välttämätöntä, se on tehtävä arvonlisäveroa korottamalla. Arvonlisävero on ainoa tasapuolinen ja elintarviketeollisuudessa yleisesti hyväksytty veromalli, Piesala toteaa.