Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Kuukauden maitojuoma: Jogurtista ja marjoista saa nopeasti hyvää ja maukasta

2626601489561603534

Jogurtista ja marjoista saa nopeasti hyvää ja maukasta
– maaliskuun maitojuoma on jogurttipirtelö

Maustamattomasta jogurtista, pakastemarjoista ja kaurasta pyöräytetyt jogurttijuomat ja smoothiet ovat pettämätön aamu-, väli- tai iltapala. Herkullinen pirtelö sopii myös jälkiruuaksi.

Ravintosisällöltään monipuolinen juoma pitää nälän poissa pitkään. Se on nopea ja helppo valmistaa ja makuun saa vaihtelua valitsemalla eri marjoja tai marjayhdistelmiä, nyt kevättalvella pakastimesta.

Maaliskuun maitojuoma, Elinan jogurttipirtelö, riittää koko perheelle. Raikkaasta pirtelöstä saa neljä isoa lasillista tai kuusi pienempää. Se myös säilyy jääkaapissa seuraavaankin päivään. Katso pirtelön valmistus videolta

Elinan jogurttipirtelö

½ l pakastemarjoja
1 l rasvatonta maustamatonta jogurttia
noin 1 dl kauraleseitä  TAI  2-3 rkl kaurapuuteria
2-3 rkl sokeria

Vatkaa ainekset kuohkeaksi tehosekottimessa. Nauti!

Kuukauden maitojuoma: Kuuma maitokaakao lämmittää ulkoilun jälkeen

2626601487138519144

Maito ja Terveys ry:n kuukauden maitojuoma on kuuma maitokaakao. Katso videolta, miten valmistus sujuu 10-vuotiaalta koululaiselta.

Kuuma kaakao lämmittää sopivasti ulkoilun jälkeen ja sopii hyvin välipalaksi voileivän ja hedelmän kera. Talvilomalaiselle maitokaakao on hyvä juoma mm. hiihtolenkin, luistelun tai pulkkamäen jälkeiseen palautumiseen.

Jo alakouluikäinen osaa valmistaa maitokaakaon itse. Se on helppo kuumentaa mikroaaltouunissa, tosin ihan pientä koululaista on hyvä auttaa kuuman mukin nostamisessa.

Kaakaota voi myös maustaa. Kokeile vaikka kanelia, kardemummaa tai tulisuuden ystävälle chiliä. Juhlavamman kaakaon saa, kun vaahdottaa rasvatonta maitoa tai kermaa kaakaon pinnalle.

Maitokaakao on paitsi hyvän makuista myös ravitsevaa. Siitä saa kaikki maidon hyvät ravintoaineet. Siinä on mm. proteiinia, B-ryhmän vitamiineja, kalsiumia, D-vitamiinia, jodia.

Maito – mitä se on?

glass-of-milk

Maito kaikessa viileydessään herättää intohimoja. Siitä puhutaan paljon sosiaalisessa mediassa. Toiset paheksuvat sen käyttöä ihmisravinnoksi, toiset korvaavia tuotteita kasvien maailmasta. Myös maidon väri on jatkuvan pohdinnan kohde, onko se aito. Mutta mitä se oikeastaan on, lehmänmaito?

Ihminen on vuosituhansia sitten oppinut käyttämään eläinten maitoa arvokkaana ravinnonlähteenä, sillä maito on tiivis ravintoainepaketti. Siinä on vesi- ja rasvaosat. Vesiosassa on laktoosia eli maitosokeria, proteiinia, vesiliukoisia vitamiineja sekä kivennäisaineita kuten kalsiumia ja jodia. Maidon rasvaosa sisältää rasvan lisäksi mm. rasvaliukoisia vitamiineja. Rasvattomissa ja vähärasvaisissa maitovalmisteissa rasvaliukoisia ravintoaineita on vähemmän tai ei lainkaan, mutta kaikki vesiliukoiset ravintoaineet ovat tallella.

Maidon läpinäkymätön väri johtuu rasvasta, proteiineista ja kivennäisaineista. Maidon kaseiinimisellit ja rasvapallot heijastavat maitoon tulleet valonsäteet, joten maito näyttää valkoiselta. Kun maidon rasva poistetaan, maito muuttuu läpinäkyvämmäksi ja saa sinertävän vivahteen.

2626601472711584057

Kaavio: Kolmesta maitolasillisesta saa ravintoaineita seuraavasti (% päivän suosituksista, Valtakunnalliset ravitsemussuositukset 2014). Lähde: Fineli, THL

 

Maito lypsetään lehmästä

Maitovalmisteilla on nimisuoja. Maidoksi saa kutsua vain utareista erittynyttä tuotetta, johon ei ole lisätty mitään ja josta ei ole poistettu mitään. Maidossa voi olla eri määrä rasvaa kuin raakamaidossa. Sen sijaan kun maidosta poistetaan laktoosi, sitä ei saa enää kutsua maidoksi, vaan maitojuomaksi.

Maitovalmisteita ovat yksinomaan maidosta ja muista valmistuksen kannalta tarpeellisista aineista valmistettu kerma, voi, juusto, jogurtti, viili ja lainsäädännössä listatut muut tuotteet.

Maitovalmisteita jäljittelevissä tuotteissa ei saa käyttää nimityksiä maito, voi, juusto tai jogurtti. Esimerkiksi nimitys jogurtinkaltainen valmiste ei ole sallittu. Nimityksiä säädellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa 1308/2013 liitteen VII osassa III. Asetusta on sovellettu tammikuun 2014 alusta lähtien.

Herkkää elintarviketta valvotaan tarkkaan

Koska maito on herkkä elintarvike, sitä valvotaan tarkasti. Maitohygienialainsäädäntö edellyttää, että raakamaidosta eli tuottajamaidosta tutkitaan säännöllisesti mm. bakteerimäärä, solupitoisuus ja mikrobilääkejäämät.

Maidon ja maitovalmisteiden laadunvalvonta perustuu meijereiden omaan laatujärjestelmään ja viranomaisten maidontarkastuksiin. Maidon laadunvalvonta koskee kaikkia maidon käsittelyyn liittyviä toimintoja tuotantotiloilta kauppaan saakka.

Kunnan elintarvikevalvontaviranomaiset ottavat omalla valvonta-alueellaan kuljetuserästä, meijeristä, kaupasta ja ravitsemisliikkeestä näytteitä laitosten omavalvonnan toimivuuden varmistamiseksi. Lain toteutumisen valvonta ja ohjaus kuuluvat Elintarviketurvallisuusvirastolle.

Suomalainen lähdevesi palkittiin maailman parhaana

palkittu-premium-0.33l-still_200mmpalkittu-premium-0.33l-sparkling_200mm

Suomalaisen lähdevesiyrityksen Finn Springin lähdevesi palkittiin täysin pistein Brysselissä Superior Taste Award -kilpailussa kesäkuussa.

Palkinnon voitti SPRING AQUA Premium -lähdevesi, jonka design-pullo toimii symbolina myös Finn Springin brändiuudistukselle. Finn Spring on uudistanut brändinsä ja tuotteidensa ilmeet kevään 2016 aikana. Uudistuksen lähtökohtana oli palkittu SPRING AQUA Premium -pullo, jonka myötä Finn Spring halusi tuoda perusvesien valikoiman lähemmäksi premium-maailmaa.

Brändiuudistuksen myötä pullojen ilme on muuttunut selkeämmäksi ja tuotteet tuovat nyt paremmin esiin Finn Springin arvoja, joista tärkeimpiä ovat suomalaisuus ja perheyrityksen tarina. Brändiuudistuksen yhteydessä myös Finn Springin verkkosivut ja somekanavat ovat kokeneet muodonmuutoksen. Keväällä tuoteperheeseen lanseerattiin myös SPRING Voimajuomat -hyvinvointijuomakategoria.

Keski-Pohjanmaalta Multilan ja Anttilan lähteistä nostettava Finn Springin lähdevesi on myös tunnustettu maailmalla Superior Taste Award -kilpailussa, jossa SPRING AQUA Premium -lähdevesi sai täydet kolme tähteä ja SPRING AQUA Premium hiilihapollinen lähdevesi kaksi tähteä. Organisaation tuomareina on 15 arvostettua ruoka- ja sommeliervaikuttajaa ympäri Eurooppaa. Tuomaristo arvioi tuotteet sokkotestinä.

– Olemme aina ymmärtäneet lähdevetemme ensiluokkaisen laadun, perustuuhan koko toimintamme tälle upealle luonnon raaka-aineelle. Olemme hyvin otettuja SPRING-lähdevesien saamasta kansainvälisestä arvostuksesta. Palkinnot tuovat lisäarvoa ja vahvistavat lupaustamme maailman parhaasta vedestä, Finn Springin hallintojohtaja Virpi Ali-Haapala iloitsee.

Saclà tuo peston puristettavaan Squeeze A Little -pakkaukseen – Saclà Enjuice -luomutäysmehuissa maistuvat hedelmät ja vihannekset

9874ffa2d281fb3f_800x800ar

Antipastoista, pastakastikkeista ja pestoista tunnettu italialainen perheyritys Saclà helpottaa peston käyttöä arjen ruuanlaitossa ja laajentaa valikoimaansa myös täysmehuihin. Uudet Squeeze A Little -pestot on pakattu kätevään, puristettavaan muovipulloon, ja pakkaus säilyy avattuna jääkaapissa neljä viikkoa. Saclà Enjuice -hedelmä- ja vihannestäysmehut ovat valikoima 100 % luomutäysmehuja. Alansa markkinajohtaja Italiassa on valmistanut elintarvikkeita Piemonten alueen hedelmällisestä sadosta jo yli 70 vuoden ajan.

Saclà Squeeze A Little Pesto – Tuttu maku entistä kätevämmin

Saclà on tunnettu laajasta pestovalikoimastaan. Uudet Squeeze A Little -pestot on pakattu käteviin muovipulloihin, joista on helppo annostella sopiva määrä pestoa pakkausta puristamalla. Uutuus myös säilyy avattuna pidempään kuin perinteinen, lasipurkkiin pakattu pesto: avattu pakkaus säilyy jääkaapissa neljä viikkoa. Suoraan pakkauksesta annosteltuna pesto sopii erinomaisesti esimerkiksi leivän päälle, salaattiin, pitsoihin, pastakastikkeeksi, dippailuun sekä käytettäväksi ketsupin sijaan.

Saclà Squeeze A Little Pesto Basilika
, 270g, on käyttövalmis, perinteinen genovese-pestokastike, joka säilyy avattuna jääkaapissa 4 viikon ajan.

Saclà Squeeze A Little Pesto Chili & Tomaatti , 270g, on käyttövalmis, chilillä ja tomaatilla maustettu pikantti pestokastike, joka säilyy avattuna jääkaapissa 4 viikon ajan.

bcbe9f23b9f04cb4_800x800ar

Saclà Enjuice -hedelmä- ja vihannestäysmehut tuovat kesän sadon pulloon

Saclà laajentaa valikoimaansa antipastoista, pestoista ja pastakastikkeista täysmehuihin: Saclà Enjuice on valikoima laadukkaita luomutäysmehuja, jotka on valmistettu tuoreena puristettujen hedelmien ja vihannesten mehusta. Mehuihin ei ole lisätty sokeria eikä säilöntä- tai väriaineita. Kierrätettävään lasipulloon pakatut täysmehut säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä 15 kuukautta, avattuna jääkaapissa noin kolme vuorokautta. 250 ml pullo on kätevä ottaa mukaan evääksi.

Saclà Enjuice -täysmehuista tulee myyntiin neljä makua:

Omena & selleri
Verigreippi & omena
Omena, mansikka & banaani
Omena, appelsiini & porkkana

Saclà Enjuice -täysmehut ovat herkullisia sellaisenaan, mutta ne soveltuvat erinomaisesti myös jälkiruokiin ja drinkkeihin:

Mehujäät: Valmista omat mehujäät Saclà Enjuice -täysmehuista lisäämällä mehun joukkoon hedelmänpaloja tai jugurttia ennen jäähdytystä.

Cocktailit ja drinkit: Lisää Saclà Enjuice -täysmehuun kuohuviiniä tai valmista mehuista muita drinkkejä, cocktaileja tai booleja.

Vinegretit ja maustaminen: Lisää Saclà Enjuice Omena & selleri -täysmehuun oliiviöljyä, sitruunamehua ja mustapippuria, niin saat herkullisen vinegretin salaatille ja lämpimille vihanneksille. Lisää Saclà Enjuice Omena, appelsiini & porkkana -täysmehuun inkivääriä ja limeä, niin saat täydellisen kastikkeen maustamaan hedelmäsalaatin.

Lisää reseptivinkkejä: www.enjuice.it

Tuotetiedot    

Saclà Squeeze A Little Pesto Basilika , 270g, hinta noin 4,50 euroa, myynnissä välittömästi

Saclà Squeeze A Little Pesto Chili & Tomaatti , 270g, hinta noin 4,50 euroa, myynnissä välittömästi

Saclà Enjuice -täysmehut , 4 eri makua, 250 ml, hinta noin 3 euroa, tulee myyntiin toukokuussa 2016

Rasvattoman koulumaidon voittokulku jatkuu

2016-03-23 12_20_32-Otatastalautasmallia.pdf - Nitro Reader 3

Rasvattoman koulumaidon voittokulku jatkuu 

Koulumaitolaaduista rasvatonta oli viime lukuvuonna (2014–2015) 67 prosenttia kouluissa käytetystä maidosta. Luku kasvoi edellisestä vuodesta prosentilla.

Ykkös- ja kevytmaito olivat melko tasavahvat. Kevytmaidon osuus koulumaidoista oli 16 ja ykkösmaidon osuus 14 prosenttia. Täysmaidon osuus, vajaa kolme prosenttia, pysyi lähes samana kuin edellisinä lukuvuosina. Sitä käytetäänkin kouluissa pääasiassa ruuanvalmistusmaitona. Siksi sen osuus ei juuri muutu.

Valikoima kasvattaa kokonaiskulutusta

Koulumaito maistuu oppilaille paremmin, kun tarjolla on useampi maitolaatu. Jos koulussa on samaa maitoa kuin kotiin ostetaan, se päätyy varmemmin oppilaan lasiin.

Suurin osa suomalaisista glögin ystävistä aloittaa glögikauden pikkujouluaikaan

ynxtrst0pgxuyjbffihj

Glögit tulevat myyntiin jo lokakuussa, mutta Suomessa glögikausi ajoittuu vahvasti marras-joulukuulle. Viinimaa.fi:n lukijoille marraskuun lopulla tehdyssä kyselyssä 44 prosenttia vastaajista kertoi glögikauden alkavan pikkujouluajasta.

Neljäsosa vastaajista kertoi nauttivansa ensimmäiset glögit viimeistään marraskuun alussa. Myös alkutalven säällä on merkitystä: runsas kymmenesosa vastaajista aloittaa glögikauden vasta talvisen sään myötä. Niin ikään runsas kymmenesosa kertoi juovansa ensimmäisen glögikupillisen vasta pari viikkoa ennen joulua. Neljä prosenttia vastaajista nautiskelee glögistä läpi vuoden. Kyselyyn vastasi 1277 Viinimaa.fi:n lukijaa.

Innokkaimmat glögin juojat löytyvät 31–40-vuotiaista

Glögi kuuluu jouluun kaikissa väestöryhmissä, mutta Altian tekemien kuluttajatutkimusten mukaan innokkaimpia glögi-ihmisiä ovat 31–40-vuotiaat pariskunnat. Heidän joukossaan on eniten niitä, jotka nauttivat glögiä säännöllisesti läpi kauden (loka–joulukuu). Säännöllisissä glögin juojissa on hieman enemmän naisia (58 %) kuin miehiä (42 %).

Vahvat hehkuviinit ja glögit edustavat enemmistöä Alkossa myydyistä glögeistä, mutta säännöllisesti glögiä nauttivat ovat kiinnostuneita myös miedoista ja alkoholittomista glögeistä, jotka nähdään sopiviksi monenlaisiin tilaisuuksiin.

– Alkoholittoman Blossa-glögin myynti onkin ollut kasvussa, ja sen myynti on leudosta säästä huolimatta ollut tänä vuonna huomattavasti vilkkaampaa kuin viime vuonna, kertoo brand manager Laura KuuselaAltia Finlandilta.

Glögivalikoimissa korostuvat perinteiset maut, mutta toisaalta kuluttajat osaavat nykyisin odottaa myös glögien kaltaisilta kausituotteilta uutuuksia ja kekseliäisyyttä. Altian valikoimaan uutuutta ja vaihtelua tuo joka vuosi vaihtuva vuosikerta-Blossa. Tänä vuonna vuosikerta-Blossan makuna on Earl Grey -tee.

Jouluperinne 1800-luvun lopulta lähtien

Glögin juominen on ollut suosittu jouluperinne 1890-luvulta lähtien. Glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa. Vanhan tavan mukaan glögi valmistettiin polttamalla paloviinaan kastettua sokeritoppaa maustetussa viinissä. Glögin suosion taustalla on pitkä pohjoismainen perinne väkevöityjen makeiden viinien nauttimisessa. Myöskin maustamisessa käytetyt sitrushedelmät, kaneli, neilikka, kardemumma ja inkivääri olivat tuohon aikaan hyvin yleisiä mausteita.

Milloin aloitat glögikauden?

Kysely Viinimaa.fi:n uutiskirjeessä, vastaajia yhteensä 1277.

  • Pikkujouluaikaan: 44 % vastaajista
  • Viimeistään marraskuun alussa: 26 % vastaajista
  • Vasta pari viikkoa ennen joulua: 14 % vastaajista
  • Sitten kun sää on talvinen: 12 % vastaajista
  • Nautin glögiä lähes ympäri vuoden: 4 % vastaajista

Tarjoa lapselle maitoa sokerijuoman sijaan

maitolasi_1

Kuvaaja: Studio Piquant/Antti Hallakorpi

Maito on hyvä juoma lapsille, toteaa tuore tutkimus. Sen sijaan sokeristen juomien kulutus lisää painoa kasvavilla lapsilla enemmän kuin kasvun kannalta on tarpeen.

British Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että jokaisen 100 gramman lisäys sokerista juomaa päivässä liittyi 100 gramman painonnousuun 1,5 vuoden seurannan aikana. Kun juoma vaihdettiin maidoksi, yhteys painoon oli käänteinen. Maito onkin hyvä juoma painonhallinnan kannalta jo lapsuudessa.

Tutkittavana oli 366 tanskalaista lasta, joilla oli alttius ylipainoon. Lapset olivat 2–6-vuotiaita ja he osallistuivat 1,5-vuotiseen Healthy Start Study -tutkimukseen. Lasten juomien kulutusta selvitettiin neljän vuorokauden ruokapäiväkirjoista, joita lasten vanhemmat pitivät.

Lähde:
Zheng M1 ym. Replacing sugary drinks with milk is inversely associated with weight gain among young obesity-predisposed children. Br J Nutr. 2015 Sep 2:1-8. [Epub ahead of print]

Hartwall Original Long Drink tekee historiaa Ruotsissa

886791d8787c8c82_800x800ar

Hartwall Original Long Drink® nousee 1.9.2015 alkaen Systembolagetin vakiovalikoimaan noin 300 myymälässä. Tuote lanseerattiin Ruotsiin Systembolagetin tilausvalikoiman kautta huhtikuussa 2015. Viidessä kuukaudessa juoma on vakinaistanut paikkansa Systembolagetin valikoimassa ja yli  kolminkertaistanut myymäläpeittonsa.

Original Long Drink -juoman myynti alkoi Ruotsissa huhtikuussa 2015, kun tuote saatiin paikallisen alkoholin jälleenmyyjän, Systembolagetin, tilausvalikoimaan. Ensimmäisen myyntikuukauden aikana juoma myytiin loppuun myymälöistä ja se nousi kategoriansa myydyimmäksi tuotteeksi. Syyskuun alusta alkaen Original Long Drink vakinaistaa paikkansa Systembolagetin vakiovalikoimassa ketjun yli 300 myymälässä.

Aito lonkero on ollut todellinen myyntimenestys

– Yksittäisen tuotteen nouseminen Systembolagetin tilausvalikoimasta vakiovalikoimaan näin nopeasti on erittäin harvinaista. Juomat kilpailevat valikoimapisteistä toisiaan vastaan eri kategorioissa ja lonkerolla on ollut kovat kilpakumppanit vastassaan. Pelkästään vakiovalikoimaan pääseminen on kovan työn takana, joten noin 300 myymälän valikoimapeitto näin lyhyessä ajassa on huikea suoritus,  kertoo Hartwallin vientijohtaja Matti Ristola .

Ruotsin lisäksi Hartwall solmi myös keväällä 2015 merkittävän jakelusopimuksen Alankomaiden suurimpiin kuuluvan päivittäistavararyhmittymä Aholdin kanssa. Original Long Drink saatiin Alankomaissa myyntiin yli 600:an Albert Heijn -myymälään ja samalla myös kymmeniin myymälöihin flaaminkielisessä Belgiassa. Alankomaissa aito lonkero on kaksinkertaistanut myyntinsä keväästä.

– Aidolla Hartwallin lonkerolla on aina ollut erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Nyt on hienoa seurata miten meidän rakas raitapaitamme valloittaa myös maailmaa,  iloitsee Hartwall Original Long Drink -juoman tuotepäällikkö Eeva Ignatius .

Maailman ensimmäinen valmis juomasekoitus

Hartwall Original Long Drink on maailman ensimmäinen valmis juomasekoitus, joka kehitettiin vuonna 1952 Helsingin Olympialaisiin helpottamaan ravintolahenkilökunnan työtä. Tuotetta oli alunperin tarkoitus myydä vain rajoitetun ajan, mutta suomalaiset hurmaantuivat juomaan ja vaativat sen valmistuksen jatkamista. Tästä lähtien aito lonkero on valmistettu sen alkuperäisreseptillä greippilimonaadista ja tarkoin tislatusta suomalaisesta ginistä.

Altia Finland lanseerasi ensimmäisen luomuviljaviinasta valmistetun tuotteensa

qmvxlewcbj4u4bsdcy6i

Altia Finland on tuonut Suomen markkinoille ensimmäisen tuotteen, joka on valmistettu Koskenkorvan tehtaan luomuviljaviinasta. Rooftop Garden Blueberry Ginger -nimeä kantava uutuusjuoma on valmistettu kainuulaisista metsämustikoista, ja se on maustettu ripauksella inkivääriä. Raikkaan juoman pohjana on korkealaatuinen kotimaisesta luomuohrasta tislattu luomuviljaviina.

Altian Koskenkorvan tislaamo sai syksyllä 2014 luvan luomuviljaviinan valmistukseen, ja Rooftop Garden on ensimmäinen myyntiin tuleva tuote, jossa uutta luomuviljaviinaa on käytetty. Samalla se on tällä hetkellä ainoa Suomessa myytävä luomulikööri. Ensimmäiset pullot on toimitettu Alkoihin viime viikolla.

Tarkoitus ylläpitää luomuvalmiuksia jatkossakin

Altian Koskenkorvan-tehtaalla on valmistettu luomuviljaviinaa muutaman kerran pienissä erissä tehtaan pesuseisokkien jälkeen, jolloin voidaan välttää luomuohran kosketus tavallisen ohran kanssa. Luomuviljaviinan valmistuksessa käytetään raaka-aineena luomuohraa, minkä lisäksi itse tuotantoprosessi eroaa jonkin verran tehtaan tavanomaisesta tuotannosta. Siksi luomutuotantoa ei ole toistaiseksi voitu toteuttaa laajassa mittakaavassa.

– Olemme luomuviljaviinan tislauksessa vielä alkutaipaleella. On kuitenkin hienoa, että saimme jo näinkin pian tuotua kuluttajille ensimmäisen luomusta valmistetun tuotteen, sanoo Koskenkorvan tehtaanjohtaja Antti Snellman.

Luomuvalmiuksia on tarkoitus ylläpitää Koskenkorvalla jatkossakin, sillä muun muassa vähittäismyyntimonopolit ovat olleet luomutuotteista kiinnostuneita.

– Ruotsissa Systembolaget on ennakoinut kasvavaa kysyntää luomutuotteille, ja heidän aktiivisuutensa onkin ollut yksi ajureista luomutuotannon käynnistämisessä Koskenkorvalla. Seuraamme mielenkiinnolla, tarttuuko luomuinnostus Rooftop Gardenin myötä myös Suomeen, Snellman sanoo.

Kiinnostus luomuun ja puhtaisiin raaka-aineisiin kasvaa juomateollisuudessa

Luomun lisäksi Rooftop Garden eroaa perinteisistä marjalikööreistä muun muassa pienemmän sokeri- ja alkoholipitoisuutensa (17 %) myötä. Juoma on gluteiiniton ja sopii myös vegaaniruokavaliota noudattaville.

– Uusien tuotteiden kehittelyssä meidän on vastattava ajankohtaisiin trendeihin. Kiinnostus luomuun ja lähituotantoon on kasvanut vuosi vuodelta, ja kuluttajat osaavat odottaa luomutuotteita myös juomien puolelta. Terveellisyyteen ja ainesten puhtauteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Lisäksi alkoholijuomissa moni kuluttaja suosii nykyisin aiempaa miedompia juomia, Altian tuotekehityspäällikköRauni Strandman kertoo.

– Valmiilta juomilta ja drinkeiltä toivotaan keveyttä ja raikkautta, ja samalla perinteiset maut ja makuyhdistelmät kiinnostavat. Perinteisen mustikan ohella inkivääri on erittäin trendikäs maku tällä hetkellä. Samalla inkivääri on erinomainen drinkkiraaka-aine ja lisäksi loistava yhdistelmä mustikan kanssa, Strandman jatkaa.

Rooftop Garden on suunniteltu monipuolisesti käytettäväksi juomaksi. Sitä voi nauttia sellaisenaan, boolin tai drinkin osana tai esimerkiksi aperitiivina kuohuviiniin sekoitettuna.